Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Dani Alves: Arsenal är veka”

Headlines Blogg

ENGLANDuntitled

The Guardian summerar CL-matchen i Manchester med ”Ny Kompany-skada smolk i Citys glädjebägare efter avancemang” (0-0 mot Dynamo Kiev). Lagkaptenen väntas bli borta minst en månad.

The Sun nöjer sig med ”KOmpany” som huvudrubrik. Inne i tidningen finns ”Exklusivt: Redknapp ska leda Jordanien i VM-kvalet”. Den förre Tottenham- och QPR-tränaren har i dagarna också tackat ja till att bli mentor till Derbys tränare Darren Wassall.

Daily Mirror bjuder på en sågning från den frispråkiga Dani Alves under rubriken ”Arsenal är mjuka och veka”. Barça-backen ska ha sagt att ”Vi var glada över lottningen – Arsenal har kvaliteter men saknar karaktär och mental styrka”. En annan uppgift som stämplas som ”exklusiv” av tidningen är ”Man United jagar Ter Stegen som möjlig De Gea-ersättare”. I artikeln uppges inte bara Real Madrid utan även PSG intresserad av De Gea.

Annons

The Times största rubrik är ”Jag byggde Arsenal på egen hand, säger Wenger”, vilket kommer från ”ett passionerat försvarstal över sina resultat under 20 år i Arsenal”. Tidningen har även ”Exklusivt: Leicester fruktar att tappa Ranieri”. The Times pekar på en klausul som gör det enkelt för klubb eller tränare att avsluta kontraktet. Leicester kommer försöka att skriva ett nytt kontrakt med succétränaren. Italien har uppgetts se honom som möjlig efterträdare till förbundskapten Conte.

Daily Star tar också upp Wengers försvarstal men under rubriken ”Wenger biter tillbaka: Jag kommer att veta när det är dags att lämna”. Tidningen har också rubriken ”Contes värvningar för 75 miljoner pund”. Den förmodade nya Chelseatränaren vill spendera pengar på trion Nainggolan (Roma), Bouncci (Juventus) och Vidal (Bayern München), hävdar Daily Star.

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg om förhållandet Arsenal/Wenger

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport har Buffon som knyter näven och visar tänderna på förstasidan, och rubrikuppmaningen ”Juve, vi vill se en lejonens afton”. Det fortsätter svulstigt med ”Trots att man saknar Chiellini, Dybala och Marchisio möter man Bayern München med huvudet högt”. GdS lyfter också förbundskaptensfrågan med ”Landslaget efter Conte: Donadoni i kamp med Capello”, samt lägger till att ”bakom de två favoriterna är Ranieri en stark kandidat”.

Corriere dello Sport slår sig också för det italienska bröstet med ”Vi tror på det, vi är Juve”. Med tanke på skadorna lägger tidningen till citat från tränare Allegri, ”Det spelar ingen roll vem som spelar, vi kan ta oss vidare ändå”. CdS har också rubriken ”Berardi till Inter!”. I nedryckaren kan man läsa ”Thohir på jakt efter Sassuolos unge anfallare. Marotta har förtur, men spelaren sista ordet”.

Annons

Tuttosport är förstås minst lika bullrig på förstasidan som sina tidningsrivaler. Rubriken ”Vi är Juve!” får sällskap av Buffon med knutna nävar. Nedanför finns en liten krönika med rubriken ”Det behövs en grupp av hjältar”.

Tuttomeractoweb menar att ”Målet är klart: Galliani, kanske på sista versen, kommer i sommar att försöka se till att så att Zlatan kommer till Milanallo om man så behöver sälja Duomen!”. Orden är  krönikören Fabrizio Poncirolis.

 

SPANIENmarca

Marca gör det enkelt för sig med att bara skrika ut ”Ja!” efter Atléticos avancemang (0-0, 8-7 e str mot PSV Eindhoven). Det hela sammanfattas sedan med ”Efter 180 minuter, 30 minuter förlängning och 16 straffar: Atlético är på nytt bland de åtta bästa i Europa”.

AS skriver om en ”Passionernas afton” på Calderón och att det var ”en hjärtinfarktsmatch”.

Annons

Sport är full med tillförsikt inför Barça-Arsenal. På förstasidan finns en bild på supertridenten Messi-Neymar-Suárez och rubriken ”Låt oss se vad de hittar på i dag”.

Mundo Deportivo romantiserar kring tre barn som lyckades ta sig in på Barças träning igår. På bilden syns en leende Messi och barnen, samt rubriken ”Säg inte att det är en dröm”. På tal om dagens match skriver MD att ”Allt talar emot Gunners som aldrig har vunnit på Camp Nou och måste vända på 0-2”.

Läs även Adam Pinthorps blogg Atlético förblir en mardrömslott

 

FRANKRIKEune_16032016_v65

L’Equipe menar har stor bild på Franck Ribéry och menar att det är ”Upp till honom”. Det finns en syftning på kvällens Bayern-match, men framåtblickande mot EM. Mittfältaren öppnade i går plötsligt dörren till en comeback i landslaget, som han lämnad före VM 2014. Fransmännen tycks inte pigga på det. 69 procent svarade i en omröstning ”nej” till en återkomst för Ribéry i landslaget. Tidningen har också en intervju med Lavezzi, som nyligen lämnade PSG för Henei China Fortune. ”Jag gillade aldrig Ligue 1. Den motiverade mig aldrig. Det är sanningen, ingen ursäkt. PSG var så överlägset andra lag…”, säger han. Ett problem vi diskuterade i Headlines webb-tv i går.

Annons

Le Parisien lyfter också landslagsfrågan redan på förstasidan med ”Benzema och Ribéry tillsammans i EM?”. På sportsidorna finns ”Van der Wiel trasslar till det för PSG”. Sedan holländaren lämnat laget under matchen mot Troyes efter tjafs med Zlatan, så kan ironiskt nog en annan disciplinbrottsstraffad spelare plötsligt bli den store vinnaren, nämligen Serge Aurier. Enligt Le Parisien visade PSG-gruppen, med Zlatan i spetsen, i samband guldfirandet på restaurang i Paris, att ivorianen är förlåten för sina uppmärksammade ord på Periscope för några veckor sedan. Aurier kan nu vara spelaktuell.

Foot Mercato, en tvivelaktig Silly Season-sajt, hävdar bestämt att Chelsea erbjudit Zlatan Ibrahimovic ett tvåårskontrakt värt 12,5 miljoner euro per år. Man United påstås beredd att matcha det lönekuvertet, men svensken ska föredra att bo i London.

Annons

 

TYSKLANDmon

Bild har ”Peps segerplan mot Juve” på förstasidan. Tidningen menar också att det är ”På gränsen om Robben kan spela”, efter smärre skada och sedan förkylning, men påpekar samtidigt att Guardiola ”trots oro kring Robben har ett överflöd av offensiva alternativ”.

Sport Bild sätter 70-talsfrilla på Mönchengladbachs brasilianska stjärna Raffael. Och det är inte vems frilla som helst, utan legendaren Günter Netzers, därav rubriken ”Raffael, den nye Netzer”. Blir inte mycket tydligare liksom. Sport Bild lockar i sitt veckonummer också med ”Engelsmännens hemliga inköpslista”, och bilder på Götze, Hernández och Gündogan.

Wolfsburg Allgemeine menar att ”Slutet! Bendtner spelar aldrig mer för Wolfsburg”. Den danske anfallaren har efter ännu ett disciplinbrott (sen ankomst) straffats med böter på 2 500 euro, men tidningen skriver också att han kommer att träna ensam framöver och troligen gjort sitt.

Annons

 

ÖVRIGTtelegraaf

BT (Danmark) följer också upp gårdagens tyska uppgifter om att Bendtner riskerar sparken från Wolfsburg. Liksom Wolfsburg Allgemeine uppger BT 28-åringen troligen inte kommer att få träna med a-laget under resten av säsongen. ”Därmed tyder allt också på att han spelat sin sista match för klubben”, skriver BT. Ett bestraffningsbesked kan komma redan i dag.

VG (Norge) uppmärksammar att förbundskapten ”Högmo vill ha höst-vår-liga”. Samtidigt är han försiktig och gör en liknelse. ”Vi har en kultur av att vara extremt konservativa i norsk idrott. Hade det varit upp till norsk idrott hade man inte skejtat på skidor”.

De Telegraaf (Holland) skriver stort på förstasidan att ”PSV gick under i straffthriller”. På sportettan poängterar man även att det holländska laget ”Kämpade som lejon”.

La Dernière Heure (Belgien) konstaterar att ”Vincent Kompany är skadad igen!”, och lägger på sporten till att ”Är EM i fara?”. Tidningen har även ”Exklusivt: Hazard missar matchen mot Portugal, som spelas 29 marsChelseastjärnan dras med en höftskada.

Annons
Publicerad 2016-03-16 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto