Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Till slut vinner alltid Ibra”

ENGLANDpower

Daily Telegraph utropar ”Folkmakt” till en bild från Anfield, samt förklarande texten ”Fansen tvingar Liverpool att backa från prishöjningen av biljetter”. En krönika i ämnet bär rubriken ”En seger för fansen – nu måste alla klubbar lyssna och ta börja med ett biljettak för bortafans”.

The Times beskriver biljettbeskedet som ”Liverpools U-sväng”, men har annars fokus på ex-landslagsspelare Adam Johnson (Sunderland), som erkänt sex med minderårig. ”Kommer Adam Johnson någonsin att spela fotboll igen?”.

Daily Mirror har med Liverpoolfansens framgång under feta rubriken ”Seger”, men också sportettornas andra huvudperson denna torsdag (och så många andra dagar): José Mourinho. ”Hemligheterna i Josés Unitedavtal”, lyder rubriken, och följs i punktform av ”Ett treårskontrakt”, ”15 miljoner pund om året” och ”Hämtar in Atléticos sportchef” (Andrea Berta, min anm). Uppgifterna kommer ursprungligen från Spanien.

Daily Star smäller till med ”Exklusivt: Josés krigskassa på 300 miljoner pund”, som följs av ”Neymar toppar listan”. Enligt ”en källa i klubben” så kommer United ”bara att vara intresserade av verkliga världsstjärnor”, och så rabblar Daily Star upp namn som Neymar, Pogba, Müller, Varane, Cavani, Cristiano, Bale och Sergio Ramos. Namn som alla tidigare kopplats samman med United.

The Sun klistrar i stället ”DisUnited ” (”Oeniga”) på sportettan, för enligt tidningen är ”spelarna på Old Trafford splittrade över Mourinho”, då man är bekymrade att det kan innebära att Ryan Giggs lämnar för att få chansen som huvudtränare någon annanstans.

 

ITALIENCa49Q-FXIAE3qFw

La Gazzetta dello Sport låter ex-landslagskaptenen Fabio Cannavaro, med förflutet i både Juventus och Napoli, säga sitt inför toppmatchen. ”Vilka som avgör? Cuadrado och Insigne”, lyder huvudrubriken, som följs av, ”Dybala och Higuaín är superstjärnor, men Juan är den snabbaste och Lorenzo den som tagit det största kvalitetssteget under Sarri. Hur det slutar? Försvaren är så pass starka att jag tippar oavgjort”. Rubriken ”Kaos Palermo”, beskriver ganska träffande skeendena i den sicilianska klubben. ”Bort med Schelotto, sjunde tränarbytet”. Nu är det Bosi som ska försöka skapa ordning i hönshuset. Noterbart är också att Liverpoolfansens biljettseger till och med smugit sig in på Gazzettans etta med bild och hyfsat stor rubrik.

Corriere dello Sport väljer att taktikanalysera Juve-Napoli under rubriken ”Så här spelar de”, men skildrar först förutsättningarna med att ”De svartvitas försvar av stål ställs mot de azurblå superanfallet”. Även CdS blickar mot England i en rubrik, ”Mou förbereder sitt derby mot Guardiola”.

Tuttosport låter i kontrast till tränares analyser, en supporter från varje klubb skriva om sina tankar inför Juve-Napoli. I ingressen skriver man om att det är tid att kivas och retas, men ”en prioritet: nej till våld och rasism”. Det engelska inslaget på Tuttosport kommer genom stadens förlorade son, ”Ogbonna: Mitt West Ham är som Torino”.

 

SPANIENCa5IbttW4AAYdE6

Marca har ”Marcelo vill försöka” i fokus, som fångas upp av ”brasilianaren redo att riskera sin axel för att spela mot Roma”. Man skildrar Barças cupfinalavancemang på en glesbefolkad arena som ”Vidare på kylslaget Mestalla” (1-1 mot Valencia).

Sport skriver om ”Ännu en final” för Barça, och lägger till att ”den 21 maj spelar Barcelona sin 38:e final, av vilka 27 slutat med seger”. Där finns också en rubrik som spelar mot huvudrubriken: ”Och ännu ett rekord”, vilket syftar på de 29 matcher i rad utan förlust som Luis Enriques lag nu är uppe, vilket också innebär att man slår Guardiolas rekordsvit från 2010-2011. Dessutom finns i en dubbelrubrik med Man City-rykten: ”Guardiola funderar på Valdés”, om att den nye Citytränaren skulle vilja få målvakten att packa resväskorna och återvända till Manchester, samt ”City i kontakt om Busquets”, om att den engelska klubben förhört sig med Barça om mittfältsstjärnan.

Mundo Deportivo har i stort sett samma anslag som Sport, ”Rekord och final”. Tidningen blickar också fram emot finalen med rubriken ”Både spelare och fans föredrar Bernabéu” som spelplats. MD menar att det också finns ”stöd för Sevilla”.

Faro de Vigo är inte lika övertygade som La Voz de Galicia om att John Guidetti, Celtas målkung i cupen, får starta semifinalreturen mot Barça i kväll. ”Den största frågan är om John Guidetti, en av hjältarna på Calderón spelar, eller om det blir Claudio Beauvue, skriver tidningen.

 

FRANKRIKEune_11022016_v65

L’Equipe pekar på ”Lagen om att starkast vinner” efter ännu en seger för Paris SG, denna gång i åttondelsfinal i franska cupen (3-0 mot Lyon). Zlatan höjs fram mest bland spelarna. En åtta (av tio) i betyg, matchens lirare och en artikel tillägnad svensken som staplar lovord, statistik och ett konstaterande: ”Zlatan är boss i PSG:s lag. Han missar aldrig ett tillfälle att visa det. Och passande nog, med fyra månader kvar på kontraktet i huvudstaden, så visar han sin oumbärlig”. Av artikeln framgår också att PSG väntas vila Zlatan mot Lille i ligan i helgen, för att ha honom i allra bästa skick till matchen mot Chelsea på tisdag.

Le Parisien smyger in en liten PSG-rubbe på tidningens förstasida: ”Till slut är det alltid Ibra som vinner”. Här får Zlatan tillsammans med Lucas och Thiago Silva högsta betygen, sju av tio. Svensken får också lovord av David Trezeguet, den forne franske landslagsspelaren och lagkamrat med Zlatan i Juve, som är intervjuad av tidningen. På frågan om det finns ännu en PSG-säsong i Zlatan svara Trezeguet, ”Vi snackar ofta om Zlatan. Han är en unik fotbollsspelare. Det känns som han fortfarande har kvar viljan att vinna allt. Man ser att han förfinat sin spelförståelse, och vet när han behöver jobba defensivt. Jag är inte förvånad över att han så sällan är skadad. I mina ögon så kan han fortsätta. Dessutom trivs han i Paris, och han står nära presidenten (Nasser Al-Khelaïfi, min anm) och har mycket respekt för Lolo (Laurent Blanc, min anm).

 

TYSKLAND19383_rzrfnj1vnek37eydvnvooriks1j9imu_

Bild har rubriken ”Svalanklagelser mot Robben”. För det är så man säger om att filma, falla som en svala. Och det är så en holländare ser på en annan, nämligen Bochums tränare Gertjan Verbeek, som var förbannad sedan anfallaren fått en straff med sig i Bayerns segermatch (3-0). ”Vanligtvis är jag stolt över att vara holländare, men det där var inte straff och inte ett rött kort. När Robben känner någon form av kontakt slänger han sig, det vet alla om honom”, säger Verbeek argt – men måste alltså ha glömt informera sin spelare Jan Simunek om det. Robben tillbakavisar anklagelserna. ”Det var helt klart straff, och rött kort är enligt reglerna”. Tidningen har också ”Labbadia prisar och bromsar Ekdal”. För även om svensken imponerat på träning och kan vara aktuell mot Mönchengladbach, så är tränaren försiktig. ”Vi är självfallet jätteglada att han är tillbaka, men mitt i all eufori måste vi fokusera på om det är vettigt eller ej att ha med honom. De senaste dagarnas träning har förstås känts och han har ett mindre muskelproblem”, säger Labbadia.

Kicker bereder stor plats åt Huub Stevens, som tvingats hoppa av tränarjobbet i Hoffenheim på grund av hjärtproblem. ”Slutet för en legendar”. Från cupspelet noterar man att ”Även Bayern och Herta i semifinal”, men det stöter inte på varandra. För Hertha tar emot Dortmund, och Bayern gästas av Werder Bremen.

 

ÖVRIGTportada10feb

Ekstra Bladet (Danmark) berättar att Åge Hareide gör som Lars Lagerbäck: blir expertkommentator på Viasat vid sidan av sitt förbundskaptensjobb.

De Telegraaf (Holland) ger liksom flera tyska tidningar stort utrymme åt att Huub Stevens ger upp tränarkarriären på grund av hjärtproblem. ”Avsked med en tår”, summerar tidningen.

O Jogo (Portugal) uppger att ”Lejonen attackerar Valdes”, alltså att Sporting förhandlar om den 34-årige målvakten, för närvarande utlånad från Man United till Standard Liège, om en övergång till sommaren.

Record (Mexiko) har en exklusiv intervju med Zinedine Zidane som visserligen kom i gårdagens tidning men ändå får sin plats här i dag. ”Messi? CR7är den bäste” är den stora rubriken under Real Madrid-tränarens nuna. Det framgår av texten att Zidane sedan lägger till att ”Messi är Cristianos Ronaldos motsats. Rivaliteten är bra för fotbollen, det är vad folk vill ha”.

Publicerad 2016-02-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons