Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Här fick ”Rädda Willy” finaste priset

ENGLAND

CcVbA3nWwAESw22Daily Telegraph firar Man Citys ligacuptitel (4-2 mot Liverpool efter straffar) ”Räddare! Veteranmålvakt är Citys straffläggningshjälte” och bild på jublande Willy Caballero. Krönikören och förre tränaren Harry Redknapp jublar däremot inte. ”Wengers lag var förskräckligt. De slänger bort ligatiteln”, det är hans dom efter gårdagens förlust (2-3 mot Man United).

Daily Mail är en av ett par tidningar som hämtar inspiration i filmen ”Free Willy” för att summera Caballeros antal straffräddningar. ”Three Willy”, med andra ord. Man undrar sedan ironiskt under rubriken ”Varför kastade sig vinnaren LVG?” vad Unitedtränaren ”som tillbringat så mycket tid golvad” egentligen pysslade med när han slängde sig (då han illustrerade en filmning inför fjärdedomaren). En annan gammal tränare och tyckare vill inte visa sig mindre bitsk än Redknapp. ”Det finns ett ord som jag inte kan använda som beskriver vad Arsenal saknar oerhört mycket av – de har inte det, inte överhuvudtaget”, morrade Graeme Souness i Sky Sports tv-soffa, noterar Daily Mail.

The Guardian uppmärksammar att det är desto festligare stämning hos ett annat lag i norra London. ”Roses läckra mål håller liv i Tottenhams titeldrömmar” är rubriken efter segern på White Hart Lane (2-1 mot Swansea). Caballero får högst betyg i liagcupfinalen, nio av tio, följd av Yaya Touré och Nathaniel Clyne, båda åtta.

The Times noterar att ”Van Gaal ber om ursäkt efter ’för mycket känslor’” i sin filmningstolkning vid sidlinjen samt att skadade Chelseakaptenen ”Terry är ett frågetecken inför returen mot PSG” den 9 mars.

 

 

ITALIENCcVovUlWIAAM5gT

La Gazzetta dello Sport hade ett Oscars-tema inför Juve-Inter och tar det vidare efter. ”The winner is: Juve!”, skriver man på engelska (1-0 mot Inter). Själva matchen summeras i ingressen med ”Bonucci stjärnan, Morata avgjorde på straff. De vitsvarta flyger vidare och är nu fyra poäng före, med en match mer än Napoli. För Mancini: noll poäng och ettlag utan spel”. Tidnigen skriver också att ”Conte och Abramovitj möts i Monte Carlo”. Tidningen uppger att Chelseas ägare väntas träffa den italienske förbundskaptenen där inom tre dagar, inför det förestående tränartillsättandet i Londonklubben.

Corriere dello Sport ser det som att ”Juve begravde Inter”, och summerar i överrubriken det som att ”Juve: alltmer i topp, Inter: alltmer i kris”. En annan rubrik inne i tidningen är från Inters sportchef Ausilio, ”Jag är skitförbannad”.

Tuttosport är inne på samma linje med ”Inter krossat” som följs upp av ”Juve alltför starkt”. Tidningen avrundar ingressen med att ”Napoli är piskat att vinna mot Fiorentina i kväll” och hyllar i en krönika Juve som en motsvarighet till lagets motståndare i CL, ”Italiens Bayern”.

 

SPANIEN

CcVy0CfUEAAj3pfMarca lever kvar i efterskalvet av Real Madrids derbyförlust i lördags och ser risk för nya skakningar. ”Krutdurken Real Madrid”, skriver tidningen, och ringar in ”Florentino skakad. Spelarna ifrågasatta (det fattades ’intensitet och vilja’). Publiken förbannad”. Och som salt i såren finns sedan rubriken ”Och rekord av Barça” efter 34 matchen utan förlust (2-1 mot Sevilla).

Sport har ”Vilken respektlöshet” i Messi läckra kvitteringsmål som blev startskottet för vändningen, och som nu gör att ”Barça är 12 poäng före Madrid”. Real, alltså, Atlético som är åtta poäng efter räknas inte. Men Sport stannar inte där. Den katalanska tidningen hävdar också att Real Madrid tagit kontakt med Athletic-tränaren Ernesto Valverde som ersättare till Zinedine Zidane efter säsongen (!).

Mundo Deportivo ägnar obegripligt nog hela sitt Twitterflöde i natt åt Oscarsgalan, så man ska väl inte vara alltför förvånad att inspirationen till tidningens förstasida också kommer därifrån. ”Oscarsklass på Leo”, ungefär. Och nu är det alltså ”A12” som gäller, poängavståndet till Real Madrid. Fixeringen vid ärkerivalen Real Madrid fortsättre med rubriken ”Ubåtarna bara två poäng efter Real Madrid”, det vill säga Villarreal (3-0 mot Levante).

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter förstås Lyon ta plats på förstasidan. Rubriken är ”Den perfekta slaget” och offret vignette_medium_milibrisserieledaren och deras förlustfria svit (2-1 mot PSG). Rekordet stannade nu vid 36 matcher. Zlatan och fem andra lagkamrater i PSG får blott tre av tio i betyg för sin insats.

Le Parisien konstaterar att ”Lyon tar PSG:s skalp”, och frågar sig lite oroligt inne i tidningen ”Bara en smäll och sedan fortsätter man?”. För Le Parisien menar att ”mer än resultatet så var det sättet man förlorade på som var en besvikelse nio dagar före mötet med Chelsea”. Zlatan kommer här undan med en fyra. Mest slaktad blir Van der Wiel med två i betyg, och vars insats beskrivs som ”katastrofal” samt har slutomdömet ”Om Aurier behöver en advokat, så finns han här”. Liksom i L’Equipe får Lyons Darder en åtta.

 

TYSKLAND

19388_bt671gptnwvq5jhybqncsay2mhlv7j0_Bild har en Bundesligaomgång att syna men väljer ändå ”Klopp förlorade final i England” som enda fotbollsrubrik på nyhetsettan. På sportsidorna återfinns desto fler Bundesligarubriker. Som ”Allofs erkänner: Experimentet Bendtner har misslyckats”. Hårda ord från Wolfsburgs sportchef. I bildfokus finns annars Leverkusens tränare Roger Schmidt, som efter att ha blivit uppvisad på läktaren men vägrat lämna sidlinjen och därefter stängts av tre matcher, nu fick sitta i en direktörsbox på och bakom fönster se sitt Leverkusen förlora (1-3 mot Mainz).

Kicker ställer sig frågan ”Kan han Schalke?”, och har bild på blivande sportchefen Christian Heidel. Man synar i veckans första nummer också ”Skripnik och krisen i Werder”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har följt Tottenhams danska stjärna i London och slår på första 1uppslaget fast att ”Christian kan bli kung av England”. På en påföljande sida finns däremot vädjan ”Hey, kan vi få låna DEN Eriksen”, till landslaget alltså. På tal om det danska landslaget uppger tidningen att Jon Dahl Tomasson, en gång kallad…hmm…Jonaldo, blir assisterande tränare till nya förbundskaptenen Åge Hareide.

De Telegraaf (Holland) bereder plats åt Manchester Uniteds tränare på tidningens förstasida. ”Van Gaals filmning snurrar jorden runt”.

Fotomaç (Turkiet) förtjänar ett omnämnande inte bara för ”Denzli förbryllad” efter Galatasarays senaste debacle (0-2 mot Gaziantepspor), utan framför allt för de brinnande bollar som regnar på förstasidan till rubriken ”Jättarnas slag”, och hårda matchansikten på spelare i Fenerbahçe och Besiktas. I kväll smäller det, tvåan hemma mot ettan.

Publicerad 2016-02-29 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons