Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds besked till Van Gaal: Inga värvningar

Headlines Blogg


ENGLAND

The Sun går all-in på L’Equipes uppgift i går kväll om ett hemligt möte mellan Man United och Guardiola, med tillägget att det är ett ”Chockförsök att krossa Citys planer”.

Daily Star har gått ett steg vidare och för Van Gaal-skeptiker besvikna: ”United förnekar samtal”. En välbekant dansk tränger sig CZRxigNWEAAfWeiockså in på sportens etta. ”Eagles satsar på Bendtner”, lyder rubriken om Crystal Palaces planer att förstärka anfallet. Sedan borde Fernando Torres också ha gått plats, med tanke på att rubriken i tidningen är ”Torres kan bli världens bäst betalda fotbollsspelare”. Den avdankade Atlético-anfallaren har åtta erbjudanden, bland annat från Kina, uppger hans agent.

Annons

Daily Mirror säger sig ha andra rapporter från klubbledningens kontor på Old Trafford. ”Januariköp inställda”, skriver tidningen stort och med rödstämplad ”exklusiv” vinjett, samt lägger till att ”LVG får köpförbud…då han ser ut at lämna i sommar”. Som exempel nämner tidningen att United fryst planerna på en värvning av Felipe Anderson, trots att Lazio var berett att sälja.

The Times väljer att göra gårdagens uppgifter om Liverpools bud på Sjachtars anfallare Alex Teixeira till huvudnummer, under rubriken ”Liverpool och Chelsea slåss om 25 miljonerpundsstjärnan”. Liverpoolklubben uppges nu ha skaffat sig ett försprång i jakten på brasilianaren.

Daily Telegraph gör stort av ”Bale-avtalet avslöjat”, utan att avslöja något som inte redan är skrivet om de läckte kontraktsuppgifterna i går, trots exklusiv-stämpel. Eller, jo, inne i tidningen finns också rubriken ”Bales kontraktsläcka skapar panik i Real”, men det får snarare ses som ett antagande.

Annons

Daily Mail kan nämna eftersom här finns en Silly Season-uppgift med litet blågult inslag. ”Eriksson vill ha Mikel till Shanghai SIPG i Kina”. Just det, alltså Svennis och Chelseas mittfältsveteran.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bullar upp för titelkamp med ”Buffon kastar handsken”, en intervju med Juvemålvakten,
och citat som ”Inter kunde krossat, men gjorde det inte. Nu är Juve tillbaka”. På annat håll menar GdS att Sarri sak vara glad för bara två matchers avstängning efter bråket med Mancini, som han kallade ”bög”, prima_pagina_xlsamt har också rubriken ”Moratti: Mancini visade civilkurage”, som svar på att Intertränaren kritiserats för att han i tv berättade vad Sarri sagt.

Corriere dello Sport har en vändning i Sarri/Mancini-affären. ”Journalist anklagar: ’Homofobiska förolämpningar från Mancini’ – Tränaren: ’Det är inte sant’”. Detta ska ha skett vid ett helt annat tillfälle för många år sedan. Men tonvikten på förstasidan ligger vid en bild på Pogba och rubriken ”Pansar-Juve”. CdS menar att Juventus är ”oslagbara i Italien och skapar rädsla i Tyskland”, där Bayern väntar i åttondelsfinal i Champions League.

Annons

Tuttosport står upp för sitt Juventus med ”Barcelona, glöm Dybala”. Rubriken följs upp av ”Två gånger har katalanerna fiskat efter argentinaren, men fått nej: ’Paolo har inget pris’”, och Tuttosport lägger till att ”Marotta höjer även priset på Pogba: lämnar bara för ett skyhögt pris”. Även Tuttosport sår lite tvivel kring Mancinis bakgrund med ”Mancini – förolämpningar och (kanske) hyckleri…

 

SPANIEN

CZSTY7cWwAUlbPwMarca kittlar läsarna med rubriken”Om Barca inte är försiktiga… och bild på Neymar. ”Klausulen på 190 miljoner euro är inom räckhåll för Real Madrid”, skriver tidningen, och fortsätter med ”Neymar spär på spekulationerna med dröjsmålet av kontraktsförlängning och tvetydliga ’Jag vet inte, mycket kan hända i livet”.

AS menar att ”Fansen vill ha James”, och pekar på en läsarundersökning där 62,7 procent föredrar honom framför Jesé som ersättare till skadade Bale. Mer ”vill ha”, för ”Simeone vill ha Diego Costa”, skriver AS, men också att ”en affär är komplicerad”.

Annons

Sport går på krigsstigen med ”Nu får det räcka”, och menar att ”Barca har tröttnat på domarbesluten” och att ”Klubben, tränarna och spelarna klagar på att våldsamt spel tillåts”. Till paketet har man en bild där en ylande Neymar ser ut att ha fått sig en tackling, samt underrubriken ”Neymar är den spelare med mest frisparkar med sig: 67”.

Mundo Deportivo har också en vrålande Neymar på förstasidan, men snarare måljublande och på helt annat tema. ”Neymar är Barça trogen”. Tidningen pekar på ett citat från stjärnspelarens pappa, ”Att vi skulle haft ett möte med Real Madrid i Zürich är en lögn” samt ”Han trivs i Barcelona och tanken är att skriva nytt kontrakt vid slutet av säsongen”.

 

FRANKRIKEune_22012016_v65

L’Equipe filosoferar kring ”Uppbyggnaden av en rivalitet” inför söndagens möte Lyon-Marseille, matcher som bara på senaste åren blivit väldigt heta. En het uppgift annars är att ”Atlético vill köpa Lens”. Den klassiska franska klubben spelar i Ligue 2 och L’Equipe menar att den kan bli plantskola för Madridklubben, som förhandlar om att köpa ägaren Hafiz Mammadovs andel. Tidningen uppger vidare att Neymar eller Cristiano Ronaldo fortsätter att vara PSG:s förstaval som stora sommarvärvning, men att Lewandowski fortfarande är ett alternativ. ”Inga kommentarer”, svara hans agent tidningen.

Annons

Le Parisien uppmärksammar Blancs kontraktsförlängning med PSG som drar ut på tiden. Men en källa nära förhandlingarna försäkrar att allt är på bana, och att diskussionerna intensifierats denna vecka.

 

TYSKLAND

Bild klämmer på tidningen nyhetsetta in ”Uppror i Bundesliga: Domarbasen avgår”. En rubrik på sporten som säkert sticker i ögonen i Gelsenkirchen är ”Schalketränaren Breitenreiter: Dortmund är en förebild för oss”. Egentligen bygger det på en ledande fråga som mynnar ut i Breitenrieiter diplomatiskt svarar att Dortmund byggt klubben bra efter de svåra åren.

Kicker lockar med ett medgivande från nästjumbon Hannovers sportchef Martin Bader, ”96 är inte så sexiga just nu”.

Publicerad 2016-01-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto