Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Giroud en grekisk gud

ENGLAND

ANNONS

b1The Sun kan byta ut ”Grekisk tragedi” som varit exempel på rubrik när Arsenal gästat Olympiakos vid de tre senaste tillfällen, till ”Grekisk gud” efter Girouds hattrick i går kväll (3-0 mot Olympiakos). För Londonkollegan Chelsea räckte det med ”José på en Blues-kryssning” (2-0 mot Porto). The Sun flikar in ordet ”fläkt” i rubriken ”Fan Gaal” sedan tränaren beklagat sig över att det var för varmt i Man Uniteds omklädningsrum i Wolfsburg.

The Times har förstås också Arsenals framgång i CL på sportettan, men också bekymren i United. Och inte kring fläktar. ”Uniteds stjärnor förvirrad efter Van Gaals Mata-beslut” är en rubrik om att spelarmissnöje i United som stärktes av att tränaren bytte ut den spanske stjärnan efter en dryg timmes spel.

Daily Mail har ”Livskyssen” och bild på Giroud samt ”Willian fixar en Blues-kryssning” som rubriker på CL-spelet. Men även här dyker omklädningsrumsvärmen upp i form av ”Unitedspelarna missnöjda med varmt omklädningsrum”. Dessutom skriver Daily Mail att ”Van Gaal skriver ner varje misstag under träning och match – Unitedspelarna fruktar hans anteckningsbok”.

ANNONS

Daily Mirror lämnar United därhän och låter segerglädjen i London regera ostörd med ”Vår hjälte” om Giroud och ”Willian Erövraren” (efter Vilhelm Erövrare) om den där snubben med stort hår i Chelsea.

Daily Telegraph bjuder Giroud på franskans ”Magnifique”, innan man summerar Londonlagens insats med att ”Arsenal kom undan utslagning efter Girouds hattrick och Chelsea lättade på trycket för Mourinho”.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Swanseas problematik

 

ITALIEN

b2La Gazzetta dello Sport firar bara lagom. ”Roma vidare utan att glänsa” (0-0 mot Bate), skriver tidningen och konstaterar att ”De gulröda är i åttondelsfinal till ljudet av visslingar”. Man låter också Londonlagens avancemang ta oväntat stor plats på ettan, och påpekar vidare att CL-lottningen är på måndag.

Corriere dello Sport beskriver avancemanget på Olympiastadion med ”Roma, vilket lidande”. Man fortsätter med ”De gulröda en besvikelse. Szczesny var avgörande. Till åttondelsfinal tack vare Luis Enrique och Messi”, där sistnämnda syftar på att Barça fixade nödvändig poäng av Bayer Leverkusen och där tränarens namn förstås används för hans förflutna i just Roma. Även i CdS omskrivs visslingarna från publiken. Inför kvällens Europa League-spel är rubriken ”Fiorentina behöver en poäng för att flyga” samt ”För Napoli och Lazio blir det vänskapsmatcher”. Båda de sistnämnda lagen är redan vidare. Ettans Silly Season uppgift är ”Inter vill snuva Marotta på Lavezzi”, alltså snuva Juventus på PSG-liraren.

ANNONS

Tuttosport agerar som så ofta hejaklack åt Juventus. ”Kom igen Juve, nu kommer det härliga”, är en rubrik som är satt tillsammans med överrubriken ”På söndag Fiorentina, på måndag en spännande lottning” och texten ”Knockouten mot Sevilla har man lagt bakom sig för att möta kommande utmaningar med huvudet högt”. Även Tuttosport skriver om ”visslingar och buande” på Olympiastadion efter Romas avancemang.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Romas avancemang

 

SPANIEN

b3Marca sätter huvudrubriken ”Bättre med dem båda”, och förklarar med ”Den bästa versionen av Real Madrid är med Isco och James tillsammans” och ”Bara tre förluster på 29 matcher med spelaren från Malaga och spelaren från Colombia”. Dessutom tar man fram statistik från matchen mot MFF, vilket känns lite obalanserat med tanke på motståndet. Matchen på Stamford Bridge ses genom spanska ögon med ”Mou skickar Casillas till Europa League”.

ANNONS

AS sätter ”Cristiano skrämmer bort oflytet” som rubrik, och bygger sedan en plottrig etta på citatsnuttar från portugisen i tisdags kväll. Inte imponerande alls. Mer av intresse som summering men halvdan i tajming är ”La Liga håller avståndet till Premier League”, följt av ”Spanien har kvar sju representanter, tre i CL och fyra i EL”. England lyckades dock till slut få med lika många lag i CL, om än bara två i EL.

Sport njuter av ”Alltid Messi”, och noterar förutom målet och resultatet (1-1 mot Bayer Leverkusen) också noggrant att Barça hade sju icke-ordinarie startspelare i laget.

Mundo Deportivo summerar Barças match med att ”Leo växer – och Ter Stegen räddar”. Tidningen blickar också mot kommande lottning med rubriken ”PSG, Juve och Arsenal största faror”.

Super Deporte låter inte någon skugga falla över nye tränaren Gary Neville på sin etta efter Valencias uttåg ur CL (0-2 mot Lyon), utan ser det ur ett större perspektiv och skriver om ”Bortkastat” och ”Tre raka förluster”.

ANNONS

 

TYSKLAND

b4Bild samlar ”Leverkusens frustration” (1-1 mot Barcelona) i punktform – ”ute ur Champions League”, ”Schmidt tappar humöret i tv-intervju” och ”Chicharito förbannad på Bellarabi”. Tidningen skriver i kölvattnet på Bayern seger (2-0 mot Dinamo Zagreb) att ”Lewandowski lyfter Bayern till rekord”. För 15 poäng, 19 mål och plus 16 i målskillnad har inget tyskt lag mäktat med i gruppspelet tidigare.

Kicker skriver om ”Blandade känslor” inför Champions League-lottningen. Förklaringen kommer i överkryssade klubbmärken för Bayer Leverkusen och Mönchengladbach och underrubriken ”Bara två lag tog sig till åttondelsfinal”. Tidningen lockar vidare med ”stor intervju” i form av ”Dardai om Herthas starka år”.

 

ÖVRIGT

b5L’Equipe (Frankrike) rubricerar på landets enfant terrible nummer ett för närvarande, Karim Benzema. Rubriken ”Bekymret” är kort och gott beskrivningen av profilen som ”delar Frankrike kring hans framtid i Les Bleus. Men förbundet meddelar i dag hans avstängning från landslaget”. Tidningen skriver inne i tidningen att Real Madrid-spelarens framtid i landslaget är i händerna på domaren i Valbuena-affären. En ögonbrynshöjande rubrik inne i tidningen är annars ”Sirigu vägrade spela”. Italienaren skulle fått chansen i den betydelselösa matchen mot Sjachtar i tisdags kväll i stället för Trapp, men ska enligt tidningen ha sagt till tränare Blanc att han inte ville stå. Anledningen skulle enligt L’Equipe vara att han inte vill förstöra sina chanser att flytta till en CL-klubb i januari. Roma ses som en möjlighet.

ANNONS

Ekstrabladet (Danmark) har rubriken ”Vårens favorit” på tidningens förstasida, med bild på Barcelona. Det är nämligen laget som man har på förstaplats i sin ranking inför fortsättningen på Champions League, följt av Bayern München, Real Madrid och Paris SG.

O Jogo (Portugal) beklagar sig över att det var ”Mycket Brahimi till ingen nytta” i Portos förlust (0-2 mot Chelsea).

Het Laatste Nieuws (Belgien) firar Gents triumf (2-1 mot Zenit) och avancemang med ”London, Madrid, München, Madrid – här kommer Bufflarna”, smeknamnet på den belgiska klubben.

De Telegraaf (Holland) inleder sporten med ”Hiddink prisar PSV”. I en intervju öser den förre landslagstränaren beröm över Eindhovenklubben, som är i åttondelsfinal i CL.

Publicerad 2015-12-10 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto