Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PSG:s plan för Zlatan: Jättekontrakt i Qatar

ENGLAND

Mirror

The Guardian förklarar det mesta med ”Dortmund upptäcker att Klopp fortfarande är på topp då Origi ger Liverpool övertaget”. 1-1 slutade matchen inför en gul vägg och en röd klick på Signal Iduna Park.

The Sun har en ”Man United-exklusiv” uppgift i att José Mourinho genom en agent jagar hus i Cheshire, vilket då pekar ännu starkare på en United-flytt. Den minnesgode skänker en tanke till att portugisiska tidningar för någon månad sedan uppgav att Mourinho redan hittat hus i området. The Sun drar också till med ”Exklusivt: Hazard blir Contes första offer, yttern till salu”. Två agenter med nära band till Chelsea uppges ha meddelat toppklubbarna i Europa att belgaren är till försäljning.

ANNONS

Daily Mirror bjuder på andra Mourinho-uppgifter i ”Exklusivt: Lyft för LVG då Real siktar in sig på Mourinho”. Varje gång Real Madrid förlorar tycks uppgiften komma att den spanska storklubben vill byta Zidane mot Mourinho i sommar.

Daily Mail kör på en ”exklusiv” nyhet från London. ”Tottenham erbjuder Pochettino nytt kontrakt värt 5,5 miljoner pund om året, ett klubbrekord”.

Daily Telegraph håller sig också i norra London. ”Alvaro Morata är Arsène Wengers huvudmål”, inte Zlatan Ibrahimovic då.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport har rubrik med dubbelmening. ”Allegri, che diavolo!”. Den använder uttrycket för ”vad fan!” men är också en flört med Juvetränarens förflutna i Il Diavolo (Djävlarna), Milan. Den ofördelaktiga bilden på Allegri saknar också bara ett par horn. ”Ett spöke hemsöker San Siro”, skriver GdS, vilket syftar på Allegris segerrika maskin kommer till krisande Milan i morgon. Och lagen möts också också i cupfinal i maj. På förstasidan tränger sig också rubriken in om att ”Doktor anklagar Ibra: I Torino var han dopad”. Det där med att friidrottslandslagets förre tränare är en gammal landslagsläkare fick under gårdagens epidemisk spridning i utländska medier. Tidningen kommer också med spektakulära uppgifter om Zlatan. GdS skriver nämligen inte bara att PSG erbjuder Zlatan ett år till à 12 miljoner efter skatt, som nu, utan därefter också ett år till i Qatar till astronomiska summan 50 miljoner euro efter skatt, alltså nästan en halv miljard kronor. Zlatan har hela tiden haft goda relationer till PSG:s qatariske ägare Nasser Al-Khelaïfi.

ANNONS

Zlatan

Corriere dello Sport har mer traditionellt grepp på Milan-Juve.matchen med ”Juve till attack”, att de svartvitrandiga satsar på Morata-Mandzukic i anfallet. Man har också med uttalandet från Romas president Pallotta om att ”För många kommit och gått” från klubben, och att det är slut med det och att Pjnaic minsann stannar.

Tuttosport fortsätter på gårdagens tema Juve-vill-handla-i-Paris, då sportchefen Paratici var på plats för PSG-Man City. Dagens rubrik är ”Juve belägrar Paris”. För inte nog med intresse för Cavani, och gårdagens uppgift om Pastore – Juve ”gillar också Rabiot”.

 

SPANIEN

MD-20160408-CAS_ARA-MDDIA-P001-C

Marca slicker såren efter Real Madrids debacle i Wolfsburg med ett tema på typ hem-ljuva-hem. ”Lyft på Bernabéu” tar fasta på att laget under Zidane gör fyra mål i snitt på hemmaplan. Atléticos president Cerezo tilldelas en citatrubrik ”Jag ser att mina spelare är supermotiverade”, och då handlar det om förstås om returmötet mot Barcelona nästa vecka.

ANNONS

AS blickar mot Real Madrids returmöte med Wolfsburg med ”Varken spelbolag eller supportrar tror på vändning, men…” och så kommer stora rubriken ”Om de tror på det”, med bild från lagets träning. Underrubriken är följaktligen ”Zidane och spelarna tror man kan slå ut Wolfsburg”. Och konstigt vore väl annat. Tidningen tillägger också att ”Planen är att vinna över fansen mot Eibar i morgon”. AS är med andra ord som Marca inne på ett målkalas.

Sport har rubriken ”Konfidentiellt: Om vi vinner blir vi mästare”. Det syftar på Sports uppgifter om att Real Sociedad på bortaplan ses som sista tunga ligamatch för Barça och att det bland Barça-spelarna därför blivit som ett mantra att vinst där och titeln är säkrad. Sport uppger sedan vidare på förstasidan: ”Exklusivt: Jätterbjudande till Turan från Kina”. Turkens tid i Barça skulle alltså kunna bli kortlivad. Men tränare Luis Enrique uppges inte pigg på att släppa Turan. Vilken kinesisk klubb det handlar om framgår inte.

ANNONS

Mundo Deportivo belyser ”Neymars plan”, som inte har något med alla transfer- och kontraktrsykten att göra. I stället handlar det om att ”Den brasilianska stjärnan föreslår Barça att han spelar Copa América från kvartsfinal och framåt samt OS i Rio” plus att ”Barça bestämda om att följa planen att Ney endast spelar OS”.

Estadio Deportivo är förstås mycket nöjda efter Sevillas kvartsfinalvändning på bortaplan i Europa League (2-1 mot Athletic). Kort sagt, en seger ”Att dansa till”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe dröjer sig kvar vid matchen på Parc des Princes i onsdags med analysen ”PSG:s missar”. Och det handlar inte om målmissar. Underrubriken är ”Marquinhos frustrerad över att Aurier spelade, Blancs omdiskuterade val, Ibrahimovics begränsningar…”. Aurier svarade för en svag insats och att han alls spelade ”gjorde Marquinhos förbannad och förvånade vissa andra spelare”, skriver L’Equipe vidare, och syftar främst på Marquinhos landsmän David Luiz och Thiago Silva. ”Han upplevde det som en förödmjukelse”, säger en närstående till Marquinhos. Om Zlatan skriver tidningen att en fråga ställs på nytt, ”Är han de små matchernas stora spelare, och de stora matchernas lilla spelare?”. Tidningen menar att han måste göra en returmatch likt den mot Chelsea.

ANNONS

Le Parisien analyserar också nederlaget men är mer framåtblickande med ”Blancs tre utmaningarna”. Vad som behövs, enligt tidningen, är ”en ny krigsplan”, ”att spelarna förstår sitt ansvar” och ”ändra inställning”. Vips. Semifinal i sikte.

Le 10 Sport får man ta för vad den är, en daglig transfersajt och en månatlig tidning med spektakulära rykten. Den här månaden är tidningens huvudrubrik ”Ett bud på Neymar!”. L’Equipe har redan skrivit stort om PSG:s intresse. Enligt Le 10 Sport har klubben också gett brasilianaren ett konkret erbjudande. Tidningen uppger också att Man United är redo att lägga ett bud på Leicesters stjärna Riyad Mahrez – men väntar på grönt ljus från Mourinho.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) låter blott en mindre sportrubrik smyga sig in på förstasidan, ”Klopp gör Dortmund illa” (1-1). På hemsidan bjuder man också på video med Klopps ”Vulkanjubel” efter Liverpools ledningsmål. Bild har en rubrik med svenskanknytning, ”Ekdal försvarar sig mot dopinganklagelser”.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) har mycket fokus på ”Bråket i Parken”, som blivit en vinjett till ett antal artiklar, varav den största är ”Krismöte”. Representanter för FCK och Bröndby ska träffas för att diskutera hur man ser till att de stökiga scenerna från i förrgår inte upprepas när lagen snart möts igen. Sedan har man i bilagan Tipsbladet faktiskt ett uppslag med huvudrubriken ”Den svenska försvarskometen i Benfica”, ni-vet-vem.

A Bola (Portugal) drar, liksom övriga portugisiska tidningar i dag, på Portobasen Pinto Da Costas hårda ord om sin klubb efter förlusten mot Tondela senast, ”Det var det mest pinsamma jag sett. Vi har nått botten”.

De Telegraaf (Holland) levererar en sportetta utan krusiduller med ”Janssen is hot”. AZ landslagsanfallare alltså.

La Denière Heure (Belgien) skrev i går att De Bruyne stoppade PSG. I dag är den belgiska vinklingen ”Origi och Mignolet säkrade showen i Dortmund”.

ANNONS
Publicerad 2016-04-08 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto