Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thiago Silva: ”Zlatan, ta inte steget NER till PL”


ENGLAND

CfypeWEWQAEKEdMDaily Mirror låter Zlatan Ibrahimovics nuna pryda sportettan till ordleken ”Is Zlat all they’ve got?”. Underrubriken är ”Thiago Silva uppmanar Ibrahimovic att inte ta ’ett steg ner’ genom att välja Premier League”. Man stämplar paketet med ”exklusivt”, och har i texten brassecitatet ”Jag vet att han har erbjudanden från England – och det är en stor liga – men jag tror för närvarande inte det finns ett lag där som är på PSG:s nivå. I mina ögon vore det att ta ett steg ner i kvalitet för honom”.

Metro använder i fet stil ”Have some of Zlat”. Det följs upp av ”Ibrahimovic kan skjuta ner City”, vilket baseras på PSG-tränaren Blancs uttalande om att missarna i första matchen bara var undantag för svensken, samt ”Anfallaren vill till United om Van Gaal lämnar”, vilket baseras på ett löst påstående av Sky Sports i går kväll.

ANNONS

Daily Telegraph har också Zlatans ansikte med på sportettan, men i annat sammanhang. ”Välkommen till Manchestermed uppföljningen ”Visar City för mycket respekt för Zlatan och PSG?”, frågar sig tidningen. Man menar att Manchesterklubben genom att använda biljettförsäljningsknep med budskap som ”säkra en biljett för att se Zlatan Ibrahimovic & Co”, tycks ha något av ett mindervärdeskomplex. Andra problem för en annan rik engelsk klubb. ”Chelseas oro växer kring Courtois och Begovic”. Förstnämnda uppges vilja till Real Madrid, sistnämnda vill inte vara andramålvakt längre.

The Sun hugger in på ett annat saftigt ben, ”Man Uniteds härdsmälta”. Tidningen använder under rubriken ”Ingen koll” begrepp som ”myteri” bland spelare som är missnöjda över hur handskas med taktik och spelare, senast särskilt Rashford, som byttes ut i halvtid mot Tottenham och fick skäll av holländaren.

ANNONS

The Times har ett liknande upplägg. ”Exklusivt: Stjärnor trötta på att få skulden av Van Gaal”. Tidningen menar vidare att klubbledningen fortfarande är splittrad över om man ska låta Van Gaal stanna en säsong till eller inte.

The Guardian, under ledning av den outtröttlige fotbollsfinansskribenten David Conn, går en helt annan väg än övriga tidningar med stora rubriken ”Exklusivt: Leicesters finanser i strålkastarljuset”, som följs av ”Avtal där klubben sålde kommersiella rättigheter tillbaka till sina ägare granskas”.


ITALIENCfy5JKUVAAA-iOb

La Gazzetta dello Sport är säker på sin sak: ”I dag kommer beskedet om Mihajlovics avsked”. Det leder fram till huvudrubriken ”Milan använder plan B”, vilket är ”B som i Brocchi”, ungdomstränaren. Palermo vill förstås inte vara sämre. På sina håll finns begreppet ”zlatanera”, här finns begreppet ”zamparinata”, som i att ofrånkomligen bli nästa tränaroffer för Palermoägaren Zamparinis nycker. ”Byte nummer nio! Ballardini tillbaka”, konstaterar Gazzettan. Inters ägare Thohir är stridslysten efter rykten om att förre ägaren Moratti kan vara på väg tillbaka. I citatrubriken ”Jag ska ingenstans” kommer svaret från indonesiern.

ANNONS

Corriere dello Sport gör det sällan lika estetiskt som Gazzettan men har samma budskap angående tränarskiftet i Milan. ”Slutstation för Mihajlovic”. En krönika i ämnet bär rubriken ”Men allt är inte hans fel”. CdS uppmärksammar också att det spelades en Serie A-match i går. ”Roma saktar ner, sex poäng efter Napoli” efter blott oavgjort på hemmaplan (1-1 mot Bologna).

Tuttosport har enast vitsvart för ögonen. ”Satsar allt på Morata, sedan Isco!”, är huvudrubriken. Enligt tidningen kommer Juventus att erbjuda Real Madrid 20 miljoner euro för att behålla anfallaren och ta bort återköpsklausulen. Samtidigt vill man också övertyga Isco om att framtiden finns i Turin.

 

SPANIEN

CfzAw_SXEAATbPfMarca markerar att det är matchdags med ”Kalla huvuden, varma kulor”. Jo, ungefär så. Förstasidan pryds av en lagbild på Real Madrid och budskapet ”Att vända 0-2 mot Wolfsburg är inte omöjligt”.

ANNONS

AS har förstås ett liknande anslag. Här är det i stället fans som omgärdar Real Madrid-bussen (vid ett annat tillfälle) i bildfokus och rubriken ”Det här är vändningarnas afton”. Inne i tidningen påpekar man att Real under Zidane i snitt gjort 4,1 mål på hemmaplan.

Sport bär ogenerat på helt andra förhoppningar: ”Wolfsburgs tid är här”, lyder rubriken. Tidningen bäddar in sina förhoppningar i Wolfsburgs sportchef Klaus Allofs ord, ”I dag kan vi lyckas med något vi aldrig kunnat föreställa oss”. Mer udda känns den närmast religiösa undertonerna i huvudrubriken ”Vi anförtror oss i er” till tända ljus med spelarnamnen på Barças tridente. Men så är det också ”kändisnunnan” och Barçasupportern Lucía Caram som skriver.

Mundo Deportivo har också de tre anfallsstjärnorna i fokus på förstasidan men under mer profana former. ”De ofelbara” eller snarare, ”de pålitliga”, är tidningens budskap. MD påpekar att MNS ”på sju matcher gjort 13 av Barças 14 mål mot Atlético”, som väntar i kvartsfinalreturen i morgon. Man påpekar även att ”Calderón är den näst mest fruktbara jorden för Messi: här har han planterat tio mål”. Ungefär så.

ANNONS

Cadena Ser lockar med intervju med Fernando Torres, som inte tycker det var rätt att han fick rött kort mot Barcelona, att det var ”värsta ögonblicket i karriären” och där citatet ”Om jag inte blivit utvisade hade vi slagit Barça” toppar exempelvis AS nätsida på morgonen.

Super Deporte täcks av bild på Feghouli och stora rubriken ”Bortplockad”. Valencia har stängt av den algeriske landslagsspelaren. Orsaken uppges vara att han vägrat träna.


FRANKRIKEune_12042016_v65

L’Equipe låter en bild på Zlatan Ibrahimovic spela mot rubriken ”I kväll eller aldrig”. Man understryker det hela i förstasidans text med att det ”för Ibrahimovics generation, kanske också för Laurent Blanc, är sista chansen”. Zlatan väntas få sällskap i anfallet av Cavani och Lucas.

Le Parisien menar att det är ”Kvitt eller dubbelt” för PSG, och är inne på liknande tema som L’Equipe med att ”ett avancemang öppnar nya horisonter men ett misslyckande innebär slutet på en cykel”. Under överrubriken, ”Det är upp till dem att göra en skillnad”, finns korta artiklar om Di María, Cavani respektive Zlatan. För svensken är rubriken ”Ibrahimovic, i kväll eller aldrig”.

ANNONS

France Football presenterar i sitt veckonummer de spelare i världen som drar in mest pengar, skriver systertidningen L’Equipe. I Ligue 1 har Paris SG med 14 bland de 20 främsta. I topp Zl…Angel Di María. Han noteras för 24 miljoner euro om året, drygt 230 milj kr, vilket inkluderar bruttolön, reklamkontrakt, matchbonus, och sign-on-bonusar. Zlatan och Thiago Silva har 23 milj euro. Med det är svensken långt efter den absoluta toppen, där intäkterna skenat. Lionel Messi regerar med 74 miljoner euro om året, cirka 720 milj kr. För två år sedan var han etta med intäkter på 41 milj euro. Två är Cristiano Ronaldo med 67,4 och trea Neymar med 43,5. Det är tredje året i rad som topptrions placeringar förblir oförändrade i France Footballs stora sammanställning.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) håller på att ramla av stolen: ”Kvinna kommenterar herrarnas fotbolls-EM” slås upp stort på förstasidan. Kastar själv ett öga på almanackan. Jo, 2016. ”Kvinnan” har för övrigt ett namn, Claudia Neumann. Festligare, på tabloidvis, är rubriken på sportsidorna om ”I dag kommer du att bli K.O.naldo”, och till det bild på Wolfsburgs tränare Hecking och på Real Madrids stjärna Cristiano Ronaldo.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) kommer i sin bilaga Tipsbladet med begreppet ”En århusiansk la décima” (AGF hoppas vinna tionde cupfinalen). Bara det. På de vanliga sportsidorna understryker annars tidningen att Johan Elmander, med en månadslön på 250 000 danska kronor, är en av de spelare med utgående kontrakt som Bröndby inte har några som helst planer på förlänga kontraktet med. ”I en ålder av 34 år ser det ut som om han kanske avslutar karriären hemma i Sverige. Det har varit flera som hört sig för om den sympatiska svensken, som med säkerhet lämnar Superligan efter säsongen”.

570c20f235702a22d64a0d3fVG (Norge) presenteras Veckans lag, och där finns en svensk med, backen Rasmus Lindkvist, med förflutet i Östersund och Dalkurd, men sedan 2014 i Vålerenga.

Hürriyet (Turkiet) skriver att ”Längtan är över” för alla Besiktasfans efter gårdagens första match på nya arenan (3-2 mot Bursaspor). Polisen använde dock tårgas mot fans i konfrontationer utanför arenan före matchen.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) utropar ”Slut på frustrationen”, sedan Sparta Rotterdam säkrat titeln som mästare i andra divisionen (efter 3-1 mot Yong Ajax) och därmed tagit steget upp.

La Dernière Heure (Belgien) låter tidningens förstasida bli spelplats för stora rubriker om en spelarundersökning. Rubriken: ”Lönen, tränarna, dopning, alkohol – spelarna berättar allt!”. Här finns standardfrågor om mest överskattade och underskattade spelare, men frågan om dopning väcker tidningens nyfikenhet. En av fem (20 procent) svarar att de upplevt ett dopningsfall.

Publicerad 2016-04-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto