Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Zlatan besatt av att vara frälsare”

   ENGLAND

Cc-qkRzWIAEC728The Guardian har en av få engelska sportettor som inte stor bild på Maria Sjarapova. I stället är Arsenals tränare där under rubriken ”Irriterad Wenger rasar mot ’tråkiga’ belackare”. Frågor om missade titlar fick honom att tappa tålamodet i går. ”Jag har varit här i 19 år och får alltid sitta här och försvara att jag är tillräckligt bra. Jag har inga problem att stå ut med det, men det blir i slutändan tråkigt”. En som har det värre sitter på tränarstolen i Newcastle. ”McLaren väntas få sparken inom 48 timmar”, har Guardian som rubrik.

The Times påpekar också att ”Newcastle kollar på McLarens ersättare”, och har David Moyes, Rafael Benítez och Nigel Pearson som främsta alternativ. En annan fotbollsrubrik är ”Exklusivt: Vardy har en utköpsklausul på 30 miljoner pund”. Det handlar om det nya kontrakt Leicesterstjärnan skrivit på.

ANNONS

Daily Telegraph bjuder inte på minsta lilla fotbollsrubrik på sportettan, men rapporterar inne i tidningen bland annat om att ”Sexism förekommer ’dagligen’ i fotboll”. I en undersökning säger sig hälften av kvinnliga spelare ha blivit sexuellt trakasserade, nästan en fördubbling jämfört med samma undersökning för två år sedan. Angående Newcastle skriver tidningen ”Exklusivt: McLaren får uppskov med sparken”. Det gäller blott ett dygn. Han uppges ha informerat vänner att han sen troligen får lämna.

The Sun skakar ordmixern och får fram ”Wenger bore war”, där Wengers trötthet blandas med Boerkrigen. Man presenterar också den mest förutsägbara undersökningsresultatet på länge: ”Exklusivt: Fans förbannad på Superligaförslag”. Å fan. 76 procent tror att Big Five-klubbarna träffades för att ”maximera sina egna intäkter”. Mer intressant kanske är att nio procent valde svarsalternativet ”De träffades för den engelska fotbollens bästa”. Of course.

ANNONS

 

ITALIEN

untitledLa Gazzetta dello Sport är inget undantag från resten av sportvärlden. Här får för en gång skull männen, och fotbollen, stå tillbaka för en kvinna i form av dopade Sjarapova. Fotbollsnotiserna är utspridda vid sidan av. Som ”Mod, Roma: ’Ut med tvivlarna’ – Spalletti vill sätta avtryck på Real Madrids hemmaplan”. En tillhörande krönika till CL-matchen har rubriken ”Vi ringar in Real Madrids svagheter – en vändning är möjlig”.

Corriere dello Sport drabbas av lite italiensk hybris med ”Bara Barça är som Juve”. Tidningen pekar nämligen på ett ”Otroligt facit 2016: 2,8 poäng i snitt – årets tränare Allegri utmanar Bayern: Jag tror på det”. Avancemang, alltså. CdS har även en halvdant tecknad figur till vinjetten ”Spionmarknaden”. Där hittar man ”Milanoderby om Boufal”, Lilles marockanske mittfältare.

ANNONS

Tuttosport utmärker sig mest med att, på Internationella kvinnodagen dessutom, ha ett hyfsat sexistiska bildval på Sjarapova. Trots att det handlar om dopning passar man på att låta henne visa mycket bar hud (under rubriken ”Aj, aj, Sjarapova”). Bildplaceringen är också hemsk, utan anledning befinner hon sig nästan i famnen på Mandzukic. Anfallaren är med på förstasidan under rubriken ”Det är han som är Super Mario”. Och, jo då, Tuttosport fullbordar bildkaoset med en liten porträttbild på Balotelli. Romas CL-uppdrag i Madrid beskrivs för övrigt med rubriken ”Mission Impossible”.

 

SPANIEN

Cc_C-EAW4AA1PN6Marca ser för dagen Bale och Cristiano som ”Europunionen”, och betecknar dem som ”två bestar som ska fälla Roma”. Den övertydliga uppföljningen på det är ”Cristiano och Bale ska leda Real Madrid mot målet, en kvartsfinalplats i Champions League”.

ANNONS

AS pekar på ”Champions League andra ansikte”, och syftar på att nya stjärnskottet i a-laget, Borja Mayoral, nu spelar Youth League. Rubrikerna inför Roma-matchen är ”Marcelo och Bale startar” samt ”Cristiano jagar sitt rekord på 17 mål” samt ”Keylor är obesegrad i Europa”. Mer nedtonad är Real Madrid-tränaren Zidane. ”Om man inte gör det bra, så eliminerar Roma dig, det är klart som vatten”. Fast han måste förstås ha menat ”som korvspad”.

Sport leker med en bild på Luis Enrique och Neymar, till rubriken ”Njut”, och tillägget ”…men på torsdag vill jag ha dig här”. Tidningen säger sig nämligen avslöja ”en pakt mellan Luis Enrique-Neymar och kaptenerna”. Det är ett försvarstal för att Neymar åkte till Brasilien för att fira sin systers födelsedag när han var avstängd hellre än att sitta på läktaren och se Barça, vilket en del ifrågasatt.

ANNONS

Mundo Deportivo leker med orden i ”Krossmaskin”, där också ”tri” som i tridente ingår. Och Barças sådan har gjort 100 mål, poängterar tidningen bland just tre punkter, där de övriga är om Messis målskörd och Barças poängskörd. I en pytteliten notis omnämns Barcelonaklubben Espanyols efterlängtade seger (2-1 mot Rayo Vallecano), ”Hernán Pérez avgör med viktigt mål”.

 

FRANKRIKE

une_hdL’Equipe menar att Zlatan ”Har en räkning att göra upp”. Med Chelsea. Och med Champions League. ”Zlatan, som så ofta varit en besvikelse i Champions League, måste spela en avgörande roll i London i morgon”, skriver tidningen, och spekulerar sedan i en fortsättning i PSG med: ”Hans framtid hänger på det”. I en artikel öser sedan gamla lagkamrater beröm över Zlatan, men Taye Taiwo ser också ett CL-problem. ”Från åttondelsfinalerna upplevde jag honom som mer nervös”, säger nigerianen, som spelade med Zlatan i Milan. ”Zlatan är besatt av att vara en frälsare. Inte för rubrikernas skull, det struntar han i, men för sin egen känsla. När han gjorde en dålig match, tog han sin dusch och stannade i en hörna för sig. Då var det ingen idé att snacka med honom”.

ANNONS

Le Parisien presenterar ”David Luiz små hemligheter” i tio punkter. Där får man bland annat reda på att han spelar gitarr och piano, samt är livrädd att tappa håret. Var tredje månad kommer en brasiliansk doktor och behandlar hans hår i tio dagar, bland annat med elstimulering.

France Football låter Frankrikes mest kände svensk ta över förstasidan, ”Ibra – må han stanna”. Och så radar man upp argumenten. ”Han har aldrig varit bättre”, ”Han är oumbärlig för Ligue 1”, ”Han har suddat ut sitt dåliga uppträdande” och ”Han kan spela tillsammans med Ronaldo eller Neymar”. På annan plats uppger tidningen att Paris SG är ute efter att värva ärkerivalen Marseilles mittfältsstjärna Lassana Diarra, och att sportchefen Olivier Létang redan börjat förhöra sig om läget. Även Tottenham, Juventus och Inter påstås intresserade av 31-åringen.

ANNONS

Courier-Picard är en regional tidning som garanterat gör sin debut i Headlines. Men så har man också en artikel om ett litet lokalt fotbollslag, Esmery-Hallonmed, och ett udda initiativ: att samla in pengar till en avbytarbänk formad som Zlatan Ibrahimovics näsa. Det hela ska ses som en hyllning till svensken och formen på bänken anser klubben ger bra skydd mot regn och vind. ”Den är precis vad vi behöver, den är fint krökt. Med den håller vi oss varma”, säger klubbens vice ordförande Nicolas Thiebeau. En tillräckligt skruvad ­– eller krökt – historia för att snart dyka upp i en kvällstidning nära dig. Själva insamlingen går dock ganska trögt. Nu på tisdag morgon har klubben dock fortfarande bara fått in 145 euro av de 2 000 man satt ribban vid.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) låter Dortmunds ett tag så kritiserade mittback Mats Hummels nu få njuta av rubriker av annan karaktär. ”Mats är i världsklassform”, säger Dortmunds vd Watzke till tidningen.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) har ett bildscoop under rubriken ”Fångad!. Där ser man Bayern Münchens tränare, och Manchester Citys blivande tränare, kliva ur en bil till frågan ”Vilka planer smider Guardiola och Begiristain i hjärtat av Amsterdam?.

Ekstra Bladet (Danmark) är skeptisk till Leicesters påstådda intresse för FC Midtjyllands stjärna Pione Sisto, men enligt tidningens källor är ”Sisto fortsatt het för Ajax”, som är rubriken, även om det än så länge inte lett till konkreta förhandlingar.

VG (Norge) har ett citat från Paul Ince som bara måste få några rader, även om det inte är dagsfärskt. ”Stig Inge Björnebye? Den bäste jag spelat med, någon jag värdera oerhört högt”, säger Ince, som spelat i såväl Man United, Inter som Liverpool. Jo, Ince var i Norge för att lansera sin självbiografi.

Publicerad 2016-03-08 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto