Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Dagens fråga: ”Vem plockar Zlatan?”

ENGLANDwenger

Daily Mirror fångar upp laget för dagen, Watford, och ordet för dagen, ”fars”, i rubriken ”WAT a farce”, som speglar Arsenals senaste debacle (1-2 mot Watford i FA-cupen) samt Wengers sätt att vifta bort påståendena om att vara under press. ”Man är alltid mitt i ett drama. Det börjar bli som en fars. Vi har förlorat en match”. Mirror kontrar med ”Utslagna ur cupen, utbuade av fansen, tappar i ligan och krossade av Barça i Champions League…men Wenger tycker ÄNDÅ att det är fel att ifrågasätta hans framtid”. Man har också med förra veckans spekulativa danska uppgiften om att John Terry kan bli tränare i Bröndby, vilken baserades på att Chelseakaptenen fanns med (långt ned) på ett spelbolags oddslista…

ANNONS

The Sun byter helt sonika ut Arsenaltränarens förnamn till ”Farce ’n Wenger”, men ger också den andra FA-cupkvartsfinalen (Man United-West Ham 1-1) gott om utrymme med ansträngda rubben ”Slaven a laugh” (från ”Having a laugh”, ung ”Du skämtar”) och förklaringen i ”Bilic: Payet filmade inte…och jag kan bevisa det”. Uniteds tränare Van Gaal menade att fransmannen ”mer eller mindre filmade” till sig frisparken som låg bakom Londonlagets ledningsmål.

Daily Mail har i stället ”Ingen rättvisa” följt av ”Bilic rasar mot domaren sedan United fixat omspel”. För West Ham-tränaren var inte nöjd med att Payet inte fick en straff med sig och ansåg att där var en förseelse innan Martials kvittering. Ex-domaren Graham Poll håller i sin krönika med om att Payet kunde fått en straff med sig, men också att United borde haft en straff efter en hands av Winston Reid.

The Independent har inte missat Wengers ”fars”-kommentarer men ger också ordet till en annan tränare, ”Hiddink: Kör inte ut Costa som Suárez”. Chelseatränaren är ute efter den engelska mobbmentaliteten.

ANNONS

The Guardian plockar med ”Pochettino säger att ’mycket speciell’ Kane sätter press på Leicester”, efter lagets seger i går (2-0 mot Aston Villa). Samtidigt har man en krönika av tv-profilen och förre Leicester- och landslagsstjärnan Gary Lineker, ”Jag tror aldrig i hela mitt liv att jag velat att något mer ska hända inom sport än att Leicester ska vinna Premier League”.

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport har bild på Milantränaren Mihajlovic med hängande huvud i samband med gårdagens match (0-0 mot Chievo) och rubriken ”Sinisas uppgivenhet”. Det följs av citatet ”Med den här truppen kan jag inte göra mer” och fortsätter i ingressen med ”Samtidigt som de ’äldre’ anklagar de yngre: ’Ovärdigt’. Och Champions League-platsen försvinner”. För Napoli flyter det däremot på (1-0 mot Palermo), ”Higuaín ger sig inte”, konstaterar Gazzettan.

Corriere dello Sport har trots alla Serie A-matcher ”Svenskens otroliga rekord” i fokus. Det syftar på att ”Ibras 13:e är bärgad”, det vill säga 13:e titel på 15 år. Tidningen skriver sedan att ”Nu vill han tillbaka till Italien. Vem plockar honom?”. Det finns även en krönika bredvid med rubriken ”Zlatan frestelse på marknaden”. Serie A får i alla fall vissa rubriker, förutom Napoli och Higuaín också ”Roma går som tåget” (2-1 mot Udinese).

ANNONS

Tuttosport håller hellre blicken stadig på ”sitt” Juve. Rubriken ”Evra: Vi vinner med 1-0 mot Bayern” behöver ingen ytterligare förklaring. Där finns också en krönika bredvid som tar upp ”Erfarenhetens kraft”.

 

SPANIENMD-20160314-CAS_ARA-MDDIA-P001-C

Marca är måttligt imponerad av Real Madrids seger (2-1 mot Las Palmas) och konstaterar att ”Ett sömnigt Real Madrid räddades av två nickar”, vilket ger rubriken ”Skallarna”. Till paketet finns och Zidane-citatet ”Vi kommer ingenstans med ett sådant här spel”. En bild på Zlatan och en rad om PSG får ett litet hörn: ”Mästare i mars”.

AS är lika skeptisk med sin rubrik ”Vinnare utan spel”. Tidningen summerar matchen med ”Las Palmas var bättre men Keylor Navas satte stopp för dem”. Man noterar inne i tidningen också det något ovanliga att Real Madrid ”förlorade” bollinnehavet med 48 procent. AS ger på förstasidan vidare också utrymme för ett citat från Atléticotränaren Simeone, ”Messi har blivit bättre med Neymar och Suárez; även stjärnor behöver en helhet”.

Sport har bild på omklädningsrummets platser för Barças anfallstrio och rubriken ”Till slutet”. Förklaringen kommer under bilden i ”Konfidentiellt: Tridenten kommer att spela alla kvarvarande matcher”. Tränare Luis Enrique kommer inte att rotera mer den här säsongen, skriver tidningen. På förstasida frossar Sport också i ärkefienden Real Madrids och CL-motståndaren Arsenals bekymmer.

ANNONS

Mundo Deportivo döper i stället om FC Barcelona till ”FC Rekord” för den jakt som pågår. Som att ”att nå 100 poäng i ligan”, ”bli första lag att upprepa trippeln”, ”vinna Champions League för andra året i rad” och ”slå Juves rekord på 43 matcher utan förlust”.

 

FRANKRIKEune_14032016_v65

L’Equipe hyllar PSG med ”Jättarna” efter säkrade titeln (9-0 mot Troyes). Zlatan får något så ovanligt som nio av tio i betyg, men så gjorde han ju också fyra mål. Tidningen frossar sedan i PSG:s statistik och hyllar laget. Man ger också ex-PSG-tränaren Paul Le Guen ordet. Han är sval till Zlatans kommentar häromdagen om att PSG ”föddes” för tre år sedan. ”Det är en intelligent person som sa något dumt, men det händer alla”. I övrigt är han imponerad av svensken och ser också ett PSG som kan vinna Champions League. L’Equipe frågor om inte Barça är på en annan nivå. ”Nej, jag tycker PSG har en bättre bänk än Barça. Om två-tre spelare blir skadade är man (Barça) inte lika bra”.

Le Parisien hyllar på förstasidan PSG som ”Rekordmästarna”, efter den snabbast säkrade ligatiteln i fransk fotbollshistoria. Till den rubriken har man lite oväntat inte Zlatan på bild utan Pastore. Le Parisien, som så sent som i fredags menade att en kontraktsförlängning var på tapeten för Zlatan, väljer att tolka svenskens citat från i får som att ”Ibra är fortfarande vag om sin framtid”, rubriken på en av artiklarna i tidningen. I en intervju påpekar David Luiz leende om Zlatan ”Han är inte gammal ännu!”

ANNONS

 

TYSKLAND19392_fbuck7tw_i1hxnjxoapk_azipda0uq__

Bild hävdar på sin förstasida att ”Pep ville ha Alaba till City!”. Men tidningen hävdar att Bayern München vunnit en seger och att stjärnbacken i stället kommer att förlänga sitt kontrakt och höja lönen från sju till tolv miljoner euro om året. Även Barcelona har pekats ut som intresserad. Men Bild uppger också att Guardiola vill att Bayerns sportchef Michael Reschke följer med honom till City. Självfallet uppmärksammar Bild också Dortmundfansens hyllning till en supporter som avlidit under gårdagens match (2-0 mot Mainz). Rubriken är ”Gåshudsscenen”.

Kicker ser ”Fyra vinster” inför returmötet med Juventus, och ringar in Boateng, Robben, Ribéry och Coman. Tidningen har även en intervju med Mönchengladbachs tränare Max Eberl under rubriken ”Hos oss hade Ödegaard spelat Champions League”. Den tyska klubben var ute efter den norska talangen, som till slut valde Real Madrid, där han varit förpassad till reservlaget.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) sätter efter klubbkaos följt av segermatch (1-0 mot Randers) Johan Elmander i fokus. Svensken visar sig vara en vinnare efter tränarskiftet, som gav anfallaren gräs under skorna i stället för träsmak i rumpan. ”Vem är ledare i vårt lag?, Vem går i täten? Här fann jag att Johan Elmander är en naturlig ledare”, säger Auri Skarbalius, som tillfälligt leder Bröndbys lag sedan Thomas Frank lämnat. ”Det var överraskande men glädjande”, säger den svenske anfallaren om startplatsen. Han fick en hyfsad trea (av sex) i betyg av Ekstra Bladet. Bästa svenskbetyg i gårdagens omgång gick till Ludwig Augustinsson, en fyra, efter FC Köpenhamns kross (6-2 mot Ålborg).

ANNONS

Blick (Schweiz) har plats för två svenskar i Veckans Elva efter den 24:e omgången. Både Kim Källström (Grasshoppers) och Alexander Gerndt (Young Boys) finns med.

De Telegraaf (Holland) konstaterar att ”Här är det lika”, sedan även Ajax liksom titelkonkurrenten PSV Eindhoven tappat poäng. Amsterdamlaget fick nöja sig med oavgjort på hemmaplan (2-2 mot NEC) och är därmed fortsatt en poäng efter PSV. Algemeen Dagblad beskriver de överlägsna topplagens tappade poäng som ”Titelstress”.

Fotomaç (Turkiet) ändrar efter det att Robin Van Persie avgjort för Fenerbahçe (1-0 mot Kayserispor) hans nationalitet från ”holandali” till ”GOLandali”.

 

Publicerad 2016-03-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto