POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Så mycket kräver Zlatan i Premier League-lön

ENGLAND

Ce6Cl0uWsAA3692Daily Mail levererar i dag rubriken ”Exklusivt: Zlatan Ibrahimovic kräver häpnadsväckande 600 000 pund i veckan för att spela i England – vid 34 års ålder”. Första april? I texten finns citatet ”Vi vill skriva kontrakt med honom men det är galna summor det handlar om. Vi vet att han skulle vara en betydelsefull värvning, men är han värd de pengarna – vid 34 års ålder?”. Citatet kommer från vad tidningen påstår vara en källa med insyn i affären. Det påstådda lönekravet, motsvarande nästan 7,5 miljoner kronor i veckan, är nästan dubbelt så mycket som Zlatan har i PSG, och delvis ett resultat av det höga skatteläget i England, menar Daily Mail, och påpekar att den högst betalde spelaren i Premier League för närvarande är Wayne Rooney som får klara sig på 260 000 pund i veckan av Man United.

The Sun bollar med ännu högre löner. Men för en annan spelare. Under rubriken ”Exklusivt: Citys hopp om Leo”, uppges Manchesterklubben beredd att betala 800 000 pund i veckan för Messi, som har svårt att komma överens med Barça om nytt kontrakt. Zlatanister kan trösta sig med att tidningen också har en krönika av Neil Ashton på sportettan under rubriken ”Zlatan passar United perfekt”. Allra störst rubrik är dock en annan om samma klubb. ”United har koll på Poch”. För enligt The Sun föredrar vd Ed Woodward Tottenhams tränare framför Jose Mourinho.

The Guardian menar samtidigt att ”United måste bestämma sig sedan Mourinho satt deadline till maj”. Portugisen har fått andra erbjudanden men låter United ha första tjing på hans tjänster en månad till innan han bestämmer sig. Tidningen uppger vidare att Liverpool kan komma att spela kvalmatcher i Europa League i Bolton, Wigan eller möjligen Blackburn på grund av ombyggnaden på Anfield.

Daily Star har större Liverpoolnyheter än så. ”Exklusivt: Chockbud på Liverpool” handlar om att Jürgen Klopp kan få röra sig med saftiga summor på transfermarknaden då det finns intresse från Mellanöstern att köpa Liverpool. Samtalen om ett köp är långt gångna. Hävdar Daily Star alltså. Vad man mer hävdar? Tja, vad sägs om ”Exklusivt: Jag kommer att gå till Man United i sommar, säger Zlatan Ibrahimovic”. Tidningen hänvisar till en tweet från svensken. Jo, ett aprilskämt. Som mycket annat i tidningen alla andra dagar om året också.

Daily Mirror har ”Budskap från Ferguson till Uniteds fans” som följs av ”Sluta hacka på LVG” i feta bokstäver. Tidningen uppger även att ”Exklusivt: City måste betala världsrekordsumma för Pogba”. Det är en uppmaning från…Pirlo. Det verkar baseras på Pirlo-citatet ”I mina ögon är han nu den mest kompletta mittfältaren i världen”. 85 miljoner pund är en prislapp som nämns och som har nämnts tidigare.

The Times får avsluta dagens penningstinna engelska svep med ”Exklusivt: Alli kan tjäna 20 miljoner pund från sponsorer”. Det är en sponsorkonsults värdering av vad Tottenhams stjärnskott kan beräknas dra in på de fyra nästkommande åren om alla sponsoravtal slår väl ut.

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport har citatrubriken ”Med unge Donnarumma föds det nya Milan”. Den följs av ”Berlusconi lanserar projektet: ’Målvakten stannar 15 år till’”. Annars ägnar tidningen förstasidan främst till att hylla egna krönikören, den förre Milantränaren Arrigo Sacchi, som fyller 70 år.

Corriere dello Sport kanske har tröttnat på Zlatan efter Gazzettans jätteuppslag med hans agent Raiola i går. I alla fall finns ingen sedvanlig blänkare om svensken och Milan på förstasidan i dag. I stället går man på just Gazzettans linje med Berlusconi och Milan i fokus. ”Jag ska göra om Milan”, är budskapet från den välkända ägaren. Ett långt citat, eller ja, sammanfattning inom citationstecken följer på det. ”Donnatumma stannar länge. Om Mihajlovic kommer vi att bestämma snart. Antingen kommer en stor investerare in i klubben eller så skapar vi en helitaliensk klubb”. I en mindre rubrik vid sidan av skriver tidningen ”Galliani i pole position för Ben Arfa. Menez bort”.

Tuttosport lutar sig mot ”Llorentes trippel”. Ex-Juve-anfallaren, numera i Sevilla, tror nämligen att Juve vinner ligan, att Juve inom två år kan vinna Champions League och att Pogba stannar.

Corriere della Sera sörjer ”Tottis sista derby på öde Olimpico”, med tanke på ultrasbojkott. Hittills uppges 9 000 biljetter sålda och bara strax över 20 000 åskådare väntas.

 

SPANIEN

Ce6bas9WAAATPLKMarca presenterar El Clásico nästan som en filmaffisch med MSN och BBC ansikte mot ansikte i svartvitt, och med rubriken ”Det här måste ni se”. Till popcornen i biofåtöljen får man också på bioduken se ”De två bästa anfallarna i världen öga mot öga i passionerat Clásico i morgon”. Sedan tar Marca lite död på stämningen med dessa ständiga statistiska jämförelser. ”MSN har gjort mest mål men BBC har bättre snitt” och ursäkten ”Reals trio har hindrats av skador”.

AS lägger upp startelvor i form av spelarbilder och har rubriken ”Utan reserver”, samt tillägget ”Luis Enrique och Zinedine Zidane kan ställa upp med bästa lag i El Clásico”.

Sport har budskapet ”Välkommen, denna Clásico är din”, bild på Messi och texten ”Messi har laddat batterierna och är redo att spela huvudrollen i en match full av känslor”. Tidningen ”avslöjar” också diskrepansen i uppgifter från Barça och Mathieu i hur länge han blir borta på grund av en meniskoperation. Spelaren har nämligen valt en aningen mer riskfylld operation för att kunna hinna bli klar till EM. Ett annat ”avslöjande” är ”Så ska Barça övertyga Ter Stegen att stanna”. Tidningen pekar på tre saker som ska få målvakten att stanna: utköpsklausulen (80 miljoner euro), åldern (han har framtiden för sig) och Bravos ålder (snart 33 och kommer med tiden att spela mindre).

Mundo Deportivo har en annan spelare från MSN på ettan: ”Lyckobringaren Suárez”. Man påpekar att ”När han gör mål vinner nästan alltid Barça: 42 segrar och två oavgjord på 44 matcher” och ”Uruguayanen, som gjorde tre mål i Madrid och var hjälte när Real Madrid besegrades med 4-0, är i utmärkt form”. Budskapet är alltså typ ”bäva månde Real Madrid”.

Cadena Cope-programmet ”El partido de las 12” hade sent i går kväll med Arbeloa. Det gav bland annat ett citat om Pique, som Real Madrid-backen haft sina verbala duster med, som toppar de flesta spanska sportnätsidor på fredagsmorgonen: ”Om vi vinner en elfte Champions League-titel ska jag göra Periscope tillsammans med Pique”.

Estadio Deportivo, som är Sevillabaserad, utser helt opartiskt (ahem) att Chelsealånet Musonda är ”Vinterns bästa värvning”, vilket man baserar på att inget annat vinterförvärv i La Liga spelat fler minuter (720 totalt, cuper inkluderat).

 

FRANKRIKECe3TQcgWAAABaVG

L’Equipe skriver om ”Bossarnas krig” i Marseille, där ägaren Margarita Louis-Dreyfus intresserar sig allt mindre för klubben, och där rivaliteten mellan presidenten Vincent Labrune och allt mer inflytelserika rådgivaren Igor Levin stegras. En annan stor rubrik i tidningen är ”Zlatan – Zlatanesk”. Man pekar på att han gjort 1,08 mål per ligamatch, och att han därmed är ”Unik i Europa”. Europa är i det här fallet de fem stora ligorna. Zlatan är ende spelare med som ligger över ett mål i snitt per match.

Le Parisien skriver att ”Marquinhos drömmer om OS” i Brasilien, det berättar brasilianarens agent Bertolucci för tidningen. Problemet är, enligt Le Parisien, att OS pågår mellan 3 och 20 augusti och det sammanfaller med klubbens matcher. Tidningen passar också på att klämma in att Barcelona, Real Madrid och Man United är intresserade av den 21-årige mittbacken.

So Foot, det utmärkta månatliga magasinet, har kommit ut med sitt senaste nummer, som pryds av Buffon med utsträckt tunga. ”Italien, Juventus, hans depressioner – ansikte mot ansikte med fotbollsvärldens vackraste ögon”. Som vanligt spänner fotbollsinnehållet brett, från Nice bolltrollare Hatem Ben Arfa via veteranskådisen Sean Connery till rapparen Doc Gyneco.

 

ÖVRIGT


Ekstra Bladet
(Danmark) har på förstasidan ”Bendtner friställd från Wolfsburg”, vilket banar vägen för huvudrubriken ”FCK ser ut som bästa räddning”. Fortsättning följer.

Bild (Tyskland) har fortsättning på Bendtner. ”Kasserar han in två miljoner euro?”. För det är mellan 1,5 och 2 miljoner euro tidningen spekulerar i att den danske anfallaren kan få som avgångsvederlag. Tidningen har förresten också låtit läsarna rösta fram tyska ”drömelvan” inför game-changersEM.

La Dernière Heure (Belgien) får det säkert att kittla i nätjournalisters rewrite-fingrar med sin rubrik om att ”Wilmots vill att landslagsspelarna ska ha likadana frisyrer”. Förlusten mot Portugal blev droppen, och nu vill förbundskaptenen ha disciplin och samhörighet inför EM med i det närmaste rakade skallar. Hej då Fellaini-burr, hej då Nainggolan-tuppkam…och hej då rewrite när påminnelse om datum kommer.

Newsweek (USA) gör ett oväntat inhopp i bloggen. Visserligen är det inte den amerikanska utan europeiska upplagan som är anledningen, men den är så god som någon: Leicester toppar veckomagasinets förstasida. Jihadister och politiker hamnar i skuggan för frågan ”Kan Leicester Citys mirakulösa säsong för alltid sätta stopp för superklubbarnas dominans?”.

Publicerad 2016-04-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå