Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gazzettan: Conte överens med Chelsea

ENGLANDCb2iDw_W8AAKwZ8

Daily Telegraph påminner läsarna om kulturarvet i sin rubriksättning av Man Uniteds FA-cupseger (3-0 mot Shrewsbury). ”Taiming of the Shrew” är Shakespearepjäsen som på svenska är känd som ”Så tuktas en argbigga”. Juan Mata får högst betyg av Unitedspelarna, en åtta av tio. En annan rubrik på sportettan är ”Vi är ute efter mål mot Barça – Wenger”. Ett kanske inte helt oväntat budskap inför kvällens match på Emirates. Längre in i tidningen skriver tidningen att ”Hazard nobbar PSG och har siktet inställt på Real Madrid”.

The Sun ordvitsar fram ”Man Phew”, med tillägget ”LVG sitter säkert…för stunden”. CL-matchen på Emirates har rubriken ”Gunners: Vi har en hemlig plan”, och med smått elaka tillägget i lietn stil, ”Lycka till med den, grabbar”. Gabriel säger nämligen till tidningen att ”Jag har formeln för att stoppa Messi, Neymar och Suárez, men den är inlåst med sju nycklar, jag kan inte avslöja den!”.

The Times skriver om ett ”Arsenals Mission Impossible” på sin sportetta, men en annan Arsenalrelaterad rubrik sticker ut. ”Guardiola redo att ge Arteta en tränarroll”, i Man City, alltså. Men det är när den 33-årige mittfältaren beslutat sig för att lägga av. The Times skriver också att ”Chelsea erbjuder Willian 120 000 pund i veckan”, ett nytt kontrakt, alltså.

Daily Mirror närmar sig kvällens match med ”Unleash Spell” (så ”Släpp lös förtrollningen” i stället för ”Släpp lös helvetet”), och förklarar det med att ”Wenger varnad av Barça-bossen: Jag säger abracadabra och min anfallstrio skapar magi”.

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport gör det lite obekvämt med en halvdan rim, ”Milan topp, Napoli stopp”, efter matchen på San Polo (1-1). Underrubrikerna är ”Ännu ett bevis för de rödsvartas karaktär” och ”Allegri tackar, de vitsvarta fortfarande i etta”, alltså Juventus, som behåller ett poängs försprång på Napoli. Tidningen kommer också med sitt bidrag till tränarspekulationerna i sydvästra London, ”Conte-Chelsea: principöverenskommelse”. Parterna ska alltså vara överens, därmed inte sagt att det är klart, men Conte är nu före Allegri och Simeone och ett definitivt beslut väntas i mitten av mars, skriver tidningen. I bilagan Extra Time finns en intervju med PSG:s Maxwell, Zlatans följeslagare, som på frågan om bäste spelare han mött väljer Messi. ”Men nu gör du säkert Ibrahimovic arg?”, påpekar tidningen. Maxwell: ”Han är också bland de bästa, men överens med mig om Messi: han är från en annan planet”. På frågan om Zlatans goda och dåliga sidor svarar Maxwell: ”Goda: Lojal, ärlig…de dåliga: många (skratt). Han är envis. Om han fått för sig något är det oerhört svårt att få honom att ändra uppfattning”. Liksom Maxwell går Zlatans kontrakt ut i sommar, men brasilianaren är försiktig på frågan om svenskens framtid. ”Han har fler val än mig. Han kommer att välja det som är bäst för honom och hans familj. Men PSG borde hålla fast vid honom, också för den starka symbol han är”.

Corriere dello Sport väljer efter det oavgjorda resultatet i Neapel helt vinklingen ”Juves vrål”, alltså lyckovrål. Tidningens största rubrik ägnas dock åt en intervju med Romas president Pallotta i kölvattnet av Totti-gate. ”Jag ska berätta allt”, är den stora rubriken, som följs upp av ”Fullt stöd till Spalletti, det har inte brustits i respekt. Francesco förstår, han älskar att spela. Jag ska prata med honom, för nu ska det väljas om det blir fortsatt spel eller en plats i ledningen”.

Tuttosport tar någon form av tabloidgrepp inför Juve-Bayern med en vrålande Bonnuci som photoshoppats ihop med svärd och bar överkropp. Till den märkliga bilden finns rubriken ”Se upp, Bayern, det här är Juve”. Och så gläd förstås tidningen åt resultatet i Neapel. Den summeras i nöjda underrubriken ”Bonaventura svarade på Insignes mål och fick San Paolo att stelna”.

 

SPANIENCb2xHl5XIAARgfX

Marca överraskar med att låta Benítez komma till tals på förstasidan, utan att det handlar om att ex-Realtränaren sedan hånas. I stället är det en hyllning till klubbens walesiska inslag. ”Bale vet hur man lyssnar” är huvudrubriken som följs av ”Han är ett fullblodsproffs och jag hade inga problem med honom. Han har förutsättningar att bli bäst i världen”. Man försöker också skänka lite hopp till Arsenal med ”Ny utmaning för Messi: att överlista Cech”, och förklaringen ”Han har inte gjort mål på honom på sex försök”.

Sport låter bara spelartunneln i riktning mot planen på Emirates pryda förstasidan, som man kan se här bredvid. Till det har man ”Mot historien”. Elegant.

Mundo Deportivo fångar upp det där Luis Enrique-citatet om MSN och gör det till rubriken ”Abracadabra”. Sedan ringar man in hur de 91 målen fördelats på trion. Man jämför också den siffra med 34 mål för Özil-Giroud-Alexis.

Cadena Cope meddelar under braskande rubriker att ”Neymar och Barcelona skrivit under en avsiktsförklaring till 2021”. Det är alltså inte ett bindande avtal, men ett ramverk där en rad klausuler förbinder parterna att skriva under det slutliga avtalet, vilket enligt tidigare rapporter i Mundo Deportivo väntas ske vid säsongens slut. Neymars nuvarande kontrakt är till 2018, och det nya kommer förutom tre år till också att innebära en rejäl löneökning och sannolikt en höjning av utköpsklausulen på 190 miljoner euro, som bland annat Real Madrid och Man United påståtts villiga att betala.

 

FRANKRIKEune_23022016_v65

L’Equipe kastar sig in i andra veckan av Champions League-åttondelsfinaler med ”Rysningar garanterade”, och bilder på spelare från kvällens två stormatcher. Tidningen har också en intervju med Arsenals anfallare Giroud som apropå dagens match konstaterar ”Vi förväntar oss att lida mycket och springa mycket”. L’Equipe menar i Aurier-gate att ”Bollen är hos Blanc”, att PSG-tränaren får sista ordet i hur bestraffningen kommer att arta sig. Stalltipset är att det blir en mild dom, högerbacken kan vara tillbaka för klubben den här säsongen.

Le Parisien har en intervju med Carlos Bianchi, känd som tränare, men också en gång skyttekung i PSG. Han gillar inte PSG:s överlägsenhet, och han gillar inte att jämföras med Zlatan. ”Det säger ingenting. Nuförtiden är det lättare för anfallare. Reglerna har ändrats för att göra fotbollen bättre och målen fler. Det är bra. Men att jämföra mig med Ibra tjänar därför inget syfte. Om 30 år kommer man att jämföra någon ny superanfallare med Ibrahimovic, och det kommer inte att tjäna något till. Och jag tillägger att jag spelade i ett PSG som hamnade på elfte och sedan trettonde plats. Ibra spelar i ett superlag”. När Le Parisien försöker med om Zlatan ändå inte är en av bästa anfallarna Bianchi sett, svarar argentinaren: ”Allvarligt talat, det finns åtminstone brasilianske Ronaldo före…”. Bianchi svarar också på frågan om bristande samarbetet mellan Cavani och Zlatan, och menar att samarbete bara handlar om intelligens.

France Football ser på det stundande Madridderbyt ur ett franskt perspektiv, som en ”Armbrytning” mellan Benzema och Griezmann. ”De som är oumbärliga ledare för Reals och Atléticos anfall möts på lördag. De som utvecklats i helt olika system. De som ska utvecklas till komplement till varandra i landslaget”. Veckans fråga i France Football har varit ”Snyggaste franska mål i Champions League under 2000-talet”. Zlatans rökare mot Anderlecht kom trea med 11 procent av rösterna. Vann gjorde Juninho mot Barcelona med 15 procent (mål i extern länk), före Juninho mot Bayern München med 12 – båda läckra frisparksmål från Lyon-brassen.

 

ÖVRIGTf

Bild (Tyskland) menar att Leverkusentränaren ”Schmidt riskerar blixtsnabbt slag” efter sin vägran att gå bort från planen, det som fick domare Felix Swayer att under uppmärksammade former avbryta matchen mot Dortmund under nio minuter. Bild förklarar rubriken med ”’Blixtsnabbt’: för att förbundet i dag eller i morgon kommer att meddela beslutet, och ’Slag’: för att det ger fyra matchers avstängning eller mer. I extremfall har tränarlicensen dragits in!”. Bild citerar i en annan artikel Bayern-tränaren Guardiola om att ”Vi har sämre förutsättningar i försvaret än förra året, men i anfallet är vi bättre”. Han berömmer särskilt Robben, vilket ger artikelrubriken ”Den bästa Robben genom tiderna”.

De Telegraaf (Holland) har Atléticotränaren Diego Simeone på sportettan till rubriken ”Krutdurk”. Atlético är PSV Eindhovens motståndare i morgondagens Champions League. Inne bland sportsidorna beskriver man också mötet som ”Passion mot förnuft”, där sistnämnda syftar på betydligt lugnare PSV-tränaren Philip Cocu.

O Jogo (Portugal) hyllar ”Ewertons kämpaglöd” som också låg bakom första målet i serieledaren Sportings seger (2-0 mot Boavista). Men där är fler serieledare i rubrikerna, ”Mitroglu: Leicester på jakt”. Ranieri påstås alltså ute efter Benficas anfallare, som egentligen tillhör Fulham.

Publicerad 2016-02-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons