Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pep mot Manchester – Löw till München?

ENGLAND

ANNONS

england headDaily Telegraph toppar med ”Mourinhos senaste attack”. Det ansatte Chelseatränaren sa i Chelsea TV om spelarna att ”En del av dem måste tänker hur de lever Chelsea, hur de lever fotboll, hur de lever sina jobb”, och fortsatte, ”Ja, jag är frustrerad med en del spelare, och samtidigt känner jag att andra ger absolut allt och inte förtjänar att förlora”. Enligt Telegraph är nu Hiddink främsta kandidat som interimtränare, medan Simeone ringats in för att ta över till sommaren. En annan rubrik är ”Pep på väg”. Spanjoren väntas till Premier League, men med Man City som troligare destination än Chelsea.

The Times uppger också att Hiddink till sommaren, följd av Simeone, är förstaval för Chelsea. Däremot ser man Juande Ramos, ex-Tottenham, som ett alternativ till Hiddink. Vidare uppger tidningen att ”Mourinhos utbrott om att vara förrådd orsakades av läcka”, att någon i omklädningsrummet ska ha läckt laguppställning i samband med matchen mot Porto.

ANNONS

The Sun använder ordvitsen ”Pep Stalk” för att beskriva Premier League-intresset för Guardiola. Enligt tidningen vill Man City, Man United och Chelsea alla ha spanjoren, sedan alla indikationer pekar på ett uppbrott från Bayern München i sommar. Det är en ”exklusiv” uppgift som The Sun uppger sig ha om de tre klubbarnas intresse. En annan är ”Ashely Young förvånad över att vara bänkad”.

Daily Mirror använder som The Sun Guardiolas smeknamn för ordlek. ”One Pep closer to Man City”, är svår att göra rättvisa vid en översättning, men innebär, som Mirror skriver, att ”Guardiola väntas göra sina gamla Barça-polare sällskap och lämna Bayern för Manchester Citys miljoner”.

 

italien headITALIEN

Corriere dello Sport menar att det var ”Juventastiskt”. Typ. I alla fall mycket Juventus, efter storsegern i cupderbyt (4-0 mot Torino). Man tillägger också att ”Även Napoli flyger”, efter det att sydlaget också tog en klar seger (3-0 mot Hellas Verona). Andra ord och visor för Roma som föll tungt (2-4, efter straffar mot Spezia). ”Roma förödmjukat, för Garcia är det över”. Enligt tidningen är alternativen på tränarposten Capello, Lippi, Mazzarri eller Spalletti.

ANNONS

La Gazzetta dello Sport pratar om att det var ”Full Zaza för Juve” (något i stil med ”full gas”), då Zaza svarade för två av målen i segermatchen. Man skriver också om ”Katastrof för Roma, och även Fiorentina ute”, varpå en lång summering av cupspelet följer, och även en krönika med rubriken ”Cupen underhåller”. Situationen beskrivs under vinjetten ”Krisen” och rubriken ”Ultimatum till Garcia – ”Jag ger inte upp”.

Tuttosport konstaterar att Juventus är ”För bra!”, i alla fall för Torino (men även för de flesta motståndare på senare tid). Romas cupmisär beskrivs under rubriken ”Roma, en pina”. Och för Milan som cupspelar mot Sampdoria i kväll är beskedet ”Mihajlovic, bara seger räknas”.

 

spanien headSPANIEN

Marca vänder blickarna från tränarproblematiken i Real Madrid till själva planen. ”En armbåge till spelarna”, som rubriken ungefär betyder, följs av ”Madrid förväntar sig mer av Bale, som fortfarande ses som en nyckelspelare” och ”Mer engagemang förväntas också av Ramos, CR7 och James för att laget ska lyfta”. Lite vid sidan av noteras att ”Spelarna hade gemensam middag, utan tränarna”.

ANNONS

AS har genomfört en webbomröstning bland läsarna om vem som ska sitta på tränarbänken. Resultatet är rubriken: ”Zidane 72%, Víctor Fernández 15%, Rafa Benítez 12%”.

Sport ser fram emot Barças inträde i klubblags-VM, semifinal mot Guangzhou Evergrande, med rubriken ”Mot den tredje VM-titeln”, och påpekar att ”Luis Enrique tar inga risker och ställer upp med bästa lag”. Även i Spanien uppmärksammas förstås Peps framtid. ”Guardiola säger nej till Bayern”, skriver Sport.

Mundo Deportivo har bild på en skrattande Messi och skrattande Robinho, till varningen ”Det här inget skämt”. Tidningen påpekar att ”Med Scolari vid rodret och Robinho som förstärkning är Guangzhou obesegrade sedan april”.

Faro de Vigo uppger att bara tre ordinarie spelare finns med i startelvan när Celta Vigo tar sig an Almeria i cupreturen (Celta vann första matchen 3-1). En av dem som nu får chansen är John Guidetti.

ANNONS

Estadio Deportivo skriver om ”Derbymani” inför Real Betis-Sevilla på lördag. ”På 40 minuter såldes alla biljetter för Sevillafans, och bara 250 biljetter är kvar på biljettkontoret på Benito Villamarín”.

 


france heeeeadFRANKRIKE

L’Equipe hyllar Di María efter PSG:s senaste seger (1-0 mot Saint-Etienne i ligacupen), ”Diabolisk Di María”. Tidningen menar att ”argentinarens inhopp fick matchen att luta i PSG:s favör”. Zlatan, vars ersättare Cavani avgjorde matchen, får nöja sig med fem av tio i betyg. Men svensken tillägnas en liten notis enkom för sin saxspark i ribban. Lyon väntar nu PSG i kvartsfinal.

Le Parisien konstaterar att det var ett ”PSG med så lite vilja”. Tidningen menar att ”det kändes som om Blancs lag inte hade någon lust att försvara titeln”. Tränaren kommer till försvar. ”Det är inte sant. Vi vill vinna alla matcher, och vi ger inte bort något. Men det stämmer att cuperna (de inhemska, reds anm) inte är de viktigaste”. Även Le Parisien ger Zlatan fem i betyg.

ANNONS

 

tyskland headTYSKLAND

Bild låter Guardiola ta plats mitt på nyhetsettan. Överrubriken ”I sommar lär det vara över” leder fram till ”Pep mot ett avsked”. I kölvattnet av uppgifterna från SportBild och Marca om Guardiolas förväntade farväl, spekulerar Bild i kandidater med bilder på Löw, Mourinho och Ancelotti. Mer i Headlines webb-tv, som är ute vid 10.30-tiden.

Kicker har bild på Guardiola med nedsänkt blick och med kavajen över axeln till rubriken ”Därför lämnar Pep”, och nämner också att Man United kan plocka Guardiola – om man vill ha honom. Kicker skriver vidare att om Mönchengladbachs planer efter långtidsskador och tre raka förluster. Sportchefen ”Eberl planerar shoppingrunda” på transfermarknaden.

Münchner Merkur uppger att Jogi Löw är det namn som Bayernledningen funderar på. Men en lösning kan bli knepig, då förbundskaptenen är kontrakterad till 2018.

ANNONS

Följ även Fotbollskanalens Topp 100-lista – start i dag

Publicerad 2015-12-17 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto