Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Trots succén – PSG låter Zlatan vänta”

Headlines Blogg

ENGLAND

1Daily Express får inleda en orgie i engelska Zlatan-sportettor där ”Zlat” ersätter ”That”. ”Take Zlat” blir rubben till PSG:s CL-avancemang efter Zlatans mål och målpass (2-1 mot Chelsea).

Daily Star använder sig också av en Zlatan-rubrik som inte riktigt låter sig översättas, ”Zlat’s yer lot”.

Daily Mail sammanfattar matchen med ”Oh no, it’s Zlat man again”. Anfallaren  får högst spelarbetyg, 8,5 av 10. ”Spatserade runt på Stamford Bridge som om han ägde stället”, skriver Daily Mail. Man har också med en uppmaning från Rio Ferdinand, numera expert på BT Sport: ”Han visade i kväll att han även vid 34 års ålder bör vara något för engelska klubbar att titta på, som en katalysator till att vinna saker, för det är vad han gör – vinner saker”. Han förslog också en klubb: Han (Zlatan) skulle ge Arsenal en mentalitet de inte har, det som saknas för att vinna. I skuggan av händelserna i sydvästra London har Daily Mail också uppgifter från norra England, ”Exklusivt: Newcastle vill ha Benítez på plats innan måndagens bortamatch mot Leicester”.

Annons

Daily Mirror har förstås också en Zlatan-ordlek, ”Zlat’s it”. Däremot tillägnas inte svensken störst rubrik, utan Jürgen Klopp för sin beskrivning av kvällens Europa League-match mellan Liverpool och Man United: ”Alla matchers moder”.

The Sun har ett helt annat matchfokus med ”Shirt hits the fan”. Tidningen försöker med ”Hazards skambyte” spela med i supporterilska över att Chelseaspelaren bytte tröja med Angel Di Maria redan i paus. Inte en Zlatan på bild så lång ögat når.

The Times återställer ordningen med ”Zlatan skickar Chelsea i exil”, men är ganska återhållsam i betygsättningen. Svensken får liksom flera andra spelare sju i betyg, och det ganska krassa omdömet ”Missade en del chanser men vägde upp det med det avgörande målet, och gottgjorde därmed för sitt röda kort förra året”. Di María får högst betyg, åtta.

Annons

The Guardian visar bild på ögonblicket när Zlatan gjorde det avgörande målet till rubriken ”Ibrahimovic gör slut på Chelseas motstånd”.

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport roar med titelrejset som en cykelliknelse. ”Scudetto-girot” är rubriken till bilder på fotomontage med Allegri, Sarri och Spalletti i matchtröjor och på cyklar. Underrubriken lyder ”Tio etapper kvar och tre ha stuckit”. Juve jämförs sedan med legendariske Eddy Merckx. CL-mötet på Stamford Bridge har rubriken delad i tre delar, ”Mål och assist av Ibra, Di María suverän, PSG i kvartsfinal”. På mercatofronten skriver GdS ”PSG-Roma: affär på 50 miljoner euro för Pjanic”, vilket enligt tidningen innebär att ”de båda klubbarna diskutera stor affär: bosniern till Paris i utbyte mot Digne, Rabiot och 15 miljoner euro”.

Corriere dello Sport ser det som ”Higuaín på glid mot guldskon” och har en bild på argentinaren på magen på regnblöt plan. ”Napolis målskytt ett mål från Cristiano Ronaldo och fem upp på Messi. Även nära att slå sitt säsongsbästa”, skriver man. Även om Zlatan syns på bild, så är det en helt annan PSG-spelare som är i fokus på CdS etta. ”Jo, Verratti är ett problem”, följs av ”Vårt larm befogat, borta en månad: oro för Conte”.

Annons

Tuttosport ser Juve som ett fysiskt praktexemplar med rubriken ”Inte ens trötta”, och hänvisar till klubbens egna mätningar, samt lägger till att ”Allegris lag flyger i mitten av mars”. Jo då, lite Zlatan även i Turintidningen: ”Ibra vet fortfarande hur man gör”.

 

SPANIEN

3Marca har Real Madrids nya gunstling på förstasidan igen. Överrubriken ”I Lucas Vázques hemby”, som är Curtis, fylls på med stora citatrubriken ”Han är väldigt smart på planen”. Marca lägger till att han kallas ”Curtis-expressen”.

AS hyllar en annan Real Madrid-profil, ”Keylor Navas, den obesegrade”, och lägger till att målvakten ”stått åtta matcher utan att släppa in ett mål”.

Sport ägnar ytterligare en förstasida åt ombyggnationen av Barças arena. ”Allt du ville veta och allt du inte visste om Nya Camp Nou”. Enligt Sport så väntar också ett glädjeämne för Brasilien inför hemma-OS i sommar. ”Barça ger Neymar okej att spela OS”.

Annons

Mundo Deportivo menar att ”Alaba är den stora drömmen”. Tidningen skriver vidare att ”Bayernspelaren har den idealiska profil som Barça önskar: kan spela i mitten och på kanten, är ung och med stor kvalitet”. Sedan fyller tidningen på med ett antal ”men”: ”han har kontrakt till 2018, kostar runt 60 miljoner euro och har fler som uppvaktar”. Man puffar också för en ”Interaktiv supergrafik: Tridentens 100 mål” (i ärlighetens namn inte så fantastisk) samt för att ”77 procent gillar Nya Camp Nou”, resultatet av en omröstning på tidningens hemsida.

 

FRANKRIKE

4L’Equipe har en skräckinjagande Zlatan i bildfokus och rubriken ”För starka”, samt påpekar att det var ett PSG med ”stor auktoritet” som tog sig till kvartsfinal. PSG-tränaren Laurent Blanc tycks inte särskilt imponerad av motståndet. ”Vi hade förväntat oss en besvärligare afton”, säger han. Bortsett från en sju av tio i betyg till Diego Costa får alla spelare i Chelsea bara fyra eller fem. I PSG får Ibrahimovic, Di María och Trapp de hösta betygen, åtta. Tidningen konstaterar nöjt att Zlatan spelade en avgörande roll i en utslagsmatch, just vad som så många tidigare önskat av svensken. Claude Puel, Nice tränare, såg matchen å L’Equipes räkning. På frågan om avgörande spelare svarar han: ”Först och främst Rabiot, för att en ung spelare under press kan leverera så…bravo, säger jag. Och så Ibra, som dominerade. Han gjorde mål och assisterande. Men inte bara det. Han förlorade nästan ingen boll. Han var prydlig i utförandet och ingav fysisk respekt. Han var närvarande överallt. Han var enligt min mening enastående”.

Annons

Le Parisien njuter av segern med bild på Zlatan och rubriken ”Paris på KO”. I matchrapporten ger man utrymme för Blancs omdöme av Zlatans insats. ”Den var i linje med vad han presterat den här säsongen. Det är bara ni (pressen) som tvivlat på honom för att det är Ligue 1”, sa Blanc, och prisade svenskens insats för hela laget. På annan plats öser också bad-boy-liraren Joey Barton beröm över svensken. ”Han är en talisman för detta lag, ledaren, allt går via honom, och att PSG är där man är i dag är tack vare honom”. Liksom Trapp och Thiago Silva får Zlatan åtta i betyg. PSG:s president Nasser Al-Khelaïfi svarade också på en fråga om Zlatans utgående kontrakt. Det har tidigare talats om samtal i februari och mars, men trots att svensken är stekhet så blir det inga samtal förrän efter säsongen. ”Vi ska talas vid med Zlatan i juni”, svarar Al-Khelaïfi kort. Mer om Zlatan och PSG i Headlines webb-tv, ute cirka kl 11.

Annons

Canal+ stora journalistprofil Pierre Ménès skriver i sin blogg om Zlatan att ”Svensken visade sig från bästa sidan, intelligent och lugn, och som oftast gjorde rätt val. För att vara en spelare som trots allt snart fyller 35 år, var det en magnifik prestation. Den kanske stänger käften på en del idioter”.

 

TYSKLAND

5Bild låter Karl-Heinz Rummenigge svara på tränare Pep Guardiolas eskapad till Amsterdam häromdagen för ett hemligt möte med sportchefen i hans kommande klubb Man City, Tixi Begiristain. ”Vad han gör på sin fritid är hans ensak”, svarar Bayern Münchens ordförande. I en annan artikel frågar sig tidningen ”England, Barça eller Dortmund? – Gündogans stora pokerspel”. Enligt Bild har Dortmunds kontraktssamtal med mittfältaren gått framåt, trots de senaste ryktena om Man City. Tidningen värderar det till 50/50 att Gündogan blir kvar.

Annons

Kicker har Eintracht Frankfurts nye tränare i fokus under rubriken ”Med Kovac ur krisen”. Tidningen följer upp Joshua Kimmichs succé i FC Bayern med frågan ”En man för EM?”. Inför Hertha-Schalke finns en intervju med Herthas tränare under rubriken ”Dárdai om framgångstörst och ärkefiender”. En internationell utblick erbjuds i ett reportage om ”Spanien – Europamakten”, där klubblagssuccén synas.

 

ÖVRIGT

6Ekstra Bladet (Danmark) stämplar efter kaoset i Bröndby ”Clown” på ordförande Bech och ”Kung” på tränare Frank, som lämnar klubben. Man motiverar det med att ”Jan Bech måste kämpa med att återfå trovärdigheten medan Thomas Frank kan gå med rak rygg”. Som en av fem tränare som med bild pekas ut som möjlig efterträdare finns Erik Hamrén. ”Den svenske landslagstränaren blir ledig efter EM. Han kan Superligan och den skandinaviska marknaden. Men man kan tvivla på om hans profil passar perfekt för Bröndby”, skriver Ekstra Bladet.

Annons

Record (Portugal) basunerar bara ut ”Briljant” efter Benficas seger i St Petersburg (2-1 mot Zenit). Åtskilliga fans ska under natten ha tagit sig till flygplatsen för att välkomna laget hem.

De Telegraaf (Holland) lockade i går med citat från Guus Hiddink på förstasidan, i dag är det Louis Van Gaals tur, ”Ibland blir det för mycket, men jag gillar det”.

Publicerad 2016-03-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto