Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Peps problem: Spritskandal och misstänksamhet

Headlines Blogg

ENGLAND

EnglandDaily Telegraph sätter ”Mästarklass” på ligaledaren Leicesters seger (2-0 mot Liverpool). Man låter också Man Uniteds övertygande vinst (3-0 mot Stoke) landa på sportettan under ”Pep talk: United visar sin stil som svar på Guardiolas City-ankomst”. I går fanns uppgifter om att John Terry erbjuds 20 miljoner pund för en säsong i Kina, i dag ”Exklusivt: Touré erbjuds 30 miljoner pund per säsong om han flyttar till Kina”.

Daily Mirror tar till supporterramsan ”We’re gonna win the league” och ramsans inledning som avslutning ”…and now you GOT to believe us”. Det handlar förstås om överraskningsgänget Leicester. Jagandes bakom finns Manchester City (1-0 mot Sunderland), där allt från och med nu lär beskrivs utifrån kommande tränare, ”Agüero Peppar City”.

Annons

Daily Mail hittar ”Volley good show” (från ”Jolly good show”) med tanke på Vardys läckra första mål för Leicester i går kväll. Rakare är rubriken ”Wenger och Koeman i bråk i spelartunneln sedan Arsenal tappat poäng” (0-0 mot Southampton).

The Sun låter Vardys volley bli en ”30 Vard stunner” (i stället för ”yard” förstås) och gör sedan en dragning som heter duga med ”Citys tioåriga väntan på Pep”, då tidningen till slut upptäckt att Guardiola en gång i tiden, under Stuart Pearce styre, provspelade med Man City.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport har fullt fokus på stundande titelkamp mellan Juventus och Napoli, i dag med ”Maradonas tur: Jag har sett Insigne…”, som följs upp av ”Vilka vackra frisparkar. Han gör mål i varje tv-match. Jag tror det här är året att vinna scudetton. Problemet är bara att det inte går att stoppa de vitsvartrandiga”. Tisdagens enda match får rubriken ”Spalletti väcker Roma – mål och show med Salah-Elsha” (2-0 mot Sassuolo).

Annons

Corriere dello Sport menar att ”Scudettokampen hettar till på och vid sidan av planen” och har huvudrubriken ”Allegri till attack mot Napoli”. På det följer ”Skulle vi vara favorit på grund av vår omsättning? Han gör bäst i att se om sitt eget hus”. Noterbar är också en mindre rubrik nedanför: ”Jakten inleds med Ibra och Lavezzi”, och ”Zlatan kan avsluta i Premier League”. Det handlar om spelarna vars kontrakt går ut i sommar.

Tuttosport sätter också stridsyxan i Allegris hand med citatrubriken ”Sköt om ert eget hus”, och påpekar att ”Det är match mot Genoa i kväll, men det är redan Juve-Napoli”. Ännu längre fram finns ett CL-möte att tänka på för Juve, men kanske inte för alla. ”Khedira sönder på nytt: tillbaka mot Bayern?”.

 

SPANIEN

Spanien

Marca uppmärksammar förstås att största övergången kommit efter det att fönstret stängt i de stora ligor. ”Jackson flyttar till Kina”. Scolaris Gunagzhou Evergrande har köpt Atléticostjärnan för 42 miljoner euro. Så för en gång skull får Real Madrid spela en underordnad rubrikroll. ”Förälskad i spelet utan boll” syftar på att ”Zidane märker en förbättring i disciplin, ordning och press hos Real Madrid”.

Annons

AS är knappast först på bollen med ”Guardiola vill ha Lewnadowski”, och påpekar att ”City vill ha samma nummer 9 som Florentino”, alltså Real Madrid-basen.

Sport har frejdiga ”Mot första finalen” inför Barças möte med Valencia, den första cupsemifinalen, och lägger till, ”Barça vill döda mötet redan på Camp Nou”. Tidningen ger också utrymme åt Neymar, som dragits in i en skattehärva med sin far. ”Neymars pappa medger jättebud för att lämna klubben – men att sonen vill förnya med Barça”. Det ska enligt källor har framkommit under förhör, uppger Catalunya Ràdio. Budet ska ha varit på 190 miljoner euro.

Mundo Deportivo har under ”’Ronnie’ boom” en ointressant uppföljning på Ronaldinhos besök vid MD:s gala häromkvällen. Betydligt mindre utrymme ges Barças cupsemi med rubriken ”Messi och Iniesta mot sin nionde final på tio år”.

Annons

El Confidencial uppger att ”Florentino skjuter fart på De Gea och Lewnadowski”. Avtalen, alltså. I underrubriken kan man till och med läsa att ”Real Madrid har, enligt källor i klubben, avtal klara med Lewandowski och De Gea. Summan för dubbeldealen överstiger inte 100 miljoner euro”, cirka 50 miljoner euro för anfallaren och 40 miljoner för målvakten. Men av artikeln att döma är några förhandlingar med respektive klubbar inte avklarade.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe menar att Marseille är ”Redo för Le Classique” efter gårdagens seger (1-0 mot Montpellier) och med helgens rivalmöte med Paris SG närmast i kalendern. Tidningen fångar sedan i en stor artikel om den bristande stämningen på Parc des Princes, tidigt upp Zlatans citat efter matchen i Saint-Etienne. ”Zlatan Ibrahimovic talade om ’en fantastisk publik’ och la till i en uppmaning till PSG-publiken ’så här borde det vara på varje match’”.

Annons

Le Parisien har på förstasidan att ”Benzema väntas återvända till landslaget”, då juridiska hinder kan lyftas efter Valbuenaaffären. På sporten är det en helt annan affär som är i fokus, ”Till botten med Cavani-affären”. Le Parisien menar att ”även om han sannolikt startar i kväll, så upplever den uruguayanske anfallaren en dyster period. Hans för tidiga semester i samband med jul skuggar honom”. Tidningen uppgifter gör gällande att Cavani hoppade över ett återbesök som klubben arrangerat för att resa hem på julledighet en dag tidigare, samtidigt som laget reste till match i Caen. Cavanis representanter menar att det var ett frivilligt återbesök. Det fick ledning och spelare att reagera, och tillsammans med hans inställning och uppträdande vid vissa tillfällen, bildar det bakgrund till det beryktade krismötet i Doha 30 december.

Annons

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild har ”Fem frågor till Guardiola” på nyhetsettan. Tidningen påpekar att det ”inte blir fyra enkla månader” som avslutar spanjorens tid i Bayern München, och de ganska hårda frågorna man ställer är: ”Hur mycket tid tänker du investera i City?”, ”Styrde du De Bruyne till Manchester?” (belgaren var nära just FC Bayern), ”Plockar du Lewandowski i sommar?”, ”Är du verkligen tre gånger bättre än Klopp?” (med syftning på lönen), ”Är ditt farväl till City redan bestämt?”. Enligt Bild tar Pep över Qatars landslag i början av 2020, inför VM på hemmaplan 2022. Redan för ett år sedan skrev Bild om Guardiola först till Premier League och sedan Qatar 2020.

SportBild har ännu mer bekymmer för Pep. ”Bayern-skandal: Alkoholrykten kring Vidal” handlar om att det inte bara är påstådda viktproblem som ska ha legat bakom Guardiolas utbrott mot vissa i truppen, inklusive Vidal, som läckte ut förra veckan. Under träningslägret i Qatar uppges Vidal också ha lämnat truppen flera gånger, och när han återvänt ska han ha uppträtt berusad.

Annons
Publicerad 2016-02-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto