Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så stoppar Atlético storklubbarna från Griezmann

Headlines Blogg

ENGLAND

EnglandThe Sun slänger fram ”Klopps rånare”, följt av ”Allen stjäl sen poäng”, efter Liverpools dramatiska match (3-3 mot Arsenal). Kan tyckas som en ganska vågad rubrik med tanke på nidbilden av folk på Merseyside och mot bakgrund av The Suns redan usla rykte i trakterna. Nåväl. Tidningen låter också reportern som kallades ”fat man” av Van Gaal få träda fram med svar i en pratbubbla på sportettan, ”Du har rätt, men jag försöker bli av med det…och jag kan åtminstone erkänna mina egna tillkortakommanden”.

The Times menar att ”En förlust till kan innebära slutet för Van Gaal”. Matchen mot ärkerivalen Liverpool på söndag kan därmed bli avgörande för holländaren, om man får tro tidningen, som menar att United-ledningen är oroad över att gå miste om en CL-plats.

Annons

Daily Mirror drar med rubriken ”Joe 90” en parallell mellan kvitteringsskytten Allen och tidpunkten, till en klassisk brittisk tv-serie med samma namn.

The Northern Echo har rubriken ”Middlesbrough värvar svensk back”, vilket handlar om U21-landslagsspelare Viktor Lindelöf. Championship-klubben lånar enligt tidningen 21-åringen för resten av säsongen, med option på köp, från Benfica, där Lindelöf har kontrakt till 2020. Läkarundersökning väntar i dag.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport har efter Milans cupkvartsfinalseger (2-1 mot Carpi) en knepig ordlek med en förkortning av tränare Mihajlovics namn (Miha) och ordet mica (”knappast”), som i slutändan sannolikt mynnar ut i ett ”Milan knappast räddat”*. GdS lägger till att ”Mihajlovic fortfarande hänger löst”. Knappt 13 000 såg matchen på San Siro. Vidare menar tidningen att ”Spalletti har ett uppdrag: Champions League”. Han väntas under eftermiddagen presenteras som Romas nye tränare.

Annons

Corriere dello Sport konstaterar att ”Sinisa avancerar” till semifinal med Milan och har även en hyfsat stor rubrik i ”Pallotta: Roma kan vinna” scudetton med en nystart.

Tuttosport har läst onsdagens Marca om Zidanes påstådda intresse för Pogba, och svarar i fet stil ”Zizou, försök inte”. Tidningen menar efter ryktena om en schism mellan Cavani och PSG att uruguayanen ”finns på Marottas lista i juni”, alltså som ett möjligt Juve-köp.

Läs även Lorenzo Medicis blogg, ”Spalletti vill avsluta det han påbörjade”

SPANIEN

SpanienMarca fortsätter ännu en dag gullandet med ”nya” Real Madrid med rubrik om att det behövs lite tryck i Real Madrid-spelarna, eller som ingressen indikerar, ”Zidane ger fysiskt arbete för spelare och position, eftersom han inte anser dem vara på förväntad nivå”.

AS menar att ”Griezmann får en anti-Real-klausul”. Enligt tidningen ”höjer Atlético utköpsklausulen från 80 miljoner euro till 100 milj och förbättrar kontraktet” och i utbyte ”går han med på att tacka nej till erbjudanden de närmaste två åren”. Förutom Real Madrid uppges Chelsea, PSG och Bayern München ha varit intresserade. Tidningen skriver också att ”Roberto Carlos träffar Real Madrid i morgon” för att diskutera en framtid i ledarstaben. AS lägger till att Roberto Carlos försäkrat att han kan locka Neymar om han får en plats”. Noterbart är också att Guidetti, målskytt på straff, fick en tvåa på en skala från noll till tre efter Celtas cupseger i går (2-0 mot Cadiz). Fyra andra Celta-spelare fick också en tvåa, ingen fick högre.

Annons

Sport menar att det var ”Mer banderoller än fotboll” när Barcelona vann borta i cupderbyt (2-0 mot Espanyol). Banderollerna bestod främst av nedlåtande kommentarer om Piques fru, sångerskan Shakira. Tidningen menar också att ”Nolito är klar” och att det handlar om ”ett lån med köpoption”.

Mundo Deportivo är inte lika säker på Nolito utan menar att ”Barça kontaktat både Celta och spelaren för att diskutera en övergång”. Tidningen pustar annars ut efter de infekterade derbyna mellan Barça och Espanyol med rubriken ”Trilogin är över”.

La Voz de Galicia skriver om Celtas seger att ”Guidetti är den som mest omfamnat cupen. Svensken ökade på sin målskörd, och även om han försvann i andra halvlek mot en sårad motståndare, så lämnade han tydliga spår efter sig”. Tidningen uppger också, i kontrast till Sports uppgifter, att det inte finns några bud på Nolito och att Celta bara säljer om klausulen på 18 miljoner euro uppnås.

Annons

Estadio Deportivo uppger att Real Betis gett ”Erbjudande till Juande”, med Ramos i efternamn, att ta över tränarposten efter Pepe Mel.

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe menar att ”Paris hade flyt” när man gick till ligacupsemifinal (2-1 mot Lyon), att ”domarmisstag hjälpte dem” på vägen, särskilt 1-0-målet, där bollen varit utanför kortlinjen. Tidningen skriver vidare att Aston Villa är på väg att värva Lamine Sané, även om Bordeaux avfärdat ett första erbjudande om lån med köpoption.

Le Parisien påpekar att ”Paris hade fortfarande hunger” efter cupsegern, men ger, liksom L’Equipe, Lavezzi och Cavani, Ibrahimovics ersättare på topp, lägst betyg av alla PSG-spelare. Tidningen noterar vidare att PSG inte är bland lagen som lagt bud på Andrija Zivkovic. ”Jag har fått flera bud i vinter men ännu inget från PSG”, säger Partizan Belgrads ordförande Ivan Curkovic. Man City, Liverpool och Dortmund har också uppgetts intresserade av 19-åringen.

Annons

France 3 Côte d’Azur plockar upp citat från Niklas Hult, som gjorde sitt första mål för säsongen för Nice i helgen. ”Jag gör inte mål så ofta, men när jag gör det så är det snygga mål”, säger den 25-årige svensken.

 

TYSKLAND

TysklandBild har på förstasidan ”Tuchel jagar Mainz-stjärna”. Det handlar om att Dortmundtränaren har siktet inställt på playmakern Yunus Malli, 23. Tidningen hävdar också under rubriken ”Samtal om Higuaín” att Bayern haft samtal med Napoli, som ogärna släpper sin anfallsstjärna. Klubbens blivande tränare Ancelotti är också ett stort Higuaín-fan. Fortsättning väntar.

Kicker slår till med vad som kan vara säsongens minst sexiga förstasida. En uppsjö rubriker och tre sura herrar i fokus. ”Bundesliga 2 är inget alternativ”, lyder huvudrubriken, och de tre herrarna är tränarna för Hannover, Stuttgart och Werder Bremen.

Annons

 

ÖVRIGT

DanmarkEkstrabladet (Danmark) tar fasta på debatten som uppstått sedan danska klubbar sagt nej till att släppa spelare till OS nästa sommar. ”Spelarna måste ha rätt att spela OS”, är huvudrubriken och tillika uppmaningen från spelarföreningen. Inne i tidningen finns också rubriken ”Vi vill alla spela OS”, ett citat från U21-landslagskaptenen Lasse Vigen Christensen.

De Telegraaf (Holland) menar att ”Van Gaal bör vara rädd”. Den rubriken tycks inte bara syfta på resultaten utan också ”kriget” med medierna, som De Telegraaf anser att han gett sig in i.

Het Laatste Nieuws (Belgien) domineras helt av fotboll och närmare bestämt Sven Kums på förstasidan. Gents lagkapten fick som väntat Guldskon som årets spelare.

*Tack till Malena Johansson som uppmärksammade mig på ordleken, jag skrev ursprungligen…ungefär tvärtom.

Annons
Publicerad 2016-01-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto