Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Juve räds Chelseas räd

  CcGEnPAWoAAO88K ENGLAND

Daily Telegraph presenterar en ”Rookie till räddning”: Marcus Rashford, som med sina två mål starkt bidrog till Man Uniteds avancemang (5-1 mot FC Midtjylland). Man presenterar också ”Årets värvning”, om man får tro Telegraph själv: Steven Gerrard, som blir krönikör på tidningen.

The Guardian menar att ”Rashfords två mål lyfter taket” och, på intilliggande plats på sportettan, att ”Exklusivt: Conte är nära jobbet i Chelsea efter positiva samtal”, vilket är i linje med vad de italienska medier uppgav i går.

Daily Mirror använder som ett par tidningar en gammal låt och ett gammalt uttryck för att forma putslustiga ”Rash, bang wallop” i stället. Bakom förvrängda ”Get Reich Quick” ligger uppgiften att Guardiola vill ha Riechedly Bazoer som Chelsea redan uppges i samtal med Ajax om. Det skrivs om en övergångssumma på 24 miljoner pund för 19-åringen.

The Sun tar i till tonerna av samma sång som Mirror för att beskriva Rashfords show på Old Trafford. Men man har sina egna smålustigheter i ”It’s Lam to the sluaghter”, om Lamela bidrag till Tottenhams avancemang (3-0 mot Fiorentina) och ”Klopp lot burn hot”, om Liverpool som man menade värmde upp inför helgens ligacupfinal med Europa League-seger (1-0 mot Augsburg).

Daily Star får ett omnämnande för att man tar tillfället i akt att klämma in bacon-uttryck i rubriken, ”Rash saves the bacon”, men framför allt för att man tar ”exklusivitet” till en ny nivå. ”Exklusivt: Conte i hemligt möte med Chelsea” är nämligen en exklusiv uppgift därför att det var en exklusiv uppgift när Daily Star skrev om det tidigare i månaden (även om det sannolikt inte var exklusivt då heller). Man återanvänder helt enkelt ”exklusivt”.

ITALIEN

untitledLa Gazzetta dello Sport gick i går ut med uppgiften att Thohir var beredd att sälja Inter, vilket klubben snabbt dementerade. I dag har man ”Thohirs sanning: Jag lämnar inte Inter. Kommer det in en partner är jag nöjd”. En uppgift som tidningen sedan sätter frågetecken med ”Men frågetecknen kvarstår och man är långt från att uppfylla Financial Fair Play”. Med ”Neuroleague” syftar tidningen på de italienska bakslagen i Europa League, och lägger senare till ”bara ett vackert Lazio till åttondelsfinal” (1-1 mot Villarreal). Italienska medier har så här långt legat steget före i all rapportering av Conte-till-Chelsea. Gazzettan skriver i dag att ”Man är framme” i förhandlingarna och ”väntar på ett ’ja’ från Abramovitj inom en vecka”. Lönen på treårskontraktet har justerats aningen nedåt, till ”drygt fem miljoner euro om året”.

Corriere dello Sport skriver också om ”Bittert Europa League”-spel för de italienska lagen, och har även en krönika om ”Ett verkligt larm för Conte och vår fotboll”.

Tuttosport har Contes tillträde i Chelsea som ”en fara för Juve”. För tidningen menar att ex-Juve-tränaren sanbbt kastar sig över sin gamla klubb. ”På listan som presenterats för Abramovitj finns köp av Pogba, Bouncci, Chiellini och Cavani. Dessutom Cuardrado tillbaka till London”.

 

SPANIEN

CcGbLpfW8AACWP2Marca speglar att det är muntert värre i Spanien efter avancemangen i Europa League, som helt enkelt döps om till ”España League”. Man har också fokus på helgens Madridderby genom ”Idoler med parallella liv”, som är en jämförelse mellan tränarna Zidanes och Simeones karriärer.

AS lämnar förstasidan till en leende Cristiano Ronaldo med armarna i kors, som knappast matcher citatrubriken ”Vi måste kämpa till slutet”. Enligt tidningen är Real Madrid-anfallaren Benzema nu klar för spel i derbyt.

Sport vill locka läsare med stora betet ”Ney konfidentiellt”, och en massa små krokar i ”Hur han lever. Hur han isolerar sig från trycket. Hemligheterna bakom hans fysiska förberedelser. Hans relation med Luis Enrique”.

Mundo Deportivo har ”Laporta favorit”, som syftar på att ”Athletics mittback toppar Barcelonas lista på sommarförvärv”, och fyller sedan på med fakta som avslutas med att utköpsklausulen är 50 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

1232L’Equipe (Frankrike) låter annan sport än fotboll ta över förstasidan, och summerar Europa League-besvikelse i mindre rubrik med ”Franska klubbar inte inbjudna”. Marseille får inne i tidningen rubriken ”Besvikelse, ännu en besvikelse” (1-1 mot Athletic) och Saint-Etienne ”Ett grymt slut” (1-2 mot FC Basel).

Bild (Tyskland) skildrar med ”Krossade titeldrömmar: Breitenreiter kritiserar Schalkes fans” den deppiga stämningen efter gårdagens EL-debacle (0-3 mot Sjachtar). En tidningsfavorit får förstås också sin plats, Liverpools ”KO-King-Klopp”.

De Telegraaf (Holland) jublar med landsmannen Van Gaal. ”Äntligen sexy football”. På det följer en flört med Unitedtränarens snack om ”horny” på presskonferensen dagen före matchen. ”Van Gaal ser sina ’kåta grabbar’ göra fem mål”

A Bola (Portugal) har knappast något om det på förstasidan, men nämner det på annan plats i tidningen, ”Lindelöf osäker mot União”. Den svenske succébacken har dragits med någon form av influensa och kan missa helgens match.

ESPN Brasil (Brasilien) uppger ”Exklusivt: Neymar har skrivit på till 2021”. Enligt sajten skrevs kontraktet på redan under Club World Cup, men har av kommersiella och skattetekniska skäl hållits hemligt. Brasilianaren, som uppgetts jagad av Real Madrid, PSG, Man United och Man City, blir nu den näst mest välbetalde spelaren i Barça efter Messi.

Publicerad 2016-02-26 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons