Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Van Gaal: ”Tror inte United snackat med Mourinho”

ENGLAND

Ca93xk9WwAA3Gf0Daily Mail uppmärksammar som många andra tidningar Sunderlands besked till Adam Johnson med ett enda ord: ”Sparkad”. Klubben rev i går kontraktet med ex-landslagsspelaren efter det att 28-åringen erkänt sex med minderårig i en rättegång. Tidningen kommer också med två egna uppgifter. Dels att ”Peps första derby blir i Kina”, en match mellan City och United ska spelas där 29 eller 30 juli, och dels ”Higuaín nobbade Chelsea-flytt i januari då han inte blev garanterad startplats före Costa”. Chelsea ska ha varit berett att erbjuda 40 miljoner pund.

Daily Mirror stämplar ”exklusivt” på ”Sven: Kineserna vill ha Rooney”, som baseras på Expressens intervju med Svennis, men det är för att Mirror tillägger att kineserna (jo, lite sådär random) är beredda att betala Uniteds anfallare 500 000 pund i veckan. Bland flera andra ”exklusiva” uppgifter märks ”Van Gaal övertygad om att han får stanna – om han levererar en Champions League-plats”, det vill säga en topp-fyra-plats. Agenter påstås också ha hört att det är just hur United också ser på det.

The Sun har samma Van Gaal-uppgifter men presenterad i Stjärnornas Krig-format med United-tränaren med lasersvärd och smarta ”May the 4th be with me”.

The Independent är dock den enda tidning som pratat med tränaren själv. The Independent presenterar en långintervju under rubriken ”Den mjukare sidan av LVG”. Kring ryktena om att Mourinho är på väg att ersätta honom säger han ”Vi har inte talats vid men han (Mourinho) är min vän, så är det. Fast jag vet inte om United pratat med Mourino eller ej. Det enda jag kan säga är att jag pratat med Ed Woodward (Uniteds vd) och jag kan inte föreställa mig att de pratat med varandra. Jag tror att de skulle berätta för mig om de talat med en annan tränare för sådan är vår relation. Samtidigt så måste de förbereda sig om de vill byta. Det är också en professionell hållning, i mina ögon”.

Daily Telegraph har för Unitedfans kittlande bilder på Bale, Ronaldo och Neymar på sin sportetta och rubriken ”Woodward: Press på att värva världens bästa”, vilket syftar på att Uniteds finansiella rekordresultat borgar för stora sommarvärvningar.

 

ITALIENCa-AmhTWEAENmhm

La Gazzetta dello Sport skildrar Manchester Uniteds raka motsats i Inters ekonomiska situation. Medan den engelska klubbens kassakista svämmar över har den italienska en skuld på 417 miljoner euro. Därav rubriken ”SOS Inter – Thohir söker en medhjälpare” och ägarens citat ”I Kina finns enorm potential, men jag säker oavsett en partner”. Och lite sådär på en höft avslutas ingressen med ”Och Mourinho vill ha Icardi” (se även Corriere dello Sport). Dagens vinkling på Juve-Napoli är ”Supertoscanskt derby”, då båda lagens tränare har sina rötter i Toscana.

Corriere dello Sport har bildat en ”superjury” av ex-spelare från de båda lagen och kommer till föga överraskande slutsatsen, ”Det blir en sprakande föreställning” och så huvudrubriken, ”En hård fajt”. Om detta är ”alla överens”. CdS skjuter också in Dino Zoffs ”Vägen till scudetton är fortfarande lång”. En mindre rubrik är ”Sabatini skakar Roma: Lämna? Jag tror det”. Sportchefen har tidigare ryktats till Chelsea. Tidningen har även en intervju med Icardi under rubriken ”Jag stannar i Inter för Champions League”, samt sidocitatet ”Jag är beredd att nobba även United för Inter. Det finns inga problem med Mancini, vi kommer bra överens”.

Tuttosport drar på en intervju med Juve-spelaren Alex Sandro och har plockat ut citatet ”Ja, Dybala är som Neymar” som stor rubrik. Det följs upp av ”Jag har spelat med Barças fenomen i Santos, Paolo har likadana kvaliteteter”.

 

SPANIENCa-TfIvWIAAFlDz

Marca har Real Madrids walesiska stjärna och dennes skadebekymmer i fokus. ”Bale borta på obestämd tid”. Det följs upp av ”Zidane misströstar efter passerad deadline och har bett om att bli underrättad först när Bale är helt redo”.

AS följer upp gårdagens portugisiska uppgifter om att Real Madrid är ute efter Benficas unga stjärna Renato Sanches med rubriken ”Målet: Renato”. Tidningen tillägger att även Man United och Bayern är intresserade, att utköpsklausulen är på 80 miljoner euro samt att 18-åringen ses som den nye Pogba. En mindre rubrik som sticker ut kommer från en intervju med ex-Real-spelaren Antonio Cassano: ”Mat, sex och fotboll: det är livet”. Inne i tidningen ger man Guidetti en etta på sin skala från noll till tre för insatsen i Celtas cupsemi (2-2 mot Sevilla). Lagkamraterna Orellana och Aspas får högsta betyget, liksom Banega i Sevilla.

Sport frustar över ”Samma röra varje år” kring spelplats för cupfinalen, skriver i huvudrubriken att ”Floretino lägger sitt veto” och följer upp med att ”Real Madrid vill inte låna ut Bernabéu, som de två finallagen önskar”, alltså Barcelona och Sevilla. På annan plats ger man skadeglatt Real Madrid-rykten plats, ”Mou vill ha Bale, Modric och Varane”.

Mundo Deportivo har en intervju med Xavi, som numera huserar i Qatar, och som menar att ”Dybala och Verratti har Barça-DNA”.

 

FRANKRIKEune_12022016_v65

L’Equipe beskriver Marseilles cupavancemang (2-0 mot Trélissac) som ”OM tog sig ur fällan”. Noterbart är att skrällvärvningen Steven Fletcher får rubriken ”Fletcher har flärd”, och fina betyget sju av tio. En helt annan rubrik inne i tidningen är ”Omättlige Ibra”, och ämnet svenskens målhunger och nya rekord han kan sätta. De tunga, som bäste målskytt i PSG:s historia, har redan fallit. Men han kan under den ”galna statistiksäsong” han har, som L’Equipe beskriver det, exempelvis slå sitt rekord för antalet mål totalt under en säsong, 41. Zlatan är uppe i 27. Han kan också slå sitt rekord för antal mål i Ligue 1 under en säsong, 30. Zlatan är upp i 21.

Le Parisien påpekar att ”Lavezzi kommer att tjäna en förmögenhet i Kina”. 30-åringen väntas få tio miljoner netto om året i Hebei China Fortune, och PSG få drygt fem miljoner euro för övergången.

 

TYSKLAND

Bild lockar med ”Bundesliga planerar en fotbollsrevolution” – men bakom betalvägg. Det är ett 16-sidigt dokument med titeln ”Framtida strategisk inriktning för Bundesliga”, som tidningen ska ha ögnat igenom. Störst utrymme i Bild tar annars ”Reus gillar den här tjejen”, men den som finner det angeläget får leta sig dit själv.

Kicker följer upp Albin Ekdals comeback att svensken väntas träna fullt ut med Hamburg i dag, med sikte på söndagens match mot Mönchengladbach. ”Han ger överlag ett gott intryck”, säger tränare Labbadia, ”På lördag kommer vi besluta om han kommer med i truppen eller om vi väntar en vecka”.

 

ÖVRIGTCa9edQ4W0AABuGy

Romsdals Budstikke (Norge) ägnar förstås stort utrymme åt att isländskes legendaren Eidur Gudjohnsen är på plats i Molde sedan sent i går kväll. 37-åringen väntas i dag skriva kontrakt med MFK, där Ole Gunnar Solskjaer är tränare. ”Ingenting är klart ännu, men nu är jag här”, säger Gudjohnsen till RB.

Ekstra Bladet (Danmark) har också plats för Ole Gunnar Solskjaer. Här dyker han upp för att trygga oroliga danskar om nye förbundskaptenen Åge Hareide. ”Ni kommer att bli överraskade. Åge har en klar filosofi, en offensiv filosofi. För min utveckling var han i alla fall fantastisk”. I fredagsdelen Tipsbladet ligger fokus på Kaspar Schmeichel och hans Leicestergäng. ”Menar ni allvar?”.

South Wales Echo (Wales) har förståeligt goda nyheterna ”Cardiff ‘skuldfritt inom fem år'” som huvudrubrik på tidningen etta, för en intervju med klubbägaren Vincent Tan (däremot lär de röda utstyrseln sticka i ögonen!). Men det är helt andra citat som väcker uppmärksamhet, hans peptalk till spelarna”Fula män får vackra fruar för de frågar 50 gångerär rubriken, och även slutorden som tog sin början i en uppmaning om att skjuta mer, ”Jag vill se 30 eller 40 skott i varje match. Vad är det för mening med att passa, passa och passa i förhoppningen om att komma in i straffområdet?”.

Publicerad 2016-02-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons