Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Verratti igen: ”Zlatan bäst - förläng kontraket”

ENGLAND

England

The Guardian tar upp gårdagskvällens bomb i spelarens egna ord, ”Terry: Inget lyckligt slut som i en saga”. För det var så Chelseas lagkapten uttryckte sig när han efter segern i FA-cupen (5-1 mot MK Dons) berättade för pressen att klubben inte förlänger hans kontrakt efter säsongen. Guardian uppmärksammar också söndagens andra FA-cupmatch (Carlisle-Everton 0-3) med annat än vad som hände på planen, ”Rasistincident smolk i glädjebägaren: Tränaren fördömer glåporden mot Evertons spelare”.

The Times, som för ett par dagar sedan skrev att Chelsea skulle inleda samtal om en fortsättning med sin lagkapten, har nu i stället ”Chelsea nobbar nytt kontrakt för Terry”, och krönikören, och förre Chelseaspelaren, Tony Cascarino reagerar med ”Det är galenskap att släppa Terry”. Mer om vad Terry-beskedet egentligen innebär i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden.

Daily Mail har ”Det är över” som rubrik för Terry. Kanske är det också det för Gary Neville snart? I alla fall tar den förre Man United-profilens öde som Valenciatränare plats på sportettan. ”Pressen på Neville ökar efter Valenciaförlust”.

Metro använder slagorden som brukar följa Terry men med ett tillägg: ”Kapten, ledare, legendar, lämnar”.

Daily Express kör hårdare med ”Terry utsparkad av Chelsea”.

Daily Mirror bjuder på ”Exklusivt: Man United i Deadline Day-fajt med Leicester och Southampton om Musa”, alltså CSKA-anfallaren.

Läs även Peter Hyllmans blogg Premier Leagues tio bästa januarivärvningar

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport basunerar ut ”Milans TRIumf”, med syftning på segersiffrorna (3-0 mot Inter). Och vänder man på derbysteken finns ”Inters mardröm: Icardi missar straff och Mancini utvisad”. Gazzettan skriver på annan plats också om att Interultras krävde ”samtal” med spelarna, som ber om ursäkt för insatsen. Om läget längre upp i tabellen konstaterar GdS att det är ”Kamp för två”, att ”Napoli 50, Juve 48 – på flykt med scudetton” efter nya storsegrar (5-1 mot Empoli respektive 4-0 mot Chievo).

Corriere dello Sport menar att ”Italien har sin Clasico”, och sätter stora rubriken ”Napoli och Juve är som Barça-Real”. En krönika bredvid bär på rubriken ”Insigne svaret på Dybala”. Milanoderbyt summeras med ”Milan hade kul, Inter kunde inte stå emot”.

Tuttosport gör märkligt nog också en referens till de spanska storlagen, eller i alla fall ett. ”Juve med Barça-stil: underhållning och mål”, som följs av huvudrubriken ”Uppvisning i överlägsenhet”.

Läs även Lorenzo Medicis blogg ”Milan hoppade på sista tåget till Champions”

 

SPANIEN

Spanien

Marca roar sig med att använda tennisens termer för Real Madrids storseger (6-0 mot Espayol), ”Game, set och Cristiano”. Tremålsskytten får också underrubriken ”Nu delar han skytteligaledningen med Luis Suárez”.

AS konstaterar att ”Bernabéu njuter”, och lägger till ”Ny målfest och hattrick av Cristiano”.

Sport stämplar sitt huvudfokus med ”Avslöjar”, varpå Barça-rubriken ”Så här vinner man ligan” följer. Men efter det kommer bara plattityder som ”Truppen tror inte titeln är hemma ännu och att domen kommer i El Clásico på Cam Nou” samt ”Real Madrid blir enda rival och den stora utmaningen är att vinna Champions League för andra gången i rad”.

Super Deporte speglar de bistra tiderna i Valencia med överrubriken ”Valencia sjunker och Neville frågar sig själv vad som händer: ’Jag har ingen förklaring’”. Det ger i sin tur stora rubriken ”Rädda sig den som kan”.

 

FRANKRIKE

Frankrike
L’Equipe lägger sig platt för de regerande och blivande mästarna PSG (2-0 mot Saint-Etienne): ”Vilken klass”. Det är mer den förlustfria raden (32 matcher, delat franskt rekord med Nantes) än själva insatsen i går som imponerar. Tvåmålsskytten Zlatan får sju av tio i betyg, målvakten Trapp är ende spelare som får högre, en åtta. I går vädjade Lucas om att behålla Zlatan, och det gör nu även Verratti på nytt: ”Han fortfarande bäst”, säger italienaren till L’Equipe 21, ”Det är många (här) som vill att han förlänger”. Mer om Zlatan och PSG i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden. Bland Silly Season-uppgifterna märks att Marseille i går ska ha nobbat ett bud från Stoke på anfallsstjärnan Michy Batshuayi, som Newcastle och Tottenham också uppges ute efter. Marseille å sin sida diskuterar Peter Odemwingie med Stoke.

Le Parisien tillåter sig bara en pytteliten PSG-rubrik på tidningens etta efter ännu en i den långa raden av segrar, ”Ibrahimovic naglar fast Paris i toppen”. Och artikeln för betyg har rubriken ”Ibra förblir avgörande”. Zlatan och Trapp får högst betyg, 7,5.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild noterar visserligen att Bayern München vann (2-0 mot Hoffenheim) men rubriken efter matchen är ”Bayern söker akut försvarare”. Det är beskedet om att Javi Martinez blir borta länge, ovanpå tidigare besked att Jerome Boateng också är långtidsskadad, som väntas få de regerande mästarna att försök hitta en nödlösning innan fönstret stänger, troligen ett lån, menar Bild. Dortmund fick ett offsidemål med sig, som hela arenan och domaren, såg på repris på storbildsskärm. Rubriken är ”Tuchel: Kolla alla mål”. För trots att det var till fördel för egna laget den här gången, är Dortmunds tränare bestämd om att tillåta teknologin som hjälp till domarna. ”Det är oacceptabelt att domarna inte vet, men varenda åskådare med en smartphone har koll inom tio sekunder”.

Kicker lovar en ”personlig inblick” i Dardais första år i Hertha, där citatet ”Jag låter mig inte manipuleras” bildar rubrik på första uppslaget inne i tidningen. Man har även ”Reaktionerna på Guardiolas missnöje”, uppgifterna som tidningen själv lanserade förra veckan och som fick stor spridning. På annat håll: medan Bild ser en nödlösning på backsidan för FC Bayern som trolig på Deadline Day, ger Kicker en helt annan bild via Münchenklubben. ”Det är inte troligt att vi gör något”, säger Bayernbasen Karl Heinz Rummenigge.

 

ÖVRIGT

Danmark

Ekstrabladet (Danmark) fortsätter publicera sin intervjuserie med Danmarks ny förbundskapten. ”Åge Hareide: Det är mitt ansvar att Eriksen blir en framgång”, dominerar hela sportettan.

VG (Norge) har just ett unikt norskt sätt att skildra PSG:s seger: ”Söderlund förlorade anfallskampen mot Zlatan”. Saint-Etiennes norska nyförvärv fick för övrigt blott fyra (av tio) i betyg av L’Equipe.

De Telegraaf (Holland) har visserligen Feyenoordspelare med slokande huvud på bild efter tung hemmaförlust (0-2 mot Den Haag), men fokus är på en spelare i synnerhet. ”Spelar under dödshot”, är rubriken, som följs av att uppgiften att sex män gripits för att ha hotat Marko Vejinovic natten till söndag i hans hem och inför hans fru.

La Dernière Heure (Belgien) låter Silly Season ta störst plats på nyhetsettan, ”Exklusivt: Suarez vill inte till Nantes”. Det handlar alltså om Matias Suarez, som såg ut att lämna Anderlecht på lån.

Publicerad 2016-02-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons