Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Manchester City dödar cupen”

ENGLANDuntitled

Daily Telegraph ser det som en ”Barnlek när Chelsea körde över City” (5-1), och lägger till att ”Pellegrinis beslut att använda fem tonåringar i FA-cupen slog tillbaka i chockerande förlust”. Harry Redknapp höjer rösten o ett annat Manchesterlag i en krönika. ”Även om Van Gaal vinner de två nästkommande matcherna är hans tid i United slut”, skriver veterantränare, och menar att holländaren måste bort direkt om det blir förlust mot Shrewsbury i kvällens FA-cupomspel.

The Guardian väljer ”Hiddink slår tillbaka mot myntkastare” som vinkel på matchen på Stamford Bridge. Chelseas tränare var missnöjd med fans som kastade in mynt under gårdagens match, och klubben hotar med att stänga av dem på livstid.

The Independent har dagens snyggaste bild, en jublande Traore i Chelsea, till rubriken ”City limits” (här ung ”Citys begränsningar”). Men man blickar också till en ”exklusiv” uppgift: ”United jagar Aubameyang för 60 miljoner pund”. Har vi inte hört den förr? Ett antal gånger? Möjligen är raden ”oavsett vem som är tränare på Old Trafford nästa säsong” nytt.

Daily Mirror syftar med ”Cupdödare” inte på något skrällresultat i FA-cupen utan på att ”Pellegrini påskyndar denna fina gamla turnerings frånfälle genom att ställa upp med SEX tonåringar och FEM debutanter”. Men man uppmärksammar också en skräll. ”Palace har party som vore det 1990” efter segern på White Hart Lane (1-0 mot Tottenham). År 1990 gick Crystal Palace till FA-cupfinal och förlorade först efter omspel mot Man United.

Daily Express väljer att fokusera på problemen i Man United med ”Lag är inte rädda för oss” (fri översättning av ”fear factor”), ett medgivande från Van Gaal som också återges i många andra tidningar.

Manchester Evening News uppger under vinjetten ”exklusivt” att ”Mourinho har en muntlig överenskommelse om att bli näste United-tränare”. Det är i alla fall vad portugisen tror sig ha, framgår av texten.

 

ITALIENtotti

La Gazzetta dello Sport har bild på två veteraner på förstasidan. Den ena är till ”Smäll för Totti”, som följs av huvudrubriken ”Kejsarens exil i Rom”. Det handlar förstås om att Totti efter sitt utspel om att han vill ha mer respekt från klubben, satt på läktaren under gårdagens storseger (5-0 mot Palermo). Den andra bilden är på brasilianske legendaren Ronaldo, som möttes av svikarbanderoll av Interfans vid återkomsten till San Siro. ”Förolämpa mig ni, men jag ville tillbaka till Inter”, svarar den forne anfallaren, och tillägger ”År 2007 skulle jag återvänt med de valde Adriano”.

Corriere dello Sport menar att situationen för Totti är en ”Smäll för historian”. Man lägger till att ”Spalletti distanserar sig från Totti” och att ”Kaptenen går på matchen och hyllas av folket”. Kvällens tunga Serie A-möte mellan Napoli och Milan byggs upp som ”Higuaín mot Bacca för att ta tillbaka ledningen”, det vill säga för Napoli att toppa Serie A igen, vilket man gör vid seger.

Tuttosport drar stort på ”Allegri stannar”, en sammanfattning snarare än ett citat, av vad Juve-tränarens agent Branchini säger i en intervju, ”Han har det bra där han är, laget är nu i nivå med de stora i Europa”.

La Repubblica har en sportetta med Tottis ryggtavla, rubriken ”Offsideoch tillägget Han har gjort fel men klubben än mer så.

 

SPANIENreal

Marca klipper efter poängmissar för Atlético (0-0 mot Villarreal) och Real Madrid (1-1 mot Málaga), ihop bilder på en deppande Fernando Torres och en på Cristiano Ronaldo som båda sitter i gräset. Till det har man rubriken ”På en bricka”, som syftar på hur Madridlagen serverar Barcelona titeln.

AS är inne på samma spår med ”Ligan försvinner”, och har också med en bild på tabellen, där man ser hur Atlético nu är åtta poäng efter Barça och Real Madrid nio poäng efter. I en annan artikel påpekar AS att ”det är det tredje sämsta Real Madrid vid det här stadiet under säsongen, det här seklet”. Då talar man om avståndet till Barça. 2012/2013 var Real 16 poäng efter, 2004/2005 var man tio poäng efter.

Sport njuter av sorg i Real Madrid med bild på Cristiano Ronaldo på knä i gräset och, som ett filmslut, den engelska rubriken ”The End”. Tidningen konstaterar att ”Madrid sköt bort ligan med en missad straffspark från Cristiano”. Men Sport ger faktiskt också uppmärksamhet till möjligen lite bekymmer i Barça. Under rubriken ”Batra förstår ingenting”, och som är stämplad med ”konfidentiellt”, så skriver Sport att ”Han är utanför truppen mot Arsenal och varken han eller hans lagkamrater förstår varför”.

Mundo Deportivo uppdaterar ”A7” med ”A9”. För det syftar på poängavståndet mellan Barça och Real Madrid. Den här gången kommer det med tillägget ”Game over” och en Cristiano Ronaldo liggandes på marken i plågor. Tidningen uppmärksammar också ”A8”, alltså avståndet till Atlético, och använder en märklig symbolik i form av fullpumpad fotboll för Barcelona, som är avhuggen för Atlético och Real.

Super Deporte vet inte till sig av lycka efter ännu en triumf för tidigare krislaget Valencia och skriker ut ”Seger!”. Man konstaterar i liten text att ”Valencia spelade inte bra men det viktigaste klarade man av, att vinna och ta tredje raka segern”.

 

FRANKRIKEune_22022016_v65

L’Equipe förutsätter att ”Ledningen är på gränsen” till typ nervsammanbrott. Det handlar förstås om Marseille (1-1 mot Saint-Etienne), och det handlar den här gången om att ”Nicolas Nkoulou blev utvisad, Lassana Diarra var svag och lagkaptenen Steve Mandanda missnöjd”. Inne i tidningen finns också rubriken ”Aurier framför sina domare”, för det är i dag han ska träffa PSG-ledningen för uppföljning av Periscope-skandalen.

Le Parisien ger PSG:s högerback en stor del av tidningens förstasida under rubriken ”Aurier ska förklara sig i dag”. Tidningen går igenom proceduren och påpekar att besked om bestraffningen inte lär komma i dag. De andra PSG-spelarna har det lugnare. De har fått ett par dagars ledighet, och Le Parisien noterar via sociala medier att Verratti rest till Italien och Trapp till Frankfurt. Däremot han man inte med Zlatan, som också gett sig iväg, för att liksom i julas blåsa runt på snöskoter.

 

TYSKLAND19386_qm2ondxzvenkvfhispxsgnf__o8_

Bild tar med domaren Felix Zwayers uppmärksammade beslut att lämna planen på förstasidan under rubriken ”Det galna bråket”. Han gjorde så då han visat upp Leverkusens tränare Roger Schmidt på läktaren efter protester, men denne inte lydde. Spelet återupptogs åtta minuter senare Och Leverkusen förlorade (0-1 mot Dortmund).

Kicker bygger upp ”Bayerns små problem inför duellen med Juve” till stora rubriken ”Nu får vi se den verkliga storleken”. Tidningen uppmärksammar också ”Werder och Frankfurt: På nedåtgående”, två klassiska klubbar som är i problem och slåss mot nedflyttning.

 

ÖVRIGT1

De Telegraaf (Holland) har ännu en dag av oro i Feyenoord i fokus, denna gång med rubriken ”Trakasserier på De Kuip”. I punktform listar man sedan upp problem, som ”Ingen Advocaat-effekt”, ”Poäng i present till Roda (1-1)”, ”Protestmarsch: 200 greps”, och så vidare.

R-Sport (Ryssland) uppger att en Moskvaklubb är ute efter Nicklas Bendtner, och hänvisar till en källa med insyn. Dansken, som är ute i kylan i Wolfsburg, är i så fall sannolikt i Spartaks sökljus, då både CSKA och Lokomotiv redan förstärkt anfallen.

Fotomaç (Turkiet) har en dramatisk förstasida med texten ”Turkisk fotboll brinner”, och bild på ögonblicket när Trabzonspors Salih Dunsor ger domaren rött kort – och på det själv får lagets fjärde (!) röda kort i matchen (1-2 mot Galatasaray). Bilden är satt i en ram av lågor mot svart bakgrund.

L aDernière Heure (Belgien) konstaterar på nyhetsettan att det var ”En förlust som gör riktigt ont” för Anderlecht (0-1 mot Waasland-Beveren). Laget är nu sju poäng efter ledande Club Brügge.

Publicerad 2016-02-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons