Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Raiola: ”Bara Zlatan och gud vet”

Headlines Blogg

ENGLAND

 CZwqBImWEAARlnMDaily Mirror snidar till ”Agüero show no Mersey” (ung ”Agüero visar ingen barmhärtighet” men med Liverpool touch) sedan Man City satt stopp för ett Merseyside-derby i ligacupfinalen (3-1 mot Everton). Tidningen lägger mindre finess på en annan rubrik, ”Chelsea vill ha Vardy före Deadline Day – och kan erbjuda Loïc Remy som delbetalning”.

Daily Star drar in Stranglers gamla hit i rubriken ”Golden Bruyne”, som en hyllning till belgaren som satte sista och avgörande målet för City. Bland övriga rubriker märks ”Cahill vill lämna Chelsea”, i jakt på mer speltid, och en så kallad ”exklusiv” nyhet i ett derby om Sol Bamba, ”Sunderland och Newcastle slåss om Leedsstjärna”.

Annons

The Sun använder ”Over and out” om Evertons cupförlust, som en referens till kontroversen om att bollen var utanför linjen innan det ena Citymålet. Stjärnskribenten Martin Lipton lanserar ”Stora grabbarna planerar maktövertagande i Europa”. Det handlar om att klubbar som Milan och Manchester United jobbar för att de största Europaklubbarna ska få automatisk plats i Champions League varje år.

The Guardian menar att ”Chelsea funderar efter Stokes förvandling på Hughes” som ny tränare. Det följer på gårdagens spekulationer i The Times och The Independent om intresse för Pochettino (Tottenham).

Daily Telegraph vill inte vara sämre än sina rivaler, och har en egen kandidat: ”Tinkerman återvänder? Chelsea kan fundera på att ta tillbaka Ranieri till Stamford Bridge”. Notera ”KAN fundera på” för nivån i uppgiften. Telegraph nämner Hughes och Howe som andra möjligheter, även om tidningen påpekar att Simeone och Allegri kvarstår som förstaalternativ. Huvudrubriken ”Extas och förtvivlan” syftar på att De Bruyne inte bara gjorde Citys avgörande mål utan också blev skadad.

Annons

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport har den summerande rubriken ”Morata och Dybala sänker Inter” för Juventus storseger i första cupsemin (3-0 mot Inter). En nästan lika summerande rubrik är omdömet om Milans Balotelli. ”Balo, var är du? Mihajlovic besviken – och på det här viset är han inte till nytta för Conte”. På mercatofronten är den största rubriken ”Eder svartblå”, som följs av ”I dag kommer anfallaren ’ja’ – kan spela redan i derbyt”, alltså för Inter mot Milan i helgen.

Corriere dello Sport smäller till med ”Kolossala Juve”, och påpekar att det är lagets 14 raka seger. En krönika
om matchen bär rubriken ”Damen är omöjlig att slå, men för Inter är det kris: räcker det med Eder?”. Tidingen gör också en internationell djupdykning bland roliga fotbollsnamn, men stannar vid två italienskklingande i rubriken: ”Från Lasagna till Maccarone”.

Annons

Tuttosport sätter adjektivet ”Underbara” om sitt Juventus, och påpekar att ”Galna Juve krossar även Inter”. Den intilliggande krönikan har kort och gott rubriken ”För bra”.

 

SPANIEN

CZxJvRoWQAAvBCUMarca har för ovanlighetens skull inte Real Madrid i huvudfokus. I stället för CR7, Bale & Co så är det Guidetti som tar plats på bild. Rubrikrimmet ”Celestial – Terrenal” (”Himmelsk – Jordlik”), syftar på Celtas himmelsblå färger (3-2 mot Atlético) och att Athletic landade på marken med en duns efter en fin första halvlek (1-3 mot Barça). I sin matchrapport beskrivs Guidetti som ”kanske matchens lirare”. En liten separat artikel bär rubriken ”Guidetti är med fem mål i delad skytteligaledning med Munir i cupen”.

AS lägger mest krut på att ”Messi och Neymar räddade Barça”, och hyllar sedan främst Pablo Hernández efter Celtas seger. Tvåmålsskytten får högsta betyget, en trea, på AS skala från noll till tre. Guidetti får, som fyra andra Celtaspelare, en tvåa i betyg. Tidningen påpekar i matchen mellan tränarna att ”Hernández och Guidetti var kulorna som Berizzo dödade Cholo med” (Simeones smeknamn, reds anm).

Annons

Sport menar att Barça är ”I semi efter en Neymarazo”, alltså snyggt mål från brasilianaren. Det är också Neymar som får högst betyg av både redaktionen och läsarna. För en gång skull går man också Marcas ärende, när man citerar Madridtidningens uppgifter. Men det är förstås bara för att svartmåla Real Madrid. ”Florentino ljög om priset på CR7”, handlar om onsdagens uppgift att portugisen egentligen kostade 104,7 miljoner euro.

Mundo Deportivo sätter ”Reaktion och i semi” som summering av Barças avancemang. Guidettis gäng tilldelas rubriken ”Ett modigt Celta tystade Calderón”.

Faro de Vigo har Guidetti, som leder sina lagkamrater i firandet, som stor bild för hela tidningens etta. Guidettis mål beskrivs som ”en rökare som blåste bort spindelväven i krysset”.

La Voz de Galicia har också Celtas segerfirande i bildmässigt fokus på ettan. På sporten lyfter tidningen i en artikel Hernández och Guidetti, och skriver bland annat att ”2016 har gett Berizzo ett par värvningar och en Guidetti vars fotboll blomstrar. Den svenske landslagsanfallaren har i januari visat sig vara en brutal anfallare som hamnat i fas med Celtas intensitet och precision, och som visat sig kapabel att kombinera kraft med kvalitet. Han var en av spelarna som stod ut i första mötet och igår, på Calderón, fyllde han på sitt CV med rätt beslut, hårt arbete och intensitet”. Man har också citat från svensken. ”Jag är nöjd, det har varit en fantastisk dag”, säger Guidetti, och spelar ner sitt eget drömmål, ”Målet var mycket bra, men alla här var mycket bra; spelarna, tränaren, hela klubben”. Han sa också:”Jag arbetar hårt på A Madroa (Celtas träningsanläggning, reds anm), och även om jag inte fick spela mycket under första halvan av säsongen så fortsätter jag arbeta hårt, jag gillar det”.

Annons

 

FRANKRIKEune_28012016_v65

L’Equipe synar den minskade publiktillströmningen i Ligue 1 under rubriken ”Och om vi skulle ta oss till arenorna?”. Snittet är 20 350, ganska precis 2 000 lägre än förra säsongen. PSG:s seger (2-0 mot Toulouse) och finalavancemang får rubriken ”De vill verkligen vinna allt”. Cavani ersatte Zlatan på topp och fick sämst betyg av alla PSG-spelare, blott tre av tio. På tal om Zlatan så har tidningen en intervju med hans agent Mino Raiola. Om Zlatan framtid svarar Raiola ”Allt jag kan säga är att Zlatan är lycklig i PSG. Men vad som sen kommer att hända vet bara Zlatan och gud”. Raiola får också svara på Le Parisiens uppgifter i går, om ett nytt avtal som ger Zlatan nästan dubbel lön. ”Jag snackar aldrig siffror med pressen, men det jag kan säga är att det är fel från A till Ö”. Okej, Raiola sa egentligen ”…till Z”. Han avvisar sedan några möten med PSG-ledningen under vintern. Mer om Zlatan och Raiola i Headlines webb-tv, ute ca 10.30.

Annons

Le Parisien konstaterar på ettan att ”PSG prenumererar på finaler”, men bekymrar sig också över Zlatans ersättare på topp, ”Cavani reagerade inte”. Liksom L’Equipe ger man uruguayanen en trea och skriver syrligt om en ”tjusig konsekvens i medelmåttighet” från anfallaren.

 

TYSKLAND

19379_hyoxghuvazjtn0k6bersykbb6nfj3o8_Bild kan tyckas lite motsägelsefull i ”Skjelbred är en harmlös Bundesliga-MVP”. Men det handlar om att normmanen, som varit så viktig som defensiv kugge på Herthas mittfält, svarat för noll skott efter 18 matcher. ”Om jag fortsätter så kanske jag hamnar i Guiness världsrekordbok! Men jag har ingen målallergi och det är mycket kvar på säsongen”, säger 28-åringen. Från transfermarknaden noterar Bild bland annat att ”HSV har tröttnat – Ger upp Mané i dag?”. Hamburg tycker Sporting kräver för höga lånekostnader.

Kicker frågar sig i veckans andra och sista nummer ”Vem har den bästa offensiven?”, och jämför Dortmund och Bayern München. Dortmund har så här långt svarat för 50 mål i ligan, Bayern för 48. Tidningen har också en intervju med Bayer Leverkusens Stefan Kiessling. ”Kiessling vill skada Bayern”, är citatrubriken som blickar mot Leverkusen-FC Bayern om en dryg vecka.

Annons

 

ÖVRIGTng5783158

Sport (Ukraina) uppger att ”Jarmolenko flyttar till Arsenal i sommar”, och att en övergångssumma på uppemot 30 miljoner euro ska vara överenskommen med Dynamo Kiev. Få spelare har under så lång tid haft så många flyttrykten omkring sig utan att något hänt som den nu 26-årige mittfältaren.

La Dernière Heure (Belgien) oroar sig, med EM i sikte, redan på förstasidan över sin landslagsstjärna: ”De Bruyne skadad i knäet”. Tidningen slår på sportsidorna också stort på uppgifter om Chelseas jättetalang: ”Exklusivt: Charly Musonda skriver på för Real Betis i dag”.

O Jogo (Portugal) lockar med ”Alla vill ha Rafa”, och, nej det handlar inte om Benítez, utan Bragas Rafa Silva, som Benfica, Sporting och Porto sägs ute efter.

De Telegraaf (Holland) trycker på att ”PSV flåsar Ajax i nacken”, efter gårdagens seger (3-1 mot Excelsior).

Annons
Publicerad 2016-01-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto