Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Engelska jättar i hemligt möte om liga”

Headlines Blogg

ENGLAND

CcftNmaWIAAThZTDaily Telegraph ser efter Leicesters poängtappet i går (2-2 mot West Brom) möjlighet att använda klubbens smeknamn i rubrikform: ”Rävfälla”. Den andra matchen som får plats på sportettan är ”Snabbstartande Chelsea på marsch, men Norwich rasar”, sedan Londonlaget tagit ledningen efter blott 39 sekunder men hemmalaget senare fått flera domslut emot sig (2-1 till Chelsea).

Daily Mirror ser ”Black Claud” för Leicester tränare, och lägger till att ”frustration för Ranieri och hans Foxes innebär att Tottenham kan ta över ligaledningen i kvällWest Ham väntar på bortaplan.

The Independent bör kanske också få ett omnämnande för att man elegant använder namnet på West Broms kvitteringsskytt,  ”Gardner changes landscape” (som ju kan bli ”trädgårdsmästaren förändrar landskapet”). Tidningen har på sportettan också med ”Cazorla och Oxlade-Chamberlain skadesmäll för Arsenal”.

Annons

The Times uppmärksammar att ”EM-matcher kan flyttas på grund av terrorhot”. Matcherna kan även spelas utan publik. Det är två nödlösningar som Uefa medger står till buds om sommarens turnering i Frankrike utsätts för terrorhot.
Fler supporterrelaterade EM-uppgifter i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

The Sun har inte bara en ”exklusiv” uppgift, utan en ”världsexklusiv” sådan i ”De fem stora klubbarna i hemligt samtal om att lämna Champions League”. På bild finns tunga representanter för Man United (vice ordförande Ed Woodward), Man City (vd Ferran Soriano), Arsenal (vd Ivan Gazidis), Liverpool (vd Ian Ayre) och Chelsea (ordförande Bruce Buck) utanför ett hotel i London. Där ska de ha träffat den amerikanske miljardären Stephen Ross för samtal om en ny europeisk superliga. En annan, mer vanlig, ”exklusiv” uppgift är ”Beijing Guoan will ha Wilfried Zaha för 15 miljoner pund”.

Annons

 

ITALIENCcf5MrYW4AAlJJi

La Gazzetta dello Sport släpper fram ett ”FINALmente MILAN” (alltså ”Äntligen Milan”) på förstasidan, efter finalavancemanget i italienska cupen (5-0 mot Alessandria). Det är första gången på 13 år. Trots ett mål lyckas Gazzettan redan i ingressen påpeka att ”Balotelli övertygade inte”. Han utses också till sämst i Milan, med betyget 5,5. Efter ryktena om Chelsea är det nu dags för ännu ett för Juventus succétränare. ”Real frestar Allegri”, uppger GdS, men lägger till att ”Max har ingen brådska”. En nedryckare är ”Kaos Real Madrid: Zidane får bara stanna om man vinner i Europa”, det vill säga Champions League.

Corriere dello Sport blickar mot EM, som det är 100 dagar kvar till, och skriver ”Pirlo och De Rossi borta från landslaget!”. Ett påstående man genast backar från i ingressen, ”de två är långt från att bli uttagna”. Sedan tillägger CdS att ”Insigne, Bernadeschi och Berardi är med i spelet”. Tidningen värderar också de procentuella EM-chanserna spelare för spelare. Den andra semifinalen i italienska cupen, som spelas i kväll, får rubriken ”Inter spelar för stoltheten, Juve för historien”. Turinlaget vann första matchen med 3-0.

Annons

Tuttosport menar med feta rubriken ”Grymma” att Juventus minsann inte håller igen, trots stor semifinalledning och trots andra engagemang (ligan och CL). ”Att kvalificera sig räcker inte, en förlust känns aldrig bra”, säger Allegri.

 

SPANIEN

CcgHxu-XIAIHpORMarca ser med ”Det andra mästerskapet” kvällens ligamatch mot Levante inte längre som en del i Real Madrids titelkamp utan ”om tredje plats, för att säkra CL-spel nästa säsong”. Man lägger inför matchen till att Zidane ”inte kan räkna med Ramos, Carvajal eller Marcelo” och påpekar att Bale, Modric och Benzema är också borta”. I betydligt mindre rubrik tar man upp det bättre Madridlaget, ”Atlético ger sig inte” (3-0 mot Real Sociedad).

AS hänger på nytt upp en förstasida på Borja Mayoral, som enligt tidningen finns med i Real Madrids startelva. Från Atléticos match noterar AS att publiken roade sig med att skandera ”Florentino, stanna!”, som ett hånfullt svar på Real Madrid-fansens ilskna ramsor om att bli av med sin klubbpresident.

Annons

Sport bjuder på en intervju med Ivan Rakitic med citatrubriken ”Att vinna är som en drog”. Man bjuder också mer än gärna på ännu en elak rubrik om ärkerivalen. ”Krisen i Real Madrid: Nu anklagar Zidane spelarna”.

Mundo Deportivo synar Sport med en egen intervju, med Arda Turan. Den turkiske stjärnan hänger på förstasidan på ett bord och blickar längtansfullt mot en miniatyr av CL-bucklan, men säger blygsamma saker som att ”Man får se Barça som en skola”.

Faro de Vigo, liksom La Voz de Galicia, tror att Guidetti startar kvällens tunga match, när oväntat högtflygande ligafemman Celta Vigo tar emot oväntat högtflygande ligafyran Villarreal.

Estadio Deportivo skriver om att Real Betis för att uppmärksamma kvinnodagen byter färg på sina grön-vita tröjor till en grön-rosa version i samband med helgens match mot Granada.

Annons

 

FRANKRIKEune_02032016_v65

L’Equipe menar att ”PSG sätts på prov” när man i kväll möter Saint-Etienne, som blir första matchen efter första förlusten för säsongen. Det handlar om kvartsfinal i franska cupen. Hela tiden är det dock Champions League som är i franskt fokus, för uppföljningen är att ”PSG måste återhämta sig mot Saint-Etienne, annars närmar man sig returen mot Chelsea på glödande kol”.

Le Parisien ser också PSG-matchen i kväll som viktig värdemätare inför mötet med Chelsea. ”Mot Saint-Etienne vill PSG sudda ut tvivlen”, skriver tidningen på förstasidan. Le Parisien bekymrar sig en aning för mittfältet. Tidningen påpekar att Blanc bara elva gånger den här säsongen kunnat ställa upp med favoritkombon Verratti-Thiago Motta-Matuidi, och bara två gånger under 2016.

 

TYSKLAND

CceOU0AW0AAmSzeBild har som tydligast rubrik på tidningens förstasida att ”Hoeness talar med Bild”, och tillägger att det är ”den första intervjun som en fri man” för den till i går fängslade förre Bayern-basen. Annars är det ”Wolfsburgs pyro-skam” som får stort utrymme på sporten. En bengal träffade gästande Hannovers bänk.

Annons

Sport Bild fyller veckans förstasida med bilder på tränaransikten och rubriken ”Det stora tränarskalvet”. Tidningen pekar på ”En inside-rapport: Vilka som kommer och vilka som går”. Och på tal om tränare. I stor stil mot röd bakgrund skriver tidningen ”Effenberg – tränarlicensen ogiltig!”. Profiltränaren i Paderborn ska inte ha slutfört sin utbildning, avslöjar Sport Bild tillsammans med Bild. Tidningen uppger för övrigt också att en ”Comeback för Boateng är nära”. Den ljumskskadade Bayerbacken har efter en läkarundersökning fått grönt ljus att kunna löpträna inom tio till fjorton dagar. Något nytt datum för spel anges inte.

 

ÖVRIGTasasad

Ekstrabladet (Danmark) tolkar Leicesters poängtapp och möjlighet för Tottenham att komma ikapp, med danska ögon: ”Schmeichel öppnar dörren för Eriksen”.

Der Gelderlander (Holland) uppger att ”Vitesse låter inte Tomasson lämna”. Den danske förbundskaptenen Åge Hareide uppgavs i går vilja ha sin landsman som assisterande tränare. De Telegraaf tar tillfället i akt att lyfta upp amatörlaget VVSB:s cupmatch mot Utrecht på förstasidan, med stor bild på fyra VVSB-fans som är kvinnor och rubriken ”Redo för stormatch”.

Annons

Fanatik (Turkiet) klämmer lika gärna in en halvnaken tjej som skriver om fotboll, ändå kittlar tanken på deras senaste skvaller: krisklubben Galatasaray funderar på Graeme Souness som tränare. Den rödgula delen av Istanbul är en av få platser Souness är en publikfavorit. Det var ju också här som tränare Souness, numera halvdan fotbollsexpert på engelsk tv, en gång körde ner en Galatasaray-flagga vid mittpunkten efter ett hett derby (se här, extern länk). Harry Kewell ses som ett mer långsiktigt alternativ.

Publicerad 2016-03-02 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto