Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bråket: ”Du snackar för mycket, Zlatan”

ENGLAND

England

Daily Mirror kastar fram det fiktiva franska uttrycket ”Sacré Bleu” (ung ”Herregud”), för det innehåller ordet för ”blått” som också segerskytten Cavani hade på sig när PSG vann mot det annars vanligen blåklädda motståndet (2-1 mot Chelsea). Tidningen lägger dock till att ”Mikels mål ger Hiddinks lag en livlina”. Inne i tidningen snurrar rykteskarusellen på som vanligt. ”Exklusivt: Arsenal är ute efter Michael Carrick – efter att ha misslyckats med tre försök på 12 år”.

The Sun pusslar ihop krystade Poor Show Guus”, med det franska lagets klubbmärke i första bokstäverna i varje ord. Tidningen uppger vidare att Man United efter att ha spenderat 320 miljoner pund på tre säsonger på ofta mediokra värvningar, ska göra om sin organisation mer med en eller två starka namn i styrelsen som arbetar med tränaren, likt Begiristain och Soriano hos lokalrivalen Man City.

Daily Telegraph drar fram pundtecknen för Cavani i ”Chelsea är med i matchen trots vinstmålet från avbytaren som är värd 55 miljoner pund”. Tidningen uppmärksammar också första målskytten: ”Zlatan visade att han fortfarande kan glänsa i Premier League”. Det är en av fem slutsatser som tidningen radar upp efter matchen.

The Times uppger att ”Klubbar kan få pengar för att bli kvar i Europa League”, att Premier League överväger att ge en finansiell morot för att de engelska lagen ska ta turneringen på allvar (och inte riskera förlora sin fjärde CL-plats). ”Welcome to Scamdinavia” är både en rubrik och den ordlek som Man United-fans planerar på en banderoll mot de höga biljettpriserna när de möter FC Midtjylland på torsdag. Danskarna tar 71 pund för en biljett av de gästande fansen. Southamptons fans fick betala 22 pund när de gästade.

The Independent, snart ett minne blott som papperstidning, har ”Ronaldo ilsknar till över ’pussar’ mellan Barcelonas tre amigos”. Bakom den luriga rubriken döljer sig att Real Madrid-stjärnan retade sig på några frågor under gårdagens presskonferens, bland annat om Barças tridente var starkare än Real Madrids för att de var vänner. En irriterad Cristiano påpekade då att man inte behöver vara vänner för att klicka på plan. ”När jag var i United och vi vann Champions League pratade jag inte med Giggs, Scholes och Ferdinand förutom ett ”’God morgon’”.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport lockar med en intervju med Milans ägare som summeras med flera citat i ett, ”Bästa minnet? Triumfen mot Barcelona. Nu vill jag uppleva tionde Champions League-finalen. Av Sinisa kommer jag att be om uteslutande segrar från och med nu och fram till säsongsslutet”. På tal om att vinna så är det något Inter är i desperat behov av. ”Inga misstag: Inter i ritiro”, det vill säga att laget isolerar sig för att stärka gemenskapen i hopp om att den spiller över på resultaten också.

Corriere dello Sport har fullt fokus på Roma-Real Madrid. ”Ronaldo tänder Rom”, skriver man, som i första hand en syftning på att ”Olimpico blir fullt” – vilket arenan dock inte blir. Men 50 000 är i alla fall väntade.

Tuttosport frossar i rubriker från utlandet. ”Bugandet”, syftar på att ”från Spanien till England, från Tyskland till Frankrike: överallt hyllar man Juves spel och rekord”. Sedan har man dekorerat förstasidan med en lång rad utländska tidningars webbsidor.

Il Giornale plockar från romarnas historieböcker: ”Real, morituri te salutant” (ung. “Real Madrid, de som ska dö hälsar er”), med tillägget ”bara Spalletti orädd. Tidningen förklarar med att bara sex procent av spelinsatserna är på Romaseger, även om Romatränaren ger sitt lag 50 procents chans.

 

SPANIEN

Spanien

Marca levererar en sparsmakad men effektfull förstasida. Zidane som sparkar en boll, mycket gräs och lilla men slagkraftiga rubriken ”Det är hans liga”. På det följer ”Europadebut för Zidane i viktig match för Real Madrid”. Man klämmer också in ett citat från Cristiano från gårdagens presskonferens, ”Jag vet varför Leo slog straffen på det viset”.

AS har betydligt stökigare förstasida, med leende spelare huller om buller på ett flygplan och skrikiga ”Nu är den här – Champions League”. Man plockar också med Cristianos citat ”Det behövs varken pussar eller kramar behövs, vad som spelar någon roll är vad som händer på planen”.

Sport har svårt att fokusera på Champions League utan försöker polarisera debatten om Messis straff till en kamp mellan ”Kärlek och hat”, där kärleken representeras av Cruyffs varma ord, ”Leo gjorde mig glad, fotboll är till för att ha roligt och för att roa”, och hatet av Cristiano Ronaldos reaktion, ”Cristiano är avundsjuk: ’Jag vet varför han gjorde så…jag tycker vad jag vill om det’”. Sport uppmärksammar via sin webbsida i natt också ”Ibrahimovic i bråk med Cesc efter matchen”. Den ilskne Chelseaspelaren ska ha följt efter svensken efter matchen och kastat ur sig ”Du snackade för mycket i dag”, men situationen eskalerade inte, då Zlatan höll sig kall. Sport hänvisar till Antena3:s journalist Susana Guaschs tweets.

 

Tweet-1

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe möter i dag liksom i går läsarna av webbtidningen med ett inställt-på-grund-av-strejk.

Le Parisien har den ytterst ovanliga rubriken ”Tack, Cavani” på förstasidan. På sportsidorna är den största rubriken ”Paris är halvvägs”. Blaise Matuidi, som för övrigt vägrar svara på frågor om Aurier-skandalen, påpekar att ”Vi åker till London för att vinna”. Le Parisien ger målvakten Trapp högst betyg med 7,5, därefter följer Thiago Silva och Zlatan med sju.

RMC Sport fångar upp Laurent Blancs ord efter matchen: ”Det riskerar att bli en väldigt öppen match i returen”, säger PSG-tränaren, och pekar på att inget av lagen lär ändra på spelet.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild låter utdrag från problembarnet Kevin Prince Boatengs bok, som kommer ut i morgon, ta gott om plats. ”Skandaler, avslöjanden – och mycket personliga erkännanden” utlovas. Tidningen uppger också att ”Dortmund planerar redan för ersättare till Gündogan”, för mittfältaren kan vara på väg bort. I så fall är, enligt Bild, Mönchengladbachs Mahmoud Dahoud aktuell.

SportBild bjuder på Lewandowski med bar överkropp och rubriken ”Sanningen om Lewandowski”. Inne i tidningen finns citat från Bayern-anfallaren, ”Jag vet att det finns intresse från utlandet, men jag kan tänka mig att förlänga med tanke på laget här och sammanhållningen”, och Bayern-ledningen uppges ha hållit samtal i en och en halv timme med Lewandowskis agent om att förlänga kontraktet till 2021.

 

ÖVRIGT

Danmark

A Bola (Portugal) använder Benficas symbol i rubriken för gårdagskvällens segermatch (1-0 mot Zenit): ”Örnen lyfter”. I en liten sidoartikel nämns Victor Nilsson Lindelöfs kommentar på Instagram: ”En fantastisk fotbollskväll. Jag är väldigt glad över segern och över min Champions League-debut”.

Ekstra Bladet (Danmark) menar att det är en ”Skammens match” för Man United att komma till Danmark för att spela Europa League mot FC Midtjylland. Man noterar PSG:s seger med rubriken ”15:e gången gillt för Zlatan?”, och avslutar artikeln med raden ”Filmen om Zlatan Ibrahimovic får i Danmark titeln ’Becoming Zlatan’ och har premiär 1 juni – alltså bara fyra dagar efter det att Zlatan kan ha vunnit den Champions League-titel han drömmer om”.

De Telegraaf (Holland) skriver att ”Advocaat visar vägen”, sedan den gamle tränaren accepterat en rådgivande roll för Feyenoord, som gått kräftgång.

Lindelof-insta

 

Publicerad 2016-02-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons