Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Jonas Eriksson var en katastrof”

Headlines Blogg

     ENGLAND

untitledThe Independent ger förklaringen ”Helt enkelt för bra” om Arsenals förlust (1-3 mot Barcelona). Det är en beskrivning av motståndaren i allmänhet men Messi, Neymar och Suárez i synnerhet. ”Barças fantastiska trio gör alla mål och skickar Arsenal ut ur Champions League”.

The Times nöjer sig med en huvudaktör, ”Arsenal sänkta av Suárez”. Tidningen har också rubriken ”United är bättre än Liverpool på allt”. Det är inget direktcitat från Ander Herrera, men en sammanfattning av vad den spanske United-mittfältaren sa inför kvällens returmatch i Europa League. Han ser det som att United har bättre lag, fler och bättre fans, större arena, större plan, bättre gräs och så vidare. Herrera avslutar med att påpeka att ”De (Liverpool) är inte så bekväma med att spela här, framför våra fans”.

Annons

Daily Star ger i stället utrymme åt den motsatta synen, Klopps om att ta Liverpool till Old Trafford. ”Ingen rädsla”, som rubriken lyder.

The Sun använder omskrivningen ”Lusers” kring Arsenals förlust, med förklaringen ”Suárez drömmål spiken i kistan för Wengers grabbar”. Bredvid, på sportettan, finns ”Exklusivt: Yayas krav”. Enligt tidningen har den ivorianske veteranen gett Man City ett ultimatum. ”Under nästa vecka måste vi få en lösning på om han förlänger kontraktet i City eller går till en annan klubb”, säger 32-åringens agent Dimitri Seluk, men understryker att någon ny klubb i just England inte är aktuell.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Varför okej att förlora för engelska lag?”

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport sörjer med Juventus i rubriken ”Så grymt” efter förlusten i förlängning (2-4 mot Bayern München). Man tillägger att ”Ett stort Juve gör både avtryck och rasar mot domaren: i ledning med 2-0 när man fick ett legitimt mål bortblåst”. Domaren var Jonas Eriksson. Svensken får fem av tio i betyg, och GdS påpekar att ”han gjorde fel när han inte blåste för frispark för Pogba, och Bayern i stället gjorde 4-2. Och så Moratas mål, som med repris kunde ha ändrat historien”. En krönika tröstar sig ock med ”Bra, Allegri, på rätt väg”.

Annons

Corriere dello Sport låter hela efterspelet riktas mot svenskhåll. ”Juve rasande”, och CdS menar att ”Domaren var en katastrof”. Tidningen påpekar att Kimmich skulle blivit utvisad och att Moratas bortdömda mål var ”superkorrekt”, och har också kommentar från sportchefen Marotta, ”Italiensk fotboll är inte skyddad”. Jonas Eriksson får mycket låga fyra i betyg, och CdS inleder betygsättningen just med att svenskens insats var katastrofal”. Tidningen slickar såren i en krönika med rubrik om att Juve var ”Stort trots orättvisan”.

Tuttosport understryker att ”Det är inte rättvist”. Förvånande nog är Turintidningen inte riktigt lika upprörd i tonen, utan summerar matchvändningen samt återger Marottas domarkritik och har en krönika om Juve med rubriken ”Bland de stora i Europa”. Jonas Eriksson får dock blott 4,5 i betyg.

Annons

Läs även Lorenzo Medicis blogg, ”En förlust som sätter sår i den svartvita själen”

 

SPANIEN

portada-sport-este-jueves-1458174012937Marca meddelar att det är ”Toppmöte om Bale”, vilket handlar om att Real Madrids tränare Zidane i dag ska diskutera med Wales förbundskapten Coleman om stjärnans medverkan i landskamper efter skada. ”Det troligaste är att han spelar i Cardiff (mot Nordirland) men inte i Kiev (mot Ukraina)”, menar Marca.

AS nöjer sig med att ”Real Madrid sätter press på Wales att inte kalla Bale”, och påpekar att det är ”av rädsla för ytterligare vadproblem”.

Sport har kort och gott ”Heja fotbollen” efter Barças seger (3-1 mot Arsenal), och påpekar att det var ”Tre läckra mål av tridenten”. Av tidningen får Neymar högst betyg, nio av tio, medan läsarna har Mascherano som bäst (8,3 i snitt). Man har också med Wengers ord om Barças trident, ”som förvandlar det normala till en konstform”.

Annons

Mundo Deportivo har ”TRIumf – och i kvartsfinal” som summering. Tidningen påpekar också att det är nionde året i rad som Barça är framme i kvartsfinal.

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter orden ”Den otroliga comebacken” dominera förstasidan, vilket förstås om Bayern une_17032016_v65München seger mot Juventus. Noterbart är att man tidningen ger domare Jonas Eriksson hyfsade sex (av tio) i betyg. Men det finns mer Bayern på förstasidan. ”Bayern vill Dembélé”. Enligt L’Equipe ”kommer representanter från Bayern och Rennes att träffas de närmaste dagarna för att diskutera en övergång för den unge talangen”, som bör nämnas heter Ousmane i förnamn, för att undvika förvirring kring det vanliga efternamnet. Samtidigt påpekar tidningen att Barça nekar till att ha lagt ett bud på 35 miljoner euro för 18-åringen. L’Equipe uppskattar några sidor framåt att PSG:s mittfältsstjärna Verratti blir borta tre-fyra veckor till och därmed missar i alla fall första kvartsfinalen i CL.

Annons

Le Parisien presenterar en stor undersökning kring fransmäns inställning till EM under rubriken ”Två av tre kommer att följa EM”, vilket ses som en hög siffra (den exakta är 62 procent). Var femte fransman (20 procent) tror att Frankrike vinner EM. Noterbart är också att 55 procent har en ”dålig bild” av det franska landslaget efter alla skandaler på senare år.

 

TYSKLAND

19393_7ecttqfem4jhktjvvvpti9ghtcsjlg__Bild är upprymd. ”Bayern-vansinne” (4-2 mot Juventus), skriker man ut på förstasidan, och uppmärksammar förstås vändningen. ”Att göra fyra mål mot ett italienskt lag är inte illa”, myste Guardiola efter matchen. Bild använder sig av omvänd betygsskala och fina ettor delas ut till Thiago och Coman. Från inhemska ligan finns ”Leipzig vill ha denna Bundesligakeeper” och tillägget ”För 18 miljoner euro”. Ansiktet är pixlat och artikeln är bakom betalvägg. Men det är Leverkusens Bernd Leno, som den hårdsatsande 2 Bundesliga-klubben uppges ute efter.

Annons

Kicker menar efter gårdagens drama att ”Bayern fortsätter skaka”. Tidningen bjuder i veckans andra och sista nummer också på en intervju med Raffael som lanseras med citatrubriken ”Den bästa Raffael någonsin”. Inne i tidningen är det Mönchengladbachspelarens negativa inställning till lukrativt avtal utanför Europa som bildar rubrik, ”Qatar? Kina? Det kan jag inte föreställa mig ännu”.

 

ÖVRIGT

tm29Ekstra Bladet (Danmark) dömer på sportettan Nicklas Bendtner hårt: ”Du är en flopp”. Sportredaktören Allen Olsen skräder inte orden. ”Vid 28 års ålder borde han vara i sitt livs form och rada upp mål för klubb- och landslag. I stället har han gett en suverän uppvisning i vad felbeslut och bristande omdöme kan leda till. En clownimage”.

De Telegraaf (Holland) påpekar att det är ”Jubileum för Van Gaal”, att matchen mot Liverpool blir hans 150:e Europamatch, men frågar sig också ”blir det hans sista?”.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) har på tidningens förstasida rubriken ”Klar till EM?” och bild på den på nytt skadade Vincent Kompany. Problemen för Kompany och Sveriges EM-motståndare Belgien diskuterades för övrigt i Headlines webb-tv i går.

Fotomaç (Turkiet) får ett omnämnande för sin förstasida med ”viTHOR” och Fenerbahçes tränare Vitor Perreira photshoppad som filmfiguren Thor. Fenerbahçe möter i dag Braga i Europa League.

Publicerad 2016-03-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto