Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgift: ”Milan efter Zlatan och Totti”

Headlines Blogg

ENGLAND

England

The Sun tar fram de fetaste svarta bokstäverna för ”PSG vill ha Sturridge”. Tidningen hävdar att en delegation (det låter det) från Parisklubben flyger till London för att se England mot Holland. Man hänger prislappen 45 miljoner pund på Liverpooolanfallaren som ses som ersättare till Zlatan/Cavani. På tal om Zlatan. Svensken tilldelas en egen liten puff på sportettan under rubriken ”Var redo…här kommer Zlatan!”, som egentligen bara är ett porträtt av 34-åringen inför en möjlig PL-flytt.

Daily Mirror använder ungefär lika stora vita bokstäver som The Sun hade svarta, men om en annan Liverpoolanfallare. ”Jag önskar jag aldrig hade skrivit på”. Orden summerar snarare andemeningen än ord från Benteke, och följs av underrubriken ”Målskytten frustrerad över Klopps kalla hand”. Bredvid finns rubriken ”Exklusivt: Moyes redo att ta över Villa”, och det gäller även om, eller rättare sagt när, det blir Championshipspel.

Annons

Daily Telegraph har någon vaksam reporter som upptäckt att ”Van Gaal bortplockad från Uniteds video för sommarturnén”. Tränaren syns tydligen inte till i promon, och det räcker för att tidningen också ska tolka det som att ”hans framtid är osäker efter att ha blivit videonobbad”.

The Guardian uppger att ”Europas elit vill satsa på mini-Superliga”. Det följs upp av att ”Uefa kolla på att begränsa gruppspelet till 16 lag”, och dela in dem i bara två grupper där gruppspelet slutar först i februari, och de fyra topplagen i varje grupp går vidare till utslagsfas. Dessutom bollas idén om ett kvalsystem för att gallra ut lagen. De 16 högst rankade behöver bara vara med i sista fasen och ska inte kunna mötas, ett sätt att gynna storklubbarna.

Evening Standard bräcker lätt The Sun i kampen om ”dagens mest galna övergångssumma”. 45 miljoner pund för Sturridge är inget mot ES påstående om att ”Chelsea hoppas att prislapp på 75 miljoner pund ska hålla Real Madrid borta från Courtois”. 75 miljoner pund? Really?

Annons

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport frågar sig ”Italien, vilka är ni?” och följer själv upp med ”Det kommer Spanien att tala om”. En elegant presentation av kvällens match mellan lagen som avstamp inför EM. En annan stor rubrik är ”Morata söker ett hem – men var är det: Juve eller Real?”. Det är en uppföljning på ryktena om att Real Madrid vill utnyttja återköpsklausulen för att sälja anfallaren vidare. ”Jag trivs bra i Turin, men om jag stannar hänger inte på mig. Jag vet inte ens i vilken stad jag köper min nya bostad”, påpekar huvudpersonen själv.

Corriere dello Sport har en liknande profilering av landslaget med ”Italien, visa oss”, och tillägget ”I dag Europamästarna Spanien, på tisdag världsmästarna Tyskland”. Tidningen basunerar också ut ”Di Francesco till Milan!”, och lägger till att ”Berlusconi har valt arvingen till Mihajlovic, och det är Sassuolos tränare” samt också ögonbrynshöjande ”Ibrahimovic är framtidsdrömmen, Totti lockar också”. Enligt CdS, som drivit Zlatan-till-Milan-linjen hårt, så ”kan Ibrahimovic bli första värvning, men Kina lockaroch om Totti: ”Di Franecsco gillar honom. De var i Roma tillsammans”. Vagt, mycket vagt.

Annons

Radio Kiss Kiss låter agenten Dario Canovi syna stora mercatorykten, och han tror att lönen kan få Zlatan att stanna i PSG. ”För närvarande finns det inte många klubbar för svensken. I Europa finns nästan ingen som kan erbjuda en sådan lön som parisarna, och jag tror inte han är beredd att gå ner i lön för att spela i Milan eller Napoli, siar Canovi.

Tuttosport har ”Morata-Pogba – Juve kallar”. Tidningen slår nämligen fast att ”Spanjoren skickar en signal till Real Madrid: ’I Turin är jag lycklig, jag vill stanna många år’” samt ”Fransmannen blockerad av Marotta, ’Han vill inte bort, och det finns förutsättningar för en fortsättning’”.

 

SPANIEN

Italien

Marca har liksom italienska sporttidningar också Morata på sin förstasida, men med annat fokus. ”Landslaget är mitt liv”, lyder den svulstiga rubriken inför matchen mot Italien. Men man slänger också in ”När jag inte gör mål är det ingen som pratar om min Real Madrid-klausul”. Tidningen skriver vidare om ”Laporte till City”, att ”Pep har frågat honom och Manchester City betalar klausulen på 50 miljoner euro”.

Annons

AS menar att det är ”Audition för de nya”, och fortsätter med ”Del Bosque  med Morata och Aduriz mot Italien”.

Sport har en ganska festlig ”Omklädningsrum Leaks”, en lista över hur mycket spelarna betalat i böter för sen ankomst till träning eller match den här säsongen. Den toppas av Piqué med 6 200 euro, följd av Neymar 1 200, Adriano 1 000 och Turan 600. Messi, Suárez, Iniesta & Co står på noll. Sport hävdar vidare att ”Laporte hoppas på Barça framför City”. Noterbart är också att tidningen för andra dagen i rad har damfotboll på ettan. Denna gång under rubriken ”Rekord för Barças damer”, sedan 8 369 sett gårdagens Champions League-kvartsfinal (0-0 mot Paris SG).

Mundo Deportivo hävdar att ”Cameiro är förstaval” för Barça som den där rutinerade anfallaren i ”Henrik Larsson”-rollen man tycks ta en evighet på sig att värva. ”Sevillaspelaren är den idealiska profilen, men det finns andra namn: Sanabria, Bakambu, Vietto, Lucas, Mina och Nolito”, skriver MD. Man klämmer också in landskampen Chile-Argentina av en enda anledning: ”Barack Obama: Mina barn vill träffa Messi”.

Annons


FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe skriver om ”En hjälte hos landslaget”. L’Equipe har sammanfört Salim Toorabally, en säkerhetsvakt som stoppade en självmordsbombare vid Stade de France vid terrordåden i Paris förra året, med det franska landslaget. Tidningen köper inte heller Uefas försäkran om att EM-matcher ska spelas med publik. Enligt tidningen måste tomma läktare fortfarande ses som alternativ, liksom att matcher med kort varsel kan skjutas upp eller i värsta fall ställas in.

Le Parisien har ”Frankrike söker sin backlinje” i fokus på tidningens förstasida. På sporten har man bland annat ”Man City synar Kanté”, att representanter för Manchesterklubben och Leicestermittfältaren ska ses under landslagsuppehållet. Den nya franske landslagsspelaren är redan uppvaktad av Chelsea.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild fortsätter på spåret man slog in på i går, om en högst oväntad återkomst för Götze i Dortmund. ”Passar Götze bättre under Tuchel än Pep?” frågar man sig, och påpekar att mittfältaren inte funkat med sistnämnde.

Annons

Kicker betecknar nedflyttningsstriden som ”Tiokampen”, och slänger upp klubbmärkena för Köln, Ingolstadt, Stuttgart, Hamburg, Darmstadt, Werder Bremen, Augsburg, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt och Hannover. Tidningen påpekar att man ägnar 12 sidor åt att se ”Vem har bäst chans att klara sig?”. I veckans sista nummer ger man också utrymme åt ”Sané och hans kris” (Kicker tycker han behöver en paus), ”Klopp och hans facit” (Kicker synar hur det egentligen gått i Liverpool) och ”Löw och hans val” (Kicker påpekar att 32 spelare ska bli 23 till EM).

 

ÖVRIGT

VG (Norge) bygger en artikel på den nya danske förbundskaptenens språk. ”Kommer du ihåg ’stake’? Nu har Hareide hittat ett nytt ord”. Ordet som den förre MFF-tränaren frekvent använde på gårdagens presskonferens var visst ”geist”, och tidningen synar hans språk som blandats upp till en skandinaviska som tidningen också kallar för ”hareidska”.

Annons

De Telegraaf (Holland) skriver att det blir en ”’Robben-roll’ för Promes”, och att förbundskapten ”Blind är imponerad av Spartak-anfallaren”, som heter Quincy i förnamn.

Publicerad 2016-03-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto