Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpools jättebud till Juve hänger på Cavani

Headlines Blogg

ENGLAND

CZCTxHEWkAIVl38The Sun är tillbaka med en smäll. Eller i alla fall ”hell” – för Chelsea. Tidningen hävdar under rubriken”cHELLsea” att Londonklubben får ett helvete att behålla sina stjärnor. Courtois, Oscar, Diego Costa och Hazard kan alla  lämna klubben, på grund av en troligen missad CL-plats och osäkerhet kring ny tränare. Det är en ”exklusiv” uppgift. En annan är att ”United spanar in Kasper”, att assisterande tränaren Ryan Giggs lobbar för att Unitedlegendaren Peter Schmeichels son är rätt man att vakta målet – om De Gea lämnar.

Daily Mirror hittar en annan Chelseaspelare som kan lämna. ”Luiz säger till Costa att komma till PSG”. Någonstans ifrån har Mirror sannolikt snott brasilianarens att ”om Diego Costa fått nog av England och vill ha en ny utmaning är han förstås välkommen här”. En annan så kallad ”exklusiv” uppgift kastas in under ordvitsen ”Things can only get Bera”. För enligt Mirror har ”Newcastle gett sig in i jakten på Saido sedan Ashley get grönt ljus åt stora värvningar för överlevnad”. Det handlar alltså om WBA-anfallaren Berahino, om nu inte det framgått.

Annons

Daily Star har med ordleken på en film och Newcastles smeknamn, samma funderingar kring Berahino: ”Toon Raider”. Men man slänger också in att Newcastle även är ute efter Tottenhams Andros Townsend. Och så hävdar man att ”De Gea stannar”. Och så uppmärksammar man gårdagskvällens enda PL-match med, ”That Will do nicely”, där Will står för Swanseas målskytt Ashley Williams (1-0 motWatford).

Daily Mail följer upp Mamadou Sakhos ord i söndags om att Liverpoolbacken kunde höra röster höjas i Uniteds omklädningsrum i pausen av söndagens match. Under (halvdant översatta) rubriken ”Skrikande stök räddade United”, fyller Mail också på med att Van Gaal ska ha tagit ett steg tillbaka och låtit spelarna själva uttrycka sin frustration, inklusive Rooney, över insatsen i första halvlek, innan han själv tog till orda.

Annons

The Times ger fotbollen pyttelitet utrymme på sportettan men desto mer inne i tidningen. För där kan man läsa att Man United fått nobben av John McDermott, Tottenhams akademichef, som var tänkt att ta över i United. På nätet kan man också läsa en längre artikel om Östersund (!), om ”Hur en engelsk tränare använde teatern för att nå drömmarna med sitt lag”, alltså om Graham Potter. Dock bakom betalvägg.

Daily Telegraph har om möjligt ännu mindre fotboll på sportettan. Men inne i tidningen hittar man att ”Chelsea och Spurs kan dela Wembley” medan deras arenor byggs om. För Tottenham ska nu ha matchat Chelseas bud.

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport har rubriken ”Milans volt” och Boateng just i färd med att göra en sådan efter sitt mål i Milans segermatch i söndags. Gazzettan tar bland annat fasta på ”Donnarumma: så här inleds vändpunkten för Miha”. Återstår att se. Tidningen hävdar också att Liverpool i dagarna lagt ett bud på Morata på totalt 60 miljoner euro – som Juve har nobbat. Situationen kan ändras om Juve kan få Cavani i sommar. Även Tottenham uppges intresserade av Morata.

Annons

Corriere dello Sport hittar också en liknande utväg för PSG-anfallaren i sin huvudrubrik: ”Cavani – Juve är redo”. CdS nöjer sig inte med det utan hävdar att ”Inter gillar också uruguayanen, och de två italienska klubbarna är beredda att slåss mot Uniteds, Citys och Chelseas erbjudanden”. Tung namedropping, mycket oklar substans.

Tuttosport håller sig kvar vid Dybala, och dagen efter att man helgonförklarat argentinaren med ett ”San Paolo”, så har man i stället ”Tevez vem?”. På den jämförelsen följer ”mål och statistik som är monstruös”, och alltså till och med bättre än Tevez.

 

SPANIEN

CZCvcGXWwAAWy3lMarca kastar för ett ögonblick blickarna på annat än Real Madrid med ”Dilemma nummer ett”. Där kan man läsa att ”Casillas tabbar öppnar debatten om skifte i landslaget”. Senast i söndags svarade 34-åringen för en präktig och matchavgörande tavla i Portos mål. Men visst fortsätter Zizou love-in även i dag. ”Zidane genomslag” är rubriken som följs upp av ”På bara 15 dagar har Zidane vunnit över spelartruppen med sina arbetsmetoder och sin närhet”. På skadefronten finns ”Bale för Champions League”, om att målet är att ha walesaren tillbaka om tre veckor, till mötet med Roma.

Annons

AS går på den mjuka linjen med Real Madrid-legendaren Raúl. ”När Barcelona vinner Champions League, så är jag glad”. Citatet är taget från den spanska upplagan av Vanity Fair, som släpps i dag. Tidningen uppger också att ”Messi kan inte spela på San Mámes, alltså i första cupmötet mot Athletic, på grund av skada.

Sport är inne på samma sak med ”Stopp för Messi” i stora bokstäver. ”Luis Enrique får improvisera tridenten i cupmatchen, då Neymar är den enda tillgängliga stjärnan”, skriver Sport, och har att Luis Suárez är avstängd i åtanke. Tidningen hävdar vidare bland sina fotbollssidor att ”Espanyol förhandlar med Chelsea om lån av Atsu och Djilobodji”, två bortglömda spelare på Stamford Bridge.

Mundo Deportivo låter också uppgiften om att Neymar blir den enda i stjärnanfallet som spelar mot Athletic dominera, men lägger ändå till att Messi ”är ett frågetecken till sista stund”.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe klämmer bara in en mindre fotbollsrubrik på tidningens förstasida i dag, ”Paris tillbaka i jakt”, om att PSG byter fokus i sin breda titeljakt när man i dag möter Toulouse i franska cupen. Tidningen har Zlatan Ibrahimovic på bänken inför mtachen. L’Equipe frågar också Max-Alain Gradel, tidigare Saint-Etienne och nu Bournemouth, om skillnaden mellan Ligue 1 och Premier League. ”I Frankrike är fotbollen ett nöje, i England är den en religion”.

Le Parisien har också Zlatan utanför PSG:s startelva i dag, och rubriken inför cupmatchen är ”PSG hoppas spara på krafterna”.une_hd

France Football har i onsdagens nummer, en vecka sent, äntligen den där vinnarintervjun efter Ballon d’Or som brukade dyka upp samtidigt med prisutdelningen. Det är som väntat heller inga spektakulära uttalanden, men tydliga. ”Neymar kommer en dag att vinna Ballon d’Or, för han har alla kvaliteter som behövs”, samt svaret på sin egen framtid. ”Allt kan hända i fotboll, men jag är säker på vad jag vill, och det är att stanna här, i Barcelona”. Och som för att understryka det hela finns en intervju med Barças ordförande Josep Maria Bartomeu. ”Leo kommer att stanna till han lägger av”. Förstasidan kläds annars av rubriken ”Olika öden”, om Zidane tog över Real Madrid ungefär samtidigt som Uefa-basen Platini kraschade.

Annons

RMC Sport har intervjuat Guidettis nye anfallskonkurrent Claudio Beauvue, som ger igen rejält på Lyons ordförande Aulas, som i går beklagade sig över 27-åringen agerande för att få till stånd flytten till Celta Vigo. ”I Lyon led jag som människa”, säger Beauvue. RMC Sport uppger också att PSG-målvakten Sirigu inlett förhandlingar med Torino. Den italienska klubben hoppas på ett lån, och har gett Sirigu upp till tre dagar att svara.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) ägnar mest utrymme åt ”Det här är Höness planer”. Den forna Bayern-basen har släppts ur fängelse (för skattebrott), ”och kommer i juli att bestämma sig om en framtid i Bayern”. Tidningen följer också upp gårdagens påstådda intresse från Chelsea och Arsenal för Granit Xhaka, med att Mönchengladbach släpper 23-åringen i sommar – för 40 miljoner euro. Vidare skriver Bild att Dortmund nu är överens med Yunus Malli om ett fyraårskontrakt, och att klubben erbjuder Mainz 13 miljoner för den 23-årige mittfältaren nu, för Malli har annars en utköpsklausul på 9,5 miljoner euro i sommar.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) hyllar FC Köpenhamns affärer, och menar under rubriken ”Amartey-försäljningen var planerad” att FCK i Erik Johansson redan på förhand hade gjort klart med ersättaren för en betydligt billigare penning.

telegraafVG (Norge) har fått tag i matchhjälten från Rhônederbyt, Alexander Söderlund, som säger att ”Det svartnade för ögonen”, när han avgjorde för Saint-Etienne mot Lyon i sin debut. Att möta Zlatan om ett par veckor får honom inte att spärra upp ögonen. ”Jag fick Zlatans tröja efter landskampen (EM-playoff, reds anm), det får räcka så”. Söderlund avslutar med att berätta att han som initieringssång i klubben ämnar sjunga…”We are the world”. Suck.

De Telegraaf (Holland) har ”Kazim slut på Kuip” om den kontroversielle engelska anfallaren, och antyder att Feyenoordlånet inte bara får stå ut med två veckors avstängning för att ha hotat en journalist, utan kan ha gjort sitt i klubben.

Annons

Globo Esporte (Brasilien) är den märkliga mötesplatsen mellan Kina och citat från Mourinho. Tidningen rapporterar att portugisen gjorde sällskap dit med sin agent Jorge Mendes, som har affärer där. Mourinho hann, bland komplimanger till värdarna, klämma ur sig att en snar comeback är att vänta. ”Jag hoppas se era framgångar från mitt kontor, när jag återupptar min tränarbana, som jag tror kommer att hända så snart som möjligt”, sa Mourinho.

Publicerad 2016-01-19 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto