Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Mourinho: ”Förrådd av spelarna – inget CL”

ENGLAND

ANNONS

The Independent får inleda den engelska pressens senaste stora, svarta rubrikmorgon om krisen i Chelsea. ”Vardy lämnar Mourinho nära slutet”, skriver man efter Leicesters seger (2-1 mot Chelsea). Om möjligt än mer uppseendeväckande än förlusten var Mourinhos uttalande efteråt. ”Jag känner mig förrådd, med syftning på hans instruktioner och de egna spelarnas agerande på planen. Mourinho medger också att en Champions League-plats inte längre är möjlig för hans Chelsea. En krönika av Mark Ogden om konkurrenskraften i Premier League höjs också fram på sportens etta. ”Med de stora pengarna utomlands, ett vinteravbrott och nästan garanterade bucklor – inte undra på att stora spelare nobbar oss”.untitled

The Times har en ovanligt lekfull rubrik, som spelare på den upp och nedvända tabellen ”Ligaledaren Leicester 2, nedflyttningshotade Chelsea 1”. Krönikören Oliver Kay skriver också ”Bandet mellan José Mourinho och spelarna har brustit”.

ANNONS

Daily Mirror väljer den festligare vinkeln av matchen. ”Vi ska vinna ligan”, blir dessvärre den stela översättningen på supporterramsan som Mirror använder om Leicester. Man slänger också fram tabellen med de båda lagen i rött och tillägget ”Leicester 20 poäng före regerande mästaren Chelsea”. Sedan försöker Mirror få bild på Wenger med huvudet i händerna och att spela ihop med rubben ”Titta bort nou”, om Arsenals lottning mot Barcelona i Champions League. Man kallar den också ”lottningen från helvetet”.

The Sun plockar upp tråden från chipspåsarna med Vardys namn till rubriken ”Crisp Finish” (annars ungefärliga betydelsen ”läcker avslutning”). Underrubriken här är ”Vardy skickar Mourinho till helvetet”. En exklusivstämplad rubrik är ”Swans blir alldeles Loco”, i betydelsen ”galen” men också i smeknamnet på Marcelo Bielsa. För enligt tidningen är det tränaren Swansea nu uppvaktar.

ANNONS

The Guardian, så elegant i innehåll, så tråkig i rubriksättning, summerar egentligen två tunga Chelseabesked. ”Vardy och Mahrez sänker Chelsea och skickar Leicester till toppen” samt ”Arsenal och Chelsea grämer sig efter att ha fått Barça och PSG i lottningen”.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Lyckliga Leicester.

 

ITALIENuntitled1

La Gazzetta dello Sport låter de italienska lagens tuffa Champions League-lottning få Star Wars-prägel. Dybala och Pjanic photoshoppas med lasersvärd i händerna till filmcitatet ”Må kraften var med er”. Juventus fick ju som bekant Bayern München och Roma ställs mot Real Madrid. ”En stjärnfylld utmaning”, slår Gazzeta dello Star Wars fast. Tidigare och långvarige Interbasen Moratti är nöjd med det han sett av det blåsvarta laget. ”Man är solida. Allegri är rivalen”, alltså att Juventus är hotet om ligatiteln. Tidningen tar också upp den andra Milanoklubben, men i helt andra termer. ”Berlusconis vrede: Besviken över Milan och Mihajlovic”. Noterbart är också att tilltufsade Roma sålt blott 3 500 biljetter till onsdagens cupmöte med Spezia, trots reducerade priser. 1 000 av dem dessutom till gästande fans.

ANNONS

Corriere dello Sport slänger fram citatrubriken ”Mitt oändliga Juve”, som snarare är en summering av ord från Andrea Agnelli, Juventus ordförande. Det ses som en ”utmaning till Inter”. Förklaringen kommer i påföljande citatet i ingressen ”Vi är en modell att följa”. Man klämmer också in gårdagskvällens Premier League-möte med Italienintresse. ”Ranieri fäller Mourinho och går upp i ledning”.

Tuttosport skriver om  CL-lottningen med stor bild på Guardiola och rubriken ”Bayern, så fel det blev”. Men det är inte bara ur Juve-synvinkel, Tuttosport pekar hellre på att det är ”en lottning som bekymrar Guardiola och hans armada”. Lika kaxig är tidningen kring Romas lottning mot Real Madrid. ”Kom igen, Roma, som tur är finns Benítez”. I stället sparar man de bekymrade minerna till ”Fiorentina och Napoli i problem”, alltså Europa League-lottningen där lagen ställs mot Tottenham respektive Villarreal.

ANNONS

Läs även Lorenzo Medicis blogg om de italienska lagens chanser i cuperna.

 

SPANIEN

Marca leker med orden i rubriken ”Suspenso y suspense”, som både syftar på ”misslyckande” och”spänning”. Det handlar om att Real Madrids siffror är ”förödande jämfört med förra året” och att det ”blir inte någon titel i denna form”. Bland siffrorna som slängs fram är ”Fem av 22 matcher utan mål jämfört med fem på alla 59 förra säsongen” och ”15 tappade poäng på 15 omgångar”. Det hela mynnar ut i att ”klubben lyfter frågan om tränarens framtid”. Lottningen för de sju kvarvarande spanska lagen i Europaspelet får gemensamma rubriken ”Återerövringen av Europa”.untitled2

AS ägnar nästan hela förstasidan åt sin egen prisutdelning, vilken Headlines lämnar därhän. Champions League-lottningen skildras under ”Vänlig lottning för Real Madrid och Atlético, men Barcelona fick en obekväm”. Motståndarna är i tur och ordning Roma, PSV Eindhoven respektive Arsenal. Man noterar också PSG-Chelsea som ”åttondelsfinalernas rivalmöte” (ungefär).

ANNONS

Sport har Barças leende argentinska storstjärna på bild och överrubriken ”Han har redan 25 titlar” följd av huvudrubriken ”Messi vill ha mer”. Det handlar förstås om klubblags-VM. Lika självklart känns en anti-Madrid-rubrik. Den kommer i form av ”Kroos bråkar med Benítez”.

Mundo Deportivo menar att lottningen gav Barça en ”Kär fiende”. Man påpekar att det är fjärde gången lagen möts sedan 2006 och att Barça gått vidare vid samtliga tillfällen. Liksom Sport tar man i en mindre notis upp tränarskiftet i den andra La Liga-klubben från Barcelona, Espanyol. ”Sergio sparkad, Galca ersätter”.

La Voz de Galicia tar hål på uppfattningen att Guidetti tar just skadade Celta Vigo-stjärnan Nolito plats. Enligt tidningen väntas Théo Bongonda i stället få chansen. Om Guidettit på något vis ändå krånglar sig in i startelvan (en annan formation eller annan plats) återstår att se.

ANNONS

 

FRANKRIKEquoti
L’Equipe använder förstasidan till att lansera lottningen PSG-Chelsea som ”Het som ett derby”. Man påpekar också att det är tredje gången i rad som lagen möts, men att ”den här gången är PSG favorit”. Inne i tidningen kan man också se att Zlatan Ibrahimovic på nytt är med i Veckans Lag. Han har sällskap av fyra andra PSG-spelare (Aurier, Thiago Motta, Matuidi och Di María). Och, nej, ingen Trapp.

Le Parisien påpekar i en liten, liten blänkare på förstasidan också att ”Paris är favorit mot Chelsea” inför mötet med Chelsea. Ex-PSG och ex-Chelsea-spelaren Marcel Desailly fyller i med ”Det är ombytta roller”.

France Football har en fyllig intervju med Laurent Blanc i veckans nummer (ute på onsdag). PSG-tränaren diskuterar ledarrollen och på frågan om det är lättare att hantera Zlatan ibrahimovic eller Adrien Rabiot, två spelare med attityd, svarar Blanc: ”Båda är svåra att hantera. Alla spelare är svåra att hantera! Men den nya generation – och det handlar inte om fotboll utan om samhället – är nästan ohanterlig. Det gör tränarjobbet svårare. Lägg märke till att jag inte menar att det är dåliga grabbar. De har fina sidor också. Vi har alla varit unga, gjort dumheter….Men problemet i dag är att de vill ha allt, och med detsamma. Och det när de är 17, 18, 19, 20 år. Det är helt orimligt!”. Blanc bekräftar också att förhandlingar om ett nytt kontrakt pågår, och på frågan om det finns chans till förlängning svarar han, ”Om ni frågar mig om en månad kanske jag kan ge er ett mer bestämt ’ja’”. Veckan fråga i FF var ”Vilken ordförande föredrar du i Ligue 1?”. Vinnare blev Nasser al-Khelaïfi (PSG, 35 procent), före Jean Michel Aulas (Lyon, 22) och Louis Nicollin (Montpellier, 8).

ANNONS

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) nystar vidare i den tyska versionen av Fifa-skandalen, DFB-affären. ”De hemliga förhörsprotokollen” lanseras med emfas på tidningens förstasida, tillsammans med fet exklusiv-stämpel. Man lockar med frågor som ”Finansierade Beckenbauer Blatters val?” och ”Vad visste Niersbach egentligen?”. På sportsidorna får Arturo Vidal tycka till om Bayerns lottning mot hans gamla klubb Juve. ”Jag hade föredragit dem i final”, säger chilenaren.tm37

Ekstrabladet (Danmark) ser i första hand inte Midtjyllands lottning mot Manchester United i Europa League som svår utan som att ”FCM tjänar 10 miljoner kronor på United”.

Fotomaç (Turkiet) sätter bara ett enda rubrikord på Besiktas vändning och seger i måndagskvällens Istanbulderby (2-1 mot Galatasaray): ”Episkt”.

Läs även Adam Nilssons blogg om Bayern och om Klopp.

ANNONS
Publicerad 2015-12-15 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto