Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mourinho: "United-jobbet är mitt"

ENGLAND

England

Daily Mail är en av flera tidningar med exakt samma uppgift kring tränarposten på Old Trafford. ”Det är klart – Mourinho berättar för vänner att han tar över i United”. Han ska alltså vara överens med klubbledningen om att ta över efter Van Gaal till sommaren.

Daily Mirror har också haft öronen öppna för Mourinhos polare, och låter den uppgiften ta störst utrymme. Men sportettan kryddas också med inlånad filmtitel, Shanghai surprise for Rémy”, att Chelseaanfallaren är aktuell för Shanghai Shenhua, en uppgift man plockat från franska medier. Men den stora nyheten med blågula ögon är förstås rubriken ”Gareth Bales Wales bokar upp Zlatan Ibrahimovics Sverige för EM-genrep. Matchen kommer att spelas på Friends Arena i Stockholm den 5 juni. ”Sverige kommer att bli ett tufft test”, bekräftar Wales förbundskapten Chris Coleman. Sveriges EM-premiär är mot Irland den 13 juni.

The Sun får avsluta tabloidsvepet med sin ordlek i ”Paying for the Neym”, vilket handlar om att Barcelonastjärnans varumärke spelar stor roll vid ett klubbyte, något The Sun tycker ger anledning att klistra ”Ännu en exklusivitet” som överrubrik. Man lägger till: ”Manchesters jättar i transferkrig värt 144 miljoner pund”, och allt backas upp av en påstått citat från Neymars pappa om att ”det finns ingen anledning varför han skulle förlänga med Barcelona” (någon som kan hitta det?) från förra veckan. 144 miljoner pund är lika med Neymars utköpsklausul.

The Independent lånar i stället från musikens värld med ”Hammers time” för att markera West Hams cuptriumf (2-1 mot Liverpool).

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport fortsätter nedräkningen till titelfajten Juventus-Napoli med ”Vem riskerar mest?”, en analys av hur tränarna fundera kring matchen, med tanke på att ”om Juve förlorar är man fem poäng bakom men om man vinner så är allt öppet”. Det ger i sin tur ”Allegri funderar på hur man ska hålla koll på Higuaín och Napolis press” samt ”Sarri har två mardrömmar: Dybala och Pogba”. Tidningen har också en trippel rubriker i topp kring Inter, Roma och Milan, där sistnämnda är ”Kina tillbaka: Luiz Adriano en gåta utan slut”. Ett nytt bud har kommit och det är fortfarande oklart om anfallaren blir kvar. Fast gåtan lär ju vara löst till 26 februari, då transferfönstret i Kina stänger.

Corriere dello Sport som igår såg Juve-Napoli som en fest för hela världen har i dag ”Juve-Napoli: pengafest”, om hur mycket matchen är värd. Tidningen har också en intervju med succétränare Ranieri som lanseras med citatrubriken ”Jag ska berätta allt om mitt Leicester”, som följs av ”Jag håller på att bygga ett lag både för ligatiteln och cupen” samt ”Jag stannar i Premier League”.

Tuttosport ser för dagen Juve-Napoli genom två av matchens stora stjärnor. ”Vilken duell med Higuaín – Fenomenet mot Dybala”. Tidningen radar på annan plats upp att ”Inter har redan fyra alternativ”, om man väljer att avsluta med Mancini. Det är ”Martinez i Everton, De Boer i Ajax, Montella och drömmen Simeone”.


SPANIEN

Spanien

Marca har fokus på nästa veckas Champions League-möte för Real Madrid. ”Till Rom utan varken Bale eller Marcelo”, spelare som alltså är skadade. ”Målet nu är att de kan spela derbyt den 27:e”, alltså mot Atlético.

AS känns lite gammal med Football Leaks uppgifter från tidigt i går morse om De Geas kontrakt med Real Madrid (övergången som inte blev av). ”De Gea – 10,9 miljoner euro i sign-on-bonus”, samt ”Uniteds målvakt skulle tjäna 11,8 miljoner om året brutto”.

Sport har också ett kontraktsfokus, men då förstås rörande en spelare i Barcelona. ”Busquets klassas som stjärna”. För enligt tidningen kommer mittfältarens nya kontrakt, när sponsorpengar är på plats, till den tredje mest välbetalda i klubben ”i väntan på att Neymar skriver nytt kontrakt”.

Mundo Deportivo har fokus på kvällens egentligen redan avgjorda cupsemi mot Valencia (7-0 från första mötet). Man noterar att det blir ett Barça ”fullt av avbytare” som får försöka fokusera på att hålla rekordsviten, 29 matcher utan förlust, vid liv.

El Confidencial menar att ”Chelsea förbereder offensiv” för Diego Simeone, som är ”Abramovitjs förstaval”, och så har varit sedan före José Mourinho sparkades. Två problem ska ha ringats in: Simeones bristande kunskaper i engelska och hans kontrakt. Men båda är överkomliga. Argentinaren tar privatlektioner i engelska och hans kontrakt med Atlético saknar utköpsklausul, det revideras år för år.

 

FRANKRIKE

Frankrike
L’Equipe har med ”Som de stora” fokus på amatörlaget Granville som nu är i cupkvartsfinal (1-0 mot Bourg-en-Bresse). Inför kvällens åttondelsfinaler finns enligt L’Equipe Zlatan Ibrahimovic med i PSG:s startelva mot Lyon (även Le Parisien har med svensken från start). Konkurrensen om Lavezzi har tagit sig konkreta former: Hebei China Fortune, som redan värvat Gervinho, Kakuta och Mbia, erbjuder 15 miljoner euro om året efter skatt. Argentinaren sägs ändå föredra en flytt till Shanghai Shenua.

Le Parisien har uppgiften att Laurent Blanc i dag på morgonen skriver på ett nytt kontrakt med PSG till 2018. Det ses också som en tung förtroendeförklaring, eftersom förlängningen kommer innan Champions League-matcherna mot Chelsea.

France Football fäster veckans nummer på ”Di María – stjärnan som förändrar allt”. De små underrubrikerna efter är ”Han har fått PSG att växa”, ”Han är effektivare än i Real Madrid” och ”Han har den perfekta profilen för att vinna Champions League”. Mer om Di María och Zlatan i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden. Tidningen har också haft en omröstning om bästa målvakt genom tiderna. Klar vinnare är Buffon med 44 procent av rösterna. Närmast efter följer…eh…Barthez, 17 procent, och därefter Yashin och Kahn med sju procent. Nästan 25 000 deltog i omröstningen.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild låter förstås bollregnet i Dortmunds segermatch (3-1 mot Stuttgart) ta plats, men fastnar annars för bokstaven ”T”, som i rubriken ”Tuchels tricks tog Dortmund vidare till semifinal”. Det kommer mer. För i artikeln finns direkt ”Tuchel toller taktik trick”, som väl i stringensens namn skulle kunna bli ”Tuchels totala taktiktrick”. På annan plats finns ”Pep stoppar Götze och Ribéry”, eller snarare vill inte riskera de båda tidigare skadade spelarna mot Bochum i kväll.

SportBild blickar mot ”Pengagalenskap”, som man illustrerar med bild på landslagsstjärnor i handboll (Hendrik Pekeler) och fotboll (Toni Kroos), och med 16 000 euro i månaden klistrad över magen på förstnämnda och 910 000 euro i månaden klistrad över sistnämnda. På det ställer man sig frågan ”Varför värderas handbollsspelare så mycket lägre än fotbollsspelare?”.

 

ÖVRIGT

Record (Portugal) klämmer in en svensk på ettan: ”Lindelöf närmare Classico”, för Benfica väntas ställa upp med samma startelva som senast och därmed får den 21-årige svenske mittbacken chansen mot Porto i helgen.

EkstraBladet (Danmark) klär sin sportetta med bild på Peter Schmeichel som håller PL-bucklan från sin tid i Manchester United, men har photoshoppat in sonen och Leicestermålvakten Kaspar på bucklan och satt rubriken ”Jag är här, pappa”. Ingressen i tidningen inleds med ”Som far och son kan Peter och Kaspar bli de första som vinner engelska ligan – men med vitt skilda förutsättningar”.

Publicerad 2016-02-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons