Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Zlatan spelar för sin framtid”

Headlines Blogg

ENGLAND

CdD093NVIAAtsMDThe Guardian skriver att ”PSG ska göra sitt bästa för att avslöja ’bedragaren’ Diego Costa”. För det var ordet PSG:s eget Twitterkonto använde om Chelseaspelaren. Underrubriken fortsätter i samma anda med ”Blanc varnar sina spelare att hålla huvudena kalla mot anfallaren som gillar att ’provocera’”.

Daily Telegraph kommer efter Arsenals cupavancemang (4-0 mot Hull) med rubriken ”Jag är chockad”. Det har inget med målfesten att göra, förklaringen är i stället ”Wenger frustrerad efter skador på Mertesacker, Gabriel och Ramsey i FA-cupsegern”. Inne i tidningen finns också rubriken ”Zlatan Ibrahimovic: Chelseas bebisar behöver vara män i stället”, vilket svensken förstås aldrig sagt, men är vad tidningen tolkade som andemeningen.

Annons

The Times lägger fram ”Exklusivt: Arsenalstjärna på Guardiolas City-önskelista”. Det handlar om Alex Oxlade-Chamberlain.

The Sun dundrar på med ”Exklusivt: Your Tyne, Rafa”, vilket är en ordlek med floden som flyter vid Newcastle och att det nu är Benítez som står högst på klubbens önskelista som ersättare till snart-sparkade-McLaren.

Daily Mirror formulerar Benítez-uppgifterna som ett nödrop, ”Snälla, rädda oss, Rafa”. Inne i tidningen har man ”Exklusivt: Van Gaals Man United-jobb säkert – även om han missar topp-fyra-placering”. Det är i alla fall vad hans medarbetare på Old Trafford uppges övertygade om.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport summerar Romas uttåg ur Champions League (0-2 mot Real Madrid) med CdD8SnmWoAAnYN9”Roma slösaktiga”, vilket syftar på chanserna man missade. Större rubriker får i stället ett grepp med ”Faran på bänken”, om vilka tränare som är på väg att byta platser och talar om en ”revolution”. Givetvis spekulerar man med procentsatser. Som Mihajlovic, aktuell för Lazio och Torino (tio procents chans att han stannar i Milan), Di Francesco, aktuell för Milan och Fiorentina (tio procents chans att han stannar i Sassuolo) och så vidare. Ingenstans är förstås tränarsituationen galnare än i Palermo, som har en helt egen liten rubrik. ”Palermmokaoset: Iachini vill lämna, Zamparini: ’Han är en idiot’, Nej till Trapattoni”. Rörig rubrik, rörig klubb.

Annons

Corriere dello Sport konstaterar att det blev ”För mycket Ronaldo” för Roma. Tidningen blickar också mot mercaton med ”Inters kap – plockar Erkin”. Det handlar om Fenerbahçe-backen Caner Erkin, vars kontrakt går ut i sommar.

Tuttosport menar att det är ”Mer Goetze än Berardi” för Juventus, vilket betyder att Bayern München-anfallaren är mer aktuell för mästarklubben än Sassuolos dito.

 

SPANIEN

CdEFnsJW0AAe7RkMarca firar Real Madrid-segern med ”Jättebra, Lucas”. En hyllning till Lucas Vásquez, som bytte av Gareth Bale efter en timmes spel. ”Hans inhopp revolutionerade matchen”, menar Marca. Tidningen hyllar även målvakten Keylor Navas som ”enorm”. Tidningen ger även utrymme till grannklubben Atléticos målvakt med rubriken ”Oblak, kan bli historisk som Zamora”, vilket syftar på att om målvakten ”släpper i färre än sju mål i de avslutande tio matcherna så når han bästa snittet”.

Annons

AS går så långt som att påstå att ”Lucas Vásquez fixar kvartsfinalplats”. Tidningen noterar också att ”Cristiano gjorde ett mål till och är nu uppe i 13” i Champions League, samt att ”Keylor inte släppt in ett mål på 720 minuter”. Kvällens möte på Stamford Bridge beskrivs på förstasidan som ”Costa mot Ibrahimovic”.

Sport presenterar ”Nya Camp Nou” på sin förstasida, och har även text på japanska. Anledningen är att arenan på bilden är japanska firman Nikkei Sekkeis förslag, och det som FC Barcelonas expertgrupp fastnat för.

Mundo Deportivo har också arenabilden och rubriken ”Camp Nou – made in Japan”. Man tillägger också att det rör sig om ”105 000 platser, och alla under tak. Arbetet börjar nästa år och arenan ska invigas 2021”.

El Confidencial noterar Real Madrids seger, men kör också stort på att ”Den odisciplinerade James dagar i Real Madrid är räknade”. Klubben, och tränare Zidane, ska ha tröttnat på colombianens uppträdande.

Annons

 

FRANKRIKEune_09032016_v65

L’Equipe uppmanar PSG: ”Skjut först”, inför CL-returen mot Chelsea i kväll. Tidningen ägnar sedan fem uppslag åt matchen, och Zlatans anda vilar över mycket av materialet. Hans namn är andra ordet i huvudtexten. ”Som Zlatan ska Paris SG inte ändra något inför i kväll…”. En av rubrikerna i tidningen bygger sedan inte oväntat på Zlatans påstående i går, ”För Ibra så ’föddes PSG med qatarierna’”. Ord som väckt känslor bland PSG-fans och i Frankrike (läs och hör här).

Le Parisien menar att ”Det behövs ett stort Paris!” i kväll, ett PSG på topp. Och på sportsidorna är den största rubriken ”Paris kan inte sluta här”. Tidningen menar också i en mellanrubrik i en annan artikel att ”Matchen är viktig för Ibrahimovic framtid”, och fortsätter med att ”han inkarnerar mer än de andra nuvarande begränsningarna i en klubb som ställer sig frågan om man ska förlänga hans kontrakt eller ej”. Marcel Desailly, med förflutet i både Frankrike och i Chelsea, är ganska övertygad om PSG-avancemang, och avslutar sitt svar med ”Jag kan inte se PSG förlora med 0-1. De kommer per automatik att göra mål”.

Annons

 

TYSKLAND

coverBild slår på stort på nyhetsettan med ”Hemligt möte: Guardiola vill ha Gündogan”. Som om det behövdes lägger tidningen till ”Men inte till Bayern”. Mötet Bild syftar på var förstås det med Man Citys sportchef Tixiki Begiristain, som De Telegraaf avslöjade med bilder från Amsterdam i går. Wolfsburgs CL-avancemang (1-0 mot Gent) beskrivs som en ”Smärt-seger”. Bild noterar att ”Draxler fick en smärtstillande tablett mot lårproblem – och bäddade sedan för segern”, med en fin målpass. Tidningen noterar också att hemmamatchen i går inte var utsåld, 23 457 var på plats, 3 000 under publikkapaciteten.

Sport Bild har i sitt veckonummer ”Kära Pizarro” som huvudrubrik i en av de fyra upplagorna, med tillägget ”Därför är Werder-stjärnan i sitt livs form”. Dessutom lockar tidningen med ”Sanningen om Götze”, vilket också är huvudrubriken på en av de andra upplagorna. I den finns också rubriken ”20 miljoner euro: Tuchel och Rangnick jagar Super-Werner”. Dortmund och Leipzieg är alltså ute efter Stuttgarts 20-årige anfallare Timo Werner.

Annons

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har bild på Bröndbytränaren Thomas 1221Frank med texten ”Karaktärsmord” tryckt över sig. Enligt tidningen har klubbens ordförande Jan Bech Andersen anonymt ”klätt av Frank in på bara skinnet i en rad debattinlägg på ett fan-forum”. Man lägger till tidningens egen dom, ”Ekstra Bladet anser: Thomas Frank har ingen framtid i Bröndby nu”.

A Bola (Portugal) försöker pusha Benfica inför returen mot Zenit i Sankt Petersburg med ”Varken rädda eller frusna”. Record ser till en morot för spelarna, ”1,5 miljoner euro i bonus”, uppger tidningen att spelarna får för ett kvartsfinalavancemang.

De Telegraaf (Holland) låter Guus Hiddink ta plats på nyhetsettan med citatet ”Det är tid för en buckla”. På sportettan finns rubriken ”Kärlekshistoria i London”, och fortsättningen ”Alla i Chelsea älskar Hiddink”.

Annons
Publicerad 2016-03-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto