Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

"EM i riskzonen"

ENGLAND

a1Daily Telegraph fortsätter på sitt tema denna vecka kring domarnas utsatta situation med ”Få bort det”, det vill säga hoten, illustrerad av bild på Diego Costa som skäller på domare. Men vad svenskögon fastnar för i tidningen i dag är rubriken ”Zlatan Ibrahimovic förstörde min Englandskarriär innan den ens börjat, säger Ryan Shawcross”. Stokebacken fick chansen mot Sverige i matchen på Friends Areena där Zlatan gjorde fyra mål som kröntes av den där magiska bicykletan. ”Jag fick tio minuter att visa vad jag kunde och gjorde antagligen inte tillräckligt. Jag ställdes mot en av världens bästa spelare som var i sitt esse och sådan händer”, säger Shawcross, som inte fått fler chanser i landslaget. ”I familjen skojar man med mig över de tio minuter jag fick och som förstördes av en spelare. De säger jämt att Zlatan förstörde min karriär! Jag fick en chans och jag tror inte så många backar skulle kunna ha gjort någonting mer”.

ANNONS

Manchester Evening News har ”Bekräftat: Messi till City – om han någonsin lämnar Barcelona”. Man City uppges nämligen övertygade om att argentinaren har City under Guardiola som förstaval om situationen uppstår.

The Times har samma uppgifter om Messi, och hostar även upp ”Exklusivt: Mertesacker får inget nytt kontrakt”. Tysken har i sommar ett år kvar på kontraktet med Arsenal.

Daily Mirror har flera ”exklusiva” uppgifter. ”Dubbelt upp” handlar om att ”Leicester belönar Ranieri med nytt jättekontrakt”. Italienaren erbjuds tre miljoner pund om året. ”Hammers satsar alt på Benteke” handlar just om att West Ham vill ha Liverpools anfallare. ”Man United har inlett samtal med Pierre-Emerick Aubameyang trots oklar tränarsituation”, handlar om hemliga samtal, samtidigt som Dortmund sägs hålla fast vid att man inte tänker sälja anfallaren.

The Sun väljer ”Rädsla för stängda dörrar”, om risken för att EM kan spelas utan publik samt att ”fanzonerna kan stängas”.

 

ITALIEN

a2La Gazzetta dello Sport har EM i skuggan av attentaten som helt dominerande ämne. ”Terrorn i Bryssel: Stänger man också EM?”. Tidningen spekulerar i att ”Eskaleringen av terrorism gör att EM hamnar i riskzonen”, innan man återger de mer faktiska uppgifterna om att matcher kan komma att spelas inför tomma läktare, samt citat från Uefas vicepresident Abete, ”Turneringen kommer att spelas”. Där finns också en krönika med rubriken ”Sporten måste stå emot”.

ANNONS

Corriere dello Sport har med ”Självmordsdåd i Bryssel: EM utan tifo?”, men låter det ta plats lite vid sidan av andra sportnyheter. ”Juve satsar allt på Isco”, är huvudnummer. ”Redo med 30 miljoner euro för trequartistan som Real Madrid marginaliserat”, skriver CdS.

Tuttosport satsar på ett annat namn ”Cavani till Juve är möjligt!”, och hänvisar till Edinsons bror och agent. Man samlar sedan ihop citat från brorsan: ”Juves intresse förvånar mig inte”, ”Edinson med Dybala? Vilket par” och ”Mourinho? Bättre med Allegri”.

 

SPANIEN

a3Marca har en mäktig förstasida. I stället för att frossa i våldet och hotet mot EM, så väljer man en massa spelare till bordsfotbollsspel i alla möjliga olika landslagsdräkter, samt rubriken ”Vi är fredens lag”. I liten text under finns ”Marcas redaktion: Den här matchen spelar vi tillsammans”. Från klubblagsvärlden finns blott några notiser, som ”Spinner som motorer”, vilket handlar om att Zidane njuter av Bale och Benzema tillsammans.

AS har mer traditionella greppet kring terrorattentaten och rubriken ”Fasan i Bryssel”. Man fokuserar också på ”Operation Morata”, att ”Real Madrid funderar på ett återköp för att sälja honom till Premier League – Arsenal eller Liverpool möjliga desinationer”.

ANNONS

Sport tar grepp på damfotbollen med ”Barça spelar också i dag”, inför Barça-PSG i Champions League. ”Damlaget spelar den viktigaste matchen i sin historia”, skriver Sport. Man har på förstasidan underkant med ett hjärta i Belgiens färger och texten ”Maxvarning inför EM”.

Mundo Deportivo har ett stort budskap, ”Bellerín – om Alves lämnar”. MD lägger till att ”Arsenalspelaren är en av favoriterna för högerbacksplatsen om Dani sticker till Kina”. Tidningen påstår sedan att även Bayern, Paris SG, Man City och Chelsea är intresserade.

Super Deporte har låtit läsarna säga sitt om tränare efter Gary Neville i Valencia. ”Inga fler påhitt”, är budskapet, ”Läsarna vill ha en tränare med erfarenhet”. I en omröstning har Pellegrini fått 53 procent av rösterna, med Jémez närmast efter med 23 procent.

 

FRANKRIKE

a4L’Equipe har en bild på publik utanför Stade de France och rubriken ”EM 2016: Maxvarning”, och lägger till att ”Med mindre än tre månader kvar till turneringen höjs oron för säkerheten”. Inne i tidningen försäkrar idrottsminister Thierry Braillard: ”Mästerskapen inte kommer att skjutas upp eller ställas in”. Tidningen har också en intervju med Gervinho som lämnade de stora europeiska scenerna för spel med Hebei China Fortune. Han ger en känga till Ligue 1. ”Det är bättre att spela i kinesiska ligan än franska. I L1 finns PSG som dominerar allt. Om man vill spela i Frankrike måste man spela i Paris”.

ANNONS

Le Parisien lyfter ut säkerheten kring EM från sportsidorna till det samlade greppet kring terrordåden i Bryssel på nyhetssidorna. Bland annat har man med inrikesminister Bernard Cazeneuves ord om fanzonerna, som är i fokus kring säkerhetsoron. ”Om vi måste tänka om kring öppnande av en eller annan fanzone på grund av riskbedömning, så gör vi det”.

 

TYSKLAND

a5Bild har påståendet ”Transferbomb: Dortmund planerar för Götze comeback”. Inledande samtal med Bayern München ska redan ha förts. Götze har hamnat i frysboxen hos Bayern och enligt Bild osäker på en framtid med Ancelotti. Dortmund sägs villigt att betala uppemot 20 miljoner euro. Götzes kontrakt går ut nästa år. Han köptes från Dortmund för 37 miljoner euro. Liverpool, som har större ekonomiska resurser, är också intresserade.

Sport Bild lanserar, till sin stora skam, ”El Kloppico”. Alltså matchen mellan Dortmund och Liverpool i Europa League. Den ingår i ett paket av matcher man på förstasidan lanserar som ”Den explosiva veckan”, där rubrikerna ”Ronaldo i Wolfsburg”, ”Bayerns trippeljakt” samt ”England och Italien kallar på Löw – hans hemliga planer” också finns. En annan rubrik inne i tidningen är ”Chelsea lurar på Mats Hummels”. Londonklubben ska ha haft kontakt via mellanhänder. Dortmund väntas kräva 35 miljoner euro.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Watford's Troy Deeney, left, and Manchester United's Timothy Fosu-Mensah battle for the ball, during the English Premier League soccer match between Manchester United and Watford, at Old Trafford, in Manchester, England, Wednesday March 2, 2016. (Martin Rickett/PA via AP) UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE

Ekstra Bladet (Danmark) har ”Röstningskaos” som dragplåster. Att flera tränare inte fick kunde rösta på Årets tränare på den danska fotbollsgalan. Bland sportsidorna märks annars feta rubriken ”Bröndby jagar 127 miljoner” till en bild på Johan Elmander. Det handlar om den finansiella injektion krisklubben behöver snarare än sinnesförvirrad övergångssumma för en åldrande svensk man förväntar.

TV2 (Norge) toppar med att ”’Mix’ toppar pinsam lista”. Det är den norsk-amerikanske NY City FC-spelaren Mikkel Diskerud som av MLS-spelarna själva i en enkät av ESPN utsetts till mest överskattade spelare. Tvåa på listan är Jozy Altidore (Toronto), följd i tur och ordning av Frank Lampard NY City FC), Andrea Pirlo (NY City FC) och Steven Gerrard (LA Galaxy).

De Telegraaf (Holland) ser stundande vänskapsmatch ur perspektivet ”Landslagsspelare i skyltfönstret”, och exemplifierar med ”Degradering katastrofalt för Wijnaldum”. Bläddrar man sig vidare hittar man en fortsättning i ”Landslagsdrama i Newcastle” och ”nedflyttning hotar fem spelare med potential för landslagets startelva”. Förutom Wijnaldum, även Krul, Janmaat, Anita och De Jong.

ANNONS
Publicerad 2016-03-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto