Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Slaktar Zidanes behandling av Ödegaard”

Headlines Blogg


ENGLAND

untitled3The Sun tror till skillnad från i stort sett alla andra att det KAN bli annat än Manchester City för Guardiola. Under rubriken ”Pep Idol”, menar tidningen att ”United måste agera nu” för att kunna få spanjoren att sätta ner resväskorna på Old Trafford i stället. Liverpools cupseger (1-0 mot Stoke) var dyrköpt. Rubriken ”Klopping like flies” (av ordspråket ”Dropping like flies”, alltså ”faller som flugor”) och barnsliga ”Hammy jammy” syftar på senaste hamstringskadorna på Coutinho, Lovren och Touré.

Daily Star menar att Guardiolas uttalande om att flytta till England är ett ”Pep-steg till City”. Tidningen kopplar sedan ihop ett gammalt uttalande från Zidane om att han gillar Hazard och fantiserar ihop att Real Madrid är berett att betala 100 miljoner pund till Chelsea för belgaren, under rubriken ”Eden är ZZ:s toppbyte”.

Annons

The Times menar också att ”Bayern-tränaren är på väg till Manchester City”.

Daily Express tar det ett steg längre med ”Citys Dream Team”, att City inte bara plockar Guardiola utan att tränaren också hoppas få sällskap av Messi i klubben.

Daily Mirror fokuserar först på Citys nuvarande tränare Pellegrini med ”Sparka mig efter jag vunnit ligan”, vilket förstås inte är ett citat men väl en ambition. Att vinna ligan, inte just att få sparken. Två ”exklusiva” Silly Season-uppgifter slänger tidningen också fram: Crystal Palace vill ha Fiorentinas Babacar (ca 10 milj pund) och Leicester vill ha Portos Abobakar.

Daily Mail hänger sig kvar vid Bale-ryktena. ”Skaffa Bale NU”. Tidningen hävdar att Man United är redo att lägga det där budet på 75 miljoner pund redan i vinterfönstret.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har stora rubriken ”Inter, krona eller klave” när Serie A drar igång på

Annons
allvar efter juluppehållet, och ligaledaren ställs inför ”delikat uppgift” borta mot Empoli. Samtidigt påpekar tidningen att jagande ”Fiorentina, Napoli, Juve och Roma har inte råd att misslyckas”. Färgsprakande Genuaderbyt tjuvstartade omgången i går och Sampdorias seger (3-2 mot Genoa) får lika sprakande rubrikerna ”Show på Marssi, Derbyt till Samp och Super-Cassano untitledmen vilken Pavoletti!”. Knackig översättning, men andemeningen gick förhoppningsvis fram.

Corriere dello Sport bullar också upp inför omstarten med att ringa in de fem scudettokandidaterna (Inter, Napoli, Fiorentina, Juventus, Roma) med bilder på tränarna och med insamlade poängen. Till det lägger CdS till ”Start på vinterspurten – den som vinner den blir i sju fall av tio mästare”. Från mercaton ligger tonvikten vid ”Klipp av Bologna – avtal för Zuniga”.

Annons

Tuttosport står för dagens i särklass mest bisarra omslag med profiler från Juventus rivaler förklädda till ugglor, överrubriken ”Alla rivalerna säger: Juve är favorit” följs av huvudrubriken ”Skjut ner ugglorna!”.

 

SPANIEN

Marca skildrar förändringen från Benítez till Zidane under rubriken ”Fin fotboll”. För den nye tränaren ”lovar ett vackert och offensivt Real Madrid”. Men tidningen noterar också att Zidane ”repeterade ’arbeta’ 14 gånger” i samband med tisdagens presskonferens. Den sparkade tränaren omnämns under rubriken ”Benítez gömmer ilskan i brev”, samt ”Benítez besviken på klubben och spelarna utan att hänga ut någon enskild”.

AS lyfter fram ”Zidane – ja till BBC”, att fransmannen bekräftade att han satsar vidare på Bale, Benzema och Cristiano: ”Idéen är tydlig, att spela med dem alla tre”.

Annons

Namnlöst-2Sport anspelar både cupens namn, dagen (Día de Reyes) och Barças anfallstrio med ”Kungarnas afton”. För tidningen påpekar att ”Luis Enrique spelar med bästa lag, inklusive tridenten” mot Espanyol, samt uppmärksammar att både Turan och Vidal kommer att debutera.

Mundo Deportivo leker också med kunganamnet på den spanska cupen via rubriken ”Kungagåvor”, och bild på nyförvärven Turan och Vidal som till slut får spela för klubben.

Estadio Deportivo verkar ha sett Tuttosports knasiga bilder på förstasida (se ovan) och tänkt, ”Kan de så kan vi” till kvällens Sevilladerby, ”Illusionernas derby”, som rubriken lyder till det märkliga bildvalet. Döm själva.

 

FRANKRIKE
L’Equipe har liksom igår Zidane i fokus på förstasidan. Denna gång med mindre bild men med lika tungt anslag: ”Redo”. Tidningen trycker också rejält på en transferuppgift: ”25 miljoner euro för Lacazette”. Newcastle ska förra veckan ha meddelat Lyon att man är villig att betala drygt den summan för den 24-årige anfallaren. Lyon ska ha varit försiktigt positiva till diskussion, men Lacazette sa nej. En fortsättning kan dock följa. L’Equipe skriver också att Liverpool gjort Lorient medvetna om att klubben är intresserad av backen Raphaël Guerreiro, 22, men ännu inte lagt något bud.

Annons

Le Parisien låter Paris SG ta plats på förstasidan under rubriken ”PSG-stjärnornas verkliga värde”. Man har använt CIES uppskattningar (utifrån bl a ålder, kontraktslängd och statistik, och jämfört med liknande spelare och deras övergångssummor sedan 2010). Man kommer då fram till att PSG-spelarna är värda 378 miljoner euro, med Verratti i topp med 52 milj euro, före Di María, 37,3, och Cavani, 34,8. Zlatan ligger på nedre delen av listan, 15 av 24, och värderas till 7,9 milj euro.

 

TYSKLAND
Bild uppger att det inte bara är Bendtner som vill lämna Wolfsburg. ”Även Dost vill bort från 114,w=591,c=0_sportWolfsburg”, skriver man idag.

SportBild kommer ut med sitt veckonummer och rubriken ”Hoeness till attack igen”, och frågar sig om den gamle Bayern-basen, som suttit i fängelse för skattebrott, kan göra comeback i klubbledningen. Tidningen ställer sig också fler frågor under temat ”De 20 viktigaste fotbollsfrågorna 2016”. Som ”Vilka stjärnor kan Ancelotti locka till Bayern?” och ”Är Sané en EM- eller OS-stjärna?”.

Annons

 

ÖVRIGT

tm29Ekstrabladet (Danmark) har stor bild på Bendtner med händerna kupade över ögonen och frågar sig ”Vart ska du nu?”. Tidningen uppger för övrigt också att Oscar Wendt kan få sällskap kring vänsterbacksplatsen, för Mönchengladbach planerar att värva Köges vänsterback Kristian Pedersen. 21-åringen följer med på klubbens träningsläger i Turkiet.

VG (Norge) gör stort nummer att Spanienexperten Guillem Balague åsikt om Zidane under rubriken ”Slaktar Zidanes behandling av Ödegaard”. Balague skriver bland annat att ”Under hans (Zidanes) ledning borde Real Madrid ha hjälpt den 17-åriga potentiella världsstjärnan att blomstra. I stället har man skapat en olycklig spelare, som befinner sig i limbo – inte ansedd tillräckligt bra för a-laget och samtidigt illa ansedd av lagkamraterna i reservlaget som anser att han blivit favoriserad. Det är svårt att föreställa sig hur situationen kunde handskats sämre. Och nu väntar 25 större egon honom (Zidane) på Bernabéu”.

Annons
Publicerad 2016-01-06 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto