Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Conte in, Costa ut”

ENGLANDuntitled

Daily Telegraph menar att det är ”Conte in, Costa ut” på Stamford Brdige. Att Chelseas anfallare trots tränarskiftet är väldigt fast besluten om att flytta.

The Times trycker i stället på ”Conte: Jag vill behålla Costa”. Tidningen uppmärksammar också att Man Citys Samir Nasri i intervjun med L’Equipe i går använde en klassisk fotbollsklyscha. ”Jag skulle vilja se PSG spela i Stoke en måndag kväll…”. Han la på temat om PSG:s chanser i Premier League också till, ”Barcelona skulle bli mästare här i PL, ja, men PSG är inte Barcelona”.

Daily Mirror håller med The Times om att Conte har Costa som ”topprioritet”, men lyfter också en anfallare i en annan Londonklubb. ”Exklusivt: Arsenal ger formstarkt stjärnskott nytt kontrakt till 2011 värt 30 000 pund i veckan”. Det handlar om nyblivna nigerianska landslagsspelaren Alex Iwobi, 19.

ANNONS

The Sun har andra Arsenaluppgifter. Nämligen ”Wilsheres kontraktsdiskussioner frysta efter bråket klockan tre på morgonen”. I tabloidens övriga utbud sticker en sak ut: ”Luis Suárez avslöjar bisarr toalettvana”. Barçastjärnan ska i uruguayansk tv ha berättat att han kissar sittande. ”Jag är en renlighetens man! Det handlar om hygien för mig eftersom jag har två barn. Jag vill inte det ska stänka på marken, så jag kissar sittande”. Och är det verkligen så ”bisarrt”, The Sun?

Daily Star får avsluta Conte-snacket i morgonens engelska svep (men italienarens namn dyker upp i Headlines webb-tv, ute vid kl 11): ”Exklusivt: Ta tillbaka Luk till Stamford Bridge”. Den nye Chelseatränaren påstås alltså vilja ha Lukaku.

 

ITALIENconte

La Gazzetta dello Sport får den engelska pressen att framstå som ytterst blygsam i sina transferspekulationer. För under stora, engelska rubriken ”Conte of London”, påstår tidningen att ”Nu är det shopping som gäller: Pogba, Bonucci, Higuaín, Rüdiger och Nainggolan”. Typ halva Serie A gäller. På tal om Higuaín, så får Napoliprofilen en stor rubrik. ”Tungt slag för Higuaín: stängs av fyra matcher”, efter sitt stökiga uppträdande och utvisning häromdagen. Låter onekligen som en Diego Costa-ersättare. Gazzettan synar också ”Milanofloppen: Den stora depressionen”, och tar det klubb för klubb. ”De svartblåa: Framtiden fortfarande osäker för Mancini, vill ha fler garantier” och ”De rödsvarta: Mihajlovic riskerar att bli förlöjligad hemma mot Juve”.

ANNONS

Corriere dello Sport tar upp Higuaín-situationen ur mer konspiratoriskt perspektiv. Rubriken ”De vill stoppa Higuaín” följs av ”Argentinaren kan missa matcherna mot Inter och Roma. Brodern: ’Behandla honom som Bonucci’. Fansen rasar”. På mercatotrumman bankar CdS fram ”Juve, firar scudetton med Cavani eller Lukaku”.

Tuttosport toppar också med Higuaín men ur ett tredje perspektiv. ”Få slut på ärendena – rädda nu Higuaín och låt Juve vara”. Men den där avstängningen av Napolistjärnan väntas bli bekräftad i dag, och det oroar Turintidningen. ”Jakten på scudetton ska räknas i mål på planen och inte i skrivbordsmål som lyfts av konspirations- och offertänkare som regelbundet försöker kasta en skugga över Juventus”.


SPANIENmarca

Marca målar upp problem för Barça genom rubriken ”Den värsta rivalen, vid värsta tidpunkt”, och bild på Diego Simeone inför mötet med Atlético i kväll. Man fyller på med ”Cholos lag är ett hot i CL mot en Barça som just fallit mot Real Madrid”. Just Real Madrid får på dagens etta annars spela en mer undanskymd roll. Man hittar bara ”Cristiano territorium: 13 mål på åtta matcher i CL den här säsongen”.

ANNONS

AS är inne på lite liknande tema kring Barças match med ”Atletico skrämmer”. Till det finns också överrubriken ”Barça fruktar ett liknande jordskalv som mot Real Madrid”. Inför Reals match i morgon finns rubriken ”Zidane, en demon i Tyskland”, följt av ”Han har aldrig åkt ut mot ett tyskt lag med Real Madrid, varken som spelare eller som assisterande åt Ancelotti”.

El Confidencial har en helt annan spegling av Atléticos tränare än Marca, och vänder på uttryck. ”Simeone, en får i ulvakläder: bara en vinst på 15 matcher mot Barça”.

Sport har beskedliga ”Pique är talesmannen”. Men en förklaring kanske kommer i citaten som blir till en känga åt Real, ”Atlético är nummer två i Spanien” och ”Jag vill fortfarande ha Real Madrid i final”. Pique viftar också bort gårdagens uppgifter i L’Equipe om Neymar och PSG. ”Neymar kommer inte att lämna Barça. Punkt”.

ANNONS

Cadena Cope, radiokanalen, har i programmet ”This is Fútbol” intervjuat Wolfsburgs Dante som värderat sitt lags chanser så här: ”Vi har två procents chans att slå ut Real Madrid”.


FRANKRIKEune_05042016_v65

L’Equipe har rubriken ”Den otämjbara” med bild på Laurent Blanc och Zlatan gapandes som ett sådant där lejon som gett Kameruns landslag smeknamnet ”De otämjbara lejonen”. Hur som helst, L’Equipes poäng är att ”Laurent Blanc hittat rätt kompromiss för att handskas med Zlatan Ibrahimovics starka personlighet. PSG-tränaren ger honom större utrymme men utan att låta honom härja fritt heller”. Tidningen skriver sedan också att de båda ”steg för steg” byggt upp en ömsesidig respekt. I artikeln skildras Zlatans träningsdisciplin, den nära relationen med Blanc och en icke-namngiven person kring laget tillägger att ”I omklädningsrummet är Zlatan som en radar. Han observerar och registrerar allt. För en tränare är det naturligt att luta sig mot en sådan spelare”.

ANNONS

Le Parisien undviker ”Le Golfico” och skriver i ställer om PSG-Man City som ”Shejkernas match”, om två stenrika ägare som ”inte har något gemensamt, förutom samma ambitioner inom sport”.

France Football har i sitt veckonummer, som kommer ut i dag, fullt fokus på Paris SG CL-kvartsfinal, med ”Hotet från City” som huvudrubrik på förstasidan. Bland annat intervjuar man Intertränaren Mancini, med förflutet i City. Han säger att ”Zlatan tillsammans med Messi, Cristiano och Higuaín tillhör de bästa anfallarna i världen”, samtidigt som han viftar bort de stora rubrikerna om det spektakulära i svensken succésäsong trots 34 års ålder. ”Jag var med och vann ligan och italienska cupen när jag var lika gammal”. Mancini berömmer vidare hur Zlatan sköter om sig själv och avslutar med att säga att ”Han kan spela på den här höga nivån till han är 35 eller 36 år”. FF intervjuar på annan plats i tidningen Anthony Martial. Den unge Unitedstjärnan tycks oberörd av först snacket om hans transfersumma och sedan om hans succé. ”Jag varken läser eller lyssnar till något som handlar om fotboll eller om mina prestationer”, säger han.

ANNONS

 

ÖVRIGTtelegraaf

Bild (Tyskland) har rubriken ”Schalke kostar på sig mer än Bayern”, vilket handlar om att klubben från Gelsenkirchen toppar Bundesligalistan över utbetalningar till agenter med 16 860 333 euro, aningen mer än just Bayern. Inför CL-spelet finns på sporten rubriken ”Se upp, Bayern! Pep varnad för Lissabonlagets rastaraket”. Det är Renato Sanchez det.

Politiken (Danmark) hävdar att gamle Arsenalprofilen Tony Adams står ”högt på listan” över tränarkandidater som Bröndby önskar sig. Japp, samma Adams som för fem år sedan försökte få jobb i Elfsborg. Ett möte med Bröndbys ägare Troels Bech väntar. Adams polare John ”Faxe” Jensen skulle i så fall vara aktuell som assisterande tränare. Tidigare har bland annat John Terrys namn förekommit i de vilda spekulationerna.

De Telegraaf (Holland) menar att ”Det går bra för Memphis”, vilket dock i första hand syftar om bankkontot snarare än fotbollen. För ett uppslag inne i tidningen har rubriken ”Pengarna fortsätter rulla i Manchester”, där man synar löner och bonusar. Tidningen noterar också att Clarence Seedorf är ett av namnen i Panama-härvan.

ANNONS
Publicerad 2016-04-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto