Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagkamraten till Zlatan: Fuck off!

Headlines Blogg

     ENGLAND

123123Daily Telegraph hyllar ”Brasiliansk magi” efter Coutinhos läckra mål som säkrade Liverpools avancemang i Europa League (1-1 mot Man United). Varför man valt en bild där Coutinho ser ut att vara 125 centimeter lång är oklart. Klart är däremot att ”Arsenal är uppmärksammad på att Zlatan Ibrahimovic föredrar London”. Uppgiften har cirkulerat några dagar och enligt Daily Telegraph är det mellanhänder som meddelat detta och gör att Arsenal blivit aktuell som ny klubbadress.

Daily Mirror tar uppgifterna ett steg längre med ”Exklusivt: Arsenal erbjudna Zlatan”, att Londonklubben genom agenter gjorts varse om att 34-åringen vill dit. Bredvid rubriken om Zlatan finns en lika stor om en annan Londonklubb, ”Exklusivt: Chelsea jagar Kanté”, det vill säga Leicesters stjärnskott, som i går för första gången togs ut i franska landslaget. Liverpools triumf ses ur tränarperspektiv: ”Klopp-Flopp 3-1”.

Annons

Daily Star siktar in sig på Wayne Rooney. Inte bara med rubriken ”Roo shirt of options”, som är en tillkrånglad kombination av en ordlek kring Englands nya tröjor, som anfallaren syns i, och uppgiften att han inte är garanterad någon landslagsplats. Man gör sig också lustig på Rooney bekostnad i enda (jo, faktiskt) rubriken på tidningens förstasida. ”Roo’s Paddy Daze” handlar om att ”Han twittrade ut Elfenbenskustens flagga på St Patrick’s Day”, som har färgerna i omvänd ordning mot Irlands flagga. Jättenyhet. Verkligen.

The Sun har två ”exklusiva” uppgifter av Silly Season-karaktär: ”Pep beredd att dumpa Kompany: Man Citys kapten kommer att säljas i sommar” samt ”Chelsea har misslyckats med ett bud på 26 miljoner pund för Manolas”, Romas back.

The Guardian måste få ett omnämnande för dagens citatrubrik: ”Om en ryss kommer dyker upp med en pistol och jag har en yxa, vem vinner?”. Det är från Yann M’Vila, men det hela mynnar ut i att Sunderlandsspelaren sedan berättar att han visserligen hade en yxa i hemmet när han spelade i Ryssland, men att det var hyresvärdens och att snack om sönderslagen lägenhet och bråk var påhitt.

Annons

 

ITALIEN

untitledLa Gazzetta dello Sport serverar goda nyheter till morgonespresson om man håller på de italienska mästarlaget. ”Allegri förlänger”, och tillägget ”leder Juventus till 2018”. Anrättningen kompletteras med ”Mercato: jagar Cavani, Kanté och Mchitarjan, Pogba kan lämna”. Lazios Europa League-förlust (0-3 mot Sparta Prag) ses ur ett större perspektiv. ”Katastrofalt Lazio, Italien redan ute ur Europaspelet: som för 15 år sedan”. Till det finns också en analys under rubriken ”Vi är tillbaka i helvetet”.

Corriere dello Sport skriver att ”Italien är en flopp”, men stannar annars i största rubriken på gårdagens match, ”Lazio finns inte längre”. Tidningen skriver också att ”Om Totti lämnar kommer han inte tillbaka i klubbledningen”, och lägger sedan till ”Allt närmare en transfer utomlands. Drömmen är Real Madrid”.

Annons

Tuttosport har hakat upp sig på att Napolis målvakt Reina på Twitter firade Thiagos avgörande mål mot Juventus, och har rubriken ”Tack, Reina”. För Tuttosport vill få det till att spanjorens kommentar (som var riktad till Thiago, och i vars Bayern Reina själv spelat, med utropet ”Thiagoooooo”), fungerar som bränsle för Turinlaget i scudettokampen.

 

SPANIEN

1Marca har en lottningsskål med sex bollar och stolta rubriken ”Här styr Spanien”. Bollarna har klubbmärkena för Atlético, Real Madrid, Barcelona, Athletic, Sevilla och Villarreal – lagen som är vidare i Europaspelet och som finns med i dagens kvartsfinallottning. På förstasidan finns också uppmaningen ”James, du behövs”, och tillägget ”Lagkamraterna i Real Madrid hoppas se det bästa av honom under de kvarvarande månaderna”.

AS har tagit tempen på Real Madridfans och kommit fram till ”Morata – den önskade”. En omröstning visar nämligen att ”två av tre vill se honom återvända till Real Madrid”. Inför dagens CL-lottning uppmärksammar tidningen att det finns ”42,86 procents chans till ett helspanskt möte i kvartsfinal”.

Annons

Sport har inför lottningen småkaxiga ”Vi vill ha denna rival”, och så Real Madrids namn på en lottsedel. Sport pekar på att deras ”omröstning visar att majoriteten av Barça-fans vill möta Real Madrid”. Inne i tidningen påpekar Sport däremot att ”Omklädningsrummet vill inte ha FC Bayern eller Real Madrid”, för bland spelarna ses Wolfsburg eller Benfica som bästa lottningen.

Mundo Deportivo vänder på lottningsperspektivet och har ”Rädslan för mästarna” som rubrik, med bild på Messi, Neymar och Suárez. För att förtydliga så har man med att ”Ingen vill möta Barcelona” samt ett citat från Messi, ”Barça är mycket mer än Tridenten”.

 

FRANKRIKE

213L’Equipe låter rubrik och bild spela mot varandra med ”Comans löfte” och den nyss uttagna landslagsspelaren i gräset, till synes bedjande mot högre makter. Tidningen skriver att ”den unge anfallaren bekräftar för L’Equipe sin vilja att omgående göra avtryck i landslaget”. Mer intressant ur svensk synvinkel är att tidningen återger helgens bråk mellan Zlatan och Van der Wiel i detaljerad form. Enligt tidningen var svensken som enda PSG-spelare besviken i halvtid mot Troyes, trots 3-0-ledning. Orsaken var att han, den ständige tävlingsmänniskan, inte gjort mål. L’Equipe skriver så här: ”Han (Zlatan) kommer in i omklädningsrummet tydligt missnöjd. Ibra riktar sig till Van der Wiel, som är ganska långt ifrån honom, och säger på engelska: ’Ge mig bättre passningar’. Holländaren svarar, ’Jag gör vad jag kan, om jag kan göra det för dig…’. Zlatan replikerar, ’Lyssna nu här, spela som jag säger och det kommer att gå bra’. Han gör det i en lite arrogant ton men utan att vara överlägsen. Det är inte heller första gången sen han kom till PSG som han ger en lagkamrat en reprimand. Efter det påpekandet reagerar Van der Wiel och avslutar med att rikta ett ”fuck off’ mot sin lagkamrat. Thiago Silva försöker sedan lugna ner honom men utan att lyckas. Påtagligt upprörd vänder sig högerbacken sedan till Laurent Blanc och ber om att få bli utbytt. ’Du vill inte spela mer, är du säker?’, frågar PSG-tränaren minst två gånger”. Det är Van der Wiel, och byter sedan om och lämnar arenan utan att fira med resten av laget. Samtidigt går Zlatan in och spelar andra halvlek och gör fyra mål.

Annons

Le Parisien menar på förstasidan att ”PSG har fått respekt från de stora i Europa”. Man blickar mot lottningen och plockar upp citat från andra stora klubbar och länder som låtit sig imponeras av PSG:s framfart. Man sätter sedan i en intilliggande artikel sur gubbe för en eventuell PSG-lottning mot Barça eller Bayern München, en oberörd gubbe för Atlético och Real Madrid, och en glad gubbe för Man City, Wolfsburg och Benfica.

RMC Sport hade med Rennes tränare Roland Courbis som var både syrlig och ironisk kring L’Equipes uppgifter från i går om att hans klubb förhandlar med Bayern München om en försäljning av jättetalangen Ousmane Dembélé. ”Jo, jag bad klubbcheferna att kontakta Bayern München för ett byte Lewandowski-Dembélé, inklusive ett lån av Coman ett år. Jag ser dem båda som komplement till de fina anfallare vi redan har”.

Annons

Libération lanserar på hela förstasidan uppgifter om Karim Benzema ”som kan vara mycket mer explosiva än sexvideon”. Real Madrid-stjärnan har förhörts av polis som vittne kring pengatvätt i samband med bland annat droghandel och organiserad brottslighet. Återigen tycks det vara personer från hans gamla kvarter som spökar. Domaren i fallet tycks dock inte misstänka någon direkt inblandning av Benzema i den brottsliga verksamheten, men skuggan faller på nytt tungt över anfallaren. 

 

ÖVRIGT

123123sBild (Tyskland) bär på förstasidan uppmaningen ”Vad Pep måste förändra”. På det följer ”fem läxor” för att vinna Champions League. De är att ”Inte låta sig överraskas taktiskt”, att ”Thiago ska vara med i startelvan”, ”Ingen mer Benatia i försvaret”, ”Reagera snabbare” och ”Ge laget större ansvar”. Som avslutning skriver Bild att ”Pep måste nu visa att han är den bästa tränaren i världen, i så fall kan trippeldrömmen bli verklighet”. Under rubriken ”Dortmund drömmer om Euopapokalen” (2-1 mot Tottenham) finns inför dagens lottning också frågan ”Kan det bli en duell med Liverpool?”, och därmed förre tränaren Jürgen Klopp. Tidningen uppmärksammar också Europa League är den Euopapokal som saknas i Dortmunds samling efter Cupvinnarcupen (1966) och Champions League (1997).

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) porträtterar i bilagan Tipsbladet nye förbundskaptenen under rubriken ”Hareide före debuten – taktiken, ungdomarna och elden som brinner innanför”.

Sport Daily (Ryssland) pekar ut Manuel Pellegrini som ersättare till André Villas-Boas i Zenit St Petersburg. Den ryska klubben uppges redan nära en överenskommelse med Man City-tränaren. Lönen ses som en formalitet, där fyra miljoner euro om året är mindre än villas-Boas har, men problem kan enligt Sport Daily uppstå kring Pellegrinis önskan om värvningar, då Zenit vill minska utläggen.

De Telegraaf (Holland) konstaterar att det är ”Bye, bye Europa för Louis” (Van Gaal, alltså) och hans Man United

O Jogo (Portugal) beskriver Bragas EL-seger (4-1 mot Fenerbahçe) som ”Episk”, och påpekar också att motståndarnas portugisiske tränare ”Vitor Pereira och tre Fenerbahçe-spelare blev utvisade”.

Annons
Publicerad 2016-03-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto