Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är världens dyraste matchtröja

Headlines Blogg

ENGLAND

CZ10WmQUkAgYEmaDaily Telegraph klär sportettan med ett gigantiskt foto av Louis Van Gaal och stridslystna rubriken ”Jag kommer att slåss till slutet”. Unitedtränaren avfärdade på torsdagen ilsket påståenden om att han var på väg att lämna klubben. I en kompletterande artikel uppger tidningen att ägarfamiljen Glazers gett vd:n Ed Woodward och styrelsen fria händer att bestämma Van Gaals öde.

Daily Mail snickrar på samma Van Gaal-utspel ihop ”Jag kommer aldrig att sluta”. På ett helt annat tema är att ”Chelsea vänder sig till Conte som främsta kandidat att ta över efter Hiddink”. Ett möte mellan klubbrepresentanter och den italienske förbundskaptenen ska redan ha ägt rum före jul.

Annons

The Times gör den-arge-holländaren till närmast den-uppgivne-holländaren. ”I kväll kan vara slutet för mig, säger Van Gaal”. Tidningen tar fasta på att United möter Derby i FA-cupen i kväll och att Unitedtränaren också sa att han ”inte har råd att förlora mer”. Det finns även en intervju med Paul Clement, tränare för Derby, men också tidigare assisterande tränare/hjälptränare i Real Madrid, PSG och Chelsea. Han öser beröm över en viss svensk. ”Zlatan hade fantastiska ledarskapskvaliteter. Ingen jag mött har hårdare drivit på sina lagkamrater när det gällde att sätta ribban högt, vare sig det gällde passning, insats eller saker utanför planen. En del klarade inte av det. Det är en stor anledning till varför han nått så långt. Han är så arrogant att han faktiskt är älskvärd. Clement lämnade PSG för Real Madrid med Ancelotti 2013 och fick då en signerad tröja av Zlatan. ”På den skrev han: ’Strålande tränare, fantastisk person, även om du är engelsman”, berättar Clement.

Annons

The Sun rasar tillsammans med Carlisle över att ”Premier League-klubbar nobbade SOS”. League 2-lagets arena dränktes i vattenmassor i samband med översvämningar, men bara Everton och Sunderland svarade på vädjan om saker till en auktion till förmån för den hårt drabbade klubben, något ordförande Andrew Jenkins är ilsken över. ”De Bruyne cupknockad” vidareförmedlar belgarens tunga City-besked, att han blir borta tio veckor efter skadan i onsdagens cupmatch.

Läs även Peter Hyllmans blogg Fem frågor och svar om Deloittes Football Money League
Lyssna även till Olof Lundhs podd ”Lindahl om Englands framfart: Många landslagsspelare frågar

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport ställer sig liknande fråga som Corriere dello Sport igår, ”Inter, räcker det med Eder”. Rubriken ingår i ett Interpaket inför derbyt mot Milan med stämpeln ”På resa i krisen”. Tidningen tillägger på mercatofronten för Inter att ”I juli kommer Banega och första tjing på Soriano”. Grannklubben Milan kan sälja. ”Leicester: 16 miljoner euro för Niang”, är erbjudandet för Milans anfallare.

Annons

Corriere dello Sport staplar rubriker på varandra under något krystade överrubriken ”100 timmar kvar, mercaton får liv”. Det tre stora är ”Inter: Eder och Soriano”, ”Rogerio för Juve” och ”Zukanovic till Roma”, och de ligger som band över ettan.

Tuttosport gnuggar händer åt gårdagens tyska medieuppgifter. ”Vilken röra i Bayern”, har tillägget ”Bayerskt kaos, Juve kan dra nytta av det”. Lagens CL-möte är förstås kroken i de stora rubrikerna. Mercatorubrikerna är liknande som i de andra stora sporttidningarna, det vill säga Zukanovic/Roma, Eder/Inter , Rogerio/Juve, och här finns också ”Rannochia till Samp”.

 

SPANIEN

CZ2XTLZVAAEq3xCMarca har Real Madrids tröja utlagd över förstasidan och till orden ”Den dyraste tröjan i världen”, skriven över den. Till det finns förklarande underrubrikerna ”Real Madrid och Adidas nära avtal”, ”Med bonusar kan avtalet nå 140 miljoner euro per år” och ”Det innebär att man drar in drygt 40 procent mer än vad United gör”.

Annons

AS väljer transferspåret. ”Lewandowski väljer Real Madrid” är dagens stora rubrik, som snabbt följs av ”Han lyssnar inte på erbjudandena på United, City och Chelsea”. Uppgifterna är varken spanska eller tyska utan från The Independent i går.

Sport har en intervju med Arda Turan under citatrubriken ”Jag vill slå Atlético”, och som en stolt förälder med sin nyfödda, utbrister Sport ”Arda Turan känner sig redan som en culé” (smeknamnet på Barça-fans, reds anm).

Mundo Deportivo har rubriken ”Neymar: Jag vill ha många år till i Barça” när övriga sportvärldens rubrikmakare hellre snappat upp ”Jag skulle vilja jobba med Guardiola”. MD blankar det svaret helt, och har i stället tre andra Barça-gullande svar på ettan.

Estadio Deportivo ”drömmer om final” tillsammans med Sevilla efter gårdagens kvartsfinalseger (3-0 mot Mirandes).

Annons

Faro de Vigo bjuder på intervju med John Guidetti. Eller, ja, de bjuder ju inte direkt, den är bakom betalvägg. Hur som helst, rubriken är ”Inget är omöjligt och Celta har visat det den här säsongen”, och svaren innehåller mycket ”kämpa”, ”fin stämning”, ”gör mitt bästa” och förstås snack om cupsegern borta mot Atlético. Inför dagens cuplottning vill han inte uttryckligen undvika Barça, som Pablo Hernandez. ”Barcelona är förstås svåra, det bästa laget i världen just nu, och att slåss mot dem över två matcher blir verkligen svårt,men inte omöjligt, vilket vi visat denna säsong. Vi har en fantastisk cupinsats bakom oss och vi ska njuta av stunden, njuta av att vara där vi är på sättet vi spelar”.

Läs även Adam Pinthorps blogg ”Guidetti och Celta kan vinna en titel”

 

FRANKRIKEune_29012016_v65

L’Equipe gör förstasida på ”Griezmanns vinnande spel”, och skriver inför EM att Atlético-anfallaren ”deklarerar sina ambitioner med landslaget tydligt: att vinna titeln”. Tidningen har en lång intervju med Griezmann där man bland annat får veta att han efter många år i Spanien till och med ”pratar på spanska med hunden”. Och så avfärdar han frågan om han gillar PSG (alltså kan tänka sig en flytt) med ”Det finns många klubbar jag gillar men där jag inte kan se mig spela”. Smack.

Annons

Le Parisien har rubriken ”Därför valde Sirigu att stanna”, som en uppföljning på tidningens besked från målvaktens agent att italienaren trots en plats på bänken och alla flyttrykten blir kvar när fönstret stänger. Orsaken då, jo, ”sanningen är att det inte bara handlar om kvaliteten på klubbarna som knackat på Sirigus dörr. Han är nämligen övertygad om att han kan ta tillbaka platsen som nummer ett”, från Kevin Trapp, alltså.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) har ”Vilka stjärnor har Guardiola i sikte?” som en följdfråga på Kickers uppgifter i går om att Bayern-tränaren var missnöjd med hur en del skötte om sig själva, och ska ha tagit upp det inför hela spelartruppen. Enligt Bild handlar det främst om Vidal och Ribéry.

La Denière Heure (Belgien) fastnat i dag också i De Bruynes skada och bekymren för landslaget, som bland annat har Sverige på EM-programmet. ”Raden som oroar oss”, handlar just om landslagets skadelista.

Annons

A Bola (Portugal) uppger att ”Jovic är på väg till Luz”, alltså till Benfica. Den 18-årige Röda Stjärnan-anfallaren väntas skriva på för fem år.

Läs även Adam Nilssons blogg ”PL-pengar kan vara bra för tysk fotboll”

Publicerad 2016-01-29 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto