Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgift: ”Arsenal vill ha Mancini”

ENGLAND

CeGtn5MXIAAN7EVDaily Mirror låter Mike Ashley breda ut sig under citatrubriken ”Jag önskar att jag aldrig köpt Newcastle”. Samtidigt påpekar den impopuläre Newcastleägaren att han inte har några som helst planer på att sälja krisklubben. Tidningen gör också vad som kan sägas vara ett tolkningscitat av vad Conte sa till pressen i går: ”Chelsea är inte den enda klubben som vill ha mig”.

The Sun leker fram ”Spend of an era”, vilket syftar på att Arsenals ägare vill att Wenger tar fram plånboken och köper stora namn i sommar, annars blir det inget nytt kontrakt med klubben. Tidningen hävdar också, men säkert inte utan att skratta, att ”Real Madrid gör räd efter Lukaku för 60 miljoner pund”. Samtal uppges redan pågå mellan den 22-åringe Evertonanfallarens agent Mino Raiola och representanter för den spanska storklubben.

ANNONS

Daily Telegraph presenterar dystra uppgifter kring domarnas utsatta situation på gräsrotsnivå under stora rubriken ”Noll respekt”. På en helt annan nivå finns ”Peps plan för City: Guardiola vill ha fem nya spelare för att regera i Europa”.

Daily Mail har liksom Telegraph uppgiften om Guardiolas önskan om fem nya spelare, men väljer en annan vinkel på spanjorens ankomst ”Ingen utväg, Pep”, med underrubriken ”Guardiola fast i City – även om det skulle bli spel i Europa League”.

The Guardian har en mjukare ingång i ”Citys lockelse: Guardiola får redskapen att bygga en dynasti”. Störst rubrik bildar dock ”Valencia redo att avsluta Nevilles smärtsamma tid i Spanien”, om att den engelske tränaren (som väntat) inte blir kvar efter säsongen.

prima_pagina_xl

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter feta rubriken ”Contes smäll”, följt av ”Här är förklaringen till varför förbundskaptenen lämnar Italien” samt hans målande citatet ”Det känns som att befinna sig i ett garage”. Conte saknar inflytandet och närheten i den dagliga klubbfotbollen. Men Conte är inte den enda med djupa funderingar. Buffon beskrivs av GdS som ”Gigi, poeten”, efter sitt känslosamma utspel efter rekordnollan (engelsk översättning här). En svensk används som måttstock, men då handlar det inte om Zlatan utan om en jämförelse med en forntida stjärna och hans

ANNONS
målsnitt. ”Utomjordingen Higuaín: till och med bättre än Nordahl”.

Corriere dello Sport är inte så imponerade över förbundskaptenens ord och har rubriken ”Men vad säger du, Conte?”. Till det finns krönikan ”Felaktigt slut, landslaget förtjänar mer respekt”. Tidningen hävdar vidare att förbundsordförande ”Tavecchio funderar på Lippi som ersättare”. Det finns också en annan rubrik som lär fånga intresse. Kanske inte så mycket delen om Mihajlovic men ”Arsenal efter Mancini”, och tillägget ”Den engelska klubben vill avsluta Wengers era. Intertränaren främst i ledet”. Inters president Thorir är dock mån om att behålla Mancini. Och, jo, angående Mihajlovic, ”Berlusconi vill ha Di Francesco. Sinisa är redo för Lazio”.

Tuttosport varnar (ännu en gång) sin Turinklubb för förbundskaptenen: ”Juve, håll ett öga på Conte!”. Nu är det inte Pogba och Bonucci som nämns, utan att Conte ”för Chelseas räkning tänker på återkomst för Cuadrados och köp av Zaza”.

ANNONS

 

SPANIEN

spanienMarca låter Keylor Navas vända sig till högre makter på förstasidan, ”Må gud låta oss vinna Champions League”.

AS har också Real Madrids målvakt i fokus, men tidningen excellerar på nytt i trista rubriker, nu med ”Jag arbetar hårt för att stanna i Real Madrid”. AS skriver också att ”Real Madrid erbjuder Bale mer lukrativt och förlängt kontrakt till 2021”. Man noterar också att PSV straffat fem av ”Skammens supportrar”, de som på besök i Madrid förödmjukade tiggare, med stadionförbud på mellan fem och tio år.

Sport använder hashtag till rubriken ”Välförtjänt liga”, och följer upp med ”Mycket välförtjänt liga”. Den ska ses som ett svar på hashtag om ”Stulen liga”, om att det inte går schyst till. Sport presenterar ”Information: all spektakulär statistik som visar Barças överlägsenhet” samt ”Undersökning: 80 procent av supportrarna tror inte att laget får hjälp av domarna”. Självfallet kan tidningen inte klara av en dag utan en känga till Cristiano Ronaldo. ”Mer BB än C” följs av ”Bale och Benzema bättre än Cristiano”.

ANNONS

Mundo Deportivo frossar i ”exklusiva bilder” med Luis Suárez. Det räcker så.

Super Deporte har samma klara besked som The Guardian, ”Framtid utan Neville” är vad som gäller för Valencia.

 

FRANKRIKEune_hd

L’Equipe låter bild spela mot rubrik i ”Där bak är det oklart” och Varane som tittar fram. Tidningen påpekar att ”backen har problem i Real Madrid, och att försvaret i Frankrike är ett
orosmoln med EM bara några veckor bort”
. Typ ett dussin veckor bort, men okej. Tidningen har sedan en intervju med Varane under rubriken ”Jag har aldrig känt att luften gått ur mig”. Tidningen fortsätter att syna krisen i Marseille, och bland uppgifterna finns att mellanhänder ska ha kontaktat Jorge Sampaoli. Den tidigare förbundskaptenen för Chile uppges också ha ett erbjudande att ta över Qatars landslag med VM 2022 i sikte.

ANNONS

France Football pryder veckans nummer med Gignac och rubriken ”En gud hos Les Bleus”, vilket förstås funkar bättre som rim på franska (”Un dieu chez Les Bleus”). Han gudstatus baseras på hans popularitet i Monterrey. Med förestående landslagsspel har FF gjort en sammanställning över utländska städer som det franska landslaget spelat oftast i. Stockholm kommer faktiskt på delad sjätte plats med åtta gånger. Särklassig etta är Bryssel med 34 gånger, mer än dubbelt så många som tvåan London (16).

 

ÖVRIGT

hollandBild (Tyskland) har förstås med ”Jogi kastar ut party-Kruse” ur landslagstruppen redan på förstasidan, och frågar sig på sporten ”Är EM nu över?” för Wolfsburgspelaren. I tidningen försöker också Werder Bremen försvara Papy Djilobodji, som gav en skära-av-dig-halsen-gest till Pablo de Blasis i matchen mot Mainz. ”Det finns gester som betyder olika saker i olika kulturer. Vi behöver förklara (för förbundet, min anm) att denna gest är vanlig i Afrika, till exempel för att beskriva en förhandlingspartner som är mördande svår eller en bedragare”, säger klubbens sportchef Thomas Eichin.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) ägnar ”Contes Italien” förstasidan på bilagan Tipsbladet. Men på sporten i tidningen är det mycket danskt. Morten Olsen, Åge Hareide och så ”Danskarna valde Schmeichel”. För det var Leicesters målvakt som i går kväll fick priset som årets spelare i Danmark. Bröndbys Stine Larsen vann motsvarande pris för damer.

De Telegraaf (Holland) sätter strålkastarljusen på Wesley Sneijder, till vardags i Turkiet nu i Holland med landslaget, under rubriken ”Borta från rädslan”.

La Dernière Heure (Belgien) uppmärksammar en intervju med Chelseas målvakt Courtois i RTBF med rubriken ”Jag föredrar landslagets försvar”. Ouch.

Publicerad 2016-03-22 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto