Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Jag är inte rädd för Zlatan”

ENGLANDCfT7DO8WIAAJY_H

The Sun dramatiserarPSG-Man City med ”Mangalas stridsrop”, och till det i stora, stora bokstäver: ”Jag är inte rädd för Zlatan”. Fransmannen är annars frikostig med berömmet till svensken. Det är inte Ramires när det gäller Guus Hiddink. ”Han plockade bort mig från laget utan anledning”, säger den förre Chelseaspelaren, numera Jiangsu Suning, som anledning till varför han lämnade Londonklubben. Fler gamla Chelseaprofiler. ”Do the write thing”, är en ordvits på att Mourinho enligt The Sun vill ha skriftligt intyg från Man United om att han blir klubbens nya tränare i sommar.

The Guardian menar att ”Pellegrini chansar på Hart mot PSG”. Målvakten har nyligen varit skadad. ”Barças dubbla glädje” tillsammans med bild på tvåmålsskytten Luis Suárez, handlar om gårdagens CL-möte (2-1 mot Atlético). Men en annan rubrik från den matchen är också ”De skyddar Barça”, Atléticospelaren Filipe Luis åsikt sedan just Suárez sluppit undan en utvisning. Men ”de” är snarare Uefa än bara domare.

ANNONS

Daily Telegraph värmer upp inför kvällens CL med mjukisreportage med Lucas Moura. ”Exklusivt: Lucas Moura drömmer om att skriva historia med PSG”. Men mest tycks han drömma om Eiffeltornet. ”Det är världens vackraste plats. När jag först anlände till Paris var jag där hela tiden. Där kunde jag reflektera och tänka. Jag drogs till den”. PSG:s egen version av tjuren Ferdinand och korkeken.

Daily Mirror har en helt annan approach och försöker piska upp stämningen. ”Firing Blanc” är en ordlek på ”lösa skott”, som här syftar på en vinkling av PSG-tränarens ord. ”PSG-tränaren hävdar att engelsk fotboll är andraklassortering, att City inte spelar i samma liga som ’jättar’ som Barça, Bayern och Real”.

Daily Express skrämmer Chelseafans med ”Contes fängelsehot”. Men det handlar inte om att skaka galler, möjligen om en villkorlig dom i kölvattnet på en italiensk spelskandal. Sex månader riskerar Conte.

ANNONS

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”PSG visar var och vad Man City kunnat vara”

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport fördjupar sig i ”Krisen i Milan” (hur ofta har inte det begreppet använts den här säsongen?). ”Tre läkare och en utrensning” handlar om att Berlusconi, Sacchi och Galliani planerar stora förändringar, men också olika åsikter. ”Silvio lockas av Brocchi, Arrigo av Di Francesco och Adriano röstar på Lippi”, skriver tidningen, och lägger till att det inte bara är Mihajlovic som är på väg ut utan att också att spelare riskerar stora konsekvenser efter den svaga säsongen.

Corriere dello Sport fokuserar på ”Napoli rasar”, vilket leder fram till huvudrubriken ”Orättvisan mot Higuaín”, som stängts av fyra matcher. Napoli kommer att överklaga domen och ”supportrarna på San Paolo utklädda med Pipita-masker”, som stöd för sin anfallshjälte. Tidningen gör också stort på spelskandalalen som förbundskaptenen och blivande Chelseatränaren figurerar i. ”Krav på sex månader för Conte! London redan i förvirring”.

ANNONS

Tuttosport fortsätter med sin linje att å ena sidan sympatisera med Napolis vrede men å andra sidan bredda diskussionen, för att Juventus inte ska hamna i skottgluggen. ”Spökboll” blir rubriken till en text om en rad olika ärenden som görs upp utanför planen. Inne i tidningen finns också en artikel om beslut som gått Juventus emot.

Läs även Lorenzo Medicis blogg, ”Copa Medici Cup: Suso-trick och bissa-fest”

 

SPANIENCfUGUbdWwAQX1UQ

Marca speglar det helspanska CL-mötet med överrubriken ”Elva mot elva var Simeones lag bättre och ledde med 1-0”, som sedan leder fram till huvudrubriken ”Ett Atleti med bara tio”, och som i sin tur följs upp av ”Utvisningen på Torres som kunde undvikits förändrar matchen” (1-2 mot Barça). Inför Real Madrids match borta mot Wofsburg i kväll har Marca den något intetsägande rubriken ”Första ’finalen’ på väg mot Milano”.

ANNONS

AS spelar på namnet på Atléticos hemmaarena i rubriken ”El Calderón será un caldera”, alltså att arenan kommer att koka i returen. Liksom Marca påpekar AS att ”Atlético vann med elva man och förlorade med tio”. För Reals match finns rubriken ”Fixa Wolfsburg” och ”Zidane litar inte på dem och använder bästa lag i Tyskland”. Något annat vore väl inte att vänta.

Sport har mjuka ”Så trevligt att du kom” och bild på Suárez med två fingrar i luften efter sina två mål. Man beskriver i den underliggande texten också att gårdagens möte med Atlético ”bekräftar att den är av svåraste slag”. Suárez utses till bästa Barça-spelare, Alba till sämsta.

Mundo Deportivo väljer ”Suárez den episke”. Man noterar också att det är ett ”öppet möte, det avgörs på Calderón”.

 

FRANKRIKEune_06042016_v65

L’Equipe ser ett PSG ”På erövring” och ett hemmalag ”som vill slå till rejält mot City i kväll för att skaffa sig en option på en semifinalplats”. Tidningen tror på Cavani bredvid Zlatan och Di María. Man porträtterar på en sida också Zlatan mot Mangala som en ”Match i matchen”. Jämförelsen mellan dem båda kommer fram till omdömet, ”Ibrahimovic visade i de föregående matcherna mot Chelsea (2-1, 2-1) att han kan dominera mot ett engelskt försvar och han verkar vara i strålande form. Så är inte fallet med Mangala… Svensken borde alltså i dag dominera mot fransmannen”.

ANNONS

Le Parisien har bild på Zlatan på sin förstasida och rubriken ”PSG siktar högre!”. I en sidoartikel ställs förre Lyontränaren Alain Perrin inför valet Zlatan eller Agüero. ”En tränare skulle klara av att spela dem ihop, men om jag var tvungen att använda bara en anfallare väljer jag Ibra före Kun. Han kan göra vad som helst”.

 

TYSKLANDCfT0A3LWIAAVTTF

Bild skriver på sin förstasida att ”Bayern, det var jämnt”, och är inte alltför imponerad av insatsen (1-0 mot Benfica). För en annan rubrik är ”Bayern-festen varade bara i 109 sekunder”, vilket var tiden det tog innan det tyska laget tog ledningen. Man konstaterar att ”det blir en rysare om en vecka”.

Sport Bild har ”Alla mot Klopp” som huvudrubrik inför Dortmunds Europa League-match mot Liverpool i morgon, och tillägg från Watzke, ”Dortmundbasen: Vi har uppdraget att slå ut Liverpool”. Sport Bild analyserar sedan inte så mycket gårdagen som morgondagens Bayern. ”Projekt 2020! Ancelottis Bayern”. Bland de många sidorubrikerna på ettan märks bland annat ”Den vilda pokern om Xhaka”. Framför allt Arsenal har på senare tid parats ihop med Mönchengladbachstjärnan.

ANNONS

Läs även Adam Nilssons blogg, ”Dortmund är ett bättre lag i dag” – intervju med en taktikexpert

 

ÖVRIGTwdiag

Ekstra Bladet (Danmark) försöker muntra upp Bendtner med ”Se avbrottet som en möjlighet”. Men krönikören Allan Olsen inleder med summeringen ”Ingen flickvän, ingen karriär, inget landslag, ingen klubb…och nej, nattklubbar räknas inte”, innan han slutligen slår fast att detta är en möjlighet för Bendtner att ”nollställa allt, tänka igenom livet och får rätsida på resten av karriären”.

A Bola (Portugal) ser ett Benfica som kommer ”Till Luz med hopp” efter ”bara” 0-1 mot FC Bayern. Record å sin sida har hängt upp sig på att ”Det var straff!” när bollen tog på Lahms arm.

De Telegraaf (Holland) låter CL-mötet på Camp Nou regera på sin sportetta under rubriken ”Suárez stal showen”. Algemeen Dagblad uppger att ”Van Gaal säger nej till förbundet”, det vill säga den tjänst som han erbjudits med att utveckla landslagsfotbollen. Måhända ytterligare ett tecken på att han blir kvar i Man United? Voetbal International kommer i dag med nytt veckonummer med Ronald Koeman på bild och citatrubriken ”Från och med nu är allt annorlunda”, vilken syftar på livet utan Johan Cruyff.

ANNONS
Publicerad 2016-04-06 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto