Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Attacken på Pep: ”Det var han som dömde”

    ENGLAND

untitledThe Sun älskar tillsättande av nya tränare. Det är på med ögonbindeln, snurr på pengahjulet och så ”Exklusivt: Roman slänger ut 130 miljoner pund”. Så mycket får Antonio Conte att spendera i Chelsea, enligt The Suns hjul. Ögonbindeln kvar, snurr på spelarhjulet med bilder, som stannar på Vidal och sen på Stones. Artikel klar. För Van Gaal, däremot, behövs ingen hjälp. Med sina utspel och sin engelska får han rubrikmakare att hjula på kontorsgolvet. ”Horny Devils” (”Kåta Djävlar”) binder samman ordet (”horny”) som holländaren använde i går för hur laget borde spela, samt smeknamnet på klubben. Kanske nytt smeknamn helt enkelt. ”Come on you Horny Devils!”. Till det finns bild på Van Gaal själv, som slickar sig om munnen och tillägget ”LVG älskar sexig fotboll”. *Rysning* För ”Men City” behövdes bara en bokstavsförändring för symbolisera lagprestationen snarare än individuell (3-1 mot Dynamo Kiev).

Daily Mirror rotar i begreppslådan, känner på en James Bond-fras och vrider till den till ”Shaken Sturr”, om att ständigt skadade Liverpoolanfallaren menar att ”Det är respektlöst och chockerande att säga att jag inte vill spela”. Roligare då för Gary Neville. Tidningen hävdar med ”exklusiv”-stämpel att Valencia plötsligt skulle vara beredd att erbjuda tränaren ett tvåårskontrakt.

Daily Telegraph plockar som morgontidning fram lite elegantare betydelseförskjutningen ”Tour de force”, som tar fasta på Citys sista målskytt i går, Yaya Touré. Lustigt, eller snarare otäckt, nog använder även Telegraph en bild på Man Unitedtränaren med glas i handen och tungan ute, till rubriken ”Van Gaal vill att hans spelare ska vara ’hungriga och kåta’ i viktiga Europa League-matchen” (mot FC Midtjylland i kväll).

Daily Mail har inte tid för någon hunger eller kåthet. ”Ni svek mig”, sätter man i stället i Van Gaals mun. Tidningen uppger nämligen att Unitedtränaren haft enskilda samtal med spelarna för att komma tillrätta med krisen.

 

ITALIEN

untitled2La Gazzetta dello Sport lanserar ”Inter till salu? Thorir funderar på det”. Man skyndar sedan att lägga till ”Den indonesiske ägaren letar partners i Kina, men kan också sälja allt. Stora förluster, allt längre från Champions League och problemet med Financial Fair Play”. Tidningen använder sedan en rubrik åt Juventustränaren Allegris känsloutspel i en tweet efter Bayern-matchen, som avslutas med hashtag #iocicredo (”Jag tror på det”). Både tweeten och rubriken.

Corriere dello Sport synar också Inters situation stort på förstasidan och kommer till samma slutsats som Gazzettan: partner eller försäljning. Man får bläddra för att komma fram till en ”exklusiv” uppgift, att Conte i stort är överens med Chelsea om ett treårskontrakt värt 18 miljoner euro efter skatt, att det väntas skrivas på vid möte i dag, och att avtalet presenteras innan veckan är slut.

Tuttosport skriver också om ”Conte-Chelsea: i dag är dagen” (och har samma löneuppgifter), men förpassar det till en notis för att i stället vandra på krigsstigen efter domarinsatsen i Turin mot tidningens lag, Juventus. ”Det var han som dömde”, följs av en bild på Pep Guardiola. Vad man baserar anklagelsen på? Att Bayern München-tränaren var livlig vid sidlinjen och ”satte en konstant press på förhållandena matchen spelades under. Protester som sedan bidrog till felaktigheter i hans favör”. En ilsken krönika skriver också av sig under rubriken ”En oacceptabel inställning”.

 

SPANIEN

untitled22Marca går snabbt vidare från Atlético Madrids CL-match i går (0-0 mot PSV Eindhoven) till helgens match mot Real Madrid. ”Derbyt som en kur”. Och det är en rubrik även för, då båda Madridklubbarna behöver ett lyft. Ett sådant kan Real ha i Benzema som ”möjligen” kan spela matchen.

AS tar upp Benzematråden i sin rubrik ”Borja Mayoral knackar på dörren”. I den 18-ige anfallare menar AS att ”Zidane har alternativ till derbyt om Benzema inte kan spela”.

Sport har slutsatsen ”Genier promenerar” och bild på Lionel Messi. Någon på redaktionen har jämfört siffror från CL, skinit upp och sedan plitat ned: ”Leo var den spelar som sprang minst på Emirates. Springer 33 kilometer mindre än Cristiano Ronaldo i Champions League. Densamme skojade: ”I dag var jag som en avbytare”.

Mundo Deportivo gullar också med Messi. ”Pappa Mål”, kallar man Messi, och har i hans händer satt en inramad MD-tidning med honom och hans son på bild. Sedan rapar man statistik, som föranleds av att argentinaren till slut också besegrade Cech. ”490 mål på 123 olika målvakter. Iker Casillas (17 mål) är hans favoritoffer. Buffon är den store målvakt som fortfarande saknas på listan”. 

 

TYSKLAND

B19387_skui364pun4aragadhdbpnawmg0_ild låter Bastian Schweinsteigers nuna ta plats på förstasidan under rubriken ”Till EM är jag redo”. Tidningen har en intervju med den skadade Man United-stjärnan. Bild hittar också skäl att ifrågasätta Bayerns enfant terrible igen, ”Vart skulle Vidal när han lämnade spelarhotellet kl 02.25?”, skriver tidningen, och låter frågan bli hängande i luften. För all information är bara att den chilenske stjärnan sågs lämna hotell Principe di Piemonte i Turin, ”i vita sneakers, Bayerns träningsbyxor och en svart hoodie”, tillsammans med två säkerhetsvakter via en sidodörr till en väntande taxi vid den tiden. Mystiken tätnar. Kring Albin Ekdal är det däremot skadeoro som lättar. Hamburg uppgav i går kväll att han missar matchen mot Ingolstadt i helgen, men kan enligt Bild vara aktuell mot Schalke på onsdag. ”Det är inte så illa. När han blev skadad i tisdags var det lite av en chock”, säger tränaren Bruno Labbadia.

Kicker gläds med den från fängelset frigivne ex-Bayern-basen Hoeness, ”Nu är jag ett fan igen”. Mer gullande i underrubriken: ”Vad han nu planerar, vad som driver honom – och hur han höll sig i form”. Inne i tidningen nördar man ned sig i bästa tvåor, och konstaterar bland annat att under 41 av Bundesligas 53 år hade Dortmunds 51 poäng på 22 matcher inneburit förstaplats i tabellen. Och så gottar sig Bild åt ”Tysk kvartett som alla har chansen” i returerna i Europa League. Det handlar om just Dortmund samt Leverkusen, Augsburg och Schalke.

 

ÖVRIGT

1212L’Equipe (Frankrike) dissar på förstasidan Champions League för franska förhoppningar i Europa League, ”OM drömmer om en bedrift”. Athletic väntar i kväll. Och så har man hittat en ny adress för den sparkade Romatränaren. ”Lyon funderar på Rudi Garcia”. Ett tränarskifte är förestående i Lyon om man inte tar en CL-plats, menar tidningen.

De Telegraaf (Holland) menar att ”PSV säljer sig dyrt” efter den mållösa första matchen mot Atlético.

La Dernière Heure (Belgien) ser det som att Anderlechts uppdrag i kväll är att ”Överleva det grekiska infernot”, när man med en 1-0-seger från första mötet i bagaget möter Olympiakos i Pireaus.

Publicerad 2016-02-25 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons