Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chelsea riskerar övergångsförbud

Headlines Blogg

ENGLAND

aThe Sun bjuder på givna ordvitsen ”Klopp final” efter Liverpools cupfinalavancemang i ligacupen (6-5 mot Stoke, 0-1 efter full tid). Man slänger även in ”Hazards prislapp 80 miljoner pund”, det är vad Chelsea påstås kräva om Real Madrid knackar på dörren.

Daily Mirror gör en liknande lek med ”Vi är i Kloppfinal”, men har sina egna ”exklusiva” uppgifter. Som att ”United rädda att Giggs slutar om han inte blir huvudtränare om Van Gaal lämnar”. Många ”om”. Och så påstår man att ”Spurs är tillbaka i kampen om Berahino”. Dessutom roar sig tidningen på Man Citys bekostnad. ”Någon som vill ha en biljett?”, skriver Mirror, och förklarar frågan med att ”Agüero tvingas hjälpa till att sälja semifinalbiljetter”. City har inte sålt slut kvällens semifinal mot Everton och tar spelarna till hjälp i en reklamvideo.

Annons

The Guardian har Liverpools segerjubel i bildmässigt fokus, men rubriken som lär fånga blickar är ”Chelsea förnekar regelbrott men riskerar övergångsförbud”. Londonklubben kan följa i Real Madrids spår efter det att Bertrand Traoré spelat en vänskapsmatch för Chelsea som 16-åring. Tidningen uppger också att ”Van Gaals position granskas match för match”, att Unitedtränaren stannar tills vidare.

The Times tar också grepp på Chelsea, men av andra orsaker. ”Pochettino på Chelseas lista” handlar om att den nuvarande Tottenhamtränaren tillsammans med Simeone, Sampaoli och Deschamps, tillhör dem som Chelsealedningen ringat in som potentiella tränare till sommaren.

Daily Express bjuder inte på någon lockande sportetta i fotbollsväg, men står för dagens mest spektakulära rykte inne i tidningen. ”Exklusivt: Chelsea planerar chockvärvning av Van Persie om Pato-övergång inte går igenom”.

Annons

 

ITALIENCZrsobmWAAEdnWs

La Gazzetta dello Sport låter sig inte imponeras av Milans semifinalseger i första matchen (1-0 mot Alessandria), och tar upp det genom motståndarlagets färg, ”Grått Milan förlitar sig på Balo”. Man klämmer också in ett citat från tränare Mihajlovic i ingressen: ”Vi är inte redo för derbyt”, mötet med Inter på söndag. Under ”Fotbollen offside” uppmärksammar tidningen, och fortsätter: ”Skattebrott: 64 misstänks, även stora namn”. Bland dem nämns Galliani, De Laurentiis, Jean-Claude Blanc och Lotito.

Corriere dello Sport skriver också om att ”Milan är grått”, sedan man fått förlita sig på Balotellis straffmål för seger. På mercatofronten är den största rubriken ”Napoli ett steg från Barba”, alltså Empolibacken.

Tuttosport har fullt fokus på kvällens Derby d’Italia. Rubriken ”Juve – från det ena till det andra” syftar på att det nu är cupspel. Man lägger till ett citat från tränare Allegri, ”Jag vill att mitt lag ska vara hungrigt och omedvetet”. Tuttosport sammanfattar den senaste skandalen i italiensk fotboll med ”Skattebrott och falska fakturor – men man riskerar inte mycket”.

Annons

 

SPANIEN

CZr7k3SWwAId2G4Marca lägger till ännu ett kapitel i vem-var-dyrast-i-världen-? med rubriken ”Cristiano kostade mer än Bale”. För enligt tidningen blir den totala kostnaden för portugisen 104,7 miljoner euro. Mer om Cristiano Ronaldo i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden. En annan rubrik är ”Bentancur – Madrid drar i bromsen”. Värvningen av den 18-årige Boca Juniors-mittfältaren får vänta.

AS har ”Vi ska inte köpa mer just nu”, med tillägget ”…vi har det bästa laget”, som huvudrubrik. På det följer fler Pérez-citat, allt från veckans France Football som kommer ut i dag, och som Headlines gick igenom i går.

Sport går helt på Real Madrid-spår, vilket bör göra neutrala läsare misstänksamma. ”Florentino galen i Neymar – erbjuder 35 miljoner euro”, det skulle alltså vara lönen som Real Madrid-ordföranden påstås beredd att hosta upp om året, dubbelt så mycket som brasilianarens nuvarande lön i Barça.

Annons

Mundo Deportivo konstaterar inför cupreturen mot Athletic att ”Tridenten är tillbaka”, alltså Messi, Neymar, Suárez, men att Turan, Busquets och Iniesta är borta. Tidningen noterar också gårdagskvällens besked, ”NOlito”, att det inte bli någon affär med Celta.

Faro de Vigo har, liksom La Voz de Galicia, John Guidetti i startelvan inför kvällens semifinalretur mot Atlético på Vicente Calderón. Han får spela i sin nummer 9-roll, mellan Orellana och Aspas.

 

FRANKRIKEune_27012016_v65

L’Equipe spekulerar i att PSG har ”300 miljoner euro att drömma för” när Financial Fair Play-begränsningar är borta, och menar att man ”nu kan uppfylla sina ambitioner att bli den bästa klubben i Europa”. PSG väntas i juni presentera balanserade ekonomiska resultat som gör att man kan slå på stort. L’Equipe påpekar att det främst handlar om att hitta ersättare till Zlatan. Superstjärnorna Cristiano Ronaldo och Neymar nämns på nytt, men en plan B anses vara två ”bara” stora spelare, varav en skulle kunna vara Lewandowski. L’Equipe uppger på annan plats att Leicester är den klubb som är hetast i jakten Loïc Rémy, och ska ha erbjudit Chelsea tio miljoner euro.

Annons

Le Parisien har Zlatan Ibrahimovic redan på nyhetsettan. Anledningen till det är tidningens uppgifter om svenskens nya lön. ”Ibrahimovic får 700 000 euro i löneökning”. Zlatan har en bruttolön på 800 000 euro i månaden, men Le Parisien uppger nu att han nästan fördubblar den från och med januari, till 1,5 miljoner euro, nästan 15 miljoner kronor (och högre än de 1,3 milj euro han tidigare haft som högst), vilket ger en nettolön på cirka en miljon euro. Det gör honom till Frankrikes bäst betalda spelare igen. Dessutom väntas löneförhöjningen gälla retroaktivt, sex månader tillbaka på fjolåret (juli-december), och Zlatan och hans agent Mino Raiola ska även ha förhandlat fram vinstbonusar. Däremot har ingen kontraktsförlängning eller optionsår infogats i avtalet, varför nuvarande längd till och med juni fortsatt gäller, skriver Le Parisien. Mer om kontraktet i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden.

Annons

 

TYSKLAND

118,w=591,c=0.sportBild klämmer in ”Schalke-krisen: Nu försvarar sig tränaren” i vänsterkrysset på tidningens förstasida. Det är alltså Breitenreiter som ”slår tillbaka” (bakom en betalvägg). Tidningen uppger också att ”Bayern får ny partner i Qatar”. Klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge, ska ha förhandlar fram ett större sponsoravtal. Bild ger även utrymme åt Guardiolas tal i går om att ”man behöver fiender för att bli bättre, och man behöver även nya utmaningar”.
Fotnot. På onsdag förmiddag bekräftade FC Bayern ett stort avtal med Doha Airport, som nu blir så kallad ”platinumpartner”.

SportBild tittar närmare på ”De nya megapriserna”, och klistrar 130 miljoner euro på Lewandowski, 100 på Aubameyang, Müller och Neuer, 80 på Reus och 50 på Sané. Tidningen lockar också med ”Krutdurken Bayern”, och förklaringen ”Det handlar om Pep, läkare och talanger”. Inne i tidningen varnar också förre Man City-profilen Uwe Rösler för att ”Det kommer att bli brutalt svårt för Pep i England”.

Annons

 

ÖVRIGT

The Independent (Irland) blickar mot Premier League med ”Tiomiljonerpundsfrågan – därför kanske det inte är en så god idé att sparka Van Gaal”, alltså den höga kostnaden för United.

De Telegraaf (Holland) låter spelare på bild illustrera budskapet: ”Huvudvärk för Ajax”, efter bara 0-0 hemma mot Heracles. De Boer, tränaren, klämmer frustrerat ur sig, ”I Barcelona har de Messi som kan skapa. Men vi har ingen Messi”.

A Bola (Portugal) jublar däremot. ”Superbt”, skriver man om Benficas storseger i cupen (6-1 mot Moreirense). Victor Nilsson Lindelöf spelade från start.

Publicerad 2016-01-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto