Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Van Gaal måste sparkas – nu!"


ENGLAND

Cbh9KpYWwAAJfwgThe Times får inleda den långa raden av tidningar som går hårt åt Man United efter gårdagens Europa League-förlust (1-2 mot FC Midtjylland). ”Smålag förödmjukar United”, menar tidningen, och vanligen sofistikerade stjärnkrönikören Henry Winter har rubriken ”Patetiskt United sviker sin historia”.

Daily Telegraph använder också ”Förödmjukade” som startord, innan man fyller på med själva rubriken ”United råkar ut för en av sina mest pinsamma Europaförluster”. Förutom att bland sportsidorna nämna att ”Spurs fixade lovande resultat i Italien” (1-1 mot Fiorentina), så finns en annan rubrik som säkert fångar Tottenhamfans blickar, ”Adebayor kommer att fira vilt om ha gör mål mot Spurs”. Crystal Palace möter Tottenham i FA-cupen på söndag.

Manchester Evening News, den lokala rösten, sparar inte på krutet: ”Louis Van Gaal måste få sparken – NU” är uppmaningen. Det är krönikören Stuart Mathieson som tar till orda.Manchester Uniteds ägare Glazers och vice ordförande Ed Woodward kan inte låta den denna långsamma död dra ut på tiden längre, skriver han.

Daily Mirror fångar upp röster från Uniteds match i sin rubrik. ”Fansen: ”’We’re shit and we know we are’, LVG: *Ni har rätt…det är vi’”. Men rubriken faller i omfång långt bakom gigantiska ”100 miljonerpundsbud för Rooney”. Underrubriken förklarar att ”Shangai Shenhua erbjuder United 27 miljoner pund och Wayne 500 000 pund i veckan för att bli kinesiska ligans ansikte utåt”. Liknande uppgifter finns i Manchester Evening News.

The Sun har en ”exklusiv” nyhet i att ”United riskerar att förlora José Mourinho till Inter…om man inte agerar NU”. Det är precis det 1+1-rykte bloggen misstänkte i går när Tuttosport skrev att portugisen skulle kolla på Inters match i helgen (som gäst till förre ägaren Moratti), och är just vad The Sun helt bygger artikeln på.

 

ITALIENCbiFxcoW8AEkkR0

La Gazzetta dello Sport är orolig. ”Vakna Italien!” är huvudrubriken, som förklaras av ”Från Champions League till Europa League – noll segrar. Rankingen i fara”. Tidningen förklarar också i en underrubrik Mourinhos besök hos Inter och Moratti med att ”han kommer att följa Icardi för framtiden i United”. Gazzettan menar också i en stor rubrik att ”Juve testar sig fram”, att ”Allgeri väljer Zaza i Bologna” i helgen. Därefter väntar stormötet med Bayern München.

Corriere dello Sport har småprovokativa rubriken ”Bacca: Jag är bättre än Higuaín” i stort text på sin förstasida, och menar att ”Milananfallaren utmanar Pipita inför måndagens match”. Tidningen testar undanflykter efter segerlös italiensk medverkan i Europa League i går, ”Men vilka domare – de tre italienska får betala dyrt”.

Tuttosport menar att Juve kan ta sig an kvällens match mot Bologna ”Som vore det Napoli” En seger skulle ge fyra poängs försprång. Tidningen har också sin egen tolkning av Mourinhos besök hos Inter, ”Mou-Inter? Inte alls, han vill ha Miranda”.

 

SPANIEN

CbibVDHUsAAR1FsMarca myser åt spanska framgångar i Europa League. ”11-0 – den perfekta stormen”, skriver tidningen, och radar upp de fyra spanska segerlagen. Tidningen gör också en bildmässig parallell från Real Madrid-spelarnas målfirande med Zidane i Rom, till ett närmast identisk firande med Ancelotti, och konstaterar nöjt att ”spelarna visar på nytt att man är förenade under sin tränare”.

AS vill också distansera dagens Real Madrid från Benítez Real Madrid. ”Spelarna springer mer under Zidane än under Benítez”. Analysen är inte så imponerande. ”I Rom sprang man 109 km, under Benítez sprang man i snitt 106 km”.

Sport spinner vidare på det där om den goda stämningen i Barças anfallstrio. Till bilden av skrattande Messi, Neymar och Súarez har man rubriken ”Vi är glada”, samt tillägget ”och Sport kan berätta varför”. Inga enorma avslöjanden där,

Mundo Deportivo har lite oväntat en intervju med Real Madrids förre ordförande Jorge Valdano, under citatrubriken: ”Det är varken Luchos eller Peps Barcelona, det är Messis” (Lucho är nuvarande tränaren Luis Enriques smeknamn, min anm). Det hela blir ytterst förvirrat med Messi och Suárez på stor bild med Disney On Ice i bakgrunden, en föreställning det visar sig att de båda var på i går med sina familjer. Disney on Ice måste ha betalt bra för den produktplaceringen.

Super Deporte har minsann inte haft mycket att jubla åt, Valenciabaserad som den är, så när något positivt äntligen händer måste den får chansen här. ”6-0” skriker tidningen ut efter gårdagens utskåpning av Rapid Wien, och klistrar på bilder med alla målgörare.

La Voz de Galicia har på nytt med Celta Vigos mest omskrivne svensk de senaste dagarna. Och det är inte John Guidetti, utan Håkan Alfredson. Vigotidingarna har uppmärksammat stort att Andreu Fontàs rest till Sverige för att undersökas av den välkände svenska idrottsläkaren. Mittbacken, som nu är tillbaka i Vigo med en second opinion om sin hälseneskada, ska opereras och siktar på nästa säsong.

 

 

 

FRANKRIKECbji29RUsAYatnh

L’Equipe lägger med rubriken ”OM korsfäst” tyngdvikten på förstasidan vid Marseilles förlust (0-1 mot Athletic). Men även PSG får en större rubrik. ”Aurier mot en transfer”. För enligt tidningen är det slutspelat för högerbacken, som skapade en skandal med sitt påhopp på medspelare och tränare via Periscope. ”Inte sparken, men försäljning”, är rubriken inne i tidningen, där L’Equipe påpekar att det fram till att sommarfönstret öppnar, inte heller blir några fler matcher för ivorianen. PSG hoppas få 15-20 miljoner euro på försäljningen.

Le Parisien tar ett större grepp med ”Ligue 1 vill undvika en ny Aurier-affär”, där man påpekar att Ligue 1-klubbar är sårbara, och där bland annat Lyon-basen Aulas medger att man måste införa etiska regler för social medier för spelarna i hans klubb.

 

ÖVRIGT

ng5982211Bild (Tyskland) har med ”Dortmund firade Reus” på nyhetsettan efter gårdagens seger (2-0 mot Porto), sannolikt både för att han stod för ett mål och även undvek skada efter en våldsam tackling han fick. Jürgen Klopps emotsedda comeback i Tyskland blev inte så spektakulärt och Bild menar att ”Klopp hade flyt med stolpe”, efter just en sådan träff från Augsburg med bara några minuter kvar (0-0 mot Liverpool)

Ekstra Bladet (Danmark) njuter förstås efter FC Midtjyllands skräll mot Man United. Främst hyllar tidningen Pione Sisto, men ger förutom mittfältaren ytterligare tre FCM-spelare fina fem i betyg (på en skala till sex): Paul Onuachu, Tim Sparv – och Kristoffer Olsson.

O Jogo (Portugal) nyser ur sig ”Allergi mot tyskar” efter Portos och Sportings förluster i Europa League (0-2 mot Dortmund respektive 0-1 mot Leverkusen).

Publicerad 2016-02-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons