Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tidningen: ”Ingen tror på Zlatan”

ENGLAND

englandDaily Mirror har liksom de flesta engelska tidningar fokus på kvällens landskamp mot Holland. Men dagens transferstory är att ”Klopp närmar sig dubbelvärvning”. Det handlar om Götze, som Liverpooltränaren hade under sin tid i Dortmund, och Hector, vänsterback i Köln. Just Götze-storyn dyker upp i flera tidningar. Mirror påstår vidare att ”Everton vill ha 50 miljoner pund för Lukaku”.

Daily Mail hävdar att ”Chelsea har ringat in 17-årige Milanmålvakten Donnarumma efter frågetecken om Courtois framtid”. Man spetsar även till West Hamägarens svar om Zlatan till att ”Ibrahimovic toppar West Hams transferlista då Sullivan erkänner att han ’skulle älska’ att värva PSG-stjärnan”.

ANNONS

Metro har också Zlatan men har sovit djupt och har Zlatancitat från i förrgår som bakgrund till rubrik på sportettan. ”ZlatSwitch”, följs av ”Engelska klubbar försöker värva mig, säger Ibrahimovic”.

Daily Telegraph ger utrymme åt ”Arséne Wenger ’100 procent’ säker på att han kommer att leda Arsenal nästa säsong”. Ett uttalande från fransk tv i går.

The Sun står för dagens mest bisarra och sexistiska artikel. ”Engelska och holländska fans drabbade av hårt slag då holländska stjärnans WAG väntas missa matchen”. Det handlar om att Wesley Sneijder missar kvällens match och därmed också hans fru Yolanthe, som man slänger in alla möjliga bilder på.

 

ITALIEN

italien tisLa Gazzetta dello Sport bär på rubriken ”Italiens småbröder”, vilken handlar om ”Bernardeschi, Zaza och Insigne (tillsammans 70 år) i anfallet” mot Tyskland i kväll. Man har också fångat upp Zlatans uttalanden i TV4/Fotbollskanalens intervju under rubriken ”Ibra, gult ljus kring framtiden: Det är Premier League ’eller kanske slutar jag’”.

ANNONS

Corriere dello Sport, som så hårt kört på Milans intresse för Zlatan, menar att ”spelaren lanserar teorin att han kan sluta men ingen tror honom”. I stället säter man rubriken ”Ibra på auktion: Mourinho har första tjing men Milan med i bilden”. Även CdS har inför Italiens landskamp anfallstrions åldrar i fokus, med rubriken ”De unga lejonen”.

Tuttosport har uppmaningen ”Juve, fixa honom” och bild på Cavani. Men egentligen framför man läsarnas uppmaning. För det är de som varit med och röstat fram ”ett lag för att vinna Champions League”. Men en annan PSG-anfallare figurerar också enligt ingressen. ”Det finns de som drömmer om Ibra, som nu dock talar om att sluta”.

 

SPANIEN

spanien tisMarca har redan fullt fokus på Real Madrids möte med Barcelona om fyra dagar och lanserar ”startertelvan som Zidane planerar till El Clásico”. Laget? Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Bale, Benzema, Cristiano.

AS noterar att ”Alba är skadad och ett frågetecken inför El Clásico”, och fortsätter med att ”Ytterligare 15 spelare utsätts för risken med Fifa-virus”, det vill säga de riskerar att bli skadade under landslagsspel. Mer Real Madrid finns i form av citat, ”Isco: Det som hänt i Real Madrid var varken mitt eller James fel”. Huvudrubriken ägnas annars åt Casillas som på Twitter på supporterfråga svarat att han tänker fortsätta stå i landslaget.

ANNONS

Sport försöker med ”Barça-Madrid i 14:e minuten”, ett initiativ för att supportrarna ska skandera Johan Cruyffs namn i tröjnumrets spelminut i El Clásico. Hyllning i sig är förstås på sin plats, men att en tidning ska försöka göra det till sin sak – och sedan kunna ta åt sig äran – är under all kritik.

Mundo Deportivo menar att man har ”Barças planer” inför transferfönstret. ”Den största investeringen gäller en mittback med profil som Marquinhos eller Laporte, och resten på en anfallare”. Liksom Sport noterar man också att Cruyffs familj i dag kommer att besöka minnesmärket på Camp Nou.

Super Deporte menar med ”Premier League till attack” att inte bara Valencias André Gomez är i Manchester Uniteds blickfång utan också unga talangen Toni Martínez, som West Ham vill ha.

 

FRANKRIKE

france tisL’Equipe menar att det är ”Operation Förföra” som gäller för landslagsspelarna i sista matchen på Stade de France innan EM och nu när Deschamps 23-mannalista börjar ta form. I en notis inne i tidningen skriver L’Equipe att ”Ibrahimovic blandar korten” med uttalandet om att kanske lägga av, dagen efter han pratat sig varm om Premier League.

ANNONS

France Football tillägnar Johan Cruyff större delen av veckans nummer. ”Mer än en spelare” pryder förstasidan till en bild på legendaren från sina dagar i Ajax. ”Om spelare som Cristiano Ronaldo och Gareth Bale är värda 100 miljoner euro, så skulle en Johan Cruyff lätt vara värd en miljard euro”, säger tyske legendaren Franz Beckenbauer. Tidningen menar också att Cruyff är ”odiskutabel etta” bland stora spelare som blivit tränare, före just Beckenbauer. Förra veckan kom The Guardian med uppgifter om diskussioner om ett nytt CL-format som kan gynna storklubbarna. Enligt France Football kan det behövas då en sponsor från Förenade Arabemiraten nu finns för att sponsra en rivaliserande Superliga.

 

ÖVRIGT

ovrigt tisBild (Tyskland) påpekar på förstasidan att Mario ”Gomez kostar bara 1 000 euro att köpa loss”. Det är det symboliska pris som Besiktas har inskrivet i låneavtalet med Fiorentina. Den italienska klubben är med andra ord inte så angelägen att ha tillbaka den tyska landslagsanfallaren, vars årslön på 5,2 miljoner euro är tung att bära. Bild har också en intervju med Friedhelm Funkel bakom en betalvägg men med citatrubrik från Fortuna Düsseldorfs tränare om utifall Bayernbossen Hoeness ställer upp i presidentval i Bayern München ”skulle han få majoritet som i Nordkorea”.

ANNONS

Dagbladet (Norge) synar landets mest omskrivne unga offensiva mittfältare med ”39 matcher. Ett mål. Det är facit för Martin Ödegaard i Real Madrid”. Ouch. Sedan finns kommentar från 17-åringen själv: ”Jag hade gärna gjort fler”.

A Bola (Portugal) ser dagens landskamp mot Belgien i skuggan av terrordåden och har gästernas flaggfärger på förstasidan och rubriken ”I dag är vi också belgare”.

La Dernière Heure (Belgien) försöker se det tuffa skadeläget i landslaget från den ljusa sidan. ”Åtta borta: chans för andra att visa upp sig”, alltså i matchen mot Portugal i kväll.

De Telegraaf (Holland) har inför kvällens England-Holland med hemmalagets oväntade landslagsprofil på sin förstasida, ”Wonderboy Jamie Vardy”.

Publicerad 2016-03-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto