Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Raiola: ”Zlatan aktuell för alla – utom City”

ENGLAND

Ce09XZTWwAQYHOyDaily Telegraph noterar ”Neville sparkad: Valencia avslutar den engelske tränarens tid efter bara fyra månader”. Men man har också sin egen lilla transfernyhet i ”Man City hoppas värva Barcelonas målvakt Marc-André Ter Stegen”. Telegraph har vidare ”West Ham intresserade av Man Citys anfallare Wulfried Bony”. Kanske ett rimligare alternativ än Zlatan Ibrahimovic.

The Sun följer upp Nevilles avsked med en ”exklusiv” uppgift. ”Valencia uppmanar Mourinho: Glöm Manchester United – kom till oss NU”. Exklusivstämplad är också ”Spurs i avtal om att spela Europamatcher på Wembley” medan nya arenan byggs 2017. Men redan nästa säsong kan det bli aktuellt med Europamatcher där, menar The Sun.

ANNONS

Daily Mail hävdar under huvudrubriken ”Vi saknar Terry” att ”Hodgson funderar på chockbeslut att återkalla den förvisade landslagsspelaren”.

The Times ser, liksom de flesta andra tidningar, förstås inte alls in några sådana tankar i förbundskaptenens uttalande. ”Hodgson kommer inte att kalla på Terry, trots brister i laget”, förtydligar en rubrik från tidningens stjärnkrönikör Henry Winter.

The Guardian synar landslaget och ”Vilka spelare har bokat biljetter till EM?”, men har också ”Exklusivt: Arsenal jagar Dortmunds Mchitarjan för nytt mittfält”.

The Independent uppger att ”Holländska förbundet vill ha Van Gaal…i sommar”. Inte som förbundskapten men i en övergripande roll att leda omstruktureringen kring landslaget.

Läs även Peter Hyllmans blogg ”Min drömelva – Chelsea”

 

ITALIENCe1A6riW4AEtQon

La Gazzetta dello Sport toppar med transfermarknadens hetaste svensk. Eller rättare sagt transfermarknadens hetaste spelare alla nationaliteter inberäknade. ”Ibra boom” är den väldiga rubriken som tornar upp sig på förstasidan. Det följs av ”Även Inter, Milan och Napoli på jakt”. Tidningen har en intervju med Zlatans agent Mino Raiola, som trummar upp intresset för fullt. På frågan om intresse från Premier League svarar Raiola, ”Bortsett från Manchester City, där Guardiola finns, så har alla de stora klubbarna knackat på dörren”. Italien då? ”Alla. Ingen utesluten. Till och med Napoli. Men de är bättre på att göra film”. På den fortsatta frågan om Italien svarar Raiola. ”Även Inter har hört av sig, men Thohirs planer är inte helt klara”. Milan? ”De är bättre på att sälja film. Skämt åsido, jag tror de behöver tre-fyra förstärkningar för att bli konkurrenskraftiga”. PSG? ”De gör allt för att övertyga honom att förlänga. PSG förblir ett alternativ. Om det blir till höjden av ett Eiffeltorn…, säger Raiola och skrattar enligt GdS. Agenten får också frågan om det stämmer om Kinabud på 70 miljoner euro. ”Jag säger ingen siffra, men den är mycket stor. I handen har jag erbjudanden från alla kontinenter. Det är tidigt ännu men det finns en klar bild. Nu ska jag på semester i tre veckor. Jag tror att fler bitar i pusslet är på plats när jag återvänder”. Och så levererar också citatmaskinen Raiola en rubrikvänlig jämförelse. ”Zlatan påminner om Brad Pitt i rollen som Benjamin Button som blir yngre för varje dag”, och menar att den snart 35-årige svensken ”kan spela i fem år till”.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att ”Touré kallar på Inter”, och lägger till att Man City-spelaren ”Vill inte stanna med Guardiola, och Mancini är hans förstaval”. Tidningens största rubrik i dag är dock ”Juventus utan slut”. För mästarklubben har också vunnit prestigefyllda Viareggio-ungdomsturneringen.

 

SPANIEN

Ce1VsjPXIAAr4ENMarca menar att Real Madrid ”Gillar Giménez”. Tidningen menar att ”Atlético-backen är en av två alternativ som backförstärkning”. Det andra är Marquinhos i PSG. Marca skriver också att ”Uruguayanens utköpsklausul är 65 miljoner euro” samt att ”Även Barcelona är intresserade”.

AS menar att det är ”Oavgjort i den andra El Clásico”, och förklarar med ”Messi och Cristiano har mötts 24 gånger och har gjort 15 mål vardera. På tema oväsentliga jämförelser med andra ord.

Sport menar att ”El Clásico är också en titel”, och att ”bästa startelvan spelar för ingen vill förlora denna historiska match”. På förstasidan finns också ”Så synd!” om Barças damlag, som förlorade i slutminuterna mot PSG i Champions League och är ute.

ANNONS

Mundo Deportivo har Messi bakom ett alldeles enormt Barça-klubbmärke och den storleksmässigt blygsamma rubriken ”Det vore fint att göra 500:e målet mot Real Madrid, men det är viktigare att vinna matchen”. Så tillrättalagt och tråkigt som det bara kan bli.

Super Deporte har efter att Valencia sparkat Neville fullt fokus på interimtränaren Pako Ayestaran och ”För överlevnad” denna säsong. Däremot skriver tidningen förstås också om ny tränare för nästa säsong, där samtal förts med Pellegrinis agent, som också är fansens val i en omröstning.

Läs även Adam Pinthorps blogg Valencia-fokus i början av El Clásico-vecka

 

FRANKRIKEune_31032016_v65

L’Equipe låter jublande franska landslagsspelare och publik spela mot rubriken ”Gemenskap”, samt ingressen ”Les Bleus har återerövrat en publik som inte längre vill ha Benzema. Varför förstöra harmonin?”. Tidningen pekar också på siffror som visar att landslaget under Deschamps klarar sig bättre utan Real Madrid-stjärnan. Giroud och Gignac ses som alternativen att slåss om Benzemas plats på topp.

ANNONS

Le Parisien väljer på förstasidan att efter landskamperna ha med en liten blänkare om ”De stora vinnarna inför EM”. Även om spelare som Coman charmade så är det förstås Payet som syns på bild och nämns i första hand. ”Valbuena, Ben Arfa och Fekir förlorare”, skriver Le Parisien i en intilliggande rubrik. ”PSG kan andas ut” är en rubrik om damlaget, som är semifinalklart (1-0 mot Barcelona). Noterbar är den stora skillnaden i den officiella publiksiffran på 12 694 (rekord) och 3 500-4 000 som uppgavs på annat håll (tv).

 

TYSKLAND

19397_qjovsu_m_rjindylbhl4gxeugplcBild frågar sig med fet rubrik ”Vad spelar Mchitarjans agent för spel?”, där en kotraktsförlängning med Dortmund tycktes på väg men Juve plötsligt var med i bilden. Svar kan Bild få om de läser Gazzetta dello Sport i dag, där Raiola bland annat berättar att Juve vill ha Mchitarjan och att spelaren vill dit, men att Tuchel ”vill behålla honom så otroligt mycket” och att det därför är ”ett svårt alternativ” för det italienska laget.

Kicker toppar veckans andra och sista nummer med ”Götzes svar”, och bild på när mittfältaren firar efter landslagsmålet (mot Italien), samt uppföljningen ”Ett förlösande mål. Nu är det framtiden som gäller för Bayerns reservjuvel”. En annan rubrik gäller en Dortmundback, som senast påståtts jagas av Chelsea. Överrubriken ”Nytt kontrakt före EM?” följs av feta ”Vad som räknas för Hummels”. Kicker har även en intervju med Eintracht Frankfurts tränare Niko Kovac, som säljs in med citatrubriken ”Eintracht är en sovande jätte”.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) frågar sig via ordlek om ”Hareide i sig?” (alltså ”Har det i sig?”), en tidig utvärdering av nya förbundskaptenen efter två landskamper. Krönikören Allan Olsen menar i alla fall att ”Det är lång väg kvar, Hareide”.

O Jogo (Portugal) byter ut begrepp – kastar bort det i Spanien så ofta använda ”Fifa-virus” till förmån för ”Fifa-vitamin”. Med det syftar tidningen på att flera Portospelare ”kommer tillbaka med stärkt självförtroende” från landslagsspelet. Record har med en liten, liten rubrik om ”Lindelöf är ok”. Det baseras på svenskens eget meddelande på Twitter. ”Vänner, jag är inte skadad, jag är helt okej. Jag vet inte om någon översatt min intervju fel. Säger det igen; det är bra med mig!”, skrev landslagsbacken, fast på engelska.

De Telegraaf (Holland) menar att ”Janssen lever sin dröm” efter succén med holländska landslaget.

African Football (Sydafrika) har pratat med Östersunds FK:s Alhaji Gero. Han tror stenhårt på den allsvenska nykomlingen. ”Vi har ett väldigt bra lag och vi kommer att slåss för att hamna bland de fyra främsta”, säger den nigerianske anfallaren.

ANNONS
Publicerad 2016-03-31 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto