Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Thiago Silva: ”Upp till Zlatan att förlänga”

    ENGLAND

Daily Telegraph har som flera andra tidningar dammat av en gammal rubrikfavorit ”Hazard warning”, ungefär ”Varningsljus”. Denna gång handlar det om att ”Hiddink uppmanar Chelseastjärnan att sluta tänka på PSG-flytt”, och i stället fokusera på den här säsongen. Uppmaningen kommer efter en intervju i Le Parisien i går, där belgaren kan tyckas ha flörtat med PSG (och Real Madrid).

The Guardian har också ”Hazard warning”, fast läagger även krut på ”Exklusivt: Butt ny chef för akademin”. Då det numera finns länk till Uniteds officiella hemsida får man antar att uppgiften var exklusiv en väldigt kort stund. Tidningen uppger också att ”McLarens öde i Newcastle avgörs av de två kommande matcherna”.

Daily Mirror bryter från dagens ”Hazard warning”-tema och kör ”An Eiffel waste” (gissningsvis från ”effing”, i så fall ”Ett jäkla slöseri”), och med tillägget ”Hiddink varnar Hazard: Du är för stor för att spela i franska ligan”. Tidningen fortsätter däremot på temat United-och-Aubameyang, som förekommit de senaste dagarna. Det finns emellertid få nyheter bakom dagens rubrik, ”United: Vi ska göra dig till en 60 miljonerpundsstjärna”, vilket är den summa United även i går påstods beredd att betala.

The Sun är den enda bland en uppsjö nationella tidningar som inte har Hazard som topprubrik. I stället skriver man med stora bokstäver ”Exklusivt: Jättedödare” till en bild på en FA-cuppokal. Det syftar på att Premier League-klubbar vill ha bort omspel i FA-cupen samt returmatcher i ligacupsemifinaler i ett led att minska den späckade matchkalendern. Förslaget diskuteras mellan förbund och Premier League, liksom ett införande av vinteruppehåll. Tidningen skriver också att Jamie Vardy firade nya kontraktet med Leicester genom att köpa en Bentley värd 168 000 pund.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter rubriken ”Milan två poäng bakom – Kris i Inter, rädsla för djävulen”, som förstås är den där röda djävulen Milan. Bakom rubriken ligger en djupdykning i poängskörden under 2016, som pekar på att Milan är på väg förbi. Milan har redan tagit in nio poäng på Inter. Noterbart i övrigt är Juventusrubriken ”Det finns planer på Cavani”. Enligt Gazzettan erbjöd Juve Mandzukic plus 20 miljoner euro för PSG-anfallaren, och kommer att försöka i sommar igen.b

Corriere dello Sport trummar för en egen intervju med Juventus sportchef med överrubriken ”Marotta berättar allt”. Den följs av ”Allegri stannar i Juve” i stora bokstäver. Man har sedan samlat citatgodbitar i ett paket: ”Max försvinner inte. Pogba och Dybala är vår framtid. Cavani? Han är önskvärd”. Även i CdS finns ett fokus kring förändringarna i Milano, om ett ”Inter i öppen kris” medan ”Milan klättrar men aldrig mer med Balotelli”, som klubben inte uppges vilja låna mer.

Tuttosport har som en kaxig uppmaning till Juventus konkurrenter ”Försök få tag i dem”. Tidningen lägger sturskt till ”Juve etta, rika och hela tiden yngre”. Man ger förstås också Leonardo (ex-Milan och Inter) utrymme när man kan använda citatrubriken ”Ja, Juve, ni har CL-potential – på återseende i final mot Barça”.

 

SPANIEN

Marca är säkerligen nöjda med att sätta citatrubriken ”Det krävs ett mirakel” från Romas Nainggolan inför mötet med Real Madrid. Ett annat citat från Marcas intervju är ”Jag är tuff men går efter bollen”. Så gottar sig tidningen också åt att ”Neymars plan och yacht beslagtas”. Det är en uppgift från den pågående skattehärvan i Brasilien som Barçastjärnan är indragen i.

AS menar att ”Roma fruktar Zidane-effekten”. Detta verkar man härleda till en intilliggande citatrubrik, ”Spalletti: Zidane harc allas respekt”.

Sport har ”måndag-hela-veckan” hos sig, för det är knappast första gången rubriken ”Neymar förlänger” dyker upp. Enligt tidningen är parterna nu överens om alla nyckelpunkter och brasilianaren bli klubben näst best betalda. Ändå dröjer kontraktsskrivningen till ”säsongens slut”.

Mundo Deportivo har fortsatt fokus på Messi-Suárez-straffen mot Celta Vigo. Tidningen presenterar nämligen ”Historien bakom straffen” i punktform. Från det att Neymar och Messi tränade på den i lördags till det att Suárez ”stal” den. Tidningen lyckas också förvränga citaten från Hazard om Zidane i Le Parisien till att ”Hazard tvivlar på Zidane”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe möter på nätet tidningsläsarna med ”På grund av strejk bland vissa delar av personalen finns er tidning inte tillgänglig i dag”. Voilà. Det är den enda rubrik som finns att erbjuda på morgonen.

Le Parisien presenterar PSG-Chelsea på sin nyhetsetta som att ”Nu börjar historien”. Liksom Daily Teelgraph i går har man en intervju med Thiago Silva. Rubriken är ”Bättre dän någonsin i min karriär”. Lagkaptenen försöker ducka frågan om han tycker PSG ska förlänga kontraktet med Zlatan. Ändå avslutar han med ”Efter allt Ibra har gjort den här säsongen, så har han underlättat valet för presidenten (Nasser al-Khelaïfi, min anm). En spelare som han är oumbärlig. Jag vet att presidenten är smart och kommer att förlänga kontraktet…om Ibra vill förlänga det”.

France Football har tungt Champions League-fokus under rubriken ”En anti-Barça-komplott”. Till det lägger man sedan den spanska favoritens utmanare. ”Ibrahimovic kan lyfta PSG”, ”Zidane kan fylla på prisskåpet” och ”Guardiola kan lämna Bayern med en triumf”. 18 sidor CL väntar. Mer intressant är kanske en intervju med Serge Aurier man tvingats fimpa men som ändå finns där i annan form. Den gjordes bara två dagar innan Periscope-skandalen, och nu ställs i stället citat mot uttalandena i Periscope. Inte minst om Zlatan, som Aurier var hånfull mot i Periscope men i France Football-intervjun torsdags beskrev som en ”vän”. Det visar sig att han då sa ”Jag funkar fantastiskt bra tillsammans med honom (Zlatan, min anm). Jag gillar honom på alla plan; hans karaktär, hans sätt att vara, hans personlighet, men framför allt hans vinnarmentalitet. Ibra är exceptionell. Han är en symbol som förändrat bilden av klubben, dess status och titelsamling”.

RMC Sport uppger att PSG inte kommer att sparka Serge Aurier. Samtidigt har radiokanalen kartlagt reaktionerna i PSG-lägret de senaste dagarna. Liksom L’Equipe skriver RMC Sport att Zlatan såg videon utan att med ord eller blick avslöja sina tankar. Men RMC Sport uppger att han sa till Maxwell, ”Serge borde aldrig ha sagt så offentligt, vad har det tagit åt honom?”.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) lyckas trycka in en liten, liten fotbollsnotis på ettan: ”Klopp stjäl Schalkestjärna”. Det är förstås mittbacken Joël Matip, 24, som Liverpool värvat på fri transfer.

Ekstra Bladet (Danmark) gör reklam för tisdagens Tipsbladet på ettan, och då under rubriken ”Champions Leagues hemligheter”. Den tillhörande bilden är på Zlatan och under står ”EM, Champions League – 2016 är Zlatans år”. I sportdelen av tidningen ligger däremot fokus epå Midtjyllands match mot Man United på torsdag, samt på motståndarens tränare Van Gaal. ”Taktikens mästare är på väg att brinna slut”.

A Bola (Portugal) menar att det blir ett ”Benfica på spökjakt” i CL mot Zenit. Eller rättare sagt mot Villas-Boas och Hulk, som båda ha ypperliga facit mot Benfica på Estádio da Luz.

Publicerad 2016-02-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons