POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Alla älskar Leicester”

ENGLAND

1The Times gör det enkelt för sig med ”Vardy skjuter Leicester närmare titeln” (2-0 mot Sunderland). Man släpper också fram en stor rubrik om jagande Tottenhams triumf (3-0 mot Man United) med ”Dominant Spurs visar att man är i toppen för att stanna”, medan United i rubrikform bland annat har ”Van Gaal: Jag sa nej till Levy eftersom vi alltid kommer att vara en större klubb”.

The Sun missade inte emotionella Ranieris lyckotårar, som får ligga till grund för ordleken ”Tears of a crown” (minns att Claudio förr ibland hånfullt kallats ”Clownio”).

Daily Mirror låter förstås jublande Leicesterspelare täcka förstasidan, men kör lite Silly Season om man bläddrar bland sportsidorna. Som att ”Arsenal inleder samtal med Mönchengladbach om 24 miljoner pund-värderade Granit Xhaka”.

Daily Telegraph menar att ”Swansea försöker få tillbaka Brendan Rodgers”, samt att klubben är allt närmare att bli köpt för 140 miljoner pund.

Daily Mail bereder gott om plats för krönikören och ex-Liverpoolspelaren Jamie Redknapps hårda dom mot United. ”United blev utklassat på alla områden av Tottenham – för många av deras stjärnor ser rädda ut”.

The Guardian får avrunda det engelska svepet med summeringen av titelstridssöndagen: ”Ranieris glädjetårar, men Spurs ger inte upp”. Och Mourinho vill garanterat ha sista ordet, och det får han i dag: ”Inget avtal med United, men jag är tillbaka i sommar”.

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport ger trots en fullspäckad Serie A-helg Premier League störst utrymme. Anledningen är enkel. Bild på Ranieri, rubriken ”Italian Style” och ”+7”, för Leicester ledning. Den italienska tränaren tilldelas också krönikerubriken ”Kung av kontringarnas känslor”. Två ord symboliserar annars Serie A-söndagen på Gazzettans förstasida, ”Skamen”, om arga Palermo-ultras som bröt matchen (0-3 mot Lazio) två gånger, samt ”Scudetton”, om Napoli som knöt näven och svarade på Higuaíns avstängning och Juves seger med egen seger (3-0 mot Verona).

Corriere dello Sport har om möjligt Claudio Ranieri ännu större på sin förstasida. Rubriken är ”Ranieris läxa”, och den är ”Man kan ta sig nästan hela vägen till en titel”, ”Man kan gråta av glädje” och ”Man kan prata om känslor”. En intilliggande krönika har rubriken ”Kung Claudios tårar och hans fotboll från sagornas värld”. Även Juventus får stå lite i skymundan för den nya favorititalienaren, men en rubrik i hörnet får mästarna: ”Super Juve och ett rekordår”, vilken förtydligas med ”Inget lag i Europa har tagit lika många poäng under 2016”.

Tuttosport gör en språklek med ”Ness1 come lui!”, alltså ”Ingen som han”, med syftning på nummer 1, och en sådan finns det bara en i Turintidningens värld: Buffon. Underrubriken öser på med ”Återigen enorm på San Siro, i jakten på Juves femte raka titeln så är han som alltid avgörande och för honom blir det den nionde han erövrat på planen”. Bland annat småplock på förstasidan märks ”Moratti vill ha tillbaka Inter – hej då, Thohir?”.

 

SPANIEN

3Marca lägger an inför tisdagens CL-retur och har Wolfsburg i sikte med Obama-slagord till Real Madrid, ”Sí, se puede” (”Yes we can”). Tidningen skriver sedan att ”Real Madrid bygger upp en miljö för en comeback”. Rent formationsmässigt finns tillägget ”Carvajal i stället för Danilo enda förändring i laget mot det som spelade i första matchen”. Även Atlético får politikerliknande peptalk inför Barça-returen i form av ”Tillsammans kan vi vinna”. Guidetti får för övrigt hyfsat betyg för sin insats i Celtas vinst (1-0 mot Sporting), sju av tio i betyg. Bara Nolito fick högre, åtta.

AS låter Cristiano Ronaldo skicka ut vädja till fansen om stöd med budskapet ”Det kommer att bli en magiska och perfekt afton”. För Atlético gäller från supporterhåll temat ”Man får aldrig sluta tro”.

Mundo Deportivo har citatrubriken ”Ingen sa att det skulle vara enkelt”. Det tycks i alla fall vara budskapet från Iniesta och Mascherano. Och nu minsann är man ”100 procent fokuserade på avslutningen”. Gäsp.

Super Deporte vet inte till sig av segeryra efter att man hela veckan trummat upp stödet för Valencia och laget äntligen vinner (2-1 mot Sevilla). ”Negredo avgjorde i 90 :e minuten men målet och segern är hela Valenciafolkets”.

 

FRANKRIKE

4L’Equipe har ”Ben Arfa, lyckans hymn” efter spelarens hattrick för Nice (3-0 mot Rennes), hans första i karriären. Tidningen menar vidare att Ben Arfa är ”den vackraste artisten i ligan”. Man kan höra Zlatan fnysa. Inne i tidningen skriver L’Equipe om ”Marquinhos, för snäll för Paris”, att den brasilianska backen vara på väg att lämna klubben, att Barcelona, Man United, Bayern München och Arsenal alla ”följer honom nära”, men att PSG ogärna vill släppa honom. Man intervjuar också italienska fotbollsexperten och ex-Milan-tränaren Arrigho Sacchi om Verratti och ber honom jämföra mittfältaren med en konstnär (bara i Medelhavsländer detta är en fullständigt normal följdfråga). ”Han är som Picasso – oförutsägbar!”, svarar Sacchi. Vidare skriver L’Equipe kort om Zlatans relation till England genom åren och nu, och understryker ur transferperspektiv i texten att ”Chelsea följer honom nära, men Man United har redan tagit kontakter”.

Le Parisien ger oroligheterna kring Marseille främsta nyhetsplats på sporten under rubriken ”OM på fientlig mark”. Kring CL-mötet i Manchester konstaterar tidningen att ”Verratti är med”, i alla fall i truppen.

 

TYSKLAND

5Bild skriver på sin förstasida att ”Spelarna räddade Werder-tränaren”. För enligt tidningen var Skripnik så gott som sparkad av krisklubben efter förlusten i lördags. Från gårdagens matcher frossar Bild i Köln-Bayer Leverkusen (0-2), eller rättar sagt i avslutningen. ”Den mest brutala tilläggstiden i år”, som följs av ”Sparkar, slag, stryptag och två röda kort”.

Kicker lockar med ”Nu pratar Infantio”, tidningens intervju med Fifa-basen. ”Så tänker presidenten om: Panama-dokumenten, om VM och om Fifa”. Philip Lahm tar till bevingade orden ”Att alltid ha tur är en färdighet” när han beskriver Bayerns rekordjakt. Kicker ställer sig också frågan ”En tysk dubbel?” inför Bayerns och Wolfsburgs returer i Champions League.

 

 

ÖVRIGT

6Ekstra Bladet (Danmark) dras också med i Leicesterfebern med rubriken ”Alla älskar Leicester” på sportettan. Noterbart från Bröndbys segermatch (1-0 mot OB) är att Magnus Eriksson som enda spelare i gulblått fick supersvaga ett av sex i betyg. Johan Larsson fick i all fall en trea. Johan Elmander fick två…minuters spel.

Dagbladet (Norge) har en helt annan svensk i fokus. ”Helst vill han hem, men nu kan Orlov bli hjälten Brann har väntat på”, har tidningen som rubrik sedan den förre Gefleprofilen blivit matchhjälte i går (1-0 mot Bodø/Glimt).

O Jogo (Portugal) konstaterar att Porto är ”Fast på botten”. Det anspelar dels på ny förlust (0-1 mot Pacos de Ferreira) och dels på klubbordförande Pintos uttalande i helgen om att Porto nått botten med förra förlusten. Correio de Mañhà skriver att det är ”Tveksamt om Gaitán kan spela mot Bayern”. Benficastjärnan dras med skadebekymmer.

De Telegraaf (Holland) påpekar att det är ”Titelstrid mot sin klimax”, och med bider på spelare från Ajax och PSV. Och det har inte undgått tidningen att ”Van Gaal fick stryk av Spurs”.

Publicerad 2016-04-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå