Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Madridkaoset: PSG efter Neymar i stället

Headlines Blogg

ENGLAND

england fredThe Sun visar som väntat att sommarens stundande värvningsförbud för Real Madrid och Atlético blir startskottet för att ta Silly Season till helt nya nivåer. ”Exklusivt: Real Madrid köper för 250 miljoner pund i Premier League”, skriver tidningen, och slänger upp bilder på De Gea, Hazard och Agüero. Även Pogba och Lewandowski är på önskelistan. Jomenvisst.

Daily Star vill inte vara sämre. Under feta rubriken ”Reals panik” trycker man upp bilder på Hazard, Kane, De Gea och Stones. Nästan skrattretande blygsamt i jämförelse blir ”Beskedet till Guus: det är en in, en ut”, som handlar om att holländaren måste sälja en spelare om han vill ha en anfallare. Till det finns bild på Loïc Rémy.

Annons

Daily Telegraph tar upp tråden om anfallare i Chelsea med ”Exklusivt: Chelsea i samtal med brasilianaren Pato för att lätta på anfallskrisen”, vilket förstås varit just en exklusiv story om den inte redan funnits i brasilianska medier i går morse, och även finns i andra engelska medier i dag. Telegraph spekulerar också i konsekvenserna av Real Madrids transferförbud, men i effekterna åt andra hållet, ”Förbudet sätter stopp för Cristiano och Bales uttåg”. Även DT påpekar dock att Real Madrid lär vara ute efter Hazard och Lewandowski nu. Ytterligare stora förändringar uppges vara på gång i en annan och mer närliggande klubb. ”City planerar nytt för Guardiola” följs av att ”Exklusivt: Josh Stones bland målen till den kommande tränaren, medan Wilfried Bony och Eliaquim Mangala väntas bli sålda”.

Annons

Daily Mirror har rubriken ”Banned on the run”, en flört med en gammal musikklassiker för att beskriva att ”Chelsea får genom Fifas förbud ett lyft i jakten på huvudmålet Simeone”, alltså Atlético-tränaren. Work that out. Med ”Exklusivt: Claudio lägger ut en rävsax för Claudio” menar tidningen att Leicester (Foxes) gett sig in i kampen Tottenham, Newcastle Chelsea och Stoke om WBA:s Saido Berahino.

The Times har fler dåliga nyheter för prövade Unitedfans. ”Desillusionerad akademibas hoppar av”. Det är Derek Langley, som varit i klubben i 16 år, som uppges missnöjd med sakernas tillstånd i akademin och därför beslutat sig för att sluta till sommaren. Krönikören Tony Cascarino lyfter ett udda ämne, ”Därför skiljer sig så många fotbollsspelare efter att de slutat”. Den forne irländske landslagsliraren pekar på den skarpa förändring som sker i fotbollsspelarnas värld när de slutar. ”Allt förändras och man känner sig vilsen och isolerad”.

Annons

 

ITALIEN

italien fredagLa Gazzetta dello Sport plockar med ”Real Madrid-chocken” fram de italienska efterskalv av gårdagens transferjordbävning i Madrid. ”Nu stannar Morata i Turin och det finns en jägare mindre efter Pogba och Pjanic”. Tidningen presenterar också nye Romatränaren med ”Här är Spalletti II”, som leder in i underrubrikerna ”’Roma ska återupptäcka den vackra fotbollen’” och ”Gervinho lämnar? El Shaarawy och Perotti”.

Corriere dello Sport är inne på en liknande linje kring effekterna av Real Madrids straff: ”Juve skyddar Pogba och Morata”, och förtydligandet ”Zizou får ge upp fransmannen och inget återköp av spanjoren”. Den näst största rubriken är ”Napoli handlar i Italien – Maksimovic och Zielenski”, från Torino respektive Empoli.

Tuttosport skriver triumferande om ”Real i schack” i försöken att få Pogba och Morata. Tidningen lägger till att Real Madrid visserligen kan agera nu i vinterfönstret men då handlar det om ”galaktiska prislappar”. Tidningen gör sig också lite lustig över situationen i Milan med ”Miha, Lippi säger hej”, vilket syftar på att yxan åter är slipad för Mihajlovic om det inte blir seger mot Fiorentina, och att Lippi i så fall väntar runt hörnet.

Annons

 

SPANIEN

marca fredagMarca fångaröver hela förstasidan upp indignationen i den spanska huvudstaden efter transferförbuden med orden ”Stämmer inte”, Real Madrids svar till Fifa, och lägger till ”Straffade utan att anledning”. Dessutom lägger man till att Real Madrid ser beslutet ”som fullständigt absurt och obegripligt”. Tidningen noterar också ”Uppseendeväckande: två av Zidanes söner del i bakgrunden till beslutet”.

AS går på att ”Zidanes två söner utgör försvarsargument”, alltså till att överklaga beslutet, vilket både Real Madrid och Atlético planerar.

Sport har stor bild på Florentino Pérez och menar att Real Madrids ordförande är ”Blåslagen och nedslagen”, samt lägger till att Real Madrid nu får lägga ner sommarplaner på Pogba och Lewandowski.

Mundo Deportivo väljer också Florentino Pérez på bild och rubriken ”Real Madrid och Atlético straffade”. Som om man inte lyckats sparka tillräckligt på Real, så finns en liten sidorubrik om att ”Zidanes assisterande tränare Bettoni har ingen tränarlicens”.

Annons

El Confidencial summerar Real Madrid-straffets konsekvenser på transfermarknaden i ”Cristiano ’tvingas’ stanna – och hej då till Lewnadowski, Pogba och (ännu en gång) De Gea”.

 

FRANKRIKE
france fredagL’Equipe drar till sig blickarna med Neymar mot en PSG-flagga i bakgrunden. ”Paris söker sin stjärna”, skriver tidningen stort, och menar att möjligheterna att värva Cristiano Ronaldo minskar för PSG i och med Real Madrids transferförbud och att den franska huvudstadsklubben nu ”framför allt drömmer om Neymar”. Lewandowski nämns i den påföljande artikeln som ett alternativ för PSG. Tidningen påpekar också att Pogba inte är och aldrig varit aktuell för Real Madrid.

Le Parisien tar också upp effekten av Real Madrids straff för PSG under rubriken ”Cristiano Ronaldo – nu blir det svårare”. Tidningen spekulerar dock även i ett scenario där Real Madrid trots allt är nöjda med potentiella ersättare som redan finns i klubben, som James och Bale, och kan sälja.

Annons

 

TYSKLAND

Bild (Tyskland), som i går lanserade idén om att Dortmund är ute efter Yunus Malli från Mainz, har i dag rubriken ”Så ska Tuchel fånga Malli”. Enligt tidningen vill Dortmund agera redan i vinterfönstret och är beredd att erbjuda 12 miljoner euro plus Adrian Ramos.

Dagbladet (Norge) har förstås ett norskt perspektiv på händelserna kring Madrid. Under rubriken ”Fifa-straffet påverkar Ödegaards Real Madrid-framtid”, skriver tidningen att ”om Ödegaard ska kunna spela för Real Madrid före sommaren 2017 kan ynglingen inte lånas ut till en klubb utanför Spanien i mellantiden”. Det har Dagbladet kollat med Fifa. Däremot går det bra med en klubb i Spanien.

Bold.dk (Danmark) har på morgonen ett glatt besked till alla fotbollsnostalgiker: ”Hummel tillbaka som landslagssponsor”. Det meddelar dräktstillverkaren i ett pressmeddelande. Hummel levererade Danmarks landslagsställ mellan 1979 och 2004, därefter var det Adidas. Bytet sker till sommaren.

Annons

La Dernière Heure (Belgien) tar upp att Chelseas ”underbarn” Charly Musonda på nytt nobbat ett lån till Standard Liège, i hopp om att hamna i en större klubb. 19-åringen är missnöjd med att inte få chansen i Londonlagets a-lag.

Publicerad 2016-01-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto