POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Zlatan möter sina spöken igen”

ENGLAND

england torsThe Times gör den positiva tolkningen ”City med ena foten i semifinal” efter matchen på Parc des Princes (2-2 mot Paris SG). Tidningen har också en separat artikel för Zlatan. ”Ibrahimovic skrev manus men missade rader”, menar Rory Smith i en krönika om att svenskens kväll inte blev som han tänkt sig. Smith avslutar texten med att ”Ibrahimovic kommer inte att försvinna tyst ut i natten – han går ingenstans tyst – men vad som var och vad som följde var nog för att indikera att kanske, bara kanske, så tickar klockan även för honom”. Inför Liverpools EL-match i Tyskland uppger The Times att ”Sturridge petas mot Dortmund”.

The Guardian har en annan ingång i Dortmund-matchen. ”Lägger inte band på sig själv – Klopp lovar att fira om Liverpool gör mål”.

The Sun tar oss tillbaka till matchen i Paris med ordleken ”Mad Fer it”, vilket syftar på att ”Fernandos tabbe gav Ibra ett mål” och ”Fernandinho räddade sin polare med dramatisk kvittering”. Tidningen jämför också vad som från början såg utan att vara matchen i matchen, Zlatan v Agüero. Segern går enligt The Sun till svensken, med avslutningsorden ”Fans borde slicka sig om munnen vid tanken på att se Zlatan spela i Premier League nästa säsong. Vem som än skriver kontrakt med honom har något att se fram emot”.

Manchester Evening News har uppgifter kring tränarposten i United. ”Exklusivt: Mourinhos agent ska hålla samtal med Woodward”. Det handlar alltså om Jorge Mendes och Uniteds vd, om ett samtal senare denna veckan och om en önskan om garantier från Mourinhos sida att han står på tur efter Van Gaal i sommar.

Evening Standard berättar att Dimitri Payet tycker han blivit så bra på frisparkar att han slutat träna på dem. Frisparksmålet mot Bournemouth i januari blev pricken över ”i”. ”Sedan den matchen har jag inte tränat dem eftersom jag är nöjd med hur jag träffar bollen”, säger West Ham-stjärnan.

 

ITALIEN

italien torsLa Gazzetta dello Sport använder Banca d’Italia (centralbanken) i putslustiga rubriken ”Panca d’Italia”, alltså ”Italienska bänken”. För tidningen tar ett grepp på att de italienska ”tränarna tjänar allt mer”. Man illustrerar det med tränare som kliver ur ett kassavalv med lönen angiven bredvid sig. Ancelotti (FC Bayern) 7,5 miljoner euro, Conte (Chelsea) 6,7, Allegri (Juve) 5 och Mancini (Inter) 4. Man spär också på misstron till förbundskaptenen med ”Conte på besök hos Chelsea – Tavecchio: ’Det kände jag inte till’”. Sistnämnde är förbundsordföranden. Från CL-spelet noterar tidningen i rubrikform att ”Ibra lyfter inte – 2-2 mot City”. Zlatan får godkända sex av tio i betyg. Bästa spelare i respektive lag utses Thiago Motta (PSG) och Kevin De Bruyne (City) till.

Corriere dello Sport låter ännu en röst höjas mot det fyra matcher långa straffet för Higuaín. ”Reducera Higuaíns bestraffning”, menar basen för antikorruptionsenheten, Raffael Cantone, och hans fortsatta budskap i fallet summeras i tre meningar. ”Han förtjänar max två matchers avstängning. Ännu en gåva till Juve. Napoli borde ha honom tillbaka mot Roma”.

Tuttosport menar att det är ”En Pastore till Agnelli” (”pastore” kan också betyda ”präst”), och fortsätter: ”Inte bara Cavani – Juve även på jakt efter argentinaren som kan lämna PSG i juni. Och på läktaren i Paris i går fanns sportchef Paratici…”. Gårdagens CL-spel sammanfattas med ”PSG: Medelmåttig Ibra räcker inte. Real floppade”.

TMW, mercatosidan, hade en stor ”nyhet” under gårdagen. ”Exklusivt: Pjanic-Chelsea: förhandlingar om treårsvatal”. Även Man City och Paris SG uppges intresserade av Romastjärnan.

 

SPANIEN

spanien torsMarca har trots Real Madrids debacle (0-2 mot Wolfsburg) småkaxiga rubriken ”Den som inte tror på en comeback kan låta sidorna vara i fred”. Det innebär inte att tidningen låter Real Madrid gå fritt från kritik. Underrubriken är ”Den usla insatsen i Wolfsburg kräver ett heroiskt svar”. Sergio Ramos kommenterar matchen med ”El Clásico kostar alltid lite extra, men det finns inga ursäkter”. Draxler ges högst betyg i Wolfsburg (åtta) och Bale i Real Madrid (sju). Lägst betyg får Danilo (tre).

El País konstaterar att ”Real Madrid är i svår sits mot Wolfsburg”, men tar i en annan rubrik fasta på tränarens ord. ”Zidane: Jag tänker inte bli förbannad, vi är inte ute ännu”.

Sport firar Real Madrids förlust till fullo. Man tar fram karta, stadsemblem och en vy över staden till rubriken ”Välkomna till Wolfsburg”. Sedan skriver man att det är ett samhälle i norra Tyskland med 120 000 invånare och lägger bildmässigt och hånfullt till en Bale som ligger på marken bredvid jublande Wolfsburgspelare.

Cadena Cope gav Atléticos ordförande Cerezo ordet i ett program och hans svarade så här om backen Filipe Luis utspel om att domarna/Uefa skyddar Barça: ”Filipe Luis gör rätt i att säga vad han tänker och vad hela världen såg”.

FRANKRIKE

france torsL’Equipe menar att PSG är ”Dömda att utföra en bragd” efter gårdagens resultat (2-2 mot Man City). Summeringen lyder ”PSG var en stor besvikelse och måste visa ett helt annat ansikte nästa tisdag om man ska kvalificera sig för semifinal”. Man tillägnar Zlatan en egen rubrik inne i tidningen, ”Ibra möter sina spöken igen”. L’Equipe menar att ”förbannelsen från avgörande CL-matcher består” och ger honom, liksom flera andra PSG-spelare, blott fyra av tio i betyg. Bara två spelare i matchen nr upp till betyget sju, Thiago Silva i PSG och Joe Hart i Man City. Malis förbundskapten, och tidigare franske storspelaren, Alain Giresse används som analytiker. Han nämner svaga individuella insatser, och rabblar upp flera namn; Matuidi, Thiago Motta, David Luiz, Di María, Cavani, Rabiot och Aurier. Men inte Zlatan. Giresse är fortsatt hoppfull om franskt avancemang. ”Det var snarare PSG som var dåliga än City som var bra. Resultatet ställer inte allt på ända. Spelare på den här nivån är medvetna om vad de gjort och de gör inte två dåliga matcher i rad”.

Le Parisien har liknande ingång som L’Equipe, ”Nu krävs en bragd!”. Tidningen ger Zlatan fyra av tio, och konstaterar att ”han var långt från sin högsta nivå”. Själv säger svensken. ”Vi får behålla hoppet. Vi tror på oss själva, och måste spela returen som vi spelade mot Chelsea”. Den förre Lyontränaren Alain Perrin, som agerat expert åt Le Parisien de senaste dagarna, svarar på frågan om Zlatan: ”Man kan inte påstå att han gjorde en stor match. På den här nivån måste spelare av hans kaliber väga lite tyngre. Men vad ska man då säga om Cavani och Di María? Till sin förtjänst så var det genom press han gjorde ett mål”.

Le Figaro ger Zlatan beskedliga 4,5 i betyg, och skriver att Ligue 1:s utomjording har blivit mänsklig.

 

TYSKLAND

tyskland torsBild firar Wolfsburgs seger (2-0 mot Real Madrid) med rubriken ”Ätsch, Ronaldo”, ungefär ”Där fick du, Ronaldo”. Tidningen beskriver också den tyska prestationen som ”Wolfsburgs mirakel”, och menar att ”nu är semifinal nära”. Hold your horses, menar jag. Bild skriver också att straffet för Kölns sportchef Schmadtke i ”tuggummiskandalen” blev 8 000 euro. Han satte inte något tuggummi under bordet som Zidane, utan kastade i frustration ett dito mot Hoffenheims bänk i lagens möte i helgen. ”För den summan kunde han ha köpt en helsikes massa tuggummin”, konstaterar Bild.

Wolfsburger Allegemeine Zeitung är lite mer måttfulla i kvartsfinalanalysen än Bild. ”Oförglömlig galaföreställning mot Real Madrid – semifinal möjlig efter 2-0”, skriver WAZ.

Kicker använder ordleken ”Wolfsburgs traum wird Real” (ung ”Wolfsburgs dröm blir verklighet”), och påpekar på att segern mot Real Madrid var ”sensationell”. En annan rubrik i tidningens andra och sista nummer för veckan är ”Vidal är chefen”. Kicker syftar på att Bayern-stjärnan inte bara gjorde matchen enda mål mot Benfica men att han också är de stora matchernas man. Man tar inför kvällens Dortmund-Liverpool det inte helt oväntade greppet ”Tuchel mot Klopp” Rubriceringen fortsätter på liknande vis med ”Taktik mot känslor”. Tidningen jämför sedan också de båda lagen spelare för spelare.


ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har ett danskt hjärta som dunkar extra hårt när man kan skriva ”Premier Class” om Kasper Schmeichel. För Leicestermålvakten ”rankas nu som Premier Leagues bästa spelare”. Schmeichel toppar nämligen tv-kanalens Power Ranking, påpekar Ekstra Bladet. Tidningen uppmärksammar också att ”Bröndbyfans hotade FCK-spelare” i samband med lagens cupmöte (1-1). FCK-basen Anders Hörsholt hotar nu med att porta rivalens fans framöver.

A Bola (Portugal) har tre spelare på förstasidan under rubriken ”De tror på det”, vilket syftar på att slå ut Bayern München. En av dem är Victor Nilsson Lindelöf. Bredvid sin bild har svensken citatet ”Det kommer att bli svårt men vi kommer att ha 65 000 som hejar fram oss”.

De Telegraaf (Holland) låter som så ofta bild spela mot rubrik på sportettan. Här med ”Glider cupen ur händerna?” och bild på PSG:s Cavani som bär på en arg min men tomma händer. Det första uppslaget på sporten speglar också PSG-frustration, men den här gången med en tidigare Ajax-spelare i fokus: ”En portion frustration för Zlatan”.

La Dernière Heure (Belgien) hittar sitt nationella perspektiv i rubrik på förstasidan. ”Överraskningen: De Bruyne stoppar PSG:s stjärnor”.

Publicerad 2016-04-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå