Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Mourinho bekräftar - klart med nytt jobb ”

Headlines Blogg


ENGLAND

CdOF5XgW8AExQxfDaily Telegraph beskriver situationen i det helengelska Europa League-mötet som ”Uniteds hopplösa fall” efter första matchen (2-0 till Liverpool). I ringarna på vattnet efter Chelseas uttåg ut Champions League kvällen innan finns i dag ”Exklusivt: Chelsea tänker behålla Hazard trots krav på försäljning”. Samtidigt skriver tidningen i en annan rubrik att ”Zlatan Ibrahimovics framtid kan hänga på Cristiano Ronaldo och Hazard”, det vill säga att svenskens kommande klubbadress påverkas av deras öde. Dessutom uppger tidningen att Rafael Benítez i dag väntas till Newcastle för avslutande samtal om tränarposten i Newcastle.

Annons

The Independent menar, under vinjetten ”exklusivt”, att Newcastles klubbägare Mike Ashley landar i staden i dag för samtal – inte med Benítez utan med sin vd Lee Charnley men om Benítez.

Evening Chronicle, den lokala tidningen i Newcastle-regionen, skalar ner det hela till ett klart budskap: ”Bara få det gjort”, men förtydligar ändå ”Plocka in Rafa och låt McClaren lämna sin misär”.

Daily Mail fångar upp både resultat, ”It’s TWO easy”, och förre Man United-spelaren och numera tv-experten Paul Scholes kritik om att United var ”en röra” och lagets andra halvlek en katastrof. Högst spelarbetyg i matchen får Roberto Firmino, med 8,5 av 10. Lägst får Juan Mata och Memphis Depay med vardera 5.

Daily Mirror har bild på Tottenhamspelare som applåderar tillresta fans, men använder händerna som slås ihop till rubriken ”Dags för en bön, grabbar” efter storförlusten i Tyskland (0-3 mot Dortmund).

Annons

Manchester Evening News uppger att ”José Mourinho bekräftar detaljer kring nytt jobb samtidigt som United-spekulationer består”. Enligt tidningen så berättade nämligen den förre Chelseatränaren i samband med en intervju med BT Sport, som visas senare i veckan, att han börjar nytt jobb från och med juli.

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport påpekar inför Juventus match mot Sassuolo i kväll att ”Buffon kan slå Zoffs rekord”. Zoff stod 903 minuter utan att släppa in ett mål, och håller Buffon nollan intakt 67 minuter till i kväll så slår han den siffran. Tidningen hävdar också att ”Det är klart med Conte, Abramovitjs tillkännagivande inom kort”. Enligt tidningen väntas Chelsea presentera den italienske förbundskaptenen (som i så fall börjar arbeta efter EM) redan på söndag eller måndag.

Corriere dello Sport ger inte upp italienska förhoppningar om Zlatan. ”Ibrahimovic-Milan: Därför är det möjligt”. Och varför då? Jo, ”hans fru vill till Milano och han vill gå henne till mötes”. Även CdS bränner annars på stort om Buffons potentiella rekord. ”Buffon utmanar myten”, lyder rubriken. Vid sidan av den stora rubriken ger man ett Romlag en liten applåd, ”Bravo Lazio, efter 1-1 i Prag är en kvartsfinal nära”.

Annons

Tuttosport gör en ordlek på ”småsten” (”sassuolino”) om Juventus motstånd i kväll: ”Småsten i skon”. Man menar att ”Juve i kväll är ute efter den slutliga vendettan”, då Sassuolo var den senaste motståndare som Turinlaget förlorade emot.

 

SPANIEN

CdOcwDqWoAAxJJiMarca lanserar en myriad av potentiella spelare för Real Madrid under rubriken ”Kontakter med takt”, och fortsätter med underrubriken ”Real Madrid inleder samtal med olika spelare för att testa deras tillgänglighet inför nästa säsong”. På bild finns Rodríguez, Aubameyang, Hazard, De Gea, Alaba, Marquinhos, Pogba, Laporte, Stones, Neymar, Sané och Lewandowski.

AS går i stället all-in på en Dortmundanfallare: ”Aubameyang säger ja till Real Madrid”, och lägger till att ”Det finns ett avtal med spelaren, det återstår att komma överens med Dortmund” samt ”Alternativet att värva Lewandowski kyls ner”. Priset för Aubameyang väntas landa på 100 miljoner euro.

Annons

Sport har lite trötta ”Semestern är över”, vilket syftar på att spelarna – inklusive Neymar, som var i Brasilien – är tillbaka i träning.

Mundo Deportivo har en nästan skrattretande lik uppradning av aktuella spelare som Marca – men med Barça i fokus i stället. Under rubriken ”De vill spela med Messi” sätter man namnen Pogba, Dybala, Alaba, Sané, Costa, Couthinho, Marquinhos, Laporte och Mahrez. För säkerhet skull understryker man också att ”den argentinske stjärnans magi är anledningen till att de bästa i världen vill komma till Barça”.

Faro de Vigo gör en artikel av ”Guidetti, Nolito och Aspas – för första gången tillsammans i startuppställningen”. Det gäller lördagens match mot Real Sociedad.

Super Deporte konstaterar att Valencia är ”Levande” efter gårdagens förlust i Europa League (0-1 mot Athletic). Vilket inte är så illa bara det med Valencia mått mätt nuförtiden.

Annons

 

FRANKRIKEune_11032016_v65

L’Equipe har rubriken ”Den perfekta planen” som en beskrivning på hur PSG via Chelsea tog sig till kvartsfinal i Champions League. Man ägnar sedan två uppslag till att beskriva hur laget på och vid sidan av planen lade grunden till avancemanget. Tidningen har även en intervju med Stuttgarts ivorian Serey Die med den underbara rubriken ”Jag har gjort min mamma lycklig, nu kan jag dö”.

Le Parisien frågar sig på förstasidan ”Och om Ibra stannade ett år till?”. På sportsidorna använder man ”Ibras framtid träder fram i Paris”, och menar att ”svensken väntas förlänga kontraktet i Paris, men det lär vänta till sommaren”. I artikeln skriver Le Parisien att ”man från klubben bekräftar en gemensam önskan att fortsätta äventyret, men då måste Zlatan på nytt visa sig avgörande i det fortsatta Champions League-spelet”. Le Parisien tolkar också agenten Mino Raiolas uttalande till Expressen om att Zlatan vet vad han vill, som en bekräftelse på svenskens vilja att stanna. Man suger också vidare på CL-karamellen med Di María, vars insats hamnade i skuggan av uppståndelsen kring Zlatan. ”Med Di María har PSG nått en ny dimension”, skriver tidningen.

Annons

 

ÖVRIGT

56e1fd1935708ea2d36fc474Bild (Tyskland) utropar på nyhetsettan ”Yes” efter Dortmunds seger, och påpekar på sporten att ”Reus krossade Tottenham”. Tidningen understryker också att det var en ”välförtjänt” 3-0-seger och att Londonlagets målvakt ”bara kunde skaka på huvudet” åt allt elände tyskarna ställde till med för det engelska laget. Man har också ett helt tyskt perspektiv på matchen på Anfield: ”Klopp slår Schweini”.

La Dernière Heure (Belgien) konstaterar på sin nyhetsetta att Anderlecht ”Får plocka fram det stora spelet i returen” efter tung förlust borta i Europa League (1-3 mot Sjachtar).

Correio de Mañha (Portugal) är liksom annan press i landet fortfarande segerrusig efter Benficas kvartsfinalavancemang i Champions League, och skriver på nyhetsettan att ”Rui Vitoria slår Jorge Jesus rekord”, samt ställer frågan efter den legendariske förre tränarens kontroversiella skifte till lokalrivalen Sporting, ”Är Benfica vinnare i efterspelet av Jorge Jesus?”.

Annons
Publicerad 2016-03-11 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto