Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Betyget till MFF-spelarna: nollor allihopa

ENGLAND

ANNONS

a1Daily Telegraph får inleda dagens orgie i sågningar av Man United och Van Gaal, efter förlusten (2-3 mot Wolfsburg) och missade åttondelsfinal i Champions League. ”Förnedringen”, skriver tidningen stort till en bild på holländaren med hand för ansiktet, och ingressen ”tränaren klarar inte av att se på när United åker ur Champions League”.

The Independent har samma bild men spelar på andra associationer. ”Titta bort nu Louis…”, följt av ”…nu är det torsdagskvällar och Europa League för bedrövligt United”.

The Times omhuldade stjärnkrönikör Henry Winter tar störst utrymme. ”Pinsamt, plågsamt, amatörmässigt”, är den vanligtvis ganska milde krönikören omdöme.

The Sun har den där bilden på Van Gaal men rubriken ”Van Damned”, alltså ungefär ”Van Den Fördömde”. Inte så fyndigt på svenska. Inte på engelska heller (Van Damme-referens). The Sun får också med två andra flitigt skrivna artiklar i tidningarna på sin sportetta. ”Sturridge borta igen”, om att Liverpool-anfallaren är skadad på nytt och missar matcherna kring jul och ”José: Roman skyddar mig”, om att Chelseatränaren känner att han fortfarande har ägarens förtroende. Till och med Citys avancemang (4-2 mot Mönchengladbach) får en rad: ”City toppar gruppen”.

ANNONS

Daily Mirror väljer bort alla deppbilder på United och har i stället stort Wolfsburg-jubel till rubriken ”Stor stygga vargen”, med anspelning på det tyska lagets namn, och tillägget ”defensiv mardröm står United dyrt”.

 

ITALIEN

a2La Gazzetta dello Sport ägnade i går förstasidan åt att varna för ”marsianerna” i Bayern och Barcelona som kunde vänta Juventus om man missade förstaplatsen i gruppen. Nu är den sistnämnda delen ett faktum. Rubriken i dagens tidning är ”Debaclet i Sevilla” efter förlust (0-1 mot Sevilla) och en andra plats. ”Max får be en bön vid lottningen”, är rubriken som inleder den tillhörande krönikan. Tidningen för konsekvenseran för huvudstadens representant i CL med ”Roma och Garcia – allt står på spel: åttondelsfinal eller kraschlandning”. Och så påstås Inter ha hittat ”Nigerias Icardi”. För ”Mancini gillar Osimhen”, en 16-årig anfallare som glänste i U17-VM. Under rubriken ”Men hur mycket springer Bologna egentligen” konstaterar tidningen att de tre första på listan av Serie A-spelare som springer mest så är det Bolognaspelare.

ANNONS

Corriere dello Sport har ”Europaparodin” som summering för Juventus förlorade förstaplats, och menar i en annan rubrik att ”Det var i slutändan till ingen nytta att slå City två gånger”. Det beror förstås på hur man ser det.

Tuttosport, Juves ”hemmatidning”, grämer sig mest över Moratas fortsatt svaga form och att Llorente i stället hemsökte Turinklubben. ”Morata missar två enkla lägen, ex-Juvespelaren Llorente gör mål på första försöket”. Tuttosport tröstar sig med att det gick ännu värre för andra lag och klämmer in Uniteds debacle på ettan. ”Katastrof-United: spel i Europa League”. ¨

Il Tempo, Romtidningen, konstaterar att Romatränaren lagt ribban inför kvällens drabbning, med citatrubriken ”Garcia har inga tvivel: ’Mot Bate spelar man inte, man vinner’”.

 

SPANIEN

a3Marca har rubriken ”Så här – ja”, som förstås blir bättre på spanskans ”Así sí”, efter utskåpningen av det svenska motståndet (8-0 mot Malmö FF). Man lägger till att det var ”En läxa och ett rekord för ett Madrid som släpptes fritt”. Återigen en passning till Benítez. Man öser på med målfakta, som att Cristianos elva mål var rekord i gruppspelets historia, som att Benzema nu gjort fem mål på fyra dagar. Matchrapporten inleds som en Star Wars-summering och Malmö jämförs med ”The Phantom Menace” (svenska filmtiteln är ”Det mörka hotet”, men här snarare ”Det inbillade hotet”), Real Madrid med ”Empire strikes back” (”Rymdimperiet slår tillbaka”) och Ronaldo med ”Return of the Jedi” (”Jedins återkomst”). Och så gläds Marca med det andra Madridlaget. ”Atlético, en gruppsegrare”, står det också på framsidan efter gårdagens bortaseger (2-1 mot Benfica).

ANNONS

AS, som stenhårt körde på att Cristiano var på rekordjakt mot MFF, jublar nu med ”Cristiano, ytterligare ett rekord”. Tidningen skriver att ”Malmö verkade ha stannat kvar på Marbella”, och ALLA spelare i MFF det lägsta betyget på tidningens fyrgradiga skala, ett simpelt streck. Cristiano Ronaldo, Benzema, Isco och Casemiro får det högsta, en trea.

Sport har ”Neymar-larm”, efter det att brasilianaren skadat sig och missar kvällens match (Bayer Leverkusen) och matchen mot Deportivo. Man blickar också mot fortsättning i en CL med ”Juve elle PSG kan vänta i åttondelsfinal”. Inne i tidningen skriver José Maria Batlle om den eviga jakten på en ny ”Larsson”, alltså en rutinerad supersub, under rubriken ”Den nye Larsson kommer aldrig att vara som den gamle”. Han konstaterat att ”på nio år har man inte lyckats”. Batlle menar att värvningen av Larsson blev ”myten om den osynliga värvningen”, för han kom helt utan förväntningar på sig. Så blir inte fallet för den som ska efterträda honom. Kring MFF:s match skriver Sport att ”Malmös naivitet var slående” och ”försvaret var som en sil”.

ANNONS

Mundo Deportivo kör samma bild och samma rubrik som Sport, men Neymars skadeprognos sträcker sig längre här. MD menar att ”han är ett frågetecken för klubblags-VM”. MFF:s Spanienbesök summeras med att ”Svenskarna anlände till Marbella för lite höstsol och följde upp med att ’turista’ i Madrid”.

Tv-kommentarer om Real Madrid-MFF från Olof Lundh “0-17, det är lite pinsamt” och Patrick Ekwall “Så här illa får det inte vara”

 

FRANKRIKE
a4L’Equipe menar att det var en ”Galen afton” i CL, och låter PSG:s betydelselösa segermatch (2-0 mot Sjachtar) hamna i skuggan av Man Uniteds förlust, Man Citys vändning och förstås Real Madrids storseger. Tidningen skriver sedan om ”den största vinstmarginalen i CL:s historia” mot ”ett ack så skört Malmö”. Kontroversielle Benzema och Cristiano Ronaldo nio av tio i betyg, ett ovanligt högt betyg i tidningen. Tinnerholm kommer undan med fyra i betyg, medan resten i svensklaget får sämre. Wiland, Berget och Carvalho blott två. Zlatan finns med bland de fyra spelare som fick högst betyg i PSG:s match, med sju av tio.

ANNONS

Le Parisien konstaterar att ”Ibrahimovic hade skoj” och ger svensken högst betyg i PSG-laget, sju av tio.

 

TYSKLAND

a5Bild klämmer in ”3-2” och en bild på Schweinsteiger just ovanför tidningens logga. En matchrapport från Wolfsburgs seger (3-2 mot Man United) bär rubriken ”Draxler sparkar ut Schweini”. Spanska AS skrev i måndags stort om att Lewandowski var aktuell för Real Madrid, men svaret kommer i Bild: ”Rummenigge släpper inte Lewandowski”. Tidningen har en intervju med Bayerns vd, som helt avvisar alla spekulationer och säger att han ”är helt avslappnad” och förklarar att han ”kan förstå Real Madrids intresse, men att det inte finns någon logik. Spelaren har tre och ett halvt år kvar på kontraktet, och jg kan föreställa mig att han stannar längre än så”.

SportBild skriver i sitt nummer denna vecka att ”Bayern vill ha Gladbachs bäste”, det vill säga Xhaka, som ”ses som Alonsos arvtagare”. Tidningen lockar också med en intervju med Mönchengladbachs ”sensationstränare” Schubert.

ANNONS
Publicerad 2015-12-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto