Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Rädslan dödar United”

ENGLAND

ANNONS

timesThe Independent summerar känslan som infann sig efter söndagens resultat med ”Det är en bra dag att vara en Gooner”, alltså Arsenalsupporter. Seger (2-0 mot Aston Villa), ligaledning och ärkerivalen Tottenham förlorade (1-2 mot Newcastle). Det finns också ett citat från Mourinho: ”För enkelt för utländska tränare här”,. Chelseatränaren menar att den ökande andelen utländska tränare är ett bekymmer för de engelska tränarnas möjligheter.

Daily Telegraph har ”Giroud gör mål igen och Arsenal når toppen” över fotbollens förstasida, och fyller på med några andra små lockbeten. Som ”Rött vrede: Klopp förbannad på Pulis när Liverpool fixade sen kvittering” (2-2 mot WBA). Inför sensationslaget Leicesters match mot Chelsea har tidningen också en intervju med stjärnskottet Mahrez under rubriken ”Det är fantastiskt att bli jämförd med Messi”.

ANNONS

Daily Mail går all-in på Klopp med Liverpooltränarens ansikte i förvriden grimas och rubriken ”Galna Klopp”. Krönikören Jamie Redknapp har också sin åsikt klar om Manchester United, ”Det här är det värsta United-lag jag sett”.

The Sun fångar upp problemen i United med en intervju med Rio Ferdinand. ”Rädslan dödar United”. Ex-Unitedprofilen menar att stjärnspelarna är för försiktiga av fruktan för konsekvenserna i Van Gaals speltänkande.

Daily Mirror ser rädslan kring United ur en annan synvinkel. ”United skrämmer inte längre”, följs av ”Bournemouth hårda dom mot LVG:s floppar”. Det baseras på backens Simon Francis citat att ”Ärligt talat så har de inte längre den där auran av oövervinnerlighet, antagligen på grund av sättet de för närvarande spelar på. Samtidigt vet man att de kunde gått upp i ligaledning om de vunnit”.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bjuder på en dubbeltydig rubrik i ”Juve 6 forte”, där ”6” står för antalet segrar i rad (plus poängavståndet till toppen) och även som ”sei”, alltså gazzetta”ni är”, vilket ger ”Juventus ni är starka”. ”Inter i sikte”, är rubriktillägget efter söndagskvällens tunga seger (3-1 mot Fiorentina). Tidningen påpekar just att ”man är nu en titelkandidat, men de blåsvarta ler åt 0-0 mellan Napoli och Roma och skaffar sig ett försprång på fyra poäng”. De fortsatta problemen i Milan ges också gott om utrymme under ”Nerverna på helspänn” och summeringen ”Miha förbannad” (på domaren), ”San Siro buar efter 1-1” (mot Hellas Verona) och ”Silvio fnyser”.

Corriere dello Sport har en etta som ger funderingar om redigeraren haft ett samtal med Gazzettans. I alla fall är huvudrubrikens finurlighet identisk med rivaltidningens. ”Juve 6 grande” (”Juve ni är stora”). En krönika bredvid bär rubriken ”Juventustruppens rikedom”. Inför dagens Champions League-lottning finns ”Mardrömmarna Real och Bayern för Garcia och Allegri”, alltså Roma och Juventus. Den tredje mardrömmen är Barcelona, men den riskerar endast Juventus.

ANNONS

Tuttosport frossar i Juves framgångar med ”De äter upp alla”. Tidningen noterar också att ”Napoli och Fiorentina på andra plats bara är två poäng före”. Från Milanlägret skriver Tuttosport att ”Mihajlovic har två matcher på sig att rädda jobbet”.

 

SPANIENmarca

Marca går hårt åt Real Madrid efter söndagskvällens förlust (0-1 mot Villarreal): ”Utan mål” är rubriken som följer en bild på en deppande Cristiano Ronaldo. Sedan följer närmast hånfulla ”Real Madrid insisterar på en liga för två: låter Barcelona och Atlético fly” samt ”varken de rödblåas poängförlust eller Atléticos seger kan motivera de vita”. Just Atléticos seger (2-1 mot Athletic) får en egen rubrik på framsidan, ”Atlético jagar Barça”. Lagen har nu samma poäng, men Madridlaget har sämre målskillnad. I en sidorubrik behandlar man CL-lottningen med ”Varken ’gamlingen’ eller ’besten’” och bilder på Buffon respektive Ibrahimovic, och tankar på Juventus och PSG. Man skriver även till Arsenal som en motståndare att undvika.

ANNONS

AS skriver att ”Real Madrid sviker sig själva” efter vad som beskrivs som en ”En gåva i första halvlek, och avsaknaden av mål i andra”. Liksom Marca har man med Benítez ord om att ”det är svårt att förklara vad som hände”.

Sport har Dani Alves på väg att sätta på sig en hachimaki och rubriken ”Operation full hand”. Förklaringen finns i överrubriken ”Barça är i Japan för att vinna sin femte titel” för året, det vill säga klubblags-VM. Nöjt konstaterar man också att Barça nu har ”+5 mot Real Madrid” i ligatoppen.

Mundo Deportivo går ännu mer storslaget på det japanska spåret med bild på Barça-truppen och ”Samurajerna” som rubrik. Semifinal väntar på fredag mot Guangzhou Evergrande. Liksom Madridtidningarna ser man PSG och Juve som ”största fara” i dagens CL-lottning.

Super Deporte har stora rubriken ”Hjälten” om målvakten Jaume som räddade ”en påhittad straff av domaren i ännu en dålig match, där Valencia kvitterade med tio man” (1-1 mot Eibar). Skakig start för Gary Neville.

ANNONS

 

FRANKRIKElequipe
L’Equipe skriver hänfört ”Vilken uppvisning” på förstasidan om PSG:s seger (5-1 mot Lyon). ”Hänsynslösa parisare” som ”bekräftade sin överlägsenhet i Ligue 1”, skriver tidningen vidare. Både Di Maria och Zlatan får höga åtta av tio i betyg, men L’Equipe använder också rubriken ”När Di Maria gick förbi Ibra”, eftersom argentinaren med tre passningar som gav mål i går nu är förbi svensken i antalet assist. L’Equipe uppger vidare att diskussionerna mellan PSG och Blanc om ett nytt kontrakt gått framåt, och att en förlängning är aktuell i januari. Tidningen rankar också PSG:s potentiella motståndare i CL-lottningen, i fallande ordning: Barcelona, Bayern München, Atlético, Man City, Chelsea, Zenit och Wolfsburg.

Le Parisien menar att ”Parisfestivalen fortsätter”. Matchrapporten inleds med en summering ”Trots Trapps nya tavla körde parisarna över ett Lyon långt ifrån att vara läkta. De regerande mästarna har nu 17 poängs försprång i ligatoppen!”. Le Parisien ger Di Mariía högst betyg med åtta, Zlatan får näst högst med sju. Målvakten Trapp får…tre.

ANNONS

RMC Sport tycker det är läge att lyfta ett svenskbegrepp som rubrik för matchen, ”Paris zlatanerar Lyon”. Zlatan är en av tre spelare som ringas in som matchens lirare och RMC Sport påpekar att ”Svensken gjort mål i nio raka ligamatcher för första gången i sin karriär”.

 

TYSKLANDkicker

Bild skriver om en ”Jubeldemonstration för Hummels”. Den tidigare hårt kritiserade lagkaptenen stod för ett av målen när Dortmund vände och vann (4-1 mot Eintracht Frankfurt), och medspelarna firade då starkt med sin lagkapten. I en annan artikel avvisar Bayer Leverkusens sportchef ryktena om att Stefan Kiessling kan vara på väg till Liverpool. ”Vad som är fakta är att Stefan stannar hos oss”, säger Völler till Bild.

Kicker publicerar, några dagar efter så många andra, en intervju med Jean-Marc Bosman. ”De försökte radera mig”, är citatrubriken. Tidningen har i sitt måndagsnummer också en blandning av möten i form St Paulis succétränare Ewald Lienen, ”Problemlösaren” och FC Bayerns stjärnskott Kimmich, ”Peps lärling”.

ANNONS

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) skriver om att ”Ajax lider pin i Utrecht” efter förlust med 0-1. Algemeen Dagblad ger Simon Tibbling sju av tio för insatsen mot Feyenoord (1-1). Bara han och De Leeuw fick så högt betyg i Groningen.

Record (Portugal) sätter rubriken ”Okuvliga” på obesegrade Sportings senaste seger (3-1 mot Moreirense). Det var lagets sjunde raka seger i ligan.

Publicerad 2015-12-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto