Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Omdömet: Pep bästa Deadline Day-affären någonsin

ENGLANDpep

The Guardian får inleda tisdagens Pep-frossa efter gårdagens bekräftelse på det förestående tränarskiftet i Man City. Bakom rubriken ”Guardiola redo för transferutsvävningar” finns påståendet att ”spanjoren kommer att ha 150 miljoner pund att spendera när han tar över i sommar”, alltså närmare 1,8 miljarder kronor.

The Sun skriver under ”City-skifte” att klubben nu inleder en ”75 miljonerpundsjakt på Lewandowski”.

Daily Mail menar däremot att ”Pogba och Stones blir främsta mål” för City under Pep, och kastar fram summan 130 miljoner pund de båda stjärnorna. Tidningen hävdar också att Guardiola får 300 000 pund i veckan (ca 3,5 milj kr) i lön hos City.

Daily Telegraph porträtterar City-utvecklingen med just ett (gigantiskt) porträtt av Pep och rubriken ”City värvar Guardiola för 45 miljoner pund”. Man kallar det ”Bästa Deadline Day-affären någonsin”, och menar att ”Messi finns på listan” av spelare City nu är ute efter. På tal om lön så har tidningen också ”Exklusivt: Terry kan tjäna 20 miljoner pund i Kina”. För en säsong. På sportettan finns även dubbelrubriken ”Största affären: Stoke krossar klubbrekordet genom att köpa Imbula från Porto för 18,2 miljoner pund” samt ”Värsta dagen: Gardes framtid i gungning sedan Villa missat alla transfermål”.

The Times kallar också Guardiola-affären ”Den bästa Deadline Day-värvningen någonsin”, och ser i svallvågorna att City lämnar ”United och Chelsea i en röra”.

Daily Mirror har förutom förändringarna i City också ”Exklusivt: Zola vill ha sin gamla polare Terry”, om att Chelseaprofilen som tränar Qatarklubben Al Arabi hoppas locka Londonklubbens kapten långt söderut.

Daily Express ser en annan effekt av Guardiola-affären: ”Pells skifter till Bridge”, alltså att nuvarande City-tränaren Pellegrini tar över på Stamford Bridge, men man orkar inte ens sätta en ”exklusivt” på spekulationen.

 

ITALIENCaKh7xPWkAAv0vh

La Gazzetta dello Sport kör en Milanospegling av söndagens derby (3-0 till Milan) under dubbelrubriken ”Innanför krisen i Inter: Mancio, vem är du?” och ”Efter den rödsvarta frälsningen: Sinisa, kommer han att lyckas?”. Bland underrubrikerna finns i Inters fall att Mancini haft ”20 olika uppställningar på 22 matcher” och i Milans ”Inga spektakulära förändringar men mycket tydlighet, så har vinden vänt för Mihajlovic”. Paketet kompletteras med ”Intervju med Arrigo Sacchi: Vad som saknas i Inter, och även i Milan”. Mercaton sista dagen summeras bland annat med att ”Eder, El Shaarawy och Perotti är toppvärvingarna”. Så pekas också Inter och Roma ut som “vinterdrottningar” i januarifönstret, och får liksom Juve och Napoli betyget sju av tio på mercaton, det högsta bland Serie A-klubbarna.

Corriere dello Sport lägger krutet på område långt bortanför transferfönster. ”Ljusblå supportar förbjuds även till den mest emotsedda matchen” leder fram till rubriken ”Juve-Napoli också förstörd”. För bortafans är nu förbjudna på toppmatchen i Turin den 13 februari, och det gäller alltså även de med det förhatliga Tessera del tifoso. Vid vinjetten ”Slut på mercaton” finns huvudrubriken ”Inter, i juli kommer Banega”.

Tuttosport blickar inte oväntat också mot toppmatchen om knappt två veckor. ”Juve skrämmer, Napoli skyddar sig” inleder, huvudrubriken ”Försiktiga” följer. Med det åsyftas att Napoliägaren De Laurentiis känner att man måste hålla låg profil om Juve, samt att tränare Sarri påpekar att ”vi ligger före bara för att de fick en dålig start”. Man kastar också ett öga aningen österut, till Milano och Inter, med ”Mancini, nu står han ensam mot alla”.

 

SPANIENuntitled

Marca menar under ”Det bästa av Benzema” att ”han tror att han kan bevara den här nivån för flera säsonger framåt och avsluta karriären i Real Madrid”. Januarifönstrets stängning får en blygsam rubrik med Real-fokus, ”Tjerysjev till Valencia”, och tillägget ”Allt var klart med Sevilla men han valde annorlunda”. Även det spanska tränarskiftet i Manchester City uppmärksammas.

AS gullar med en annan Real Madrid-spelare, Cristiano Ronaldo. ”Stor fajt om Guldskon”, alltså kampen om titeln som bäste målskytt i Europa. ”Med 19 mål försöker Cristiano försvara titeln i det tyngsta slaget någonsin”. Man kunde lagt till ”…som så få bryr sig om”. Nåväl, i topp av den skytteligan finns för närvarande Higuaín 22, Jonas 21 och Aubameyang 20. Guardiolas tillträde i City skildras också med ett Pellegrini-citat, ”Jag har vetat det i en månad”.

Sport drar på stort om den forne Barcelonaprofilen Pep Guardiola. ”Den bäst betalde i världen”. Förutom pengaregnet lyfter den katalanska tidningen också frågan ”Vad händer om Bayern och City stöter på varandra i Champions League?”.

Mundo Deportivo ägnar sig i huvudsak åt navelskåderi ”Stjärnorna på galan”, om att ”Andrés Iniesta och Laia Sanz utsetts till bästa idrottare under firandet av MD:s 110 år”. Ronaldinho var där också. Nu vet ni det. Nästa.

Super Deporte har inte haft anledning att jubla mycket åt Valencia, men äntligen kan man en leende spelare på ettan: ”Till slut… Tjerysjev”.

 

FRANKRIKEune_hd

L’Equipe radar upp sista-minuten-värvningar till Ligue 1 under rubriken ”Det var vågat!”. Sedan har man bilder på Debuchy och Malcom (Bordeaux), Eder (Lille), Thauvin och Fletcher (Marseille) medan man i fältet för Lyon har tomt förutom citat från klubbasen Aulas, ”Det är mycket svårt att hitta kvalitet i sista stund”. Inne i tidningen skriver L’Equipe bland annat om att PSG-ledningen, och även Saint-Etienne-ledningen, är förbannade över att hemmasupportrar i söndags kunde veckla ut en lång rad banderoller mot PSG med budskap som tolkades som anti-Qatar, som ”Två minuters tystnad för att visa qatarierna vad de gjort med Paris” och ”Parc des Princes har blivit en kyrkogård – ni kan inte ta med er pengarna till himlen”. Ligans disciplinkommitté utreder nu fallet.

Le Parisien håller sig, som PSG, bortanför dramatiken under januarifönstrets sista dag, och skapar i stället debatten ”Är du mer David Luiz eller Marquinhos?”, alltså vilken av backarna man föredrar.

France Football kommer i morgon ut med veckans nummer som har Neymar på stor bild under rubriken ”Neymar – i full fart”, och med tillägget ”Han närmar sig Messi och Ronaldo”. Inne i tidningen redovisas också svaret på veckans fråga till läsarna, ”Vem är Ligue 1:s mest spektakuläre spelare?”. Etta är Hatem Ben Arfa (Nice) med hela 39 procent. Sedan följer Wissam Ben Yedder (Toulouse) 16, Marco Verratti 14 och först därefter Zlatan Ibrahimovic med 11 procent av rösterna.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) ställer sig lite frågande till Bayerns värvning av Tasci, klubbens enda efter skadorna på Martinez och Boateng. ”Har den forne landslagsspelaren kvalitet nog för att hålla trippeldrömmarna vid liv?”. Artikeln inleds sedan med ”Det här verkar som ett desperat köp”, och menar att den 28-årige Spartak-backen var ”en sista utväg”.

O Jogo (Portugal) ser Imubula-övergången till Stoke för 24 miljoner euro med blåvita Porto-ögon. ”Fyra miljoner euro i förtjänst på Imbula”, noterar man, och lägger till, ”Vidareförsäljning i framtiden ger 15 procent”.

De Telegraaf (Holland) låter sporten ta störst plats på förstasidan men av helt fel skäl. ”Feyenoord under hot i tio år” är överrubriken som följs av ”Terrorn regerar på De Kuip”. Det kommer som en uppföljning på gårdagens stora rubriker om att sex män gripits för att ha hotat spelaren Marko Vejinovic i hans hem. Spelare och ledare uppges ha hotats under lång tid av en mindre grupp supportrar, men få av hoten har kommit till allmänhetens kännedom, men polisen känner till dem. I dag finns också en sidorubrik om ”Nya hot via e-post”. Inne i tidningen finns på nyhetsplats ett helt uppslag med rubriken ”Feyenoord i fansens grepp”, och bild på bråk mellan supportrar och polis.

Publicerad 2016-02-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons