Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Det är över, Van Gaal”

ENGLAND

ANNONS

EnglandDaily Telegraph har fotbollsetta med bild som måste få Wenger att bita sig i knogarna av frustration – Diego Costa som visar namn och ryggtavla. Så är också rubriken ”Costa på nytt för smart för Wenger”, där ’smart’ också var det begrepp som Wenger ilsket spottade ur som anfallaren efter att han fått Mertesacker utvisad och sedan sett till så att Arsenal förlorade (0-1 mot Chelsea). Man låter även tränarprofilen Harry Redknapp tycka till om Manchesters forna stolthet, ”United har spenderat stora pengar och man har spenderat dem dåligt”. Något

The Guardian låter också Arsenal och Uniteds bekymmer vara i fokus. ”’Smarte’ Costa får Wenger att bekymra sig för skadorna i titelkampen” och ”Van Gaal medger att han inte uppfyllt fansens förväntningar”.

The Sun vill antyda att slutet redan är här för Van Gaal. Eller väldigt nära i alla fall. ”Gaal over” (från ”All Over”), har tillägget att ”Pressad LVG är nära att lämna United”. Neil Custis, The Sun-journalisten som Van Gaal kallade ”fat man”, menar å sin sida i en krönika att ”United måste göra sig av med Van Gaal NU!”.

ANNONS

Daily Mail fyller på Van Gaal-misären med ”Bort med Van Gaal”, ett omdöme från de mer rutinerade spelarna i Uniteds trupp till klubbens vd Ed Woodward.

The Times vill inte vara sämre i att strö salt i Van Gaals sår. ”Mourinho trygg i att få United-jobbet”. I texten påpekas att den för Chelsea-tränaren ”är allt mer optimistisk” om att få ta över.

Läs även Peter Hyllmans blogg ”Arsenal har bara sig själva att vara förbannade på”

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport är så begeistrade av Juventus matchvinnare (1-0 mot Roma) att man skapar ett eget begrepp till hans ära, ”Dybalissimo” (som typ ”bellissimo”, ung ”strålande”). Tidningen lägger till att ”Juve petar bort Roma, och är på flykt med Napoli”, i titeljakten. Sedan är Mancini arg igen. Den här gången inte på en motståndartränare utan en spelare i det egna laget. ”Även vid 50 års ålder hade jag gjort mål där”, frustar han efter en Icardi-miss när Inter bara fick nöja sig med oavgjort (1-1 mot Carpi). Hiljemark får fina sju av tio i betyg och Quaison 6,5, efter Palermos storseger (4-1 mot Udinese). I sicilianska upplagan av Gazzettan tilldelas matchen rubriken ”Svenska Palermo är vackert och injagar skräck”.

ANNONS

Corriere dello Sport drar också på titelkampen med ”Öga mot öga” (eller ordagrant ”Huvud mot huvud”) och profilbilder på Napolis Higuaín och Juves Dybala – samtidigt som man har en krönika med rubriken ”Men det handlar inte bara om Higuaín och Dybala”.

Tuttosport gör sig lustig på den nu ganska uttjatade dab-dansen, med ordleken ”Juve dansar DYB”, och bild på Pogba och Dybala i dab-pose. Tidningen njuter också av italienska framgångar i Premier League. ”Först Ranieri, och nu har även Guidolin fest”, efter den senares premiärseger med Swansea (2-1 mot Everton).

 

SPANIEN

SpanienMarca menar att ”Ett livligt Real Madrid krockade med Adán”. Målvakten ses som skälet till Zidanes första plump i protokollet (1-1 mot Real Betis). Marca förklarar vidare att ”efter en miserabel första halvlek brände de vita sina chanser” (även om de var gråklädda för kvällen). Ingen större glädje i den rödvita halvan av stan heller. ”Atlético tappar serieledningen mot en vägg” (0-0 mot Sevilla).

ANNONS

AS rubrik ”Mucho Adán” (”Mycket Adán”) får väl ses som en hyllning av Betismålvakten i Shakespeare-anda (”Much ado about nothing”). Man ger också utrymme åt dubbla budskap från Real Madrid-hållet till varför Danilo startade. ”Butragueño: Carvajal hade feber. Zidane: Det var inget fel på Carvajal”.

Sport njuter åt Barças triumf genom Madridrivalernas bakslag. ”Serieledare” är den feta rubriken, till en liten bild på målfirande Barçaspelare. Den kompletteras av ”…och Madrid är fyra poäng bakom” till en stor bild på Cristiano Ronaldo med händerna för ansiktet. Till Reals poängtapp har man också hånfulla raden ”Zidane-effekten föll på första hindret”.

Mundo Deportivo stoltserar också i stor stil med ”Serieledare”, och bild på MSN. Tidningen poängterar också att Barça är det trots en match mindre spelad. Däremot tycks man upprörd över Real Madrid-matchen. ”Skandal!” är det enda rubrikordet. Upprördheten bottnar i att Reals mål kom ur offsideposition, att Cristiano Ronaldo gjorde en eftersläng och straffsparkar som uteblev.

ANNONS

Estadio Deportivo noterar också lite besviket Real Madrids offsidemål, men slår sig hellre för Sevillabröstet: ”14 gladiatorer” är omdömet och rubriken efter Real Betis poäng.

Super Deporte, Valenciatidningen, andas ut med ”Mirakel” efter räddad poäng (1-1 mot Deportivo) men konstaterar att ”Negredos mål i sista minuten satte stopp för ny förlust men stoppar inte blödningen” (ganska fritt översatt).

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe använder ”Slag för slag” som ett sätt att beskriva den fysiska kampen i Lyon (1-1 mot Marseille). Tidningen understryker emellertid att lagen nu är nio poäng efter tvåan Monaco. Inne i tidningen roar man sig också med att skriva OM+OL=PSG. För de båda lagen har tillsammans lika många poäng som PSG (60). Tidningen noterar också i en notis beskedet från Drogba: han spelar vidare i Montreal, och nobbat tills vidare en flytt till ledarstaben i Chelsea.

ANNONS

Le Parisien gör en jämförelse mellan Lucas och Cavani i kampen om den tredje anfallsplatsen, bredvid Zlatan och Di María. Rubriken är ”Motsatta stilar”. Även L’Equipe gjorde i dag jämförelsen och menar att Lucas är att föredra.

 

TYSKLAND

TysklandBild har en lika stor som obekväm fotbollsrelaterad rubrik på nyhetsettan: ”Penisskandal i Effes lag”. Det handlar om Nick Proschwitz i Paderborn, laget som Stefan Effenberg är relativt ny tränare för. Anfallaren anklagas för sexuellt ofredande mot en kvinna, som jobbar för en sportagentur, under träningslägret i Turkiet efter att ha dragit ner byxorna och visat…ja, just det. Proschwitz har nu fått sparken från sin klubb, skriver tidningen. Från fotbollsplanen rapporterar Bild om ”Boateng: fruktan för EM”. Bayern-backen är skadad och blir borta minst tre månader.

ANNONS

Kicker firar omstarten av Bundesliga med rubriken ”Den vilda ligan”, och en blandning av bilder från helgens matcher samt tillägget ”En emotionell start”. Okej. Ironiskt nog har tidningen också rubriken ”Effenberg: Från tiger till domptör”, en uppgift som han med tanke på ”penisskandalen” då kanske inte lyckats fullt ut med ännu. Det finns också en Bayern-rubrik, ”Thiago: allt eller inget”, där Kicker synar den forne Barça-spelarens framtidsutsikter nu när Guardiola lämna klubben.

Läs även Adam Nilssons blogg ”Hamads combeback säger mycket om hans mentala styrka”

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) ger en stor bild på nyhetsettan åt en nedslagen Dirk Kuyt till rubriken ”Kuyt skäms för Feyenoord”, som förlorade (2-4 mot AZ).

Ekstrabladet (Danmark) skriver om förändringarna i Bröndbys lag att ”det olyckliga samarbetet” med Michael Almebäck tar slut nu. Enligt Nerikes Allehanda presenteras också den svenske mittbacken som ny spelare i Örebro vid en presskonferens kl 09 i dag.

ANNONS
Publicerad 2016-01-25 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto