Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Porto - Mourinhos sista chans”


ANNONS
ENGLAND

untitled25The Times skriver att det är ”Mourinhos sista chans”. Den här gången heter det att ”José Mourinho blivit tillsagd att han måste lotsa Chelsea vidare i CL denna vecka för att behålla sitt tränarjobb”.

Daily Mirror å sin sida skriver under ”Chelsea tappar tron på José” att Mourinho riskerar sparken även om Chelsea tar den poäng som behövs hemma mot Porto på onsdag för avancemang. Mirror sätter en exklusiv-vinjett på uppgiften. Det gör man också på ”Moyes är i samtal med Swansea”, att Monk är körd och med andra ord troligen ersätts av den förre Real Sociedad-, Man United- och Evertontränaren. Men den som får störst utrymme på sportettan är ett ”GINIus”, alltså Newcastles målskytt Georginio Wijnaldum i gårdagens segermatch (2-0 mot Liverpool). Han närmast hoppar ut ur tidningen.

The Sun, vars största rubrik är småfyndiga ”About Tyne” (alltså ungefär ”På Tyneden”) om Newcastles seger, har en tredje variant på Mourinho. Tidningen påstår att han överlever Porto-matchen oavsett, och kommer att stanna till och med Leicester borta i helgen i alla fall. Tidningen uppger under rubriken ”Peps United-plan”, att Guardiola, som Man United i går påstods ha varit svalt inställd till, är beredd att vänta till sommaren 2017 på sin United chans, när Van Gaals kontrakt går ut.

ANNONS

The Independent har i så fall tråkiga nyheter för Guardiola. ”United är så nöjda med Van Gaal att man är beredd att förlänga kontraktet”. Det är tidningens största sportrubrik. Och så har man förstås med den för dagen obligatoriska bilden på en glädjehoppande Wijnaldum.

Daily Telegraph menar nog sakta-i-backarna kring Van Gaal och nytt kontrakt. För tidningen skriver att ”United börjar jakten på LVG:s ersättare till nästa sommar”. Man kastar fram namnen Gary Neville, Diego Simeone och, förstås då, Guardiola. I tränarkarusellen nöjer man sig inte heller med Mourinho i hotad position utan har rubriken ”Pressade Mourinho och Pellegrini riskerar sparken”. Störst rubrik på fotbollsdelen i dag är annars ”Klopp slår tillbaka: Vi var aldrig med i titelracet”. Glädjehoppande Wijnaldum på bild? Check.

ANNONS

Daily Mail har en artikel om att ”Man United har sämsta målsnittet någonsin på hemmaplan” och en krönika av Neil Ashton med beska rubriken ”Chelsea är ett lag i spillror och Mourinho kan inte laga det”. Sedan kan man inte avhålla sig ett ”Toon Clip Klopp” vilket är för mycket att förvänta sig att jag ska orka översätta klockan sex på morgonen. Glädjehoppande Wijnaldum på bild? Check.


ITALIENuntitled2

La Gazzetta dello Sport menar att ”Scudetton gör en snurrig”, och radar upp med- och motgångar för lagen som slåss om titeln. Som ”Destro krossar Napoli, Sarri förbannad” efter Napolis oväntade förlust (2-3 mot Bologna). Som ”Fiorentina tillbaka tre poäng efter – Kalinic och Ilicic tar dem till andra plats” efter Fiorentinas seger (3-0 mot Udinese). På helt annan plats pratar man om ett ”Litet Milan” vars hopp om ”Champions League-plats kommer längre bort” efter blott oavgjort i går kväll (1-1 mot Carpi).

ANNONS

Corriere dello Sport summerar toppstriden med ”Napoli stoppat, Fiorentina går förbi”. Flest punkter i rubriken får ”Juve efter Guarin”. CdS förklarar att ”Marotta och Allegri har bestämt sig för att plocka spelaren från Inter: kostar 11 miljoner euro, och är idealisk för både liga och Champions League”.

Tuttosport har uppmaningen ”Skynda dig, Morata”, och förklarar det med att ”Spanjoren måste återta en framträdande roll i Juve efter en inledning som nästan suddat ut minnet av fjolårssäsongens förtjänster”. Sedan har tidningen den ironiska rubriken ”Grattis” och bilder på Ballardini (Palermo), Del Neri (Verona) och Montella (Sampdoria), och förklaringen sist i ingressen, ”…att byta tränare är ett självmål”. Alla de tre nya tränarna såg sina lag förlora i går.

TV: Klopp driver med journalist efter förlusten.

ANNONS

 

SPANIEN

Marca
hyllar ”Chefen Pepe”, men det ser förstås snyggare ut på spanska med ”Jefe Pepe”. Portugisen var enligt tidningen ”en ledare i Ramos frånvaro”, när han tog över kaptensbindeln i lördags. Marca tillägger att Pepe ”är en av de som mest identifierar sig med klubbens värderingar och påminde sina lagkamrater om dem”. En andra Real Madrid-rubrik är ”Benzema försvarar sig: ’Man försöker förstöra bilden av mig, men jag kommer att förbli densamme till slutet”.

AS lanserar transferuppgifter med stora rubriken ”Operation Lewandowski”. Tidningen tar hjälp av en bild från läktaren i lördags. ”Cezary Kucharski, Bayern-spelarens agent, var inbjuden till hedersläktaren, på matchen mot Getafe”. AS uppger vidare att ”den polske anfallaren ser positivt på en flytt till Real Madrid”.

untitledSport menar att ”Luis Enrique vill ha värvningar”, och fortsätter med att ”tränaren är medveten om de ekonomiska begränsningarna, men frågar efter en anfallare” samt ”Barça tittar på flera alternativ och Robert (sportchef, reds anm) hoppas ha ett namn om några dagar”. På annan plats finns rubriken ”Barça följer Marcos Alonso”. Vänsterkantsspelaren från Fiorentina är dock inte aktuell i januarifönstret.

ANNONS

Mundo Deportivo kastar fram namn på anfallare som är aktuella för Barça. ”Jonathan Soriano intresserar”, skriver tidningen om den 30-årige spanjoren i Salzburg. Det handlar förstås om ”Larsson”-rollen, bra bänkspelare. ”Pato, en annan möjlighet”, är som rubriken förtäljer, att brasilianaren kan vara ett alternativ.

Super Deporte måste få vara med sin porträttbild av nye Valenciatränaren och kamporden ”Alla med Gary”. Tidningen har också med den pikanta detaljen att engelsmannen tar över träningen i dag ”men han har först lektion i spanska – klockan sex på morgonen”.

Läs även Adam Pinthorps blogg om Neville och Valencia.

 

TYSKLAND9888_srrqk8wwllahnuvnth8iobirqfduh94_

Bild har ett porträtt på Oscar Wendts succétränare Andre Schubert under rubriken ”Så fungerar Gladbachs mirakelmakare”. Bland annat får man veta att Schubert ”är singel och gillar filmmusik”, om det nu är ett recept för att göra succé. Tidningen ger också utrymme åt ”Supporterskammen i Frankfurt”. Missnöjda hemmafans till Eintracht blev stökiga efter den första derbyförlusten mot Darmstadt på 33 år.

ANNONS

Kicker har bild på Leroy Sané till rubriken ”Schalkes nya älskling”. Ett porträtt på u-landslagsspelaren, vars namn finns på flest Schalketröjor som säljs, utlovas. Liksom Bild har även Kicker fokus på Andre Schubert efter Mönchengladbachs seger mot Bayern München, och undrar om festen kan förlängas, med en seger mot Man City i Champions League. Ett annat porträtt bär rubriken ”Huth: Rekordtysk i England”. För 31-åringen är nu den tysk som gjort flest matcher i England. Kicker skriver också att Huth ses som ”Bank of Germany”, för att han är hård men pålitlig.Noterbart är också att Oscar Wendt är uttagen i Veckans Lag.

Läs även Sheqiris taktikblogg om Mönchengladbachs seger mot Bayern München.

 

ÖVRIGT

quotiL’Equipe (Frankrike) klistrar rubriken ”Utan försvar” på Marseille-Montpellier efter 2-2. Tidningen drar också en skiljelinje med rubriken ”Zidane bakom Benzema, men inte Deschamps”, och tillägger att ”Den forne nummer 10 i Frankrike ger Real Madrid-anfallaren sitt stöd, samtidigt som förbundskaptenen går på förbundets linje, om att kasta ut Madridspelaren”. Zlatan Ibrahimovic är med i Veckans Lag (för femte gången) och även tillbaka på andra plats i snittbetygsligan med 6,36 (av 10), just bakom Lassana Diarra som har 6,38.

ANNONS

De Teelgraaf (Holland) konstaterar att ”Topp tre drar ifrån”, och det handlar om storklubbarna Ajax, Feyenoord och PSV Eindhoven, som alla vann i helgen. Inne i tidningen diskuteras domarens insats i Feyenoords seger, och tidningen tror att Simon Gustafson kan stängas av för en armbåge som domaren missade.

Publicerad 2015-12-07 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto